Logosoft
Moderator: Benq
- mokra_carapa
#25676 Re: Logosoft
Da to nije privremeno rjesenje? Mozda je u Igmanskoj tehnicka instalacija i serveri?
- Peacean
#25677 Re: Logosoft
Je li im to nova poslovnica ili je ona u Igmanskoj zatvorena?
- mokra_carapa
#25678 Re: Logosoft
Postat ce kao europroNet. Pa ima li ikakav ISP da valja u sa?
- MTV
#25679 Re: Logosoft
Masinski fakultet, tamo su serveri.mokra_carapa wrote: ↑30/05/2024 14:34 Da to nije privremeno rjesenje? Mozda je u Igmanskoj tehnicka instalacija i serveri?
Kad je ovako lijepo vrijeme obicno su im vrata otvorena i ovdje gdje su zaposleni a sada je sve zatvoreno.
Novi im je stand u Mercatoru a Igmanska je zatvorena.
- Praetorious
#25680 Re: Logosoft
Ne spominji mi EPN, ti su mi je ogadili život. Najgori ISP na kome sam bio, čak i za taj davni vakat
Kad kažem da sam se preporodio prelaskom na Global Net - sve sam rekao.
- semirsar
#25681 Re: Logosoft
kao da si sa pony-a presao na specijalku, tako izgledaloPraetorious wrote: ↑30/05/2024 18:00Ne spominji mi EPN, ti su mi je ogadili život. Najgori ISP na kome sam bio, čak i za taj davni vakat![]()
Kad kažem da sam se preporodio prelaskom na Global Net - sve sam rekao.
- mokra_carapa
#25682 Re: Logosoft
Da li postoje vise? Mislim da su se davno ugasili. Imali su kablovski internet i 1GB limit mjesecno 
- MTV
#25683 Re: Logosoft
Sa google mapsa i sa njihove stranice obrisana poslovnica Igmanska 9.
Prije (web arhive nije spasio kad je jos bilo BBI stand i Travnik)
https://web.archive.org/web/20160904205 ... jna-mjesta
Sada
https://www.logosoft.ba/prodajna-mjesta
Spali su doslovno na 1 (slovima jedan) stand/pult.
Prije (web arhive nije spasio kad je jos bilo BBI stand i Travnik)
https://web.archive.org/web/20160904205 ... jna-mjesta
Sada
https://www.logosoft.ba/prodajna-mjesta
Spali su doslovno na 1 (slovima jedan) stand/pult.
- Praetorious
#25684 Re: Logosoft
Da im MTEL nije vlasnik odavno bi stavili ključ u bravu... ah!... pa i jesu ga stavili. Ključ, mislim
Mada, ako ništa drugo, fino je plaćati račun u Pošti bez provizije.
Mada, ako ništa drugo, fino je plaćati račun u Pošti bez provizije.
- mokra_carapa
#25685 Re: Logosoft
A vise ne posluji u Tuzli i Zenici?
- MTV
#25686 Re: Logosoft
https://logosoft.ba/news/cef74e85390149 ... -korisnike26.01.2018.
Obavještenje za korisnike
Poštovani korisnici,
obavještavamo vas da Logosoft d.o.o. Sarajevo zatvara svoju poslovnicu u Zenici, podružnica “LOL” Zenica te prestaje sa pružanjem svojih usluga namijenjenih fizičkim licima na području opštine Zenica. Svi korisnici, fizička lica će biti detaljno obaviješteni o narednim koracima i pravima u skladu sa važećim ugovorom.
Vaš Logosoft
Sve je pocelo prodajom mtelu kad su zatvorili prvi stand u BBI pa stand u Importaneu pa poslovnice Zenica, Dobrinja, Igmanska...
Za Tuzlu se vjerovatno ranije desilo kad im je web stranica bila na staroj adresi www.lol.ba
Al vjerovatno oni od vrata do vrata sto idu (smarali su sa tim oglasima par godina) te ubijede kako su oni sky ili Tcom DE a smanjili poslovanje i teritoriju na minimum. Mozda se nadaju da ce uci u onu novogradnju sto se gradi tik uz Mercator s obzirom da ih nema u onom sarajevo toweru.
