Ma da odavno su oni parking za pranje para Rusima ima i to uticaja velikog. Mesetari za pranje para.sehohari wrote: ↑23/05/2024 23:56Mani se Srbije, kao da im je bitno tih par miliona u Beogradu, cijele fudbalske klubove imaju po zapadu.Hendrix wrote: ↑23/05/2024 23:49 Ne znam sta se cudite oko tih malih ostrva ili africkih siromasnih zemalja. Pod uticajem su ili Rusije ili Kine, niko ih nista ne pita.
Emirati su me iznenadili, nije dzaba 100 hiljada srba tamo. Na Khalifi se vijori srbijanska zastava za dan drzavnosti...Beograd na vodi. Ipak mislio sam da ce preci preko finansijskih interesa u vezi ovoga.
Rusi su razlog. UAE je trenutno parking za njihove miljarde, kupuju stanove, kuće i šta sve ne. Od tuda dolazi odluka.
Rezolucija o genocidu u Srebrenici
-
Hendrix
#1451 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
-
mk075
#1452 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
Samo me zanima cemu ovolika guzva ako rezolucija nije obavezujuca, mora tu biti nekih stvari zbot cega se digla ovolika panika..
- drag_gost
#1453 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
Jos jednom da pohvalim Lagumdziju i Puljica. Takodjer i Denis Becirovic se zaista ponasa drzavnicki, malo van mojih ocekivanja. Napokon izgledamo koliko toliko pismeno.
-
giovanni008
#1454 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
Sljedeci korak obnoviti tuzbu protiv Srbije za ratnu odstetu i ukidanje entiteta rs!
-
LipeCvat
#1455 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
koje srozavanje nekadašnjeg davoca nade .
- vjeshalica
#1456 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
Nebeska budala
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#1457 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
Pa mogli su ga i skinuti.ramizovstrasni388 wrote: ↑24/05/2024 00:29Embargo uveden '91 i to cijeloj Jugoslaviji, na stranu što je na nas najviše utjecali, držimo se činjenica
I to je se većinom radilo o demokratskim državama gdje građani nešto odlučuju, a ne o despotijama gdje te mrak pojede ako nešto kažeš protiv vlasti.
- PreWiBa
-
DebelinJoe
- PreWiBa
#1460 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
Ma, oni su najomraženija arapska država.Hendrix wrote: ↑24/05/2024 00:33Ma da odavno su oni parking za pranje para Rusima ima i to uticaja velikog. Mesetari za pranje para.sehohari wrote: ↑23/05/2024 23:56Mani se Srbije, kao da im je bitno tih par miliona u Beogradu, cijele fudbalske klubove imaju po zapadu.Hendrix wrote: ↑23/05/2024 23:49 Ne znam sta se cudite oko tih malih ostrva ili africkih siromasnih zemalja. Pod uticajem su ili Rusije ili Kine, niko ih nista ne pita.
Emirati su me iznenadili, nije dzaba 100 hiljada srba tamo. Na Khalifi se vijori srbijanska zastava za dan drzavnosti...Beograd na vodi. Ipak mislio sam da ce preci preko finansijskih interesa u vezi ovoga.
Rusi su razlog. UAE je trenutno parking za njihove miljarde, kupuju stanove, kuće i šta sve ne. Od tuda dolazi odluka.
Čitaj malo o njima, nema gdje ne podržavaju ratne zločine, od Libije i Sudana, pa sve do finansiranja terora nad muslimanima Indije.
- drag_gost
-
toska
#1462 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
Biti ministar kod Dodika gdje ti treba samo poslušnost ili biti porodični doktor ili dr. epidemiolog (što su mu specijalizacije) za svakog željnog lakog i dobrog života je lak izbor.giannibelif wrote: ↑23/05/2024 23:30 Ne znam što bi se čovjeku zamjerilo što se ne izjašnjava vjerski ili nacionalno. Postoje ljudi koji su u svojim glavama prevazišli te granice. To je njegova privatna odluka, pa taman promjenio sve to i čak naturalizirao se. Ovdje je poenta što ono što mu donosi finansijsku korist obilato krčmi, a što je najgore nije morao evidentno jer se kao ljekar specijalista može lijepo živjeti svuda.
