Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Ateista

#47226 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

To sa blokiranjem raskrsnice dovodi do lancane reakcije - kada par budala zablokira jednu raskrsnicu i onda ovi iz okomitog pravca ne mogu proci, logicno oni nece ostati na semaforu da nikako ne prodju nego ce krenuti i biti u raksrnisci dok ovi nekako ne prodju, onda se pali vec zeleno prvom pravcu gdje imamo istu situaciju da ne mogu proci. Tada logicno svako gleda sebe, vide da drugi blokiraju raskrsnicu i jedini nacin da se ikako prodje je da urade isto i udju u raskrsnicu i blokiraju ovim drugima. Sve u svemu nastane haos zbog onih prvih, a sve bi se izbjeglo da su oni sacekali iduci interval.
Ateista

#47227 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

Dozer wrote: 22/05/2024 11:48
omega369 wrote: 22/05/2024 11:40 Pozitivne stvari...hmm... ja npr. uvijek pustim auto da se ubaci ispred mene ako je dao zmigavac. Nekako, instiktivno stanem po kocnici i pustim covjeka. Alergican sam zestoko na oduzimanje prava prvenstva, ubacivanja, pucao bih...
Isit sam, ali - ako je dao zmigavac. Ove bez zmigavca namjerno necu da pustim. Majka mu stara, nece izvuci svu struju iz auta ako se spusti ili digne ruckica, da ljudima ispred, iza i pored sebe pokazes sta zelis.
Nije ni meni problem pustiti nekoga da se ukljuci ili prestroji ako je uredno dao zmigavac, i isto tako nikad necu pustiti nekog ko se pokusava uvaliti bez zmigavca, jednom smo na sudu zavrsili zbog toga, s tim sto necu stati pod svaku cijenu ni onome ko daje zmigavac, vec zavisno od situacije. Ako sam vec u nekoj brzini a taj blizu necu nikad stati i usporavati saobracaj iza sebe zbog toga, nema mi nista mrze kad se neko ispred mene ukopa u mjestu da pusti nekog da se ukljuci. Ja pustam kada ima dovoljno prostora da mogu samo malo usporiti i omoguciti mu ukljucivanje, a i tu me nervira kad nekog hocu da pustim a on ne konta iako mu jasno blicnem, dok on krene ja vec moram dobro usporiti ili skroz stati. Stacu i ako je svakako guzva i krecemo se mic po mic, to nije problem, ali ako sam u brzini necu zakociti da pustim nekog.
Ateista

#47228 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

Inace ljudi nisu svjesni koliko je bezobrazno kad ne koriste zmigavac i koliko to usporava saobracaj, koliko sam samo puta ko budala cekao da neki auto prodje, bilo da sam ja u autu ili kao pjesak, biciklista, a on samo skrene bez zmigavca, da je dao zmigavac mogao sam davno proci, stoka bezobrazna i nekulturna.
vjeshalica

#47229 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vjeshalica »

Mado je napravio parking za goste iznad objekta, ali opet papkaladija hoce da bude vidjena ispred objekta dole,da ometaju saobracaj :run:
Naslovnica

#47230 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

vjeshalica wrote: 22/05/2024 14:26 Mado je napravio parking za goste iznad objekta, ali opet papkaladija hoce da bude vidjena ispred objekta dole,da ometaju saobracaj :run:
Gönül Kahvesi joined the chat.
:gunjastajl:
Dozer

#47231 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dozer »

Ateista wrote: 22/05/2024 14:15
Dozer wrote: 22/05/2024 11:48
omega369 wrote: 22/05/2024 11:40 Pozitivne stvari...hmm... ja npr. uvijek pustim auto da se ubaci ispred mene ako je dao zmigavac. Nekako, instiktivno stanem po kocnici i pustim covjeka. Alergican sam zestoko na oduzimanje prava prvenstva, ubacivanja, pucao bih...
Isit sam, ali - ako je dao zmigavac. Ove bez zmigavca namjerno necu da pustim. Majka mu stara, nece izvuci svu struju iz auta ako se spusti ili digne ruckica, da ljudima ispred, iza i pored sebe pokazes sta zelis.
Nije ni meni problem pustiti nekoga da se ukljuci ili prestroji ako je uredno dao zmigavac, i isto tako nikad necu pustiti nekog ko se pokusava uvaliti bez zmigavca, jednom smo na sudu zavrsili zbog toga, s tim sto necu stati pod svaku cijenu ni onome ko daje zmigavac, vec zavisno od situacije. Ako sam vec u nekoj brzini a taj blizu necu nikad stati i usporavati saobracaj iza sebe zbog toga, nema mi nista mrze kad se neko ispred mene ukopa u mjestu da pusti nekog da se ukljuci. Ja pustam kada ima dovoljno prostora da mogu samo malo usporiti i omoguciti mu ukljucivanje, a i tu me nervira kad nekog hocu da pustim a on ne konta iako mu jasno blicnem, dok on krene ja vec moram dobro usporiti ili skroz stati. Stacu i ako je svakako guzva i krecemo se mic po mic, to nije problem, ali ako sam u brzini necu zakociti da pustim nekog.
Slazem se. Sve zavisi od situacije.
Dozer

