NBA - National Basketball Association
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Rootboi
#47651 Re: NBA - National Basketball Association
Jes' ih podero u prvoj četvrtini,baš mije drago radi furanja cAn't man-a od strane medija. 
-
sukis
#47652 Re: NBA - National Basketball Association
Bravo za Doncica, sjajna partija.
Opet mislim da je Boston veliki favorit, dajem prognozu 4:1, eventualno 4:2..
Opet mislim da je Boston veliki favorit, dajem prognozu 4:1, eventualno 4:2..
-
Dobrinjac-u-Pragu
#47653 Re: NBA - National Basketball Association
prvi upis ovde, nadam se da nece biti previse kontroverzan. iako pratim nba od 1989. godine, nijedan igrac mi nije isao na zivce kao dzejms harden. on je za mene egocentricni pokusaj samostalnog stvaranja nba velikana i legende koji je propao. zasto ovo pisem? pa s obzirom da je luka uspio napokon da udje u nba finale, mediji u sad-u od njega prave boga. cak i kada jokic uzima sve mvp nagrade i nba titulu, mediji tamo pricaju vise o luki nego nikoli. e sada meni je jasno da je luka izvrstan igrac i siguran clan HOF. ali njegovo hardenovsko seljacko ponasanje je nesto sto mrzim kod njega. i zato se nadam da sve dok je ovakav nece uzeti titulu. kad se malo sabere i smanji svoj ego onda neka uzme i 7 titula. po meni je on i prgav i prljav igrac a uz to je balkanski papak, dzaba mu slovenacka mama. a sto se tice uspjeha, jos je daleko od jokica.
sad se samo pitam, sta bi bilo da nurkic onoliko ne glumi facu i svaku put pop.usi od grina, i umjesto toga da se koncentrira na bolje igre? po meni nurkic ima problem u glavi kao i vecina balkanaca sto igraju u nba.
sad se samo pitam, sta bi bilo da nurkic onoliko ne glumi facu i svaku put pop.usi od grina, i umjesto toga da se koncentrira na bolje igre? po meni nurkic ima problem u glavi kao i vecina balkanaca sto igraju u nba.
- Arminovski
#47654 Re: NBA - National Basketball Association
Da bude MJ treba puno pure da se pojede. To furanje meni onako odoka više liči na rasizam ili nacionalizam tipa ako nisi amerikanac ili još konkretnije i crnac. To ti je samo još jedan dokaz da smo svi isti tj da niko nije imun.
- MarlboroGold
#47655 Re: NBA - National Basketball Association
Smiriće se Luka sa godinama sigurno.Dobrinjac-u-Pragu wrote: ↑31/05/2024 12:20 prvi upis ovde, nadam se da nece biti previse kontroverzan. iako pratim nba od 1989. godine, nijedan igrac mi nije isao na zivce kao dzejms harden. on je za mene egocentricni pokusaj samostalnog stvaranja nba velikana i legende koji je propao. zasto ovo pisem? pa s obzirom da je luka uspio napokon da udje u nba finale, mediji u sad-u od njega prave boga. cak i kada jokic uzima sve mvp nagrade i nba titulu, mediji tamo pricaju vise o luki nego nikoli. e sada meni je jasno da je luka izvrstan igrac i siguran clan HOF. ali njegovo hardenovsko seljacko ponasanje je nesto sto mrzim kod njega. i zato se nadam da sve dok je ovakav nece uzeti titulu. kad se malo sabere i smanji svoj ego onda neka uzme i 7 titula. po meni je on i prgav i prljav igrac a uz to je balkanski papak, dzaba mu slovenacka mama. a sto se tice uspjeha, jos je daleko od jokica.
Mene najviše nervira kad se svađa sa sudijama... ja inače za Dallas navijam preko 20 godina.