- alijagoro
#1463 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
Iranci bili i ostali nasi iskreni prijatelji 
-
zilog
#1464 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
Amerikanci su i predlagali izuzimanje BiH, ali Francuzi i Rusi nisu htjeli da cuju...sehohari wrote: ↑24/05/2024 00:44Pa mogli su ga i skinuti.ramizovstrasni388 wrote: ↑24/05/2024 00:29Embargo uveden '91 i to cijeloj Jugoslaviji, na stranu što je na nas najviše utjecali, držimo se činjenica
I to je se većinom radilo o demokratskim državama gdje građani nešto odlučuju, a ne o despotijama gdje te mrak pojede ako nešto kažeš protiv vlasti.
-
Osmi Socrates
#1465 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
E jesu više smorili sa ponavljanjem "nema kolektivne krivice".
Prvo, kakve veze Rezolucija o Genocidu ima sa kolektivnom krivicom? Niti spominje Srbe niti srpsku vojsku. Ko je poveo razgovor na tu stranu?
A drugo, kako su prihvatili krivicu pojedinaca da bi pokazali da nema kolektivne krivice? Država uvijek ima neki odnos prema svojim ratnim zločinima i zločincima. Skupština Srbije bi trebala izdati svoju rezoluciju u kojoj definira svoj odnos prema Karadžiću i Mladiću, naprimjer. Ako su ratni zločinci, onda to i kaži.
Dok to ne kažeš, kolektivne krivice svakako ima. Ako su slavljeni kao heroji od većine bez ikakvih zakonskih posljedica, onda je i kolektiv odgovoran, jer, u njihovo ime su činili zločine. Sve dok se preko predstavnika naroda zakonski ne izjasniš oko toga, teško da možeš smisleno blebetati da nema kolektivne odgovornosti.
Jedan pogled na Vučićeve medije je sasvim dovoljan da potvrdi kolektivnu odgovornost. Država predstavlja kolektiv.
Prvo, kakve veze Rezolucija o Genocidu ima sa kolektivnom krivicom? Niti spominje Srbe niti srpsku vojsku. Ko je poveo razgovor na tu stranu?
A drugo, kako su prihvatili krivicu pojedinaca da bi pokazali da nema kolektivne krivice? Država uvijek ima neki odnos prema svojim ratnim zločinima i zločincima. Skupština Srbije bi trebala izdati svoju rezoluciju u kojoj definira svoj odnos prema Karadžiću i Mladiću, naprimjer. Ako su ratni zločinci, onda to i kaži.
Dok to ne kažeš, kolektivne krivice svakako ima. Ako su slavljeni kao heroji od većine bez ikakvih zakonskih posljedica, onda je i kolektiv odgovoran, jer, u njihovo ime su činili zločine. Sve dok se preko predstavnika naroda zakonski ne izjasniš oko toga, teško da možeš smisleno blebetati da nema kolektivne odgovornosti.
Jedan pogled na Vučićeve medije je sasvim dovoljan da potvrdi kolektivnu odgovornost. Država predstavlja kolektiv.
- Droog
#1466 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
Manje vise sve zemlje od kojih smo očekivali su rezoluciju i podrzale. Isto važi i za ove koje su glasale protiv.
Jedino iznenađenje su Azerbejdžan i donekle Sirija.
Ostalo sve čisto.
Hvala svima koji su glasali za rezoluciju, posebno tatama USA, GER i svim sponzorima.
Jedino iznenađenje su Azerbejdžan i donekle Sirija.
Ostalo sve čisto.
Hvala svima koji su glasali za rezoluciju, posebno tatama USA, GER i svim sponzorima.
-
Osmi Socrates
#1467 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
I vidim negdje pomahnitali Vučićevi botovi spominju Nijemce nakon Drugog Svjetskog Rata.
Nijemci su svoju kolektivnu odgovornost za zločine nacista platili tako što su bili okupirani od četiri najveće sile svijeta nakon Drugog Svjetskog Rata. To je podrazumijevalo i proces denacifikacije njemačkog društva.
Nijemci su svoju kolektivnu odgovornost za zločine nacista platili tako što su bili okupirani od četiri najveće sile svijeta nakon Drugog Svjetskog Rata. To je podrazumijevalo i proces denacifikacije njemačkog društva.