#47232 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dozer »

vjeshalica wrote: 22/05/2024 14:26 Mado je napravio parking za goste iznad objekta, ali opet papkaladija hoce da bude vidjena ispred objekta dole,da ometaju saobracaj :run:
Ovo je redovna pojava ispred one Masline na Trgu heroja. Prvi gazda ostavi svog BMW-a na sred trake, a onda se za njim nakaleme njegovi gosti. I ta vozna traka je tokom 95% dana zakrcena, mora se zaobilaziti trakom za suprotni smjer, i vazda haos. A zbog cega? Zbog "ja sam zajebani gazda" mentalnog sklopa.
Laplace

#47233 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

ZoomZoomKiwi wrote: 22/05/2024 09:47 Zato što si u crnom zatamnjenom Mercedesu CLS.

Da li si bio u Sanderi vidio bi ti :lol:
Primijetio sam da niko ne respektuje SUV-a, valjda zato što je Nissan.
Laplace

#47234 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Ateista wrote: 22/05/2024 09:58
Qler wrote: 22/05/2024 09:36 Juce guzva, i na cvili vidim da ne mogu proci na glavnoj kroz raskrsnicu, i stanem na zeleno, jer ako prodjem nece niko nigdje... i iskreno, pozitivno iznenadjen, iza mene taxista, nista, ne svira :) vidim da je skontao sta radim i da je i on ono stao na semafor, bez srkleta, bez nerviranja :) pa eto malo pozitivnih stvari :)
Treba otvoriti temu za pozitivne primjere u saobracaju, i mene nekad tako ljudi sokiraju i pozitivno iznenade, pa treba i to pomenuti, pogotovo sto je rijetko. :D
Ne isplati se, bila bi mrtva tema sa ponekom objevom svakih nekoliko mjeseci.
kravamuzara

#47235 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kravamuzara »

Qler wrote: 22/05/2024 09:36 Juce guzva, i na cvili vidim da ne mogu proci na glavnoj kroz raskrsnicu, i stanem na zeleno, jer ako prodjem nece niko nigdje... i iskreno, pozitivno iznenadjen, iza mene taxista, nista, ne svira :) vidim da je skontao sta radim i da je i on ono stao na semafor, bez srkleta, bez nerviranja :) pa eto malo pozitivnih stvari :)
To bi matanov robotaksi u tvojoj situaciji sjajno rijesio, ali u kurcu :lol:
BadBoy

#47236 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BadBoy »

Ateista wrote: 22/05/2024 14:11 To sa blokiranjem raskrsnice dovodi do lancane reakcije - kada par budala zablokira jednu raskrsnicu i onda ovi iz okomitog pravca ne mogu proci, logicno oni nece ostati na semaforu da nikako ne prodju nego ce krenuti i biti u raksrnisci dok ovi nekako ne prodju, onda se pali vec zeleno prvom pravcu gdje imamo istu situaciju da ne mogu proci. Tada logicno svako gleda sebe, vide da drugi blokiraju raskrsnicu i jedini nacin da se ikako prodje je da urade isto i udju u raskrsnicu i blokiraju ovim drugima. Sve u svemu nastane haos zbog onih prvih, a sve bi se izbjeglo da su oni sacekali iduci interval.
Ovo je klasična situacija u kojoj se svi moraju ponašati isto jer onaj ko ima kulture - gubi. Ti ne ulaziš u raskrsnicu jer ne možeš proći ali debili sa bočnih strana uđu i ostanu i onda ti čekaš do balčaka i tako u krug
Laplace

#47237 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Trebalo bi otvoriti neki centar za odvikavanje od peglanja nepreglednih krivina (ponavljam: nepreglednih).

Juče lik toliko pegla nepreglednu krivinu da je na mojoj strani ostavio nedovoljno prostora da se provuče bicikl, za auto da i ne pričamo. Jasno, niti sam ja njega vidio do pola krivine niti on mene. Ja sam brzo zaustavio vozilo, on me je nekako zaobišao (vratio se na svoju stranu), ali je bilo toliko blizu (+ vozio je brzo) da sam očekivao udar. Golf petica. Gornji Velešići.

