Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Evolution_IV
Vozim: 3 Leša

#47351 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Evolution_IV »

:lol: :lol:
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#47352 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by izvrsni direktor »

Paćenici zavidni :D
muha_sa

#47353 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by muha_sa »

HelaS wrote: 01/06/2024 12:01

Nadzor vozača za nepropisna parkiranja i jednostavne sakcije treba predati javnim, a najbolje privatnim komunalnim firmama, pa da se one osposobe - stručno i opremom (lisice, kamioni "pauk", itd), da mogu odmah reagirati, pa da se Muha ne hvali zabranjenim parkingom na cijeli dan za 20 KM.

Parkiranje treba kopirati od komunalnih službi Beograda.
Ko se ba hvali :? :lol: dajem primjer jer tu svaki sokacic u dušu znam i znam gdje se smije a gdje jok parkirat :-) ako te baš interesuje Muha ima porodicnu kucu (u kojoj mi tetka živi) kod Vijecnice gdje u avliji mogu parkirat :D
HelaS

#47354 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by HelaS »

muha_sa wrote: 01/06/2024 20:07
HelaS wrote: 01/06/2024 12:01

Nadzor vozača za nepropisna parkiranja i jednostavne sakcije treba predati javnim, a najbolje privatnim komunalnim firmama, pa da se one osposobe - stručno i opremom (lisice, kamioni "pauk", itd), da mogu odmah reagirati, pa da se Muha ne hvali zabranjenim parkingom na cijeli dan za 20 KM.

Parkiranje treba kopirati od komunalnih službi Beograda.
Ko se ba hvali :? :lol: dajem primjer jer tu svaki sokacic u dušu znam i znam gdje se smije a gdje jok parkirat :-) ako te baš interesuje Muha ima porodicnu kucu (u kojoj mi tetka živi) kod Vijecnice gdje u avliji mogu parkirat :D
:D Nisam ni mislio da se hvališ, naprotiv.
zdruzdjo

#47355 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Ma samo privatizacija pauk sluzbi.
Stavis mrgu security-ja u kamion sa djelatnikom i krenes. Uz dizanje auta ide obavezno slikanje da bi se vidio prekrsaj.
Istovaras auta na neki parking mup-a. Npr u butmiru.
Naravno stavis da se kazna mora platiti uplatnicom kao sto je bilo prije. Plus taksa od 5 km. Kupovinq takse negdje u gradu
Jedno uplatno mjesto, i to iskljucivo negdje na ilidzi.
I onda kad ti pauk zvekne auto, sit se nahodas i izdangubis, plus platis kaznu i doooobro zapamtis sve to.
Edukacija i prevencija.
U beogradu kad sam bio prije dvije godine, pauka se boje vise nego policije.
muha_sa

#47356 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by muha_sa »

zdruzdjo wrote: 02/06/2024 11:30 Ma samo privatizacija pauk sluzbi.
Stavis mrgu security-ja u kamion sa djelatnikom i krenes. Uz dizanje auta ide obavezno slikanje da bi se vidio prekrsaj.
Naravno stavis da se kazna mora platiti uplatnicom kao sto je bilo prije. Plus taksa od 5 km. Kupovinq takse negdje u gradu
I onda kad ti pauk zvekne auto, sit se nahodas i izdangubis, plus platis kaznu i doooobro zapamtis sve to.
Edukacija i prevencija.
:thumbup:

Skoro procitah da imamo samo 2 ispravna pauka :lol:
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#47357 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by teskeredzic_22 »

muha_sa wrote: 02/06/2024 11:32
Spoiler
Show
Edukacija i prevencija.
Zli jezici bi rekli i da imamo samo 2 potpuno ispravna tramvaja :mrgreen:
BadBoy

#47358 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BadBoy »

Edukacija i prevencija.

Pisah na nekoj od tema, prošle sedmice se pauk pokvario kod Vannia dok je dizao neko auto. Kolaps nasto
HelaS

#47359 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by HelaS »

BadBoy wrote: 02/06/2024 12:19
Edukacija i prevencija.

Pisah na nekoj od tema, prošle sedmice se pauk pokvario kod Vannia dok je dizao neko auto. Kolaps nasto
Bilo je to malo niže KFC. Stajali smo skoro 30 minuta. Sve su okolne ulice bile zakrčene automobilima, Beretke, Obala....
topcam
Vozim: uzbrdo

#47360 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by topcam »

muha_sa wrote: 31/05/2024 16:56
Ateista wrote: 31/05/2024 13:02
muha_sa wrote: 31/05/2024 08:47 Najveca glupost je placanje pola kazne ako u roku od 7 dana platiš :-) puna kazna a ako ne platiš u roku 7 dana uduplat pa ceš drugi put dobro razmislit šta i kako ceš :-)
Pa u sustini i jeste tako, koliko se sjecam kad su uveli mogucnost placanja pola kazne,vecinu kazni su podigli, neke i duplo, pa u sustini dobijes upravo to. :D
Šta su podigli :? ostavim auto ujutro preko puta Inat kuce--dodjem po njeg haman u akšam :D nadjem cestitku 40 maraka--odem i platim 20--bolje sam prošo nego da sam ga u regularnoj garaži ostavio gdje je sat 3 marke :D
Nekima to ne znaci nista. Nas kombi kosta 3.60 u jednom smijeru. Taksi do Radiceve oko 5 KM do poste isto ili marka vise.
To dosta zavisi od vozaca.

