Najbolja pizza u SA?
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#4526 Re: Najbolja pizza u SA?
Ih,..dok je ćase bilo imunitet mi bio vrh,... 
- Plavo-bijeli
#4527 Re: Najbolja pizza u SA?

uff odavno nisam ovako dobru jeo, baš vrh
ako ko zna nek pogodi gdje sam uzeo
Nije ni jeftina 15km
-
kB27
#4528 Re: Najbolja pizza u SA?
Jesu to gljive prethodno przene prije stavljanja na pizzu ili mi se cini?
Djeluje ukusno, ali za mene to nije vidjelo pizze. Picoliki obrok, odnosno da nije rukole rekao bih da je u zurbi pravio pilecu maslenicu - pa zaboravio piletinu i zaboravio je preklopiti.
Djeluje ukusno, ali za mene to nije vidjelo pizze. Picoliki obrok, odnosno da nije rukole rekao bih da je u zurbi pravio pilecu maslenicu - pa zaboravio piletinu i zaboravio je preklopiti.
-
suspect_zero
#4529 Re: Najbolja pizza u SA?
Sinija, tepsija sa onom pitom što je na sredini bio krug bez jufke....(znala bih to i sada napraviti da ovi moderni muževi i razmažena djeca hoće), pa se prvo taj krug pojede i onda stavi ćasa sa mlaćanicom ili kiselim mlijekom i udri kašikama.
@Plavo-bijeli meni ovo samo gljive u nekoj topi
Jeli u SCC-u samo Montana od picerija?
- liyf
#4530 Re: Najbolja pizza u SA?
Probao Pizza Company bijelu, dobra ali previše monotona da čovjeku dosadi, iskreno u Montani su mi pizze top.
Također Pizzeria Tomato na Grb, 4KM pizza koja je u gradu 8KM, samo što je nehigijenski ali za 4KM iskreno elham
Također Pizzeria Tomato na Grb, 4KM pizza koja je u gradu 8KM, samo što je nehigijenski ali za 4KM iskreno elham
- Plavo-bijeli
#4531 Re: Najbolja pizza u SA?
Bile su ove već rasprave na klixu, otiđite na google i fino ukucajte best pizzas in Naples, vidite da svaka dola pizerija pravi te pizze sto vi nazivate topa, pogaca, somun, 'nije vidjelo pizze' itd... pa onda skontate il da mi Bosanci znamo bolje od njih šta je pizza, ili uopšte ne znamo ništa i ovo sto smatramo mi da treba da pizza bude, nije pica.
-
suspect_zero
#4532 Re: Najbolja pizza u SA?
Nemoj se odmah ljutiti, samo previše gljiva za moj ukus...taj bijeli sos bih možda i mogla ako nema neki gorgonzola šmek ili već onih buđavaca.
-
kB27
#4533 Re: Najbolja pizza u SA?
A ja sam samo pitao jesu li to gljive przene pa pecene ili mi se ucinilo. I nedvosmisleno dodao kljucnu rijec "za mene" pri komentiranju.
A to sta google izbaci za "best pizzas in Naples" je inace jako relevantno. Kao i to sta pizzeria u Napulju pravi turistima - pravit ce i onu sa nutellom i bananom sve dok ima potraznje. To sto ti smatras pizzom jer se pojavljuje na "best pizzas in Naples" pretrazi se i u Napulju pravi tek zadnjih 10-15 godina.
Pizza je tijesto, paradajz sos, maslinovo ulje, parmezan, mozzarella ili burrata, bosiljak, masline. Pistacije i sve druge pizdarije su picoliki obroci. Vjerovatno nema fajde i da opet dodam "za mene".
A to sta google izbaci za "best pizzas in Naples" je inace jako relevantno. Kao i to sta pizzeria u Napulju pravi turistima - pravit ce i onu sa nutellom i bananom sve dok ima potraznje. To sto ti smatras pizzom jer se pojavljuje na "best pizzas in Naples" pretrazi se i u Napulju pravi tek zadnjih 10-15 godina.
