SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Edin H.

#79676 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Edin H. »

Ljubav prema klubu. :oops:
mali_balon

#79677 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_balon »

Mene samo zanima sto me odu na neku livadu van grada gdje je policija i hitna daleko......ko sto to rade poljaci i rusi......fino brate odu npr negjde na nisice ima livada koliko hoces i udri do iznemoglosti....
I sto ij policija nije samo opkolila i sacekala da se oni izmarisu i kasnije oni pendrecimadovrse poso....odlicna antistres vjezba...znamo da murijasi jedva cekaju da nekog opale koji put
oldtajmer

#79678 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by oldtajmer »

mali_balon wrote: 25/05/2024 06:34 Mene samo zanima sto me odu na neku livadu van grada gdje je policija i hitna daleko......ko sto to rade poljaci i rusi......fino brate odu npr negjde na nisice ima livada koliko hoces i udri do iznemoglosti....
I sto ij policija nije samo opkolila i sacekala da se oni izmarisu i kasnije oni pendrecimadovrse poso....odlicna antistres vjezba...znamo da murijasi jedva cekaju da nekog opale koji put
bukvalno tako,ne kontam kako tece taj razgovor oko dogovorene tuce gdje zakljuce sa tim da se pobiju negdje u centru grada,vjerovatno niko nema ni gram mozga
pa jbt mi smo ko djeca dogovarali tuce na garazama po dobrinji/po bakijama,nikad u naselju ili mahali.sa deset godina bili pametniji od ovih krelaca :-)
HelaS

#79679 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by HelaS »

oldtajmer wrote: 25/05/2024 13:15
mali_balon wrote: 25/05/2024 06:34 Mene samo zanima sto me odu na neku livadu van grada gdje je policija i hitna daleko......ko sto to rade poljaci i rusi......fino brate odu npr negjde na nisice ima livada koliko hoces i udri do iznemoglosti....
bukvalno tako,ne kontam kako tece taj razgovor oko dogovorene tuce gdje zakljuce sa tim da se pobiju negdje u centru grada,vjerovatno niko nema ni gram mozga
pa jbt mi smo ko djeca dogovarali tuce na garazama po dobrinji/po bakijama,nikad u naselju ili mahali.sa deset godina bili pametniji od ovih krelaca :-)
Biti pametan i dogovarati tuče - kakav oksimoron :-)

Huliganizam, koji po BiH provode razne navijačke grupe, jedino se može zaustaviti drakonskim kaznama, pa i zatvorom, i zabranom udruživanja takvih organizacija, bilo da su legitimne, bilo "spontane", neregistrirane.
mali_balon

#79680 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_balon »

HelaS wrote: 25/05/2024 13:32
oldtajmer wrote: 25/05/2024 13:15
Biti pametan i dogovarati tuče - kakav oksimoron :-)

Huliganizam, koji po BiH provode razne navijačke grupe, jedino se može zaustaviti drakonskim kaznama, pa i zatvorom, i zabranom udruživanja takvih organizacija, bilo da su legitimne, bilo "spontane", neregistrirane.
Kakve kazne BA....samo bubrege odvaljivat pendrekom......ko je jednom okusio pendrek taj kad ga vidi bude miran ko bubica
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#79681 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

Sociolog

#79682 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Sociolog »

Truba wrote: 26/05/2024 20:16 https://www.avaz.ba/vijesti/crna-hronik ... i-do-smrti

Ublehasi izgladnjivali bebu
sretna 20 godisnjica na forumu, Swani..
p.s. bil se volio vratiti u 2004?
suspect_zero

#79683 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by suspect_zero »

Truba wrote: 26/05/2024 20:16 https://www.avaz.ba/vijesti/crna-hronik ... i-do-smrti

Kud pročitah :cry:
vjeshalica

#79684 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

suspect_zero wrote: 26/05/2024 20:25

Vatrom gorili
suspect_zero

#79685 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by suspect_zero »

vjeshalica wrote: 26/05/2024 21:11
suspect_zero wrote: 26/05/2024 20:25

Vatrom gorili

Kako god čovjek da ih kune malo je, fakat prestrašno....
Truba

#79686 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

Sociolog wrote: 26/05/2024 20:21

sretna 20 godisnjica na forumu, Swani..
p.s. bil se volio vratiti u 2004?
ne bih
neprijavljen radio
družio se sa snobovima

nemam mobitel
ne guzim
nisam zavrsio faks (do 9. mjeseca kad sam dobio mobitel)
ali ja sam ti se registrirao u ljeto 2003 da kupim divxa OVO JE sekundarni profil 8)
moimoi

#79687 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by moimoi »

Uzas.
Isto tako ne razumijem socijalni radi koji im je oduzeo vec dvoje djece… sta su jebote radili?? Nisu znali da se opet porodila?? Kako? Nakon poroda ti dolazi babica. Zaveden si.. sve znaju.
Naslovnica