- Peacean
#25687 Re: Logosoft
Ko zna, možda ih ovo mtel priprema za prodaju.
-
Naslovnica
#25688 Re: Logosoft
A ja produžio ugovor prije nekoliko mjeseci, na 24 mjeseca.

- MTV
#25689 Re: Logosoft
Ni twitter sada X profil, ne azuriraju od 1.novembra 2021.
-
gidra
#25690 Re: Logosoft
i ja prije mjesec
Pa evo uveli su plaćanje karticom na njihovom sajtu bez provizije, još lakše i bolje, u 2 klika iz kuće platiš.
I dalje gdje LOL ima infrastrukuturu nema ništa povoljnije i bolje u Sarajevu.
Stabilna usluga, dobra tehnička podrška, Arena na kojem je sav sport i net 80/20 za 43 KM.
Arris je i sada dobar resiver i služi svrsi.
-
Naslovnica
#25691 Re: Logosoft
Dobio sam gratis HBO Max.gidra wrote: ↑31/05/2024 09:40i ja prije mjesec. Ljudi se vjerovatno okreću digitalizaciji i smanjenju troskova na taj način.
Pa evo uveli su plaćanje karticom na njihovom sajtu bez provizije, još lakše i bolje, u 2 klika iz kuće platiš.
Stabilna usluga, dobra tehnička podrška, Arena na kojem je sav sport i net 80/20 za 43 KM.
- Mea_parvitas
#25692 Re: Logosoft
Ja na 2 godine, za 32.90 mjesecno prvih godinu, dobri su, ne urekli se
- mokra_carapa
#25693 Re: Logosoft
To bi bilo pametno. Ne moram svaki put ici u radnju da nesto rijesim ili da mi pomognu. Daj mi uslugu i nacin da placam online i pomoc kad imam problem. Nista drugo ne trebagidra wrote: ↑31/05/2024 09:40i ja prije mjesec. Ljudi se vjerovatno okreću digitalizaciji i smanjenju troskova na taj način.
- Ateista
#25694 Re: Logosoft
Kome jos pored internet bankarstva treba poslovnica? Odem samo ako treba nesto oko ugovora, ni u posti nisam bio godinama.
- Praetorious
#25695 Re: Logosoft
Da se razumijemo, jedina stvar koju zamijeram Logosftu je pasivnost u širenju svoje mreže, naročito ponude optičkog interneta. Sve ostalo im je za pohvalu. Ljubazni su, brzi, usluga je stabilna i bez smetnji & prekida... Samo da su uz svoje bakarne kablove razveli i optičke... eh! ne bi im bilo ravnog. Da na mojoj adresi ima optički internet, sad bih... (gledam na sat, ne, ipak je prekasno danas, ali sutra bi moglo) ...otišao potpisati BLUE net. Ovako mi se, zaista, ne isplati. Ispada da smo i LoL i ja na gubitku, ali tako to ide.
Nije do mene
Nije do mene
-
Naslovnica
#25696 Re: Logosoft
Nedjeljom uvijek imam nekakvih prekida, ili se smrzne TV ili nesto slicno.
Vjerovatno nekakvo preopterecenje.
Cesto im se desi da je neki kanal danima crn (kao sto je CNN trenutno).
EPG pola ga radi kako treba, pola nidje veze.
Snimalica veoma bugovita i uglavnom neupotrebljiva. Lafo snimis nesto, ili je sadrzaj nepostojeci ili pusti nesto sasvim deseto.
Daleko su od stabilnosti, smetnji i prekida.
Vjerovatno nekakvo preopterecenje.
Cesto im se desi da je neki kanal danima crn (kao sto je CNN trenutno).
EPG pola ga radi kako treba, pola nidje veze.
Snimalica veoma bugovita i uglavnom neupotrebljiva. Lafo snimis nesto, ili je sadrzaj nepostojeci ili pusti nesto sasvim deseto.
Daleko su od stabilnosti, smetnji i prekida.
- mokra_carapa
#25697 Re: Logosoft
Eh optika da, to je uvijek pozeljno. Mene su dobili sa mogucnoscu online placanja. Napokon ne moram hodati po kojekakvim postama, platnim pultovima itd. 
- MTV
#25698 Re: Logosoft
To sa online placanjem kasne jedno 5 godina za drugima, kad mi je najvise to trebalo nisu imali, uveli 2 mjeseca nakon sto sam ih odjavio. esim su isto zadnji uveli. U 4 godine nisu povecali kanala kojeg mozes vratiti unazad. Uzivo HD unazad SD jer vuku sadrzaj sa mtela a isti ti kanali na MOVE i uzivo i unazad HD.
Od svih operatera najmanje kanala mozes vratiti unazad. Svake subote iskakanje Nove BH ali ponekad i radnim danima navecer. Super sat preko jednu godinu crn ekran jer ne emituje vise na satelitu.
Sjecaju li se oni da su nekada imali Go Free, trajao je malo duze od roka trajanja jogurta.
Smanjili su oni ovim gasenjem poslovnice broj ljudi, sada za onim pultom 2 max 3 u drugoj smjeni samo jedno. a gdje su jos oni iz poslovnice Dobrinja.
Sjecaju li se oni da su nekada imali Go Free, trajao je malo duze od roka trajanja jogurta.
Smanjili su oni ovim gasenjem poslovnice broj ljudi, sada za onim pultom 2 max 3 u drugoj smjeni samo jedno. a gdje su jos oni iz poslovnice Dobrinja.
- mokra_carapa
#25699 Re: Logosoft
To ne zvuci dobro, ako nema dovoljno ljudi za instalacije i podrsku... Mozda je bolje pogledati negdje drugo ipak
- semirsar
#25700 Re: Logosoft
Otkako imam m-ba app placam online, samo sacekam na portalu broj racuna i platim, tako da mi nije potreban ni elektronski racun a kamoli onaj printani, evo godinama vec. Supertv mi odavno nije super pa A-139 samo skuplja prasinu, ne pamtim kad sam ga upalio, imam bolju soluciju putem app drugog provajdera. Net je u zadnje vrijeme poceo stucati, tu i tamo na sec dodje do ispadanja, ali se odma' dohaviza, mobilna slusa na rutama kojim spartam, tako da sam i po tom pitanju zadovoljan. Fiksna, tel mi sluzi samo kao punjac za duracell rechargeable batteries, ni za sta drugo
Posto drugi provajder koji me zanimao, ko uspavana princeza nista ne radi, kao ni drugi, na poboljsanju usluge ja sam tu di sam, zanima me samo net, a znajuci kako je stabilan LoL po tom pitanju produzih ugovor pred novu godinu. Sto se mene tice, nek sve pozatvaraju poslovnice, nek samo radi podrska meni dosta. Ionako nikog od njih prije potpisa nisam vidjao godinama a ni poslije potpisa vjerovatno nikog vise necu vidjati.
Optika, nejma od tog filma nista za nas stare korisnike, mozda za novokomponovane stanare novogradnji, ali i to vrlo diskutabilno.
Logosoft MOVE app... na sta li to lici?
Ako je upola dobra kao app anamotamo u njihA, mozda se i proba.
Posto drugi provajder koji me zanimao, ko uspavana princeza nista ne radi, kao ni drugi, na poboljsanju usluge ja sam tu di sam, zanima me samo net, a znajuci kako je stabilan LoL po tom pitanju produzih ugovor pred novu godinu. Sto se mene tice, nek sve pozatvaraju poslovnice, nek samo radi podrska meni dosta. Ionako nikog od njih prije potpisa nisam vidjao godinama a ni poslije potpisa vjerovatno nikog vise necu vidjati.
Optika, nejma od tog filma nista za nas stare korisnike, mozda za novokomponovane stanare novogradnji, ali i to vrlo diskutabilno.
Logosoft MOVE app... na sta li to lici?
Ako je upola dobra kao app anamotamo u njihA, mozda se i proba.