Pizza je tijesto, paradajz sos, maslinovo ulje, parmezan, mozzarella ili burrata, bosiljak, masline. Pistacije i sve druge pizdarije su picoliki obroci. Vjerovatno nema fajde i da opet dodam "za mene".
-
kB27
- Plavo-bijeli
#4535 Re: Najbolja pizza u SA?
Pa dobro, to fakat 'za mene' znači da fakat ne misliš da je tvoje mišljenje automatski tačno, ali isto tako moraš da budeš svjestan da kada su u pitanju pizze tu tvoje, a i moje 'za mene' je fakat nebitno i i u potpunosti irrelevantno.
Mi mozemo takve zakljucke jedino davati napr kad su u pitanju ćevapi, pita i somun i to je to.
Potpuno je nebitno sta google izbaci kao prvu preporuku, bitno je to što se u Napulju prave prave pizze i što oni znaju šta je prava pizza, a ti mozes naci na googleu slike iz bilo koje picerije tamo, ne mora biti neka poznata, moze neka i van grada gdje ne ide ni jedan turist i vidjet ćeš da je i tamo ovo što ti nazivaš 'nije vidjelo pizze'.
Zna se vrlo dobro šta se smatra izvornom Napolitanom, isto kao sto se zna da se i od tada pomaklo od toga i da ako na nju ide malo salame, gljiva, ili neceg treceg, da ne znaci da to sad spada u 'topu'.
U ostalome, ovdje na forumu i izvornu tu Napolitanu smatraju kao somunom sa sirom, toliko o nasem poznavanju toga.
P.S sta se imam ljutiti, nego mi je smijesno sa koliko samopouzdanja nasi ljudi pricaju o nekim stvarima kao da im je dedo drzao jednu od prvih pizzerija u Italiji...
Inače pizza je bila sa vrganjima, preukusno, šteta što ih jos nije bilo vise.
Mi mozemo takve zakljucke jedino davati napr kad su u pitanju ćevapi, pita i somun i to je to.
Potpuno je nebitno sta google izbaci kao prvu preporuku, bitno je to što se u Napulju prave prave pizze i što oni znaju šta je prava pizza, a ti mozes naci na googleu slike iz bilo koje picerije tamo, ne mora biti neka poznata, moze neka i van grada gdje ne ide ni jedan turist i vidjet ćeš da je i tamo ovo što ti nazivaš 'nije vidjelo pizze'.
Zna se vrlo dobro šta se smatra izvornom Napolitanom, isto kao sto se zna da se i od tada pomaklo od toga i da ako na nju ide malo salame, gljiva, ili neceg treceg, da ne znaci da to sad spada u 'topu'.
U ostalome, ovdje na forumu i izvornu tu Napolitanu smatraju kao somunom sa sirom, toliko o nasem poznavanju toga.
P.S sta se imam ljutiti, nego mi je smijesno sa koliko samopouzdanja nasi ljudi pricaju o nekim stvarima kao da im je dedo drzao jednu od prvih pizzerija u Italiji...
- nepass1
#4536 Re: Najbolja pizza u SA?
Pa to svi rade, oad uzmes bombicu znas da jedes ostatke kolacasuspect_zero wrote: ↑21/05/2024 21:00 Ovo gore za ćasu u sredini tepsije si upravu.....ali tada su virusi i bakterije ostajali u krugu porodice![]()
Evo jedna insajderska, slastičarna Carigrad decenijama ne baca kolače (osim ako baš mali komadić ostane ) iza mušterija niti one što više nisu friški.....sve se ponovo izgnječi i prave one bombice ili podloge kao da su od mljevenog keksa....škrti u vražiju mater, suza mu iz oka krene ako se nešto razbije.
- Ateista
#4537 Re: Najbolja pizza u SA?
