Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
Jordan1961

#28826 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Jordan1961 »

palermo wrote: 21/05/2024 21:52
Jordan1961 wrote: 21/05/2024 21:38
palermo wrote: 21/05/2024 21:36

Nisam danas pratio forum. Sta ova slika predstavlja ?
Zdravstvo, skolstvo, sudstvo, tuzilastvo, policiju ..... nastavi niz. Kuda SDA prodje, ni trava vise ne raste. Trojka ide istim stopama ali bi ih mogli i nadmasiti.
Jel bolja Trojka ? Ako je, onda je podrzi. Ako nije bolja, cemu onda plasenje time da ce se SDA vratiti.
Nazalost nije. Ali ovim SDA stetocinama tesko je naci premca. Mada su ovi iz Trojke momci koji obecavaju.
Kako rekoh, nase drustvo nije uspjelo formulirati odgovarajucu politicku platformu koja bi mogla napraviti otklon od ovoga sto zadnjih 35 godina gledamo. Da ponovim, ovo sto mi biramo je izbor izmedju raka pankreasa i leukemije. Ni jedno nikome ne bih izabrao ali to je ono sto kao drustvo imao. Za povratka SDA, sto je sada realna opcija, sam vec napisao sta mislim - jadna li nam majka svima od reda.
Jordan1961

#28827 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Jordan1961 »

shbc wrote: 21/05/2024 21:56
Jordan1961 wrote: 21/05/2024 20:30
shbc wrote: 21/05/2024 19:48 Pitao si ko je osudjen. Ili to vise nije dovoljno i nije pokazatelj kriminala i korupcije?
Nisam to pitao. Osude mogu biti i moralne prirode. Presude su vezane uz pravosudne postupke. Prvosudni postupci se zavrsavaju isrpljivanjem pravnih mjera apelacija i i pravomocnom presudom. U nekim slucajevima i tu postoji mogucnost revizije postupka (ako dodje do spoznaje o novim dokazima materijalne prirode koji mogu utjecati na ishod). Koliko mi takvih imamo?
I Dragan Covic je nepravomocno presudjen pa ga niko od ovih Trojkinih podrepasa ne smije staviti na listu (jebote, dokle je to doslo da se i botovi sublimiraju vrhovnom vodji).
Helem, nejse. Ako se kod nas nivo korupcije pokazuje kroj broj pravomocnih sudskih presuda za kriminal i korupciju, ispada je je BiH visoko uredjena, nekorumpirana zemlja. Medjutim, svi znamo da je situacija daleko od takve, bas zbog korumpiranog tuzilastva i sudstva.
Jordan1961 wrote: 21/05/2024 19:17 A ko je osudjen za te afere SDA (osim respiratora)?
Nije lepo to sto lazes...
Ako lazem, ti to opovrgnes tako sto navedes koji funkcioner SDA je pravomocno presudjen za djela kriminala i korupcije.
Objasnio sam ti ranije razliku izmedju osude i pravomocne presude, da nebi bilo zabune.
Rezultat je naravno porazavajuci za ovu drzavu, bez obzira koju politicku opciju podrzavamo.
palermo

#28828 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by palermo »

tramvajtrojka wrote: 21/05/2024 21:54
palermo wrote: 21/05/2024 21:44
tramvajtrojka wrote: 21/05/2024 21:41

Kako je jedna uspješna firma zora sjecas se sarabona i njihovih cuvenih cokolada sa rizom, kako je firma pod patronatom SDA kadrova unistena, vecina masina prodana u srbiju a firma poslana u stecaj i radnici ostali na ulici gdje i dan dns nisu uspjeli doci do svojih prava

A dns na tom mjestu deponija, a firma radila poslije rata razvaljivali sa prodajom u svakom gradu u kojem je SDA vladala naci ces desetine ovakvih firmi koje su mogle opstati samo da minderasima nije bila toliko mila pljacka i unistavanje državnog dobra
Dobro, to bas i nije neki argument, odnosno suvise je to duga prica za foruma
pa sta je onda argument nasi su pa treba za njih glasati, et sta su tebi uradili dole u Mostaru za tridesetak godina da imas zivot dostojan covjeka neki projekat gdje si ti i tvoja familija vidjeli neki napredak da se ostvario a da je to zasluzna mostarska SDA
De bolan, to je suplja prica, a ne da mi se u ova kasna doba. Unistene fabrike ces naci u svakoj zemlji svijeta, a u zemljama tranzicije da ti ne govorim. Pa cak i u tvojoj ljubljenoj Hrvatskoj. Tako da ti slika i nije bas neki argument. Jer nije u svim zemljama vladao SDA.
palermo