-
pritchard
#1468 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
Dakle, sa 84 glasa za i samo 19 protiv, Rezolucija o genocidu u Srebrenici bi prošla i da je trebala dvotrećinska većina. 
Minimum pravde za žrtve genocida, ali i za sve nas koji smo na ovaj ili onaj način osjetili posljedice velikosrpske agresije. Ono što je na kraju jedino važno je da će 11/07 biti svjetski Dan sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici i cijeloj Bosni i Hercegovini, a pištanje zločinačke gamadi je muzika za moje uši.
Minimum pravde za žrtve genocida, ali i za sve nas koji smo na ovaj ili onaj način osjetili posljedice velikosrpske agresije. Ono što je na kraju jedino važno je da će 11/07 biti svjetski Dan sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici i cijeloj Bosni i Hercegovini, a pištanje zločinačke gamadi je muzika za moje uši.
-
Škobo Habu
#1469 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
Sa obzirom da je UN rezolucija propala, barem po Dodikovoj matematici, može se zaključiti kako nema ni potrebe za svesrpskim saborovanjem.
-
Nikola Testa
#1470 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
Da je samo jedna zemlja bila za, nijedna protiv, a sve ostale suzdržane to bi bila ogromna pobjeda, a da ne govorim ovako kako je ispalo.
A značaj rezolucije ćemo svakako umanjiti mi u Sarajevu unutrašnjopolitičkom borbom, i to obje strane, svaka na svoj način. Znam ja nas, jebo ti nas.
A značaj rezolucije ćemo svakako umanjiti mi u Sarajevu unutrašnjopolitičkom borbom, i to obje strane, svaka na svoj način. Znam ja nas, jebo ti nas.
- jeza u ledja
#1471 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
Bojim se da procenat zemalja koje su glasale/bile suzdrzane mimo nekih geopolitickih ocekivanja i globalnih tabora vise govori o bitnosti ove rezolucije, te nas samih u medjunarodnoj politici, nego o bilo cemu drugom.
- mayab
#1472 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
I Picousti ima obraza javno u UN-u blatiti Njemačku, pominjati nacističke zločine i holokaust , praviti se lud šta je postratna Njemačka i narod prošao...Osmi Socrates wrote: ↑24/05/2024 02:47 I vidim negdje pomahnitali Vučićevi botovi spominju Nijemce nakon Drugog Svjetskog Rata.
DA SRBIJA SAMO 10 % KATARZE I EMPATIJE POKAŽU KOLIKO SU NIJEMCI URADILI, BILO BI NEŠTO OD NJIHOVOG "SVECKOG UGLEDA"
A o tome koliko je Njemačka isplatila love na ime ratne odštete , bolje da ne pišem .. mislim da i dan danas još nešto plaća
-
komsinica_s_drugog
#1473 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
Je li ima dosta zastava po privatnim stanovima? Ja sam jucer u Doboju izbrojala 7. Sad cu sletit do grada, pa vidjet okacise li jos koju nakon glasanjabanjaluka078 wrote: ↑23/05/2024 22:38Kmečanje, zastave, projekcije zastava na zgrade opštine i predsjedničke palate.
Iskreno sam bila pozitivno iznenadjena jucer.
-
emirolini
#1474 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
Uspjeh je da je ovoliko zemalja glasalo za, jer mi nemamo uopste nikakvo lobiranje ili bilo kakvu diplomatiju. Jer je to za nas visoka tehnologija. Srbi su uspjeli kod nekih zemalja, to se jasno vidi, ali na srecu, nedovoljno.
Ono sto je dobro da imamo jasnu sliku prijatelja i neprijatelja.
Sada ne treba stati, naredni korak je ukidanje separatistickog dijela nase drzave koje je nastalo na genocidu.
Ono sto je dobro da imamo jasnu sliku prijatelja i neprijatelja.
Sada ne treba stati, naredni korak je ukidanje separatistickog dijela nase drzave koje je nastalo na genocidu.
- SmokingMan
#1475 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
Koja je to bila navala frustracija velikosrba, definitivno su bili van sebe ovih dana. Rijetko viđeno stanje bespomoćnosti...