- ZyzzSar
#47656 Re: NBA - National Basketball Association
na osnovu cega
svi protiv kojih su igrali su bili drasticno oslabljeni ozlijedama
jesu uzeli serije 4-0 i 4-1, ali protiv indiane su hladno mogli izgubiti 3 utakmice od 4
ja msm dallas u 6
-
RtrnOfSalisbury
#47657 Re: NBA - National Basketball Association
prilicno sranje od po ... jedino je sigurno da neko mora osvojiti 
- ultima_palabra
#47658 Re: NBA - National Basketball Association
Luka me nekad podsjeca na Bodirogu, ono djeluje da igra u sporijem ritmu od svih ostalih, a opet neuhvatljiv.
- canvra888
#47659 Re: NBA - National Basketball Association
Wolvesi su primarno defanzivna ekipa, kojoj je u ovoj seriji nedostajalo i te prepoznatljive defanzive, a i napada koji je do ove serije funkcionisao. Zato mislim da bi Celticsi mogli biti puno veći problem Dallasu jer su potentniji ofanzivno.
- spree
#47660 Re: NBA - National Basketball Association
Mavsi divlja, a Celticsi skolska ekipa, tj tako igraju. Normalan neutralan covjek koji prati košarku bi u 99% slučajeva navijao na ekipu koja igra skolski, sa fundamentima, dijeljenjem lopte, koja je dobro vodjena, ali ipak ima nešto odvratno u ovim celticsima. Da li što su prenapuhani, da li što su im navijači odvratni ili možda što "tatum ima tek 20 god a vidi šta radi" ko će znati, ali da su odvratni, jesu. Nisu ni mavsi neka sreca tako da je bas bezvezno finale ove godine. Takve su se stvari izdogadjale da je ove godine mogao osvojiti bilo ko. Jedna od interesantnijih stvari ce biti kako ce Irving igrati. Da li ce se svetiti zelenim. Nadam se da hoce
.
- darius_maximus
#47661 Re: NBA - National Basketball Association
Koliko me pamet služi, upravo je suprotno.Dobrinjac-u-Pragu wrote: ↑31/05/2024 12:20 prvi upis ovde, nadam se da nece biti previse kontroverzan. iako pratim nba od 1989. godine, nijedan igrac mi nije isao na zivce kao dzejms harden. on je za mene egocentricni pokusaj samostalnog stvaranja nba velikana i legende koji je propao. zasto ovo pisem? pa s obzirom da je luka uspio napokon da udje u nba finale, mediji u sad-u od njega prave boga. cak i kada jokic uzima sve mvp nagrade i nba titulu, mediji tamo pricaju vise o luki nego nikoli. e sada meni je jasno da je luka izvrstan igrac i siguran clan HOF. ali njegovo hardenovsko seljacko ponasanje je nesto sto mrzim kod njega. i zato se nadam da sve dok je ovakav nece uzeti titulu. kad se malo sabere i smanji svoj ego onda neka uzme i 7 titula. po meni je on i prgav i prljav igrac a uz to je balkanski papak, dzaba mu slovenacka mama. a sto se tice uspjeha, jos je daleko od jokica.
Jokić i Dončić mogu imati identične sezone, Jokić će biti MVP, Dončić ako bude u top 5, dobro i jest.
Dončić je bare-bare s Jokićem, a ovaj ima 3 MVP nagrade, dok Dončić nema nijednu.
Što se papanluka tiče, vala ne znam može li išta biti gore nego ona Jokićeva braća.
Iz nekog razloga se Dončić uglavnom više kritikuje od Jokića, što je meni fascinantno, ali tako je.
- ultima_palabra
#47662 Re: NBA - National Basketball Association
Ma imaju i Celticsi one glupave napade kad Tatum ili Brown pimplaju loptu 20 sekundi, a onda u one 4 sekunde pokusavaju izvuci neki divlji sut za tri poena. Doduse, kao da su malo smanjili to u ovoj seriji protiv Pacersa.