#28829 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by palermo »

Jordan1961 wrote: 21/05/2024 21:57
Jordan1961 wrote: 21/05/2024 21:38
Zdravstvo, skolstvo, sudstvo, tuzilastvo, policiju ..... nastavi niz. Kuda SDA prodje, ni trava vise ne raste. Trojka ide istim stopama ali bi ih mogli i nadmasiti.
Jel bolja Trojka ? Ako je, onda je podrzi. Ako nije bolja, cemu onda plasenje time da ce se SDA vratiti.
Nazalost nije. Ali ovim SDA stetocinama tesko je naci premca. Mada su ovi iz Trojke momci koji obecavaju.
Kako rekoh, nase drustvo nije uspjelo formulirati odgovarajucu politicku platformu koja bi mogla napraviti otklon od ovoga sto zadnjih 35 godina gledamo. Da ponovim, ovo sto mi biramo je izbor izmedju raka pankreasa i leukemije. Ni jedno nikome ne bih izabrao ali to je ono sto kao drustvo imao. Za povratka SDA, sto je sada realna opcija, sam vec napisao sta mislim - jadna li nam majka svima od reda.
Hoces reci, nema nam spasa.
tramvajtrojka

#28830 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

palermo wrote: 21/05/2024 22:02
palermo wrote: 21/05/2024 21:44

Dobro, to bas i nije neki argument, odnosno suvise je to duga prica za foruma
pa sta je onda argument nasi su pa treba za njih glasati, et sta su tebi uradili dole u Mostaru za tridesetak godina da imas zivot dostojan covjeka neki projekat gdje si ti i tvoja familija vidjeli neki napredak da se ostvario a da je to zasluzna mostarska SDA
De bolan, to je suplja prica, a ne da mi se u ova kasna doba. Unistene fabrike ces naci u svakoj zemlji svijeta, a u zemljama tranzicije da ti ne govorim. Pa cak i u tvojoj ljubljenoj Hrvatskoj. Tako da ti slika i nije bas neki argument. Jer nije u svim zemljama vladao SDA.
Pa nisu gluposti cim okrenes pricu da je neko iz druge države kad ne mozes da navedes nijednu pozitivnu stvar koja je promijenila tvoj život na bolje na svojoj lokalnoj razini za koju je nadlezna stranka koju podrzavas, onda se dovede u pitanje zbog cega glasas sa njih i podrzavas ih
Hakiz

#28831 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Hakiz »

palermo wrote: 21/05/2024 21:42
Hakiz wrote: 21/05/2024 21:35
palermo wrote: 21/05/2024 21:28

Moram da upitam ? A sta je toliko strasno u tome da se SDA vrati na vlast ?
Uništio je SDA sve. Školstvo, zdravstvo, povjerenje u institucije i pravni sistem, ekonomiju, sve je uništio. Naravno, nije sam, ali je sa "bošnjačke strane" glavni krivac.

Ako se vrati, nastavit će uništavati ono šta do sada nije.
Pitao sam samo iz jednog razloga. Mnogi ovdje napadaju Trojku ovako ili onako i onda na kraju dodaju , jadni ne bili, vratit ce te SDA. Meni je, moram reci, malo glupo i onako neprincpjelno. Ako je SDA nesto najgore onda se treba biti sretan da je dosao neko bolji, pa makar i za mrvu bolji.
Trojka nije imala vremena. Pa je poređenje teško. Možda trojka bude gora od SDA, možda ne bude, ali to sada ne možemo znati.
Jordan1961

#28832 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Jordan1961 »

palermo wrote: 21/05/2024 22:03
Jordan1961 wrote: 21/05/2024 21:57

Hoces reci, nema nam spasa.
Nasa je sreca to sto su oni koji tvrde da stite druga dva konstitutivna naroda jos gori po pitanjima kriminala i korupcije nego ovi nasi mufljuzi (kod nas makar imas nekakvu opoziciju koja pruza otpor vladajucima; Dodik i Covic su neprikosnoveni tamo gdje vladaju i neometano pljackaju i unistavaju sve do cega dodju). Ali to nije utjeha. Drzava propada i ako se nesto bitno ne promijeni, tesko da nam ima spasa.
palermo

#28833 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by palermo »

tramvajtrojka wrote: 21/05/2024 22:06
palermo wrote: 21/05/2024 22:02

Pa nisu gluposti cim okrenes pricu da je neko iz druge države kad ne mozes da navedes nijednu pozitivnu stvar koja je promijenila tvoj život na bolje na svojoj lokalnoj razini za koju je nadlezna stranka koju podrzavas, onda se dovede u pitanje zbog cega glasas sa njih i podrzavas ih
Pa vala nije mi nijedna stranka nikada ni u cemu, sto se tice mene licno i porodice, pomogla. Sreca da nisam to od njih ni ocekivao. Tako da ne vidim smisao tvoga posta.

