Usrao si i šefa i stanicu
"Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Moderator: anex
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#7226 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Hakize
-
Hakiz
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#7228 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
U pravu je Hakiz vezano za mjerenje vremena provedenog u wc u nekim norveskim firmama. To je stara vijest i da li se sta do sad promijenilo u praksi, ne znam.
No definitivno nije fake news.
https://newsfeed.time.com/2012/02/02/no ... om-breaks/
https://www.businessinsurance.com/artic ... e=printart
https://www.dailymail.co.uk/news/articl ... alarm.html
-
Operativac11
#7229 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
DHL kurir, radi li neko ? Ako moze da mi se javi u pp
-
Hakiz
#7230 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Hvala.Romeo 80 wrote: ↑22/05/2024 23:42 U pravu je Hakiz vezano za mjerenje vremena provedenog u wc u nekim norveskim firmama. To je stara vijest i da li se sta do sad promijenilo u praksi, ne znam.
Meni nije stalo da mi povjeruju, pa se nisam trudio da tražim primjere. Ako misle da zato što nešta ne znaju to ne postoji, njihov problem.
-
sabanss
#7231 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Ja mislio pričate o našoj Coli kada ste spominjali pišanje na vrijeme i karticu
Radio sam svugdje i sa timovima iz raznih zemalja i odgovorno tvrdim da smo mi u top 10% zemalja po tome koliko i kako kvalitetno radimo
Radio sam svugdje i sa timovima iz raznih zemalja i odgovorno tvrdim da smo mi u top 10% zemalja po tome koliko i kako kvalitetno radimo
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#7232 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Ja sam vidio ko su stranci kad sam jedan mail trebao dobit sa slikom
Uzasni uposlenici
Uzasni uposlenici
-
Rothmans
#7233 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Magacineri i soferi isto lagano pronalaze posao. Evo ova dvojica hairlija sa linka ispod ne mogu vise naci radnike u Zenici . Bukvalno, dvojica najvecih izrabljivaca napravili tuzne face ,kukaju kako nema radne snage(ima, al nece niko kod njih) i hoce fakini radnike iz Nepala i Bangladesa. Evo vam kurko sad
https://privrednicizenica.ba/tematski-s ... 0qP1GCPvaq
-
markopd
#7234 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Za šofere ne znam,za magacionera ti garantujem da nije lako tako kako pričaš.U toj sam branši i u ovoj mojoj regiji ta priča ne pije vode.Rothmans wrote: ↑26/05/2024 13:59
Magacineri i soferi isto lagano pronalaze posao. Evo ova dvojica hairlija sa linka ispod ne mogu vise naci radnike u Zenici . Bukvalno, dvojica najvecih izrabljivaca napravili tuzne face ,kukaju kako nema radne snage(ima, al nece niko kod njih) i hoce fakini radnike iz Nepala i Bangladesa. Evo vam kurko sad![]()
-
corave okice
#7235 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Ima radnika jos u ovoj drzavi, ali kao sto kazes, kaod nekih nece niko da radi. U Bugojnu je vazda funkcionisala kozarska industrija. I famozna Sejla zatvorila firmu, to jest cekanje neko, jer nema radnika...(Radi se 3x sedmicno prekovremeno do 5, neplaceno, svaka subota radna.Rothmans wrote: ↑26/05/2024 13:59Magacineri i soferi isto lagano pronalaze posao. Evo ova dvojica hairlija sa linka ispod ne mogu vise naci radnike u Zenici . Bukvalno, dvojica najvecih izrabljivaca napravili tuzne face ,kukaju kako nema radne snage(ima, al nece niko kod njih) i hoce fakini radnike iz Nepala i Bangladesa. Evo vam kurko sad![]()
A u drugoj firmi red cekanja za zaposljavanje, jer se placa prekovremeni ako se radi, vikend slobodan, vece plate...
Bukvalno im nestaje radnika sto sute, trpe, jer jos koja godina do penzije....
