Srpska Sparta glasala ZA
Rezolucija o genocidu u Srebrenici
- hepekcina
#1651 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
jel iko upućen šta bi s Crnom Gorom
Srpska Sparta glasala ZA
Srpska Sparta glasala ZA
-
swanfilter
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#1653 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
Jest, a ovaj desno od ovog srednjeg i bivšeg SDP je tvrdio da nema šamse da rusija krene u rat sa Ukrajinom.
Tip neka najveća naša čivija za ulazak u NATO
-
Piaty
#1654 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
Ma dobro mislio sam više na to "šta to znači u kontekstu vanjske politike" obzirom da kada je vanjska politika u pitanju onda mi nekako lijevo ne znači ništa, po meni tu samo desno donosi efekat (al jebiga sada zavisi kako to ko ocjenjuje i definira jer npr. ja SDA ne smatram nikakvom desnicom).dr_Evil wrote: ↑24/05/2024 14:40To ti je dragi kolega kad pocnes da pricas o tome zasto tvoj koalicioni partner Novalic ima 10-ke miliona dok njegova radnica u proizvodnji radi za minimalac. To ti je dragi kolega kad pocnes da pricas o tome zasto tvoj koalicioni partner Novalic pokusava da unisti perspektivno preduzece namjenske industrije radi privatizacije i time oduzme radnicka prava hiljadu ljudi. To ti je dragi kolega kad odes kod Senada pa se lupis "preduzeca" pomislis na radnike, a ne Imal mene Tu.
To ti je dragi kolega kad stanes pred parlament, one 4 godine dok je bio zastupnik(bez ijedne izjave - dokumentovano) pa upitas koalicione partnere kako pretvorise drustvenu imovinu u privatnu, i zatrazis reviziju privatizacije i porijeklo imovine.
Ako vec hoces da lajes na Dragana, odes pa ispitas sta se desilo sa Parkovima, Sokolom, Aluminijom.
A manje pricas o tome kako si iznio zastavu kad Dodo nije gledao, a pri tome nikad u B.Luku nisi nogom krocio.
Ako ces o politici, manje ces da uporedjujes Novalicev slucaj sa Agrokorom, a ni neces mnogo da pricas o tome kako se zapad urotio protiv muslimana i da zeli Bosnjake unistiti, nego ces ici po Europi i traziti svoje prijatelje sa crvenom ruzom da pricas o tome kako su nam kolektivno ugrozena ljudska prava i da smo zrtve aparthejda i tajkuna.
Vidis.. kao sto rekoh neki dan prije nego mi je Bloo dala ban, svi smo mi kockoglavi ovdje, ali kad nadjes nekoga bez obzira na ime i prezime koji ovako razmislja onda je to tvoj prijatelj do kraja zivota, sa crvenom ruzom naravno.
Naravno da se slažem sve to za Novaliće, Hife, Soko i sve ostalo što si nabrojao.
- shbc
- hepekcina
#1656 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
zašto? fakat bi volio čuti logično objašnjenje
mogli su komotno biti suzdržani...ono da se ne zamjeraju...zbog toga pitam
-
Piaty
-
laik1981
#1658 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
-
Bazinga1234
-
Nisamsdaali
#1660 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
Uozbiljite se oko Djilasa, kritikuje vucica jer nije pobijedio a ne jer misli da je rezolucija dobra. Ko biva da je on na vlasti on bi spriječio donošenje
-
laik1981
#1661 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
Super je sve to. Sad bar znamo na cemu smo kod koga i mozemo krojiti vanjsku politiku na osnovu toga. Bahrein, UAE, Azerbejdzan, Alzir, Maroko i slicni nam nisu prijatelji. Nisu nikad ni bili ali su ih neki tako gledali jer su muslimani. Ovakva glasanja su korisna jer neke stvari istjeraju na cistac.
- skupljac_zeljeza
-
palermo
#1663 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
Naravno. Isto tako Madjari, Slovaci, Kiprani, Grci nisu nam nikada bili prijatelji iako su clanovi EU i neki ih zbog toga tako gledaju.laik1981 wrote: ↑24/05/2024 15:35Super je sve to. Sad bar znamo na cemu smo kod koga i mozemo krojiti vanjsku politiku na osnovu toga. Bahrein, UAE, Azerbejdzan, Alzir, Maroko i slicni nam nisu prijatelji. Nisu nikad ni bili ali su ih neki tako gledali jer su muslimani. Ovakva glasanja su korisna jer neke stvari istjeraju na cistac.