Dosta za veceras, treba nesto i raditi sutra
sajber87

#28834 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

Jordan1961 wrote: 21/05/2024 21:53
sajber87 wrote: 21/05/2024 21:41
Jordan1961 wrote: 21/05/2024 21:25
Trojka mozda jeste dobila (cuj) "nepisana pravila" ali zar nisu novi pregovaraci obecali pristup dijametralno drugaciji od onoga sto su radili "sda i hdz sa svojim satelitima". I nakon sto su zasjeli guzicama u mekane fotelje.... sta bi? Pojeo vuk magarca. Ako vec zele izbjeci "blokadu federacije", najbolje odmah ispuniti sve zelje dvojca Dodik-Covic pa da nastupi vjecno blagostanje. Je li tako?

Vukoja je nebitan. O tome ne treba raspravljati. Eto Trojka radi po naslijedjenim "nepisanim pravilima" a ne postuje ni ona pisana u najvisem zakonodavnom aktu (Ustavu) a tice se izbora sudija. I jos se nadje mrsomuda da to brane. Imate li vi ljudi ogledalo kuci?

Sto se tice FTV, slazem se. Potrebna je nova uprava sto prije. Ali ne bilo kakva. Zalili ste se na staru (mada te uprave tehnicki ni nema) da je pravljena pod politickim patronatom SDA a sada bi isti takav princip primjenjivali i na izbor nove uprave. E pa hvala vam na tome ali time nastavljate politiku za koju ste biracima obecali da cete je promijeniti za 180 stepeni. Sjasi Kurta da uzjasi Murta. Necemo tako Dino, rek'o bi Sintor ali mozda je i on bio SDA bot, kako volite titulirati svakoga ko se usudi rijeci reci protiv Don Konakonea.
SDA goni u 3PM ali ce Trojka biti najzasluznija ako se vrate na vlast. Isto kao i SDP 2014. A tada neka zadnji ugasi svjetlo.
A sta su to isporucili hdz u i snsd u pa zar nakon skoro dvije godine ne dosadi spinovati :mrgreen: , izborni zakon( smit nametnuo dio oko integriteta hdz snsd kmece) imovinu ( dodik prijeti smitu ako nametne nezavisnost :mrgreen: )sta, ja koliko vidim dodiku je isporuceno sudjenje u bosanskom sudu koji ne priznaje podocnjaci do koljena strah u glasu lizanje svega sto je izbljuvao za smitov izborni zakon, covicu vjerovatna crna lista i od strane zapada podrska trojci jer su po americkim rijecima jedini zasluzni za otvaranje pregovora sa eu.
Za vukoju sam ti vec napisao necu ponavljati procitaj opet post.
Federalna ce tek dobiti nadam se brzo novi upravni odbor, ja se nisam zalio kako kazes ja stvari gledam sa strane. Ono sto ocekujem da uprava bude imenovana po zakonu i da federalna bude nezavistan medij a ne sda kao do sada.
Pominjujuci konakovica potvrdjujes ono sto se vidi iz aviona, pristalice sda ili njenih satelita organski ne podnose konakovica prakticno ga mrze iz dubine duse jer ga smatraju odgovornim za gubitak vlasti :mrgreen: . Onaj tito kartel je na americkoj crnoj listi to znas vjerovatno, a pretpostavljam da znas koji su jos sdaovci na americkim crnim listama zbog saradnje sa kriminalnim organizacijama kako ameri kazu, a mozda znas da sam vjerovatno od svih na forumu i najvise prozapadno orijentisan.
God bless america :mrgreen:
Sta ces vise od Vukoje u US? Jesi li ti svjestan posljedica ovog poteza? Ja se nadam da ce se u parlamentu naci dovoljno odgovornih pojedinaca da razjebu kurvin pir.
Pusti ti sta je Trojka isporucila HDZ-u i SNSD. To nisu ni obecavali.
Sta su "novi pregovaraci" ostvarili od onoga sto su obecavali? Da ce promijeniti praksu izbora sudija US? Evo gledamo. Da ce eliminirati postojeci disbalans na stetu Bosnjaka u raspodjeli resora kako u vladama tako i u zaposlenima u drzavnim institucijama? Da ce rijesiti situaciju u sudstvu, tuzilastvu