#79688 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Drogalji raspali 100%?
vjeshalica

#79689 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Naslovnica wrote: 26/05/2024 21:23

Drogalji raspali 100%?
100%
Truba

#79690 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

doktorica daje 20000 maraka da ima dijete... ostalo joj jos 3 jajasca

ovi imaju treće...zašto Gospode
trebam informaciju zašto je to tako

zašto su narkomani stres free za tvornicu beba
A normalnim ljudima kažu stres ne mogu imat djecu naizgled sve ok
drug_profi

#79691 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

moimoi wrote: 26/05/2024 21:22 Uzas.
Isto tako ne razumijem socijalni radi koji im je oduzeo vec dvoje djece… sta su jebote radili?? Nisu znali da se opet porodila?? Kako? Nakon poroda ti dolazi babica. Zaveden si.. sve znaju.
Sumnjam da je i to dijete bilo zdravo, obzirom da majka sigurno nije pazila sta unosi u sebe u trudnoci.
I onda bi raslo kao siroce, odbaceno, bolesno.

Ovakvih ljudi ima na svijetu, samo je nama mozda cudno jer je raniji sistem prevenirao i stitio od takvih koliko je moguce.
Ovdje, nakon dva oduzimanja radi zanemarivanja i zlostavljanja, nema alarma da si takvi dobili novu zrtvu i da ASAP neko mora da porodicu obilazi, dijete pregleda...
Sistem postoji samo da se kaze da ga ima, a zapravo je efikasan samo ako se pojedinac nameraci na nekog.
mali_balon

#79692 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_balon »

Truba wrote: 26/05/2024 21:27 doktorica daje 20000 maraka da ima dijete... ostalo joj jos 3 jajasca

ovi imaju treće...zašto Gospode
trebam informaciju zašto je to tako

zašto su narkomani stres free za tvornicu beba
A normalnim ljudima kažu stres ne mogu imat djecu naizgled sve ok
BAs hocu da kazem toliko raej muku muci da dobije dijete ovo dvoje klosara troje i od tog jedno ubiju.....trerba im za ubistvo suditi a ne za nanosenje teskih tjelesnih povreda koje su dovele do smrti bebe.......haj njega ce gazat u zatvor ali nju nece niko garant
zigson

#79693 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zigson »

Kakav socijalni rad, ublehasi i lezihljebovici, nikome oni nisu pomogli.
Haris.ba

#79694 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

zigson wrote: 26/05/2024 21:37
Ali, zato se pojave da te malteretiraju kada hoces podici novac koji glasi na djetetovo ime. :D

Imaju ljudi prioritete.
nepass1

#79695 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nepass1 »

Je li se uopste porodila u bolnici? Je li ih moze bilo kakva sluzba natjerati da nemaju djece, da li im po zakonu bilo ko moze oduzeti djete?
Komplikovano je to sve.
Ja znam za djevojcicu 7-8 razred tad, zlostavljanje od strane oca, ali jedva su je nagovorili da napusti i da je smjeste u sigurnu kucu. Ne znam u detalje ali znam da je bila prica ako ona nece ne mogu je nasilno oduzeti od roditelja, ima tome i 10g pa i ne sjecam se detalja. Jos je taj roditelj psihickim maltretiranjem majku naveo na suicid. Uslovi u kuci horor. Ulazio sam, upoznao i oca i djevojcicu.
suspect_zero

#79696 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by suspect_zero »

nepass1 wrote: 26/05/2024 21:54
Je li se uopste porodila u bolnici? Je li ih moze bilo kakva sluzba natjerati da nemaju djece, da li im po zakonu bilo ko moze oduzeti djete?
Komplikovano je to sve.
Ja znam za djevojcicu 7-8 razred tad, zlostavljanje od strane oca, ali jedva su je nagovorili da napusti i da je smjeste u sigurnu kucu. Ne znam u detalje ali znam da je bila prica ako ona nece ne mogu je nasilno oduzeti od roditelja, ima tome i 10g pa i ne sjecam se detalja. Jos je taj roditelj psihickim maltretiranjem majku naveo na suicid. Uslovi u kuci horor. Ulazio sam, upoznao i oca i djevojcicu.