-
laik1981
#1664 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
Za njih smo i znali da nam nisu prijatelji, ali dobro je sto su nam oci otvorili i neki za koje smo mislili da jesu.
-
Dobrinjac-u-Pragu
#1665 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
a kad su azeri protjerali 100.000 armenaca iz nagorno karabaha, ovde se slavilo. uvijek su mi bili drazi armenci nego azeri i prije 2020. jer sa armencima imamo nesto zajednicko. pretrpili smo genocid. armenci brojcano i teritorijalno vise od nas, ali bez obzira na to, oni znaju sta je protjerivanje i genocid. i znam, armenci nisu glasali ZA rezoluciju, vec su bili sudrzani, ali pitajuci na poslu par azera i armenaca, ovi jedni (azeri) nikad nisu culi za rat u bosni kamoli srebrenicu, a drugi (armenci) ne samo da znaju nego zovu ga pravim imenom, genocid.laik1981 wrote: ↑24/05/2024 15:35Super je sve to. Sad bar znamo na cemu smo kod koga i mozemo krojiti vanjsku politiku na osnovu toga. Bahrein, UAE, Azerbejdzan, Alzir, Maroko i slicni nam nisu prijatelji. Nisu nikad ni bili ali su ih neki tako gledali jer su muslimani. Ovakva glasanja su korisna jer neke stvari istjeraju na cistac.
-
Piaty
#1666 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
Oj oko ćega se Bošnje zamaraju. Oko DjilasaNisamsdaali wrote: ↑24/05/2024 15:33 Uozbiljite se oko Djilasa, kritikuje vucica jer nije pobijedio a ne jer misli da je rezolucija dobra. Ko biva da je on na vlasti on bi spriječio donošenje
-
Piaty
#1667 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
Sve objašnjeno za 10Dobrinjac-u-Pragu wrote: ↑24/05/2024 15:49a kad su azeri protjerali 100.000 armenaca iz nagorno karabaha, ovde se slavilo. uvijek su mi bili drazi armenci nego azeri i prije 2020. jer sa armencima imamo nesto zajednicko. pretrpili smo genocid. armenci brojcano i teritorijalno vise od nas, ali bez obzira na to, oni znaju sta je protjerivanje i genocid. i znam, armenci nisu glasali ZA rezoluciju, vec su bili sudrzani, ali pitajuci na poslu par azera i armenaca, ovi jedni (azeri) nikad nisu culi za rat u bosni kamoli srebrenicu, a drugi (armenci) ne samo da znaju nego zovu ga pravim imenom, genocid.laik1981 wrote: ↑24/05/2024 15:35Super je sve to. Sad bar znamo na cemu smo kod koga i mozemo krojiti vanjsku politiku na osnovu toga. Bahrein, UAE, Azerbejdzan, Alzir, Maroko i slicni nam nisu prijatelji. Nisu nikad ni bili ali su ih neki tako gledali jer su muslimani. Ovakva glasanja su korisna jer neke stvari istjeraju na cistac.
-
palermo
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#1669 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
Meni ni jedni ni drugi nisu dragi. Zapravo, i ne znam ništa o njima.Dobrinjac-u-Pragu wrote: ↑24/05/2024 15:49a kad su azeri protjerali 100.000 armenaca iz nagorno karabaha, ovde se slavilo. uvijek su mi bili drazi armenci nego azeri i prije 2020. jer sa armencima imamo nesto zajednicko. pretrpili smo genocid. armenci brojcano i teritorijalno vise od nas, ali bez obzira na to, oni znaju sta je protjerivanje i genocid. i znam, armenci nisu glasali ZA rezoluciju, vec su bili sudrzani, ali pitajuci na poslu par azera i armenaca, ovi jedni (azeri) nikad nisu culi za rat u bosni kamoli srebrenicu, a drugi (armenci) ne samo da znaju nego zovu ga pravim imenom, genocid.laik1981 wrote: ↑24/05/2024 15:35Super je sve to. Sad bar znamo na cemu smo kod koga i mozemo krojiti vanjsku politiku na osnovu toga. Bahrein, UAE, Azerbejdzan, Alzir, Maroko i slicni nam nisu prijatelji. Nisu nikad ni bili ali su ih neki tako gledali jer su muslimani. Ovakva glasanja su korisna jer neke stvari istjeraju na cistac.
