Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

nepass1

#36976 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by nepass1 »

_BataZiv_0809 wrote: 02/06/2024 15:31
nepass1 wrote: 02/06/2024 15:11 Sve bih se mogao sloziti osim sa muzikom. Danasnja muzika je katastrofa od domace do strane.
Meni licno:

Chainsmokers, Imagine Dragons, One Republic, Dua Lipa, Ava Max, Troye Sivan, Raye, Regard, Sigala, Sigma, Tate McRae > klix's Child, Sugababes, TLC, Black Eyed Pees, Christina Aguilera, Britney...so far so forth...
Subjektivno ne valja ovo ni jedno :D
Izgleda da je kod mene sa muzikom stalo nekad 2005e mozda i ranije :D
Inace spotify lista je yu rock pop 80e i queen best of. Treca ne postoji
billy organ

#36977 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by billy organ »

izvrsni direktor wrote: 02/06/2024 14:28
breuer wrote: 02/06/2024 14:25
_BataZiv_0809 wrote: 02/06/2024 14:22

Slicno razmisljamo :sax:

Na sta mislis?
dao je priliku za preširok dijapazon običnih ljudi koji prave pravo zanimljive stvari, od profesora do najobičnijih idiota...a sve zajedno pravo zanimljivo, definitivno kultura u nastajanju...
Covjek pohvali najvece zlo koje je zadesilo civilizaciju :shock:
Mogucnost da nepismeni idioti dobiju paznju i kontakt sa milionskom publikom je sve osim za pohvalu
Idioti u proslosti su imali priliku da svoje misli prebace u knjige pa hocemo li i knjige proglasiti najvecim zlom koje je zadesilo civilzaciju?
izbjeglica_iz_besmisla

#36978 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

Sada je nemjerljivo lakse idiotima nego prije.

Za knjigu treba para, za stampu i distribuciju.

Za post ili video na internetu ti samo treba konekcija, i to na 5 minuta.

Ali generalno, tiktok i slicni su samo pogurali ono najgore i najbolje u covjecanstvu na povrsinu.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#36979 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

izbjeglica_iz_besmisla wrote: 02/06/2024 17:30 Ali generalno, tiktok i slicni su samo pogurali ono najgore i najbolje u covjecanstvu na povrsinu.
:thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#36980 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by kakavdanakneiskustvu »

izbjeglica_iz_besmisla wrote: 02/06/2024 17:30 Sada je nemjerljivo lakse idiotima nego prije.

Ali generalno, tiktok i slicni su samo pogurali ono najgore i najbolje u covjecanstvu na povrsinu.
breuer

#36981 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by breuer »

izbjeglica_iz_besmisla wrote: 02/06/2024 17:30 Sada je nemjerljivo lakse idiotima nego prije.

nepotrebno uopšte više komentarisati...najbolje i najgore, pa ko šta hoće...
breuer

#36982 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by breuer »

izvrsni direktor wrote: 02/06/2024 15:19
breuer wrote: 02/06/2024 14:35
izvrsni direktor wrote: 02/06/2024 14:28
Covjek pohvali najvece zlo koje je zadesilo civilizaciju :shock:
Mogucnost da nepismeni idioti dobiju paznju i kontakt sa milionskom publikom je sve osim za pohvalu
niđe veze, čisti stereotip...čuj zlo koje je zadesilo civilizaciju :lol:

možda tebi algoritam jednostavno izbacuje preloše stvari, ali to je opet do tebe :P
Jebo algoritam, ja nemam tiktok uopce instaliran. Popularne zvijezde u bosni su ramiz zmaj, neki real madrid lik, kriminalci, likovi koji ne znaju prostoprosirenu recenicu sastaviti, tiktok challengi koji izvlace najdebilnije iz djece..klinac bi znao da postoje takvi likovi da nije socijalnih mreza a posebno tiktoka.
Leglo nepismenih budala, debila koji argumwntuju svoje stavove shortovima istih na tiktoku
na tik toku pratim frajera koji obnavlja skulpture po katedralama širom Evrope, frajku koji je najveći autoritet za bonton u UK trenutno, profesora čija predavanja teško da bi mogao odslušati i na Harvardu i stotine drugih prezanimljivih i preozbiljnih kanala, a između upadne i pokoja fina seka, pa sve skupa ima idelanu formu :D ne znam kako bih mogao to sve odpratiti u normalnom životu...