- Haris.ba
#7236 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Gledam po Doboju se setkaju Banglades/Nepal u radnim odjelima, pise Euroasfalt na njima. Valjda pauza.
Ja bih, ko sto se ne pitam, sve to zabranio. Sve dok ima ijedan nkv ili sss nezaposlen na birou - nema uvesti radne snage.
Ja bih, ko sto se ne pitam, sve to zabranio. Sve dok ima ijedan nkv ili sss nezaposlen na birou - nema uvesti radne snage.
- xoklix
#7237 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Ali što su moleri postali bezobrazni.... Tražio 350 KM da mi okreci pola stana, 130m2 i to računao sve prozore. Hajd prozore, to razumijem da je teže zbog ivica,ali zašto plakar računaš kad je ivica pravolinijska od poda do plafona.
I to da dolazi poslije posla od 6 do 9 , 2 radna dana.
Za 6 radnih sati 350 KM
Sa materijalom traži 5 KM po kvadratu,a materijal ne izađe ni marka po kvadratu.
Hvala, doviđenja i prijatno...
Za 6 radnih sati 350 KM
Sa materijalom traži 5 KM po kvadratu,a materijal ne izađe ni marka po kvadratu.
-
Rothmans
#7238 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Koja regija ? Dje to treba veza za nosanje ?markopd wrote: ↑26/05/2024 14:39Za šofere ne znam,za magacionera ti garantujem da nije lako tako kako pričaš.U toj sam branši i u ovoj mojoj regiji ta priča ne pije vode.Rothmans wrote: ↑26/05/2024 13:59
Magacineri i soferi isto lagano pronalaze posao. Evo ova dvojica hairlija sa linka ispod ne mogu vise naci radnike u Zenici . Bukvalno, dvojica najvecih izrabljivaca napravili tuzne face ,kukaju kako nema radne snage(ima, al nece niko kod njih) i hoce fakini radnike iz Nepala i Bangladesa. Evo vam kurko sad![]()
-
markopd
#7239 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Prijedorska regija (Prijedor,N.Grad,K.Dubica,Kostajnica...).Ne kažem da treba ogromna veza,ali vidim da tu i dalje šefovi i direktori dovode svoje ljude.Radim poslove komercijale i nije nikakva "rekla-kazala".I meni to nije normalno u ovaj vakat kad čitava država i region kukaju za nedostatkom radne snage,ali čini mi se da u zadnjih godinu dana se nešto drugačije dešava na tržištu.Moram napomenuti da u Prijedoru nedelja je radna samo do 13h za tržne centre,ali i dalje je plata mnimalac i 6 radnih dana.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#7240 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Sta se drukcije desava na trzistumarkopd wrote: ↑26/05/2024 18:18Prijedorska regija (Prijedor,N.Grad,K.Dubica,Kostajnica...).Ne kažem da treba ogromna veza,ali vidim da tu i dalje šefovi i direktori dovode svoje ljude.Radim poslove komercijale i nije nikakva "rekla-kazala".I meni to nije normalno u ovaj vakat kad čitava država i region kukaju za nedostatkom radne snage,ali čini mi se da u zadnjih godinu dana se nešto drugačije dešava na tržištu.Moram napomenuti da u Prijedoru nedelja je radna samo do 13h za tržne centre,ali i dalje je plata mnimalac i 6 radnih dana.
-
zippoo87
#7241 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Ja sebi prije par dana okrecio cijelu kucu,tj.sprat za 2 dana i to laganica,bez skrleta i zurbe. U zivotu mi nije moler usao u kucu ali ljudima mrsko to raditi a cijene su sada otisle u tacku.xoklix wrote: ↑26/05/2024 15:02 Ali što su moleri postali bezobrazni.... Tražio 350 KM da mi okreci pola stana, 130m2 i to računao sve prozore. Hajd prozore, to razumijem da je teže zbog ivica,ali zašto plakar računaš kad je ivica pravolinijska od poda do plafona.