Stav prema Armeniji kao državi moramo gledati kroz prizmu naših interesa, a to je da nije baš pozitivno za nas imati loš imidž u Turskoj.
Isto kao što su i oni bili ruski, a time i srpski dupelisci sve dok im je odgovaralo.
-
laik1981
#1670 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
Zvanicna vanjska politika cesto nema veze sa misljenjem naroda i pojedinaca. Sto se mene tice ta armensko-azerska problematika je njihov problem, a ovi sto su slavili su ocito vodjeni zabludama. Vjerujem da ce neki posle ovoga promijeniti misljenje i da nece vise biti toliko emotivni kada su azeri u pitanju.Dobrinjac-u-Pragu wrote: ↑24/05/2024 15:49a kad su azeri protjerali 100.000 armenaca iz nagorno karabaha, ovde se slavilo. uvijek su mi bili drazi armenci nego azeri i prije 2020. jer sa armencima imamo nesto zajednicko. pretrpili smo genocid. armenci brojcano i teritorijalno vise od nas, ali bez obzira na to, oni znaju sta je protjerivanje i genocid. i znam, armenci nisu glasali ZA rezoluciju, vec su bili sudrzani, ali pitajuci na poslu par azera i armenaca, ovi jedni (azeri) nikad nisu culi za rat u bosni kamoli srebrenicu, a drugi (armenci) ne samo da znaju nego zovu ga pravim imenom, genocid.laik1981 wrote: ↑24/05/2024 15:35Super je sve to. Sad bar znamo na cemu smo kod koga i mozemo krojiti vanjsku politiku na osnovu toga. Bahrein, UAE, Azerbejdzan, Alzir, Maroko i slicni nam nisu prijatelji. Nisu nikad ni bili ali su ih neki tako gledali jer su muslimani. Ovakva glasanja su korisna jer neke stvari istjeraju na cistac.
- PreWiBa
#1671 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
Treba napraviti rezoluciji u UN-u o UZP-u, onda ćemo vidjeti koliki je Hrvatska prijatelj.
Ovo im odgovara, čak i da nije u pitanju BiH, vazda im dobro dođe da ocrne Srbiju.
-
laik1981
#1672 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
Hrvatska je nebitna. Znamo svi dobro ko su veliki igraci koji odlucuju, a ko mali koji moraju pratiti velike.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#1673 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
Anglosasi su odaslali fermane. Ko god bio protiv anlosaksa, najveci je dušmanin BiH. Mi trenutno jacih i boljih saveznika nemamo. To sto oni imaju svoje politike na odredjenim teritorijama a nama se ne svidjaju, to mozemo kroz zube stiskat ali da ih odbijamo to je nož u ledja BiH.
Iz Britanske ambasade poslali vrlo jasnu poruku: Nije tačno da RS može postojati van države BiH
- Ludzak
#1674 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
Ne razumijem te ljude koje prijazeljstvo doživljavaju prema religijskim strukturama.laik1981 wrote: ↑24/05/2024 15:35Super je sve to. Sad bar znamo na cemu smo kod koga i mozemo krojiti vanjsku politiku na osnovu toga. Bahrein, UAE, Azerbejdzan, Alzir, Maroko i slicni nam nisu prijatelji. Nisu nikad ni bili ali su ih neki tako gledali jer su muslimani. Ovakva glasanja su korisna jer neke stvari istjeraju na cistac.
- PreWiBa
#1675 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
Većina svijeta tako razmišlja.Ludzak wrote: ↑24/05/2024 16:00Ne razumijem te ljude koje prijazeljstvo doživljavaju prema religijskim strukturama.laik1981 wrote: ↑24/05/2024 15:35Super je sve to. Sad bar znamo na cemu smo kod koga i mozemo krojiti vanjsku politiku na osnovu toga. Bahrein, UAE, Azerbejdzan, Alzir, Maroko i slicni nam nisu prijatelji. Nisu nikad ni bili ali su ih neki tako gledali jer su muslimani. Ovakva glasanja su korisna jer neke stvari istjeraju na cistac.
A nije da u tome nema istine, samo što se to ne treba uzimati zdravo za gotovo.
Realno, van zapadnih i islamskih zemalja nemamo ni 5 glasova za.