Faće, Zmajevi i sl. mi bukvalno ne iskaču, a iako iskoče nije ih teško odskrolati i zato jeste ta forma idelna, kratka i efektna...
HelaS

#36983 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by HelaS »

breuer wrote: 02/06/2024 20:38
breuer wrote: 02/06/2024 14:35

niđe veze, čisti stereotip...čuj zlo koje je zadesilo civilizaciju :lol:

možda tebi algoritam jednostavno izbacuje preloše stvari, ali to je opet do tebe :P
Jebo algoritam, ja nemam tiktok uopce instaliran. Popularne zvijezde u bosni su ramiz zmaj, neki real madrid lik, kriminalci, likovi koji ne znaju prostoprosirenu recenicu sastaviti, tiktok challengi koji izvlace najdebilnije iz djece..klinac bi znao da postoje takvi likovi da nije socijalnih mreza a posebno tiktoka.
Leglo nepismenih budala, debila koji argumwntuju svoje stavove shortovima istih na tiktoku
na tik toku pratim frajera koji obnavlja skulpture po katedralama širom Evrope, frajku koji je najveći autoritet za bonton u UK trenutno, profesora čija predavanja teško da bi mogao odslušati i na Harvardu i stotine drugih prezanimljivih i preozbiljnih kanala, a između upadne i pokoja fina seka, pa sve skupa ima idelanu formu :D ne znam kako bih mogao to sve odpratiti u normalnom životu...

Faće, Zmajevi i sl. mi bukvalno ne iskaču, a iako iskoče nije ih teško odskrolati i zato jeste ta forma idelna, kratka i efektna...
E vala, ako su našli Tik-Tok da pokazuju i promoviraju svoja znanja i umjeća, onda "stvarno vrijede".
breuer

#36984 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by breuer »

HelaS wrote: 02/06/2024 21:28
breuer wrote: 02/06/2024 20:38

E vala, ako su našli Tik-Tok da pokazuju i promoviraju svoja znanja i umjeća, onda "stvarno vrijede".
jednog od nabrojanih npr. neki dan promovisao BBC, profesor predaje, tako da je već prepoznata njegova vrijednost, mali, kako rekoh, obnavlja historijske znamenitosti po Evropi, ne bih rekao da je baš levat, samo što ima dodatni talenat za editing i snimanje...nisam siguran da bih takvo umijeće vidio kod mnogo etabliranijih skulptora kod nas...

a i ne kontam što ne bi, em zarađuju ili se promovišu, em imaju priliku da ih upozna ogromna skupina ljudi širom svijeta...
HelaS

#36985 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by HelaS »

breuer wrote: 02/06/2024 21:32
HelaS wrote: 02/06/2024 21:28
breuer wrote: 02/06/2024 20:38 na tik toku pratim frajera koji obnavlja skulpture po katedralama širom Evrope, frajku koji je najveći autoritet za bonton u UK trenutno, profesora čija predavanja teško da bi mogao odslušati i na Harvardu i stotine drugih prezanimljivih i preozbiljnih kanala, a između upadne i pokoja fina seka, pa sve skupa ima idelanu formu :D ne znam kako bih mogao to sve odpratiti u normalnom životu...
jednog od nabrojanih npr. neki dan promovisao BBC, profesor predaje, tako da je već prepoznata njegova vrijednost, mali, kako rekoh, obnavlja historijske znamenitosti po Evropi, ne bih rekao da je baš levat, samo što ima dodatni talenat za editing i snimanje...nisam siguran da bih takvo umijeće vidio kod mnogo etabliranijih skulptora kod nas...

a i ne kontam što ne bi, em zarađuju ili se promovišu, em imaju priliku da ih upozna ogromna skupina ljudi širom svijeta...
Nemam Tik-Tok profil. Kad god otvorim neki link, budu idioti veći nego ja što otvaram.

Od prošle godine nemam ni FB profil, prestao i tom besmislicom. Ni Telegram. Samo X, da ponekad pročitam, jer ima puno više ozbiljnosti nego sve druge društvene mreže. Uskoro ću i odavde otići, i ovo piskaranje po ovom Forumu postaje mučno.