Treba uvesti evidenciju koliko cesto neko pravi neki prekrsaj. Neko ko je bezobrazan i ima lovu, ne interesuje ga kazna od 20 KM.
Ko stalno ponavlja istu gresku trebao bi da ide na testiranje sposobnosti upravljanja motornim vozilom.
5x pogresno parkirao u periodu 6 mjeseci, oduzimanje vozacke dok se ne utvrdi sposobnost za upravljanje vozilom.
zdruzdjo

#47361 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Gledaj ljepote.
E tako to je najbolje
E pa stisni nek te odnese pauk u Bg

>>>>>U Beogradu, za odvoženje i smeštaj vozila mase do 800 kilograma cena je 6.000 dinara, za ona od 801 do 1.330 kilograma – 8.830 dinara,, za vozila od 1.331 do 1.900 kilograma moraćete da „iskeširate“ 13.245 dinara, a za ona od 1.901 kilograma i više, teretna vozila do 4 tone – 19.867 dinara.
Naknadno se naplaćuje:
Naknada za smeštaj vozila i objekata na lokacijama za prenos i čuvanje vozila, a cene takođe zavise od veličine vozila, i iznose 500, odnosno 700 dinara za svaki započeti dan.
Ostali troškovi su:
– doplata za rad noću (od 22 do 6 časova), rad nedeljom i za rad u dane državnih praznika specijalne dizalice 750 dinara.
– doplata za svaki pređeni kilometar specijalne dizalice preko 10 kilometara 100 dinara.
Naknada za smeštaj vozila na lokacijama za prenos i čuvanje vozila u Begradu počinje da se obračunava po isteku 72 časa od trenutka izvršenog prenosa. Usluge obuhvaćene ovim cenovnikom, plaćaju se pre preuzimanja vozila i objekata, a po ceni koja važi u momentu preuzimanja.
Na sve ovo vas čeka i plaćanje "prekršajnog naloga za epropisno parkiranje" – 5.000 dinara. Dobra vest je da, ukoliko naplatu izvršite u roku od osam dana cifra se smanjuje upola.<<<<<<

Što će reći: Samo po ušima i ima da svi budu fini.
Samo što bih ja još dodao ove moje "ključeve" za lokacije za plačanja.
tj da uz kaznu se doooobro nahodaš ili naplačaš taksija. Pa ćeš doooobro pripaziti sljedeći put kako trotoaru, pjćeš ga ostaviti naesackom prijelazu.....
nepass1

#47362 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

zdruzdjo wrote: 02/06/2024 15:13 Gledaj ljepote.
E tako to je najbolje

>>>>>U Beogradu, za odvoženje i smeštaj vozila mase do 800 kilograma cena je 6.000 dinara, za ona od 801 do 1.330 kilograma – 8.830 dinara,, za vozila od 1.331 do 1.900 kilograma moraćete da „iskeširate“ 13.245 dinara, a za ona od 1.901 kilograma i više, teretna vozila do 4 tone – 19.867 dinara.
Naknadno se naplaćuje:
Naknada za smeštaj vozila i objekata na lokacijama za prenos i čuvanje vozila, a cene takođe zavise od veličine vozila, i iznose 500, odnosno 700 dinara za svaki započeti dan.
Ostali troškovi su:
– doplata za rad noću (od 22 do 6 časova), rad nedeljom i za rad u dane državnih praznika specijalne dizalice 750 dinara.
– doplata za svaki pređeni kilometar specijalne dizalice preko 10 kilometara 100 dinara.
Naknada za smeštaj vozila na lokacijama za prenos i čuvanje vozila u Begradu počinje da se obračunava po isteku 72 časa od trenutka izvršenog prenosa. Usluge obuhvaćene ovim cenovnikom, plaćaju se pre preuzimanja vozila i objekata, a po ceni koja važi u momentu preuzimanja.
Na sve ovo vas čeka i plaćanje "prekršajnog naloga za epropisno parkiranje" – 5.000 dinara. Dobra vest je da, ukoliko naplatu izvršite u roku od osam dana cifra se smanjuje upola.<<<<<<

tj da uz kaznu se doooobro nahodaš ili naplačaš taksija. Pa ćeš doooobro pripaziti sljedeći put kako trotoaru, pjćeš ga ostaviti naesackom prijelazu.....
Samo mozemo mastati. Ovi ovdje to ne zele da urade. Nista nije uredjeno, ne mogu garantovati redovan prevoz, ne mogu obezbjediti dovoljno parkinga uz naplatu, ne bi oni i njihovi bliznji mogli samo onako poturiti auto.
darius_maximus

#47363 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by darius_maximus »

zdruzdjo wrote: 02/06/2024 15:13 Gledaj ljepote.
E tako to je najbolje

Naknadno se naplaćuje:
Ostali troškovi su:

Recimo da nekako naguraš do 30.000 dinara, to ti je opet 500 KM.
Kazna za nepropisno vidim 80 KM, ako platiš u rok od osam dana 40 KM.
Nisu to opet neke pare za ljude koji imaju i koji hoće da se prave mangupi na TikToku.

