Boks
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
last mohicans
#926 Re: Boks
Je li ko gledao ovog Hrgovića ranije i s kim se borio? Hrvati tipično balkanski izvikaju svoje, pa mene stid bilo prvih 3-4 runde koje sam gledao kako ga frajer mlati. Vidim kasnije da je jos batina popio. Hrgović, spor, trom, oktetan ko ormar, ne drzi gard, lik ga ubio direktima kroz oči, kakav je ono bokser? Ovaj crni brat preopasan, jako udara, kad se zaleti isto u uličnoj borbi. Morat će se AJ grliti pofino ako misli ovoga dobiti. Mozda je Hrgović slab rival, ali ga je nalupao momački. Još Hrvat htio protiv AJ.
-
Samprotivsviju
#927 Re: Boks
Pa gledaj, mislim da raja malo je prekriticna prema Hrgovicu, top je on boxer, ali ne mozda u top 5-6. Isto ovaj momak koji ga je pobjedio je zivotinja, navodno je nokautirao i AJ-a na sparingu prije nekoliko godina..Hrgovic je cak za mene dobro izgledao sve do 5 runde, dobio je vecinu rundi...mislim sparinzi ne govore mnogo, ali Hrgovic je u pocetku karijere bio puno bolji od ovog momka, sva se prica svodila prije ove borbe na to kako je on ovog momka mlatio na sparinzima gofinama unazad, sad pokazuje koliko je on a koliko Dubois u medjuvremenu napredovao...iskreno mislio sam da ce borba biti mnogo bliza..last mohicans wrote: ↑02/06/2024 11:23 Je li ko gledao ovog Hrgovića ranije i s kim se borio? Hrvati tipično balkanski izvikaju svoje, pa mene stid bilo prvih 3-4 runde koje sam gledao kako ga frajer mlati. Vidim kasnije da je jos batina popio. Hrgović, spor, trom, oktetan ko ormar, ne drzi gard, lik ga ubio direktima kroz oči, kakav je ono bokser? Ovaj crni brat preopasan, jako udara, kad se zaleti isto u uličnoj borbi. Morat će se AJ grliti pofino ako misli ovoga dobiti. Mozda je Hrgović slab rival, ali ga je nalupao momački. Još Hrvat htio protiv AJ.
Al hebga tipicno nase balkanski, kad pobjedjujes nema boljeg, kad izgubis profulio si sport..
A Dubois je relativno mlad 26 mu godina...
-
last mohicans
#928 Re: Boks
Ma ja sam gledao, malo kunjao do jedno 5te. Prve tri sam gledao, Hrgović nije bio loš, pogađao, ali refleksi slabi, kondicija nikakva. Pogađao je on ovog pofino, ali liku nista za razliku od Hrgovića gdje mu je pravio štetu. Ovaj prespreman, udara jako, ne boji se uletiti, strašno izgleda. Sad je li mu Hrgović prelagan zalogaj bio, ne znam, ako je tačno da je obaro AJ na sparingu, onda je opasan udarac, a nema lošu tehniku kao Wilder koji je ulični borac, kinez ga je školski nalupao. Šta je kod prvog udaraca Wilder uopće trazio od sudije, da ga zaštiti, lik se okrenuo i zove sudiju, a kinez ga samo dokrajči?Samprotivsviju wrote: ↑02/06/2024 11:59Pa gledaj, mislim da raja malo je prekriticna prema Hrgovicu, top je on boxer, ali ne mozda u top 5-6. Isto ovaj momak koji ga je pobjedio je zivotinja, navodno je nokautirao i AJ-a na sparingu prije nekoliko godina..Hrgovic je cak za mene dobro izgledao sve do 5 runde, dobio je vecinu rundi...mislim sparinzi ne govore mnogo, ali Hrgovic je u pocetku karijere bio puno bolji od ovog momka, sva se prica svodila prije ove borbe na to kako je on ovog momka mlatio na sparinzima gofinama unazad, sad pokazuje koliko je on a koliko Dubois u medjuvremenu napredovao...iskreno mislio sam da ce borba biti mnogo bliza..last mohicans wrote: ↑02/06/2024 11:23 Je li ko gledao ovog Hrgovića ranije i s kim se borio? Hrvati tipično balkanski izvikaju svoje, pa mene stid bilo prvih 3-4 runde koje sam gledao kako ga frajer mlati. Vidim kasnije da je jos batina popio. Hrgović, spor, trom, oktetan ko ormar, ne drzi gard, lik ga ubio direktima kroz oči, kakav je ono bokser? Ovaj crni brat preopasan, jako udara, kad se zaleti isto u uličnoj borbi. Morat će se AJ grliti pofino ako misli ovoga dobiti. Mozda je Hrgović slab rival, ali ga je nalupao momački. Još Hrvat htio protiv AJ.
Al hebga tipicno nase balkanski, kad pobjedjujes nema boljeg, kad izgubis profulio si sport..