Tik-Tok je toj osobi možda instrument za vlastitu promociju, ali neke države polaze ka zabrani, što ne podržavam. Treba ljudima dati pravo... Kome se "truje", nek se truje
Jack Be Nimble

#36986 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Jack Be Nimble »

Kazu meni djevojke da sam "freak" jer nemam instagram. Ja njima, ej moje kokoske, vi niste bili ni pojam u spermi kad sam ja sarao preko mIRC-a '98, jebo vas instagram.
ultima_palabra

#36987 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ultima_palabra »

Mislio sam da je muzika 00-ih odron, sad kad cujem neke pjesme zvuce odlicno u odnosu na ovo sto je aktuelno sad.

Ustvari danas ne moras ni znati ono sto je aktuelno, slusas ono sto hoces... prije 20-25 godina sa 5-6 kanala na tv i 10tak kafica u gradu morao si znati novi album Merlina od pocetka do kraja, htio-ne htio.
Ateista

#36988 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Ateista »

nepass1 wrote: 02/06/2024 15:11
_BataZiv_0809 wrote: 02/06/2024 12:14 Sta znam.

U "moje vrijeme" moda je bila ocajna (google Y2K fashion), danasnji srednjoskolci bolje izgledaju nego tadasnje holivudske zvijezde, mi smo ocajno izgledali.

Sad mi je i (strana) muzika bolja, koliko god me spucala nostalgija kad cujem Eminema, Missy Elliot, 50 Centa, OutKast ili sta znam Blu Cantrell, Ushera ili Nelija :mrgreen:

Takodjer danasnja omladina ima puno vise prilika, daleko je bolja ekonomska situacija, imas milion prilika za zaradit neku kintu, a prije je bilo "nema posla" i pomiri se sa tim, svi su studirali i nadali se necemu nakon studija, fino je to @Truba jednom objasnio.

Mi bez vize nismo mogli ni u Sloveniju. Sjecam se koja je peripetija bila kad sam htio 2001. otic pogledat Bayern u Bundesu, na kraju sam odustao, tj roditelji a ja sam bio silno razocaran. A danas braco iz komsiluka od 22 godine kupi kartu online i ode sa jaranima na Oktoberfest i pogleda Bayerna hladno bez po muke.

Ono sto je meni licno ljepse bilo u moje vrijeme jesu druzenja i izlasci. Puno manji fokus na snimanje zabave nego ucestvovanje u samoj zabavi.

Mislim da je prije bilo i udvaranje puno ljepse. Mislim nisam toliko star da se nisam udvarao online, dernek.ba, MSN, kasnije facebook, pa viber, ali danas se istoj curi javi 50 likova u isto vrijeme, zivi se na instagramu i TikToku, cini mi se da je nestalo ono prilazenje u klasicnom smislu. Ono simpaticna si mi, lijepo se smijes, vidimo se sutra u 8 kod sata? I nemas pojma hoce li doci ili nemas pojma o njenom zivotu jer joj nisi mogao preroviti instagram i upoznavanje pocinje od nule.

Takodjer, cini mi se da je danas socijalna stratifikacija puno veca. Sad je nekako fokus na separee, brodove, luksuz, bar ja to tako vidim. Mi smo izlazili potpuno neoptereceni tim stvarima.

Eto halalite ako sam smorio :D
Sve bih se mogao sloziti osim sa muzikom. Danasnja muzika je katastrofa od domace do strane.
Slicno je i kod mene, sa vecinom se mogu sloziti osim za muziku, u muzici se definiticno osjeti ne pad kvaliteta nego totalno odsustvo kvaliteta u novijoj muzici. OK, mozemo reci da je subjektivno, ali ja cak ni ne slusam muziku svoje mladosti pa da neko moze reci da je to zbog toga sto imam neke uspomene, nego uglavnom i jos stariju muziku koja je vise vezana za generaciju mojih roditelja.
Na oblacenje nemam neki komentar jer me moda nikad nije nesto zanimala i nikad se nisam bavio tim kako je ko obucen, ali ostalo sto Bata kaze se uglavnom slazem.
Generalno nisam neko kome je sve sto je prije bilo bolje, uzivam u svemu sto omogucava novija tehnologija, volim je koristiti i kad se samo sjetim kako su nam izgledala putovanja prije smartphona i navigacija - mape na papiru i pripreme prije samog putovanja, manje mogucnosti da nadjes negdje smjestaj, sada je bilo gdje da odes toliko lakse i opustenije, ako me neko zajebe za smjestaj sad je to lakse rijesiti da sam na drugom kraju svijeta. Samo treba koristiti tehnologiju na pravi nacin i za prave stvari, FB, tiktok i slicne budalestine necu ni komentarisati, kao ni izlaske gdje svako bulji u svoj telefon.
dječak sa šibicama