Kada se bude plaćalo tipa 30% od vrijednosti vozila ili od mjesečnih primanja, kada bude oduzimanje vozila za višestruka kaznena djela, itd. onda će nekoga zaboliti. Neće se zbog 400-500 KM niko od ovih intelektualaca počešati.
hopi

#47364 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by hopi »

Već par dana viđam taksi audi 4 karavan crne boje
Znači kreće iz mjesta oblak plavog dima iza njega
Još 2 auspufa ima
Kakav bogalj
sabanss

#47365 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sabanss »

Jebe se njih i za kazne i za uzimanje vozačke, niti plaćaju, niti je imaju.

Jedino što realno boli je uzimanje automobila ili zatvor. Za prvo naplaćivati i ležarinu da se legalno može oteti kada iznos pređe vrijednost, za drugo.... Šta reći za čovjeka koji ima 10 prolazaka kroz crveno ili voženje 40+ iznad ograničenja osim da nije za zajednice - to za ove koji bi rekli da prekršaj nije za zatvora. Nije, ali 10 puta ponovljeni jeste.
shandrprcSA

#47366 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by shandrprcSA »

u zadnje vrijeme vidim dosta vozila sa prednjom zeleno-plavom-ljubicastom sajbom ili to lijepe nekakve folije
xamp

#47367 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by xamp »

darius_maximus wrote: 02/06/2024 23:08
Nisu to opet neke pare za ljude koji imaju i koji hoće da se prave mangupi na TikToku.

Kada se bude plaćalo tipa 30% od vrijednosti vozila ili od mjesečnih primanja, kada bude oduzimanje vozila za višestruka kaznena djela, itd. onda će nekoga zaboliti. Neće se zbog 400-500 KM niko od ovih intelektualaca počešati.
Nece se nikad uvesti da ide po % jer je preskupo... moras imati procjenitelja itd itd...
drug_profi

#47368 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Ma ima ih fabričkih, a većinom su to atermičke folije, koje malo pojačavaju termičku zaštitu unutrašnjosti.
Proguglaj malo ako te zanima.
BadBoy

#47369 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BadBoy »

Ne mogu da vjerujem da ću ovo reći ali... žalim za vremenom od prije 15tak godina kad su obitavali rejseri u dvičnama, kadettima i coradima. Barem proleti pored tebe i ne smeta ti.

Silom prilika sam bio primoran da vozim po gradu više ovih dana i osijedio sam. Ubiše debili. Nevjerovatna je količina prekršaja koji ljudi čine i to sve dok se vuku 34 km/h. Prolazak kroz crveno, pogrešno prestrojavanje, kucanje na telefon, oduzimanje prednosti, ali sve to radi običan narod, ne rejseri i kabadahije i pri tome se vuku ko mrtvi konji. Na štangasu voze svi majke mi.

Jebo mater, lijepi moj taban fijaker.
kakaljin

#47370 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

xamp wrote: 04/06/2024 15:03
darius_maximus wrote: 02/06/2024 23:08

Nece se nikad uvesti da ide po % jer je preskupo... moras imati procjenitelja itd itd...
PA osiguranja vec imaju procjenitelje, samo ih zakonski obavezati jer svakako osiguravaju vozila i znaju tacno radi sebe koliko koje auto vrijedi. I samo da se policiji dostavi podatak procjenjena vrijednost automobila od strane osiguranja jer oni vec to imaju.
escobar__

#47371 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by escobar__ »

shandrprcSA wrote: 04/06/2024 15:00 u zadnje vrijeme vidim dosta vozila sa prednjom zeleno-plavom-ljubicastom sajbom ili to lijepe nekakve folije
Mentalna retardacija.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#47372 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

shandrprcSA wrote: 04/06/2024 15:00 u zadnje vrijeme vidim dosta vozila sa prednjom zeleno-plavom-ljubicastom sajbom ili to lijepe nekakve folije
Kameleon,..deep blue.. :mrgreen:
Evolution_IV
Vozim: 3 Leša

#47373 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Evolution_IV »

:lol: :lol:

seljakleon, seljobluon :D
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#47374 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by izvrsni direktor »

A vjerovatno ih najcesce vidis kad imas suncanice na ocima.
Fabricki..
Naslovnica

#47375 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

escobar__ wrote: 04/06/2024 22:47
Mentalna retardacija.
Ja sam neki dan vidio nekakvo seljačko auto, ono, "tjuning tipa dvije rore i naljepnice", na prednjoj šajbi nekakva naljepnica, zauzima trećinu šajbe i to donji dio. To nikada nisam vidio. Ono treba automatski isključiti iz saobraćaja.
Post Reply