- omega369
#929 Re: Boks
Vala nikakav bokser i ko da gledam sad ce reci da se otrovao, imao mononukleozu, nesto... Vala dobio je prvu i drugu rundu, i to druga runda pred kraj je vec poceo dobivati batine. I to se nastavilo sve do kraja. Te price da je on svjetska klasa su smijesne. Prevara
I moram reci da odavno nisam u boksu vidio scenu da trener prica a bokser samo gleda pravo u drugog borca kao da jedva ceka da ustane da ga nastavi marisati. E to sam vidio kod doboisa sinoc. Ono, samo me pusti
Inace, strasan event. Nijedna losa borba. Ima ovdje nekoliko super atraktivnih momaka
I moram reci da odavno nisam u boksu vidio scenu da trener prica a bokser samo gleda pravo u drugog borca kao da jedva ceka da ustane da ga nastavi marisati. E to sam vidio kod doboisa sinoc. Ono, samo me pusti
Inace, strasan event. Nijedna losa borba. Ima ovdje nekoliko super atraktivnih momaka
- Idemedosumom
#930 Re: Boks
Hrgović - Dubois sam prespavao, morat ću kakav snimak nać. Sjećam se da je Filip i protiv Zhanga prije nekoliko godina bio trom, jedva na bodove dobio, a i to je bilo diskutabilno.
-
Samprotivsviju
#931 Re: Boks
Ima tome godinama, ali vec je tada bio Joshua prvaklast mohicans wrote: ↑02/06/2024 12:26Ma ja sam gledao, malo kunjao do jedno 5te. Prve tri sam gledao, Hrgović nije bio loš, pogađao, ali refleksi slabi, kondicija nikakva. Pogađao je on ovog pofino, ali liku nista za razliku od Hrgovića gdje mu je pravio štetu. Ovaj prespreman, udara jako, ne boji se uletiti, strašno izgleda. Sad je li mu Hrgović prelagan zalogaj bio, ne znam, ako je tačno da je obaro AJ na sparingu, onda je opasan udarac, a nema lošu tehniku kao Wilder koji je ulični borac, kinez ga je školski nalupao. Šta je kod prvog udaraca Wilder uopće trazio od sudije, da ga zaštiti, lik se okrenuo i zove sudiju, a kinez ga samo dokrajči?Samprotivsviju wrote: ↑02/06/2024 11:59Pa gledaj, mislim da raja malo je prekriticna prema Hrgovicu, top je on boxer, ali ne mozda u top 5-6. Isto ovaj momak koji ga je pobjedio je zivotinja, navodno je nokautirao i AJ-a na sparingu prije nekoliko godina..Hrgovic je cak za mene dobro izgledao sve do 5 runde, dobio je vecinu rundi...mislim sparinzi ne govore mnogo, ali Hrgovic je u pocetku karijere bio puno bolji od ovog momka, sva se prica svodila prije ove borbe na to kako je on ovog momka mlatio na sparinzima gofinama unazad, sad pokazuje koliko je on a koliko Dubois u medjuvremenu napredovao...iskreno mislio sam da ce borba biti mnogo bliza..last mohicans wrote: ↑02/06/2024 11:23 Je li ko gledao ovog Hrgovića ranije i s kim se borio? Hrvati tipično balkanski izvikaju svoje, pa mene stid bilo prvih 3-4 runde koje sam gledao kako ga frajer mlati. Vidim kasnije da je jos batina popio. Hrgović, spor, trom, oktetan ko ormar, ne drzi gard, lik ga ubio direktima kroz oči, kakav je ono bokser? Ovaj crni brat preopasan, jako udara, kad se zaleti isto u uličnoj borbi. Morat će se AJ grliti pofino ako misli ovoga dobiti. Mozda je Hrgović slab rival, ali ga je nalupao momački. Još Hrvat htio protiv AJ.
https://www.essentiallysports.com/boxin ... g-session/
-
last mohicans
#932 Re: Boks
Sve u svemu, zahvaljujući ovim neki novim momcima, pa i prekaljenom Usiku vraća se pravi boks nakon dosadnog boksa burazera Kličko, pa moram proznati da je i sam Fury u nekim ranijim borbama nudio taj sigurni boks s distance, bez prevelikog rizika. Ali kad dobiješ nasuprot sebe momke koji hoće da se biju, mijenja se i stil boksa. Uživao sam u zadnjih nekoliko predstava, a izgleda da je i KSA nafakali, gledamo puno atraktiviniji boks gdje bolji pobjeđuje.
-
Samprotivsviju
#933 Re: Boks
Ima i onaj nadolazeca nada americkog boksa Jared Anderson, meni nesto ne izgleda pretjerano obecavajuce ali eto vrijeme ce pokazati...a cini mi se i da vec ima problema sa zakonom..last mohicans wrote: ↑02/06/2024 14:42 Sve u svemu, zahvaljujući ovim neki novim momcima, pa i prekaljenom Usiku vraća se pravi boks nakon dosadnog boksa burazera Kličko, pa moram proznati da je i sam Fury u nekim ranijim borbama nudio taj sigurni boks s distance, bez prevelikog rizika. Ali kad dobiješ nasuprot sebe momke koji hoće da se biju, mijenja se i stil boksa. Uživao sam u zadnjih nekoliko predstava, a izgleda da je i KSA nafakali, gledamo puno atraktiviniji boks gdje bolji pobjeđuje.