#36989 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dječak sa šibicama »

Naravno da je danas bolje i tehnologija je evoluirala ljudski rod na bolje, nove generacije koriste tehnologiju da nauce, budu pametniji, bolji, cemu najbolje svjedoce instagram i tik tok.

Sve je puno profinjenosti, inteligencije i zabavnih sadrzaja kroz koji se mladez eksponira kao inovativna i progresivna. Posebno su praceni i popularni inteligentni mladi ljudi.

Mislim da ce ove nove generacije za par godina covjeka odvesti na Mars, a mozda i na Jupiter. Vidim Desingericu kao prvog astronauta koji ce marsovce udarati patikom po glavi
moimoi

#36990 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by moimoi »

Ima i danas dobre muzike i muzicara samo ne oni koji se forsiraju vec ljudi koji sami sebe na yt promovisu.
Meni je recimo Teddy Swims novije otkrice.

Odprilike sa smrti MTV kao muzicke televizije… umire i dobra muzika. Pocinje sund
Hakiz

#36991 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Hakiz »

Ma, pojava MTV je bio početak kraja. Tačnije, onaj trenutak kada je MTV počeo emitovati prvi reality show, "The real world".

Nema na TV, pa i streaming servisima tipa Netflix, više ništa bitno. Sve je komercijala.

Ali, posebno mi je interesantno da nema ništa lijepo. Ili su neki trileri i horori ili su blesave komedije i besmislene romantične komedije ili akcije sa likovima kojima je standard glume postavio Segal. Nema lijepih, životnih filmova. Ako ima neki životni film, to je neka tragedija, neka bolest, imigrantska teška sudbina itd. I, naravno američko spasavanje planete, toga ima :lol:

Nema više sadržaja da se čovjek opusti, sa osmijehom odgleda tih 1,5 - 3 sata nekog filma i poslije gledanja da se dobro osjeća, pozitivno, sretno.

A onda te zove kavlovski provajder da ti uvali još 2 godine obaveze plaćanja te muke :lol:
medvjed23

#36992 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by medvjed23 »

ultima_palabra wrote: 03/06/2024 03:36 Mislio sam da je muzika 00-ih odron, sad kad cujem neke pjesme zvuce odlicno u odnosu na ovo sto je aktuelno sad.

Ustvari danas ne moras ni znati ono sto je aktuelno, slusas ono sto hoces... prije 20-25 godina sa 5-6 kanala na tv i 10tak kafica u gradu morao si znati novi album Merlina od pocetka do kraja, htio-ne htio.
Tačno. Danas čovjek može, po svojoj mjeri, skrojiti neki svoj svijet i živjeti u njemu. Ja, kad otvorim YT, dobijem listu muzičkih prijedloga. I svi mi odgovaraju, jer su bazirani na onome što sam ranije slušao. Al nakon što izbrišem historiju pretraživanja, na YT-u me dočeka nešto sasvim drugo, neki meni nepoznati muzički uraci. Pretpostavljam da je to ono što je u tom momentu najpopularnije. Možda je to dobra muzika, možda je loša - ne znam. Al znam da je skroz mimo mog svijeta :D
Kuvet

#36993 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Kuvet »