- canvra888
#47663 Re: NBA - National Basketball Association
Smanjili jer su Pacersi među najgorim odbranama lige pa su imali stalno neometan protok lopte 
-
BiBi911
#47664 Re: NBA - National Basketball Association
Kritikuju ga jer je iz Texas, slabo ko u USA voli Mark-a.darius_maximus wrote: ↑31/05/2024 23:48Koliko me pamet služi, upravo je suprotno.Dobrinjac-u-Pragu wrote: ↑31/05/2024 12:20 prvi upis ovde, nadam se da nece biti previse kontroverzan. iako pratim nba od 1989. godine, nijedan igrac mi nije isao na zivce kao dzejms harden. on je za mene egocentricni pokusaj samostalnog stvaranja nba velikana i legende koji je propao. zasto ovo pisem? pa s obzirom da je luka uspio napokon da udje u nba finale, mediji u sad-u od njega prave boga. cak i kada jokic uzima sve mvp nagrade i nba titulu, mediji tamo pricaju vise o luki nego nikoli. e sada meni je jasno da je luka izvrstan igrac i siguran clan HOF. ali njegovo hardenovsko seljacko ponasanje je nesto sto mrzim kod njega. i zato se nadam da sve dok je ovakav nece uzeti titulu. kad se malo sabere i smanji svoj ego onda neka uzme i 7 titula. po meni je on i prgav i prljav igrac a uz to je balkanski papak, dzaba mu slovenacka mama. a sto se tice uspjeha, jos je daleko od jokica.
Jokić i Dončić mogu imati identične sezone, Jokić će biti MVP, Dončić ako bude u top 5, dobro i jest.
Dončić je bare-bare s Jokićem, a ovaj ima 3 MVP nagrade, dok Dončić nema nijednu.
Što se papanluka tiče, vala ne znam može li išta biti gore nego ona Jokićeva braća.
Iz nekog razloga se Dončić uglavnom više kritikuje od Jokića, što je meni fascinantno, ali tako je.
Da je u LA,Miami bio bi veci od Jordana.
- canvra888
#47665 Re: NBA - National Basketball Association
To što igra u Texasu nema nikakve veze... Spursi hrpu igrača imali koji se smatraju među najboljim svih vremena, a eto sad liga i Victora gura.
I kad je Dallas konkretno u pitanju, eto Nowitzki, svi su ga voljeli i niko ga nije potcjenjivao.
I kad je Dallas konkretno u pitanju, eto Nowitzki, svi su ga voljeli i niko ga nije potcjenjivao.
- darius_maximus
#47666 Re: NBA - National Basketball Association
Dobro, zašto se onda potcjenjuje Dončić?
Može imati statistički bolju sezonu od Jokića, Jokić prvi favorit za MPV, Dončić peti-šesti.
A Dončić je isto iz sezone u sezonu konzistentan (i sve bolji), nije to da ga krenulo 10 utakmica slučajno.
- canvra888
#47667 Re: NBA - National Basketball Association
Za koju konkretno sezonu smatraš da je Dončić trebao osvojiti MVP?darius_maximus wrote: ↑01/06/2024 01:25Dobro, zašto se onda potcjenjuje Dončić?
Može imati statistički bolju sezonu od Jokića, Jokić prvi favorit za MPV, Dončić peti-šesti.
A Dončić je isto iz sezone u sezonu konzistentan (i sve bolji), nije to da ga krenulo 10 utakmica slučajno.
Što se ove sezone tiče, Denver je imao bolji omjer, a znamo da i to najčešće igra ulogu kod glasača.
- darius_maximus
#47668 Re: NBA - National Basketball Association
Ne govorim ja o tome da je Dončić trebao uzeti umjesto Jokića.canvra888 wrote: ↑01/06/2024 01:52Za koju konkretno sezonu smatraš da je Dončić trebao osvojiti MVP?darius_maximus wrote: ↑01/06/2024 01:25Dobro, zašto se onda potcjenjuje Dončić?
Što se ove sezone tiče, Denver je imao bolji omjer, a znamo da i to najčešće igra ulogu kod glasača.