Pokušat ću ukratko.
Vjerovatno se porodila u bolnici jer znaju koliko je beba stara.
Ne može te niko natjerati da ne ostaneš trudan, savjetovati i objasniti može, predložiti "povezivanje" ili kontracepcijske pilule ali sa ovakvi klijentima svaki dogovor ne pije vodu....misli,ti pričaš a oni broje žaluzine na prozoru.
Po zakonu CSR može predložiti ili Policija ali Sud mora odobriti odnosno izdati rješenje o privremenom gotovo nikada trajnom oduzimanju djeteta.
Djevojčica koju pominješ je mogla iznijeti svoje mišljenje koje se prihvaća ako ga aminuje psiholog odnosno stručni tim CSR i SK, mada se mišljenje prvih više uvažava jer su oni nadležni i snose troškove boravka korisnika u SK.
U pitanju je stariji maloljetnik i ako je navalila da ide kući nemaš ti tu puno šta uraditi.
SK zamišljaju kao hotel sa 5 zvjezdica, pogotovo ove curice misle da leže po čitav dan i da ništa ne rade, misle da imaju čistačica i kuharicu koja će titrati oko njih....tako kada dođu i nakon par dana im se kaže da očiste kupatilo iza sebe i pokupe dlake i gaće onda često nastane pobuna....da ne pričam o zanovjetanju oko hrane i ne navike čišćenja samo iz sebe.
Ovo nije generalno, ima i odgojene omladine i žena ali ima tako izuzetaka koji ti baš izvuku svaku žicu.
Dalje imaš taj odnos nasilnik-žrtva što je jako komplikovano za shvatiti ali ne bih sada o tome.
nepass1

#79697 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nepass1 »

suspect_zero wrote: 26/05/2024 22:53
nepass1 wrote: 26/05/2024 21:54

Komplikovano je to sve.

Pokušat ću ukratko.
Vjerovatno se porodila u bolnici jer znaju koliko je beba stara.
Ne može te niko natjerati da ne ostaneš trudan, savjetovati i objasniti može, predložiti "povezivanje" ili kontracepcijske pilule ali sa ovakvi klijentima svaki dogovor ne pije vodu....misli,ti pričaš a oni broje žaluzine na prozoru.
Po zakonu CSR može predložiti ili Policija ali Sud mora odobriti odnosno izdati rješenje o privremenom gotovo nikada trajnom oduzimanju djeteta.
Djevojčica koju pominješ je mogla iznijeti svoje mišljenje koje se prihvaća ako ga aminuje psiholog odnosno stručni tim CSR i SK, mada se mišljenje prvih više uvažava jer su oni nadležni i snose troškove boravka korisnika u SK.
U pitanju je stariji maloljetnik i ako je navalila da ide kući nemaš ti tu puno šta uraditi.
SK zamišljaju kao hotel sa 5 zvjezdica, pogotovo ove curice misle da leže po čitav dan i da ništa ne rade, misle da imaju čistačica i kuharicu koja će titrati oko njih....tako kada dođu i nakon par dana im se kaže da očiste kupatilo iza sebe i pokupe dlake i gaće onda često nastane pobuna....da ne pričam o zanovjetanju oko hrane i ne navike čišćenja samo iz sebe.
Ovo nije generalno, ima i odgojene omladine i žena ali ima tako izuzetaka koji ti baš izvuku svaku žicu.
Dalje imaš taj odnos nasilnik-žrtva što je jako komplikovano za shvatiti ali ne bih sada o tome.
Izvuce mi huju ovo instant sranje po soc sluzbi, kao da mozes samo usetati i odnijeti bebu ili biti tu 24h i paziti. Znam ja da to nije ni bajno kao i mnoge druge stvari ali sad odmah sve svaliti na soc rad jbg
suspect_zero

#79698 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by suspect_zero »

U ovom slučaju bebe zaista ne bih odmah upitala prstom ni na CSR niti Policiju, ovakvi likovi su skloni raznim vidovima marifetluka, dovoljno da ne prijavi tačnu adresu i kako da ih patronažna pronađe?....ide se po zadnjoj adresi koja je vjerojatno registrovana na porodilištu a oni otišli Bog zna gdje, na telefon se mogli i ne javljati, dijete nisu prijavili....eto ti prostora da zajebeš sistem koji je svakako pun rupa a osobe sklone kriminalu to dobro znaju.
Žali Bože maksuma, a njih dvoje bih ....da ne lajem.
vjeshalica

#79699 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

drug_profi wrote: 26/05/2024 21:30
Sumnjam da je i to dijete bilo zdravo, obzirom da majka sigurno nije pazila sta unosi u sebe u trudnoci.
I onda bi raslo kao siroce, odbaceno, bolesno.

Ovakvih ljudi ima na svijetu, samo je nama mozda cudno jer je raniji sistem prevenirao i stitio od takvih koliko je moguce.
Ovdje, nakon dva oduzimanja radi zanemarivanja i zlostavljanja, nema alarma da si takvi dobili novu zrtvu i da ASAP neko mora da porodicu obilazi, dijete pregleda...
Sistem postoji samo da se kaze da ga ima, a zapravo je efikasan samo ako se pojedinac nameraci na nekog.
Ni prvi ni zadnji slucaj da od drogalja se dijete rodi zavisno od droge....
Dokle god se budu minimizirali ovakvi problemi i odmahivali rukom bice ih sve vise. Dok je batina radila i radna batina manje je besposlicara bilo
Ateista

#79700 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

Neki ljudi zasluzuju da se prisilno kastriraju. To bi trebalo zakonski regulisati ako ti socijalna sluzba trajno oduzme jedno dijete automatski ide prisilna kastracija.
Post Reply