Slazem se sa skoro svima. Ja u 30-tim, odrastao na Usheru, Nellyu, Eminemu, Peppersima, 50centu, ali isto tako se moze i danas naci dobre muzike. Sjecam se kad je Seka Aleksic zarira i palila 2000tih kad se pojavila u Aqui, to je bilo ludilo. Naravno, starija populacija je govorila da je to smece, a danas njena pjesma "Crno i zlatno" se smatra turbofolkerskim evergreenom. Ovo sto danas radi Desingerica, je slicno sto je radio i MC Stojan sa "Bicuj me Stojane", pjesmom. Moj stari kad je slusao Queen ili Bon Jovia, osamdesetih, njegov otac je tad govorio "sto slusas te pedere?" :D . Cinjenica je da sad ljudi imaju vise izbora, vise poslova, lakse doci do novca, kako je Bata rekao. Vremena se mijenjaju, ljudi se mijenjaju.
Btw. Slim fit pantole vise nisu u modi. Kad su se pojavile, cini mi se negdje 2011-2012 godine, dosta ljudi je to okarakterisalo kao gej populaciju. Narednih 10 godina, svi nose te modele.
dječak sa šibicama

#36994 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dječak sa šibicama »

Lakse doci do para, vise lijenih ljudi, nece niko da radi zapne vuce, svi "znaju nekog ko zna nekog" ko je vukao i najebo, nece niko motike i lopate.

Tehnologija na vrhuncu, posao koji je moja mama radila do duboko u noc sa tipometrom i linijarom, danas kompjuterski program odradi za pola sata. Posao koji ja radim, tri puta olaksan postojanjem AI koja mi zavrsi valjda 70% posla, koji bi inace morao "pjeske". Ali, sve to covjek ne koristi, neko zloupotrebljava. Jer je covjek govno i prokleta spodoba. Koja izumi atomsku energiju pa napravi bombu. Tesla je svoje "tajno oruzje" batalio svjestan da ce ga ljudi iskoristiti u zle svrhe.

Napravljen ti je FB da imas kontakt sa obitelji i prijateljima daleko, ti ga koristis u svrhu glupiranja ili prevare drugih ljudi. Jedino je tik tok koristen i za sta je namijenjen, zaglupljivanje sirokih masa i eksponiranje bolesnih narcisoidnih egzibicionista.

Naravno da je nekada bilo bolje, generacija moje bake je zivjela u vecoj harmoniji nego moja, moja u vecoj nego sadasnje generacije. Ratovi su prolazne pojave, uvijek ih ima, da ne bude to argument. Kvalitetniji svrsishodniji i bogougodniji zivot, i to nema veze sa generacijama vec sa vremenskim razdobljem i onim sto ljudi rade od istog.
mali_balon

#36995 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by mali_balon »

Kuvet wrote: 03/06/2024 12:56 Slazem se sa skoro svima. Ja u 30-tim, odrastao na Usheru, Nellyu, Eminemu, Peppersima, 50centu, ali isto tako se moze i danas naci dobre muzike. Sjecam se kad je Seka Aleksic zarira i palila 2000tih kad se pojavila u Aqui, to je bilo ludilo. Naravno, starija populacija je govorila da je to smece, a danas njena pjesma "Crno i zlatno" se smatra turbofolkerskim evergreenom. Ovo sto danas radi Desingerica, je slicno sto je radio i MC Stojan sa "Bicuj me Stojane", pjesmom. Moj stari kad je slusao Queen ili Bon Jovia, osamdesetih, njegov otac je tad govorio "sto slusas te pedere?" :D . Cinjenica je da sad ljudi imaju vise izbora, vise poslova, lakse doci do novca, kako je Bata rekao. Vremena se mijenjaju, ljudi se mijenjaju.
Btw. Slim fit pantole vise nisu u modi. Kad su se pojavile, cini mi se negdje 2011-2012 godine, dosta ljudi je to okarakterisalo kao gej populaciju. Narednih 10 godina, svi nose te modele.
Koji kich i shund
dale cooper

#36996 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dale cooper »

Hakiz wrote: 03/06/2024 12:19 Ma, pojava MTV je bio početak kraja. Tačnije, onaj trenutak kada je MTV počeo emitovati prvi reality show, "The real world".

Nema na TV, pa i streaming servisima tipa Netflix, više ništa bitno. Sve je komercijala.