Govorim o tome da se Jokiću daje MVP i kada ispadnu u polufinalu konferencije kao ove godine, dok Dončić izgleda mora uzeti prsten da bi možda osvojio. To mi nije jasno, uključujući i ovu sezonu, da.
Mislim, jasno je da Dončić ima bolju sezonu, ima bolji stats, ali je opet Jokić kao pretplaćen na MVP.
Jokićeve brojke:

Dončićeve brojke:

Jokić je 2021/2022, kada je haman prvi put prebacio prosjek od 20 koševa postao MVP.
Dončić je haman otkako je došao na prosjeku od skoro 30 koševa i nekih 9 asistencija i skokova.
Šta je dobio za to? MVP 4, 6, 5, 8 i 3 mjesto, dok je Jokić za 3 sezone sa slabijom statistikom dobio MVP.
Zato kažem da nije tačno da se Dončić "gleda kao bog", što je bila izvorna tvrdnja.
Moje mišljenje je da se Dončićeva igra i doprinos ne cijeni dovoljno, jer evo najbliže što je došao je to treće mjesto za MVP-a, iako ima bolju sezonu.
Šta da Dončić uradi za MVP i mora li uzeti prsten i imati prosjek od 40-10-10?
-
kakavdanakneiskustvu
#47669 Re: NBA - National Basketball Association
u biranju za MVP sezone veliki i bitan razlog je i uspjeh tima na kraju reg. dijela sezone.to je nagrada za reg. dio sezone, igre u play offu apsolutno nemaju veze sa tom nagradom. Nash je sa 15.5 ppg bio MVP jer je preporodio Sunse
- darius_maximus
#47670 Re: NBA - National Basketball Association
Da, zato statistika sa slika i jeste za regularni dio sezone.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑01/06/2024 08:42 u biranju za MVP sezone veliki i bitan razlog je i uspjeh tima na kraju reg. dijela sezone.to je nagrada za reg. dio sezone, igre u play offu apsolutno nemaju veze sa tom nagradom. Nash je sa 15.5 ppg bio MVP jer je preporodio Sunse
Samo kažem, je li treba i prsten uzeti da ga počne gledati kao MVP-a nekad?
A to o uspjehu ekipe je tačno kada ljudi hoće da bude tačno.
Sezona 2021-2022:
Denver ima 48 pobjeda (šesto mjesto u zapadnoj konferenciji).
Dallas ima 52 pobjede (četvrto mjesto u zapadnoj konferenciji).
Jokić ima prosjek od 27,1 koša, 13,8 skokova i 7,9 asistencija.
Dončić ima prosjek od 28,4 koša, 9,1 skokova i 8,7 asistencija.
Jokić MVP, Dončić 5 mjesto (nije ni top 3, što je tek uspio ove godine).
Ako ćemo gledati igre u regularnom dijelu sezone, Dončić razvaljuje otkako je došao u NBA i tek je ove godine u top 3 za MVP.
Opet, samo kažem da mislim da se Jokić gleda s roza naočalama, a da Dončić izgleda treba još popraviti stats da uđe u top 2, kamoli da osvoji nekad MVP.
-
kakavdanakneiskustvu
#47671 Re: NBA - National Basketball Association
Westbrook je 4 sezone završio sa triple double prosjecima,jednom izabran za MVP sezone
Chamberlain nije izabran za MVP sezone kada je imao 50 ppg
Chamberlain nije izabran za MVP sezone kada je imao 50 ppg
- darius_maximus
#47672 Re: NBA - National Basketball Association
Opet, ne treba više razloga zašto Jokić nije trebao biti MVP tri puta.
Ja pitam zašto jeste.
Kad kažemo statistika i drugi je očito imaju, čak i bolju.
Kad kažemo uspjeh kluba, ispostavi se da je ok i šesto mjesto u konferenciji.
Da se razumijemo, Jokić je fenomenalan igrač, nema dileme.