Za 6 radnih sati 350 KM![]()
Jos sam se zahebao sa bojom za krecenje...mati prosle godine kupila neku boju od 5 kg i ostavila i dala mi to da krecim. Ja nisam tu boju do sada nikada ni vidio ni koristio a prodavac kaze moleri uzimaju. A dnevna soba,nije krecena jedno 3 godine...bila prilicno uzutila po coskovima i krenem ja kreciti sa tom bojom,ali stalno mi probija zutilo neko,ajde potrosim tih 5 kg,odem kupiti jos 5 kg,jer ce mi trebati i za drugu sobu...okrecim cijelu sobu,nisam nikako zadovoljan rezultatom. Popravljao po 2-3 puta,ista situacija. Ajde kontam ujutro kada se osusi ce biti bolje...ja udjem sutradan u kucu,ono sve sareno ,zutilo probija
Pukne mi film...odem kupim 15 kg Jupola classic...najbolji i najskuplji...sa njim ponovo predjem sobu...bijeli se kao snijeg
Jebem ti nekvalitetan materijal...dzaba se slomio prvi dan i bez rezultata. Poslije okrecio i drugu sobu Jupolom...samo jednom presao,bijeli se sve .
Poslije okrecio i trecu sobu i eno jos mi ostalo 4-5 kg Jupola
Na materijalu se ne treba stedjeti,jer ce se dupli posao raditi.
-
bumerangss
#7242 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Ja i dalje krecim krecom
Kupim za 10 km i zavarim tj zalijem vodo i kluča nalo pa prenoci i u škaf pa četkom i mlati
Najbolja fisklutura trosenje kalorija a zdravo i nema buđi gljivica crnila po čoškovima
Kupim za 10 km i zavarim tj zalijem vodo i kluča nalo pa prenoci i u škaf pa četkom i mlati
Najbolja fisklutura trosenje kalorija a zdravo i nema buđi gljivica crnila po čoškovima
-
Babbuka
#7243 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Nekako je manje izražen nedostatak radne snage. Nije neubičajeno sresti ljude koji su se vratili sa rada iz SLO ili DE._BataZiv_0809 wrote: ↑26/05/2024 19:51Sta se drukcije desava na trzistumarkopd wrote: ↑26/05/2024 18:18Prijedorska regija (Prijedor,N.Grad,K.Dubica,Kostajnica...).Ne kažem da treba ogromna veza,ali vidim da tu i dalje šefovi i direktori dovode svoje ljude.Radim poslove komercijale i nije nikakva "rekla-kazala".I meni to nije normalno u ovaj vakat kad čitava država i region kukaju za nedostatkom radne snage,ali čini mi se da u zadnjih godinu dana se nešto drugačije dešava na tržištu.Moram napomenuti da u Prijedoru nedelja je radna samo do 13h za tržne centre,ali i dalje je plata mnimalac i 6 radnih dana.