Ali, posebno mi je interesantno da nema ništa lijepo. Ili su neki trileri i horori ili su blesave komedije i besmislene romantične komedije ili akcije sa likovima kojima je standard glume postavio Segal. Nema lijepih, životnih filmova. Ako ima neki životni film, to je neka tragedija, neka bolest, imigrantska teška sudbina itd. I, naravno američko spasavanje planete, toga ima :lol:

Nema više sadržaja da se čovjek opusti, sa osmijehom odgleda tih 1,5 - 3 sata nekog filma i poslije gledanja da se dobro osjeća, pozitivno, sretno.

A onda te zove kavlovski provajder da ti uvali još 2 godine obaveze plaćanja te muke :lol:
Meni su filmovi Johna Carneya takvi. Još su svi vezani za (dobru) muziku.

detroit-mercy

#36997 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by detroit-mercy »

dječak sa šibicama wrote: 03/06/2024 17:38 Lakse doci do para, vise lijenih ljudi, nece niko da radi zapne vuce, svi "znaju nekog ko zna nekog" ko je vukao i najebo, nece niko motike i lopate.

Tehnologija na vrhuncu, posao koji je moja mama radila do duboko u noc sa tipometrom i linijarom, danas kompjuterski program odradi za pola sata. Posao koji ja radim, tri puta olaksan postojanjem AI koja mi zavrsi valjda 70% posla, koji bi inace morao "pjeske". Ali, sve to covjek ne koristi, neko zloupotrebljava. Jer je covjek govno i prokleta spodoba. Koja izumi atomsku energiju pa napravi bombu. Tesla je svoje "tajno oruzje" batalio svjestan da ce ga ljudi iskoristiti u zle svrhe.

Napravljen ti je FB da imas kontakt sa obitelji i prijateljima daleko, ti ga koristis u svrhu glupiranja ili prevare drugih ljudi. Jedino je tik tok koristen i za sta je namijenjen, zaglupljivanje sirokih masa i eksponiranje bolesnih narcisoidnih egzibicionista.

Naravno da je nekada bilo bolje, generacija moje bake je zivjela u vecoj harmoniji nego moja, moja u vecoj nego sadasnje generacije. Ratovi su prolazne pojave, uvijek ih ima, da ne bude to argument. Kvalitetniji svrsishodniji i bogougodniji zivot, i to nema veze sa generacijama vec sa vremenskim razdobljem i onim sto ljudi rade od istog.
Jah, uvijek je neakada bilo bolje, kako se ta prica prica dosli bi do toga da je najbolje bilo u pecini.
Hakiz

#36998 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Hakiz »

dale cooper wrote: 03/06/2024 18:04
Hakiz wrote: 03/06/2024 12:19 Ma, pojava MTV je bio početak kraja. Tačnije, onaj trenutak kada je MTV počeo emitovati prvi reality show, "The real world".

Meni su filmovi Johna Carneya takvi. Još su svi vezani za (dobru) muziku.

I meni su Fatiha Akina.

Ali, malo.
dale cooper

#36999 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dale cooper »

Hakiz wrote: 03/06/2024 21:48

I meni su Fatiha Akina.

Ali, malo.
Ali znači da ima, samo treba malo više kopati. Barem to nije teško sad kad je maltene sve dostupno u par klikova. Ista stvar je i sa muzikom.
Ne kontam kako neko može reći da nema dobre muzike danas, kada se, po mom iskustvu, i sada pravi sjajne muzike gotovo svakodnevno.
Ljudima više fali era MTV-a kao nekog tastemakera, ali i oni su u svoje vrijeme gurali gomilu sranja u svojoj rotaciji.
John Cleese

#37000 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by John Cleese »

dale cooper wrote: 03/06/2024 22:58 Ali znači da ima, samo treba malo više kopati. Barem to nije teško sad kad je maltene sve dostupno u par klikova. Ista stvar je i sa muzikom.
Ne kontam kako neko može reći da nema dobre muzike danas, kada se, po mom iskustvu, i sada pravi sjajne muzike gotovo svakodnevno.
Ljudima više fali era MTV-a kao nekog tastemakera, ali i oni su u svoje vrijeme gurali gomilu sranja u svojoj rotaciji.
Naravno da ima i sve je zapravo i bolje nego onomad, prije svega zbog bolje produkcije, a i preglednije je i dostupnije, pa i nije nuzan narocit trud za pronalazenje zanimljivog, katkad i zaista vrijednog sadrzaja :D
Post Reply