Ja isto moram pohvaliti podrsku olxa...sve i jedan problem ili upit je rijesen ekspresno.
Ali ja recimo uvijek kada nesto nije standardno...recimo narucio mi neko artikal a postar nije dosao odmah ujutro,ako ga do podne nema,ja odmah zovem lokalnog postara,da pitam hoce li dolaziti po paket,ako kaze nije ni imao najavu,onda idem dalje,na olx ili kontaktiram kupca pa da ponovo klikne na naruci ili tako nesto.
Onda uvijek kada mi pokupe paket,uzimam onaj papir/otpremnicu,jer na njoj imam broj za pracenje i sve potrebne podatke,ako dodje do nekog zastoja ili problema i onda se sve rijesi za sekundu.
Evo prije par dana...prodao nesto i dosla mi otkupnina i odem u postu,kad na salteru neki stari dundjer,jedini u cijeloj posti koji nema pojma raditi,jer je klasicni postar valjda a bio na naplati/isplati i ja cim sam ga vidio,znao sam da ce napraviti sranje

Kazem mu da mi provjeri je li stigla otkupnina...on jadnik nema pojma ni gdje se to trazi,lista nesto na kumpjuteru 10 minuta,ja cekam...vidim nema on pojma,kad dodje kolegica mladja sa pauze i sjede,ja odmah pitam nju,moze li ona provjeriti,da pomogne kolegi...ode djevojka i nadje pare ali nesto nisu kao bile ubacene u sistem. Kaze njemu kolegica da napise na onoj priznanici oznaku neku da su pare isporucene...ja uzmem pare i odrezak onaj i odem.
Sutradan dolazi postar,donosi mi ponovo te iste pare koje sam ja vec podigao...ja mu kazem,ja sam to podigao vec i odem nadjem papir koji sam dobio od njih i provjerimo podatke,ista ta otkupnina.
Taj dundjer mutavi u posti nesto niej dobro odradio i nije oznaceno da su pare predate i da sam ja ponovo uzeo pare,neko bi u posti nahebao,zbog dundjera.
I ovakvih primjera ima stalno,ko cesto salje i prima i radi sa postom.