-
zippoo87
#7244 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Krecio sam i ja krecom ali bila je nekakva nestasica jednom,prije 15ak godina i u nuzdi okrecim Jupolom i onda krec se bas ne prima lijepo na Jupol.bumerangss wrote: ↑26/05/2024 22:49 Ja i dalje krecim krecom
Kupim za 10 km i zavarim tj zalijem vodo i kluča nalo pa prenoci i u škaf pa četkom i mlati![]()
A dok sam krecio krecom,to je bilo najbolje...prvo operem zid i skinem svu prljavstinu a onda okrecim i krec je ujedno i dezinfekcija
Kod mene nema ni vlage ni gljivica ni budji ni nicega,nema ni crnila ...zidovi su kao apoteka ali jesam sada morao malo strugati nakreceni Jupol i onda smirgl papirom to ravnati...a kod kreca nema tih problema...jer ono sto nakrecis,to slijedeci put operes i opet krecis i tako u krug
A ja ne krecim cetkom,to ne moze fino odraditi posao,nego valjkom
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#7245 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Na licu im se čita "ganutost , briga i domaćinski odnos" prema radnicimaRothmans wrote: ↑26/05/2024 13:59Magacineri i soferi isto lagano pronalaze posao. Evo ova dvojica hairlija sa linka ispod ne mogu vise naci radnike u Zenici . Bukvalno, dvojica najvecih izrabljivaca napravili tuzne face ,kukaju kako nema radne snage(ima, al nece niko kod njih) i hoce fakini radnike iz Nepala i Bangladesa. Evo vam kurko sad![]()
- teskeredzic_22
#7246 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Cijene nekretnina će natjerati sve da rade (mada će svaki rad biti nedovoljan), čim iščeznu tragovi socijalizma , ova država neće plaćati ležanje uz osnovne životne potrepštine poput Njemačke jer ova država nije u stanju ni da plati dug vlastitoj televiziji koja za jedan televizijski i jedan radio kanal ima 900 uposlenih
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#7247 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Cijene nekretnina ke povećati iseljavanje. 95% stanovništva, a pogotovo mladi parovi, mogu samo da sanjaju stan po ovim abnormalnim cijenama.
Sa druge strane, neko ima po pet stanova (kako samo možemo da nagađamo) koji mu zuje prazni
Sa druge strane, neko ima po pet stanova (kako samo možemo da nagađamo) koji mu zuje prazni
-
bumerangss
#7248 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Cuj 900 zaposlenihteskeredzic_22 wrote: ↑27/05/2024 07:20Cijene nekretnina će natjerati sve da rade (mada će svaki rad biti nedovoljan), čim iščeznu tragovi socijalizma , ova država neće plaćati ležanje uz osnovne životne potrepštine poput Njemačke jer ova država nije u stanju ni da plati dug vlastitoj televiziji koja za jedan televizijski i jedan radio kanal ima 900 uposlenih
Gdje stanu u onoliku zgradu jer onde je i FTV i TVSA a cak mislim da je prazan ili nekome izdaju prostor gdje bila kantonalna inspekcija?
- teskeredzic_22
#7249 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
I tamo će morati plaćati kiriju , ne živi se ni u inostranstvu besplatno.Lajavikrelac wrote: ↑27/05/2024 07:59 Cijene nekretnina ke povećati iseljavanje. 95% stanovništva, a pogotovo mladi parovi, mogu samo da sanjaju stan po ovim abnormalnim cijenama.
Sa druge strane, neko ima po pet stanova (kako samo možemo da nagađamo) koji mu zuje prazni![]()
Ako s jedne strane imaš totalnu betonizaciju i uništenje ugodnog života u gradu uz luđačko poskupljenje cijena - s druge strane će ekonomija tjerati mlade da idu u manja naselja relativno blizu grada pa da autom putuju na posao , školu.
Ovdje se zapravo vidi koliko smo glupi , neobrazovani , zatucani , sebični i primitivni , ovo je jako mala zemlja , s dobrom putnom infrastrukturom koju smo mogli imati sada već gotovo 30 godina nakon rata , sve je blizu ili barem relativno blizu , sve se moglo dobro organizovati.
Sami smo sebi najveći neprijatelji - niko nam nikada više neće pomoći.
BHRT ima oko 900 zaposlenih.bumerangss wrote: ↑27/05/2024 08:08
Cuj 900 zaposlenihpa nije CNN
![]()
Gdje stanu u onoliku zgradu jer onde je i FTV i TVSA a cak mislim da je prazan ili nekome izdaju prostor gdje bila kantonalna inspekcija?
Last edited by teskeredzic_22 on 27/05/2024 09:34, edited 1 time in total.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#7250 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
ne znam koliko je moguće zabraniti uvoz stranih radnika
možda u nekim osjetljivim pitanjima
jer smo sigurno potpisnici slobode protoka ljudi i roba
možda u nekim osjetljivim pitanjima
jer smo sigurno potpisnici slobode protoka ljudi i roba