Ljude generalno interesuje superteska kategorija najvise, trenutno u boxu mislim da laka kazegorija prolazi kroz svoj vrhunac, ne znam jel ko prati ali Gervonta Davis je trenutno najbolji bokser na svijetu, sta frajer radi je neverovatno, pri tome ima 93% nokaut procenat. Fantastican za gledati i ofanzivan..
-
brazzo19
#934 Re: Boks
Nisam neki vrhunski poznavalac box.a ali volim ga gledati i sve ove "vece" borbe pratim vec godinama, ali mislim da je onaj "mali" Bivol strasan borac, tehnika, brzina, sigurnost, pravo je dobar ...
-
Samprotivsviju
#935 Re: Boks
Ma vala nisam ni ja, ali eto kao pratim desavanja..
Jest Bivol je odlican borac LH kategorije, pored njega imas onog Benavideza i Baterbieva oni suvereno vladaju tom kategorijom trenutno, oba su neporazena i uskoro bi mogao biti njihov duel sa Bivolom i medjusobno..
Onda imas Terrence Crawforda, taj frajer vec godinama brise pod sa svakim koga mu daju da se bori sa...neporwzen he sa skorom 40-0
Onda sada imas onog japanca senzaciju Inoe, mlati frajer sve redom..borbe nisu ni zanimljive koliko dominira..
Ima stvarno puno odlicnih borbi i boraca, ali kod nas je trend samo da se paznja daje teskoj kategoriji.
Meni je trenutno najbolji bokser kao sto sam rekao Gervinta Davis, frajer je nevjerovatan, iako mnogo nizi od likova u svojoj kategoriji, glavom i ramenom je bolji od svih...plus sto je pametan i udara ko malj. Znaci udara toliko jako da udarcima u tijelo nokautira ljude...29 borbi, 29 pobjeda, 27 nokautom...
https://youtu.be/ivcY1YB2zTI?si=QUM_TpkLzZSG26Ok
Imas ovdje otprilike sve pojaseve i titule trenutne
https://boxrec.com/en/champions
- omega369
#936 Re: Boks
Kao sto sam i pretpostavio, hrgovic se vadi da je bio bolestan prije meca
https://www.index.hr/mobile/sport/clana ... t_ostalo_m
Kakva prevara od boksera
Kakva prevara od boksera
-
moee
#937 Re: Boks
Povreda arkade na treningu, put kući da vidi bebu, petodnevna bolestomega369 wrote: ↑04/06/2024 00:56 Kao sto sam i pretpostavio, hrgovic se vadi da je bio bolestan prije meca![]()
![]()
![]()
Kakva prevara od boksera
Odavno je on bolestan...
-
Samprotivsviju
#938 Re: Boks
Evo Anthony Joshua vs Dubois u pregovorima za septembar.
- omega369
#939 Re: Boks
Mislim da se dubois malo zalece. Djeluje mi da je spor za AJ-a
-
Samprotivsviju
#940 Re: Boks
Jutros je Gervonta Davis nokautom odbranio pojaseve od dosad neporazenog Frank Martina, sada Davis ima omjer 30-0-0 sa 28 nokauta u tih 30 pobjeda. Lik je masina...
Evo kratki rezime
https://youtu.be/I-gua79_nVY?si=r4CWgWVy1S8e5dje
Evo nokauta
https://youtube.com/shorts/DUPE4MF5tK4? ... 7EBZqp55QU
Evo kratki rezime
Evo nokauta
- omega369
#942 Re: Boks
Cekaj, kakvi su ovo krstovi na sorcu, zar on nije primio islam?Samprotivsviju wrote: ↑16/06/2024 10:02 Jutros je Gervonta Davis nokautom odbranio pojaseve od dosad neporazenog Frank Martina, sada Davis ima omjer 30-0-0 sa 28 nokauta u tih 30 pobjeda. Lik je masina...
Evo kratki rezime
Evo nokauta
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#943 Re: Boks
Kakav islam...
- omega369
#944 Re: Boks
Sta kakav islam?! Ima video gdje prima islam
Lijepi islam
Lijepi islam
-
Samprotivsviju
- omega369
#946 Re: Boks
https://m.youtube.com/watch?v=SQj3Fa7Ac ... aXNsYW0%3D
Ima dosta videa na ovu temu. Moguce da se ne pridrzava bas, ali jeste primio
Ima dosta videa na ovu temu. Moguce da se ne pridrzava bas, ali jeste primio
-
Samprotivsviju
#948 Re: Boks
Joshua ovo uzima lagano, Dubois je katastrofa sto se odbrane tice, previse nepotrebnih udaraca prima..
- Idemedosumom
#949 Re: Boks
Oko 10:00 će bit glavna borba. AJ je sigurno favorit, ali u ovoj kategoriji jedan pogrešan korak i lights out. Nadam se da neće biti jednostrana borba