Međutim, neko je rekao da se tamo na Dončića gleda kao na boga i ja sam samo želio reći da to nije baš tako, barem po nagradama.
Čovjek može imati bolji stats, bolji položaj na tabeli s klubom, Jokić će dobiti MVP.
Samo mi to eto nije jasno.
Ja pitam zašto jeste.
Kad kažemo statistika i drugi je očito imaju, čak i bolju.
Kad kažemo uspjeh kluba, ispostavi se da je ok i šesto mjesto u konferenciji.
Da se razumijemo, Jokić je fenomenalan igrač, nema dileme.
Međutim, neko je rekao da se tamo na Dončića gleda kao na boga i ja sam samo želio reći da to nije baš tako, barem po nagradama.
Čovjek može imati bolji stats, bolji položaj na tabeli s klubom, Jokić će dobiti MVP.
Samo mi to eto nije jasno.
-
kakavdanakneiskustvu
#47673 Re: NBA - National Basketball Association
pogledaj statistiku,pogledaj koliko više skokova ima jokić,statistika im je podjednaka, plus Jokić je imao prilično bolje procente šuta, što ti nisi naveo u svom postu, Dončić .457, .353, .744, a Jokić .583, .337, .810.darius_maximus wrote: ↑01/06/2024 09:22Da, zato statistika sa slika i jeste za regularni dio sezone.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑01/06/2024 08:42 u biranju za MVP sezone veliki i bitan razlog je i uspjeh tima na kraju reg. dijela sezone.to je nagrada za reg. dio sezone, igre u play offu apsolutno nemaju veze sa tom nagradom. Nash je sa 15.5 ppg bio MVP jer je preporodio Sunse
Samo kažem, je li treba i prsten uzeti da ga počne gledati kao MVP-a nekad?
A to o uspjehu ekipe je tačno kada ljudi hoće da bude tačno.
Sezona 2021-2022:
Denver ima 48 pobjeda (šesto mjesto u zapadnoj konferenciji).
Dallas ima 52 pobjede (četvrto mjesto u zapadnoj konferenciji).
Jokić ima prosjek od 27,1 koša, 13,8 skokova i 7,9 asistencija.
Dončić ima prosjek od 28,4 koša, 9,1 skokova i 8,7 asistencija.
Jokić MVP, Dončić 5 mjesto (nije ni top 3, što je tek uspio ove godine).
Ako ćemo gledati igre u regularnom dijelu sezone, Dončić razvaljuje otkako je došao u NBA i tek je ove godine u top 3 za MVP.
Opet, samo kažem da mislim da se Jokić gleda s roza naočalama, a da Dončić izgleda treba još popraviti stats da uđe u top 2, kamoli da osvoji nekad MVP.
- darius_maximus
#47674 Re: NBA - National Basketball Association
Pazi statistika je takva rabota da se uvijek može nekako navući na neku stranu.
Kad nije po broju koševa, može Jokić biti bolji po postotku realizacije, itd.
Opet, ja samo kažem da je grehota da igrač kao Dončić nema nijedan MVP, čak ni kada ima sezonu sličnu Jokićevoj, dok ovaj ima tri (eto, glasači su gledali postotak realizacije baš te godine).
Također, opet ponavljam, samo sam reagovao na to da se Dončić "gleda kao bog", što očito nije tako.
Kad nije po broju koševa, može Jokić biti bolji po postotku realizacije, itd.
Opet, ja samo kažem da je grehota da igrač kao Dončić nema nijedan MVP, čak ni kada ima sezonu sličnu Jokićevoj, dok ovaj ima tri (eto, glasači su gledali postotak realizacije baš te godine).
Također, opet ponavljam, samo sam reagovao na to da se Dončić "gleda kao bog", što očito nije tako.
-
kakavdanakneiskustvu
#47675 Re: NBA - National Basketball Association
O Neal ima samo jednu MVP titulu,Nash dvije,zato što se ne bira najbolji igrač sezone nego najkorisniji