Na zalost,svjestan sam da se svasta radi i ne volim ni misliti o tome...Haris033 wrote: ↑21/05/2024 17:40Kakvo je to tijesto pizza koje ti jedeš, bgt?!DaysleepeR wrote: ↑21/05/2024 12:37Pizza u La Perli je abominacija.
Najgora moguća pizza sa sirovim tijestom i gumastim jedva istopljenim sirom, jeftinom pilećom salamom.
Tijesto ne moze biti bolje.. Tanko, ukusno i uvijek taman pečeno.. Čuj “sirovo” i “gumasto”Sir uvijek istopljen kako treba, a pureća šunka je za tebe “pileća salama”..
A ovi što im smeta što presipaju sosove (mada ja to nikada nisam primjetio), da li stvarno vjeruju da se u drugim restoranima sve što ostane hrane od gostiju, baca?
Primjer, more. Turska, Grčka, Hrvatska.. Ugostitelji u restoranima kosti od ribe, piletine i drugog mesa (što ostane od gostiju), koriste kako bi pravili čorbe i supice ili temeljac.. Niste ni svijesni koliko ostataka hrane pojedete, kao i neopranog povrća, mesa sa isteklim datumom, podgrijane hrane 10x..![]()
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#4538 Re: Najbolja pizza u SA?
Dobro jutrosuspect_zero wrote: ↑21/05/2024 21:00 Ovo gore za ćasu u sredini tepsije si upravu.....ali tada su virusi i bakterije ostajali u krugu porodice![]()
Evo jedna insajderska, slastičarna Carigrad decenijama ne baca kolače (osim ako baš mali komadić ostane ) iza mušterija niti one što više nisu friški.....sve se ponovo izgnječi i prave one bombice ili podloge kao da su od mljevenog keksa....škrti u vražiju mater, suza mu iz oka krene ako se nešto razbije.
- BHF_Manijak
#4539 Re: Najbolja pizza u SA?
Jebo ba komentare raje, gdje si uzeo pizzu?Plavo-bijeli wrote: ↑21/05/2024 23:47
-
Karikaturist
#4540 Re: Najbolja pizza u SA?
Jaka je pita u Etnu na Jahorini blizu Peggija. Krusna pec - betonjara.
Ali ko ce otici do gore sad.
Ali ko ce otici do gore sad.
- liyf
#4541 Re: Najbolja pizza u SA?
Tijestooo perfektno izgleda, gdje je ovo baPlavo-bijeli wrote: ↑21/05/2024 22:30
Nije ni jeftina 15km
-
bumerangss
-
sabanss
#4543 Re: Najbolja pizza u SA?
Tijesto da, izgleda solidno. Meni fali paradajza i sir mi ne izgleda najkvalitetnije ali možda izgled varaliyf wrote: ↑22/05/2024 17:30Tijestooo perfektno izgleda, gdje je ovo baPlavo-bijeli wrote: ↑21/05/2024 22:30
Nije ni jeftina 15km
- kabal1337
#4544 Re: Najbolja pizza u SA?
izgleda ko napareni somun
- black
#4545 Re: Najbolja pizza u SA?
CJ?liyf wrote: ↑22/05/2024 17:30Tijestooo perfektno izgleda, gdje je ovo baPlavo-bijeli wrote: ↑21/05/2024 22:30
Nije ni jeftina 15km
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#4546 Re: Najbolja pizza u SA?
Moje skromno misljenje,..ovo meni djeluje bas bezeze..
- drag_gost
#4547 Re: Najbolja pizza u SA?
Ih kada bih vam pricao kako se na Lukomiru pravi poprskusa ne bi niko vise otisao tamo na pitu. Neznanje je blagoslov.suspect_zero wrote: ↑21/05/2024 21:00 Ovo gore za ćasu u sredini tepsije si upravu.....ali tada su virusi i bakterije ostajali u krugu porodice![]()
- drag_gost
- black
- drag_gost