Kasnije, od Podlugova do Visokog čovjek vozi 10 ispod ograničenja sve vrijeme, ne možeš ga preteći zbog saobraćaja i krivina, za njim se vuče kolona. I onda na semaforu kod autobuske stižemo na crveno, par sekundi kasnije se pali zeleno za smjer ka autobuskoj. Taj Spori Joe je bio prvi na traci ka mostu, drugi neki auto a ja treći. I on, kad se upalilo zeleno za autobusku, krene ka mostu na svoje čisto crveno. Kontam, koji vrag, sve vrijeme mu se ne žuri a onda prolazi na čisto crveno. Domaće tablice.

Naravno, na kraju mosta ga stižemo na sljedećem crvenom, kasnije vozi (ne propušta pješake na pješačkom) ispred nas, naravno bez žurbe.
Staylezz

#47238 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Staylezz »

Delegat te zagradi na parkingu i jos se cudi zasto sviras, u fazonu sta ti je, dje zuris. :bih:
nepass1

#47239 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

Ateista wrote: 22/05/2024 14:18 Inace ljudi nisu svjesni koliko je bezobrazno kad ne koriste zmigavac i koliko to usporava saobracaj, koliko sam samo puta ko budala cekao da neki auto prodje, bilo da sam ja u autu ili kao pjesak, biciklista, a on samo skrene bez zmigavca, da je dao zmigavac mogao sam davno proci, stoka bezobrazna i nekulturna.
Vozim ante babica prema dobrinji, ispred vw kombi ide 20 na sat. Obojica se iz aleje ukljucili u a.b. ne vidim ispred njega, ja se prestrojim u lijevu traku prelazim ga na pola auta, samo skrenu u mene. Sviram on skonta i vrati se. Ispred njega niko. On htio da se prestroji lijevo. Kad sam ga prosao daje zmigavac i prestrojava se. Da je meni dao zmigavac ja bih sacekao i produzio desnom. Ne bi dosli cenat do udesa.
Laplace

#47240 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Staylezz wrote: 22/05/2024 15:49 Delegat te zagradi na parkingu i jos se cudi zasto sviras, u fazonu sta ti je, dje zuris. :bih:
Meni se desilo suprotno. Čovjek je zagradio izlaz sa parkinga. Ja stao i čekam. Svakako je bilo vruće, otvorio prozore da mi se malo izvjetri auto dok čekam, nije mi se žurilo. Nailazi on i pita me zašto nisam svirao, sklonio bi se on ranije. rekoh, nema veze, ne žurim.
Staylezz

#47241 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Staylezz »

Laplace wrote: 22/05/2024 15:51
Staylezz wrote: 22/05/2024 15:49 Delegat te zagradi na parkingu i jos se cudi zasto sviras, u fazonu sta ti je, dje zuris. :bih:
Meni se desilo suprotno. Čovjek je zagradio izlaz sa parkinga. Ja stao i čekam. Svakako je bilo vruće, otvorio prozore da mi se malo izvjetri auto dok čekam, nije mi se žurilo. Nailazi on i pita me zašto nisam svirao, sklonio bi se on ranije. rekoh, nema veze, ne žurim.
I to je posteno, ako ne zuris.
vjeshalica

#47242 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vjeshalica »

Dozer wrote: 22/05/2024 14:40
Ovo je redovna pojava ispred one Masline na Trgu heroja. Prvi gazda ostavi svog BMW-a na sred trake, a onda se za njim nakaleme njegovi gosti. I ta vozna traka je tokom 95% dana zakrcena, mora se zaobilaziti trakom za suprotni smjer, i vazda haos. A zbog cega? Zbog "ja sam zajebani gazda" mentalnog sklopa.
Crnjak je jer je ondje stajaliste minibusko,stane bus,napravi kolonu,neko treba da pogine zbog budaletina. Uvece slabo osvjetljeno itd... pisali su al nema hajra.
Nek je ona mudrašica se dosjetila da renta stanicu za ugostiteljski objekat
Ateista

#47243 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

Laplace wrote: 22/05/2024 15:02
Ateista wrote: 22/05/2024 09:58
Treba otvoriti temu za pozitivne primjere u saobracaju, i mene nekad tako ljudi sokiraju i pozitivno iznenade, pa treba i to pomenuti, pogotovo sto je rijetko. :D
Ne isplati se, bila bi mrtva tema sa ponekom objevom svakih nekoliko mjeseci.
U pravu si, previse je to tijetko da bi vrijedilo temu otvarati.
Dozer

#47244 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dozer »

vjeshalica wrote: 22/05/2024 15:58
Crnjak je jer je ondje stajaliste minibusko,stane bus,napravi kolonu,neko treba da pogine zbog budaletina. Uvece slabo osvjetljeno itd... pisali su al nema hajra.
Cek...fulila si nesto.... Nema minibusa na Trgu heroja... Picerija Maslina, pored Happyja...
vjeshalica

#47245 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vjeshalica »

Dozer wrote: 22/05/2024 16:19
Cek...fulila si nesto.... Nema minibusa na Trgu heroja... Picerija Maslina, pored Happyja...
Nisam fulila jer sam se nadovezala na svoju konstataciju na Bistriku.
noviclan

#47246 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by noviclan »

Spoiler
Show
Dozer wrote: 22/05/2024 16:19
Zbog korumpiranih organa koji ne rade posao za koji su placeni, znaci pisi upali rotaciju i tjeraj govna
komsinica_s_drugog

#47247 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by komsinica_s_drugog »

Vama sto svaki dan po Sarajevu vozite treba odati neko priznanje. Ja sam se jucer unervozila i mentalno iscrpila kao suvozac. Da sam vozila stala bih na svako prosirenju da se umijem i smirim :mrgreen:
Kunem se da bih se samo tramvajem vozala da tu zivim. Kakvo ludilo i divlji zapad.
noviclan

#47248 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by noviclan »

komsinica_s_drugog wrote: 23/05/2024 06:13 Vama sto svaki dan po Sarajevu vozite treba odati neko priznanje. Ja sam se jucer unervozila i mentalno iscrpila kao suvozac. Da sam vozila stala bih na svako prosirenju da se umijem i smirim :mrgreen:
Kunem se da bih se samo tramvajem vozala da tu zivim. Kakvo ludilo i divlji zapad.
Image

Iduci put jos slusalice u usi i uzivaj u voznji :thumbup:
xamp

#47249 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by xamp »

Naslovnica wrote: 22/05/2024 09:57
xamp wrote: 22/05/2024 08:30 Zvanicno smo otisli u neku stvar... vozim motorom juce, upali mi se zeleno, i krenem, kad INSTRUKTOR iz auto skole na mene... ja sviram da stane, kad se poce derat... kao gdje cu ja u raskrsnicu, (meni zeleno)... on MORA IZACI iz raskrsnice... rekoh sto si usao u nju kad je ne moze proci (uveliko je vec crveno njemu bilo)... to se poce svadjat, salje u neke stvari i sve...
eh eto, znaci instruktori ne znaju pravilo da ne smijes uci u raskrsnicu iz koje ne mozes izaci, ali ta osoba, ili kako da nazove idiote bez uvrede na idiote, uci nove ucenike da voze...

uglavnom, najebali smo.
Pa dobro, ako je već ušao u raskrsnicu (iako je znao šta će se desiti), valjda bi trebalo i da izađe iz nje?
Ono, koja je logika da ti (iako imaš prednost zbog zelenog) zadržavaš ovoga što je već bio u raskrsnici i ne puštaš ga da izađe?
Ako cemo ici tom logikom i takvom anarhijom se voditi, ajd da vidis kako cu zaustavit saobracaj u cijelom gradu danas u 4 u alipasinoj :)
Nadam se da si se zajebao fkt :)
Naslovnica

#47250 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

xamp wrote: 23/05/2024 08:46
Naslovnica wrote: 22/05/2024 09:57
xamp wrote: 22/05/2024 08:30 Zvanicno smo otisli u neku stvar... vozim motorom juce, upali mi se zeleno, i krenem, kad INSTRUKTOR iz auto skole na mene... ja sviram da stane, kad se poce derat... kao gdje cu ja u raskrsnicu, (meni zeleno)... on MORA IZACI iz raskrsnice... rekoh sto si usao u nju kad je ne moze proci (uveliko je vec crveno njemu bilo)... to se poce svadjat, salje u neke stvari i sve...
eh eto, znaci instruktori ne znaju pravilo da ne smijes uci u raskrsnicu iz koje ne mozes izaci, ali ta osoba, ili kako da nazove idiote bez uvrede na idiote, uci nove ucenike da voze...

uglavnom, najebali smo.
Pa dobro, ako je već ušao u raskrsnicu (iako je znao šta će se desiti), valjda bi trebalo i da izađe iz nje?
Ono, koja je logika da ti (iako imaš prednost zbog zelenog) zadržavaš ovoga što je već bio u raskrsnici i ne puštaš ga da izađe?
Ako cemo ici tom logikom i takvom anarhijom se voditi, ajd da vidis kako cu zaustavit saobracaj u cijelom gradu danas u 4 u alipasinoj :)
Nadam se da si se zajebao fkt :)
Nisam se zajebavao, ali sve kontam da se ti zajebavaš, a ti mrtav-ozbiljan.
:roll:
Post Reply