Veće.
6,6 MW snage po jednoj vjetroturbini.
Puta dvanaest komada.
Moderator: anex
Znaci ca 250-300 takvih bi trebalo da zamijeni te tuzla?
Sad trebamo pitati...Ko im je prodao
Da, a sa koliko snage mijenja ove mnogobrojne mini i velike HE, vjetroparkove i solarne elektrane, sa svim servisiranjima vremenima gradnje, itd.tramvajtrojka wrote: ↑20/05/2024 21:54dvije do tri milijarde eura plus moras naci dovoljno velike vodene pritoke
U Doboju, na rijeci Bosna, tačno po pola dimenzije objekta po entitetskoj liniji
ili ti to citas optimisticno, ili sam se ja pogubio u ovim njihovim izracunima. prije da ce poskupljenje biti oko (ili preko) 13,5%. a sa tvojim zakljuckom se apsolutno slazem. ali, sada treba docekati pamet svih generala poslije bitke...Ci-Nick wrote: ↑27/05/2024 19:33 https://www.ferk.ba/_ba/index.php/pocet ... d-sarajevo
Eto sad,.. ako ne može poskupljenje onima koji mnogo troše, moze onda svima.
Poskupljenje od 10% za sve.
Lako je za sracunati, ako je bio racun bez tv pretplate 50 maraka, od 01.08. će biti 55 maraka ako je bio 80 onda će biti 88,.. itd.
Malo su im ove tabele haoticne, ima tu i nekih grešaka.belfy wrote: ↑27/05/2024 22:46ili ti to citas optimisticno, ili sam se ja pogubio u ovim njihovim izracunima. prije da ce poskupljenje biti oko (ili preko) 13,5%. a sa tvojim zakljuckom se apsolutno slazem. ali, sada treba docekati pamet svih generala poslije bitke...Ci-Nick wrote: ↑27/05/2024 19:33 https://www.ferk.ba/_ba/index.php/pocet ... d-sarajevo
Lako je za sracunati, ako je bio racun bez tv pretplate 50 maraka, od 01.08. će biti 55 maraka ako je bio 80 onda će biti 88,.. itd.
nisu malo. u njima mi skoro nista jasno, a onda onaj zakljucak na kraju mi je jos manje jasan. ne znam ni ko im ono pise, ali vjerujem da si ti malo upuceniji. ja pratim samo ovako povremeno kada neko izbaci vijest, pa procitam... a vjerujem da mi matematika nije losa, ali ne znam ko bi ono sve ni mogao izracunati na onakav nacin... ja sam (ne pitaj me kako) iz onoga zakljucio da bi ono sto su napisali bilo oko 13,5% - 13,75%, ali kako mi se tabele ne poklapaju mozda moze ici i do 10,5%. na 10 nisam uspio nadoci...Ci-Nick wrote: ↑27/05/2024 22:59Malo su im ove tabele haoticne, ima tu i nekih grešaka.belfy wrote: ↑27/05/2024 22:46ili ti to citas optimisticno, ili sam se ja pogubio u ovim njihovim izracunima. prije da ce poskupljenje biti oko (ili preko) 13,5%. a sa tvojim zakljuckom se apsolutno slazem. ali, sada treba docekati pamet svih generala poslije bitke...Ci-Nick wrote: ↑27/05/2024 19:33 https://www.ferk.ba/_ba/index.php/pocet ... d-sarajevo
Ako se posmatra samo el. energija i mrezarina ja sam sracunao da je poskupljenje 11,5%. Ako se ukljuci da u racunu ima i brojilo od 4,80 KM onda bi neki prosjecan racun od 50 KM trebao ići za 10% a ako je bio iznad tog iznosa bit će nesto iznad 10% a za nekog ko je imao racun od 30 maraka poskupljenje će biti manje od 3 marke.
gdje me ubode. firma u kojoj radim je podizvoidjac za Uniper. da ti prenesem iskustvo koja sam stekao - lazu kao i nasi (sto se tice vijesti). ali da pare imaju - imaju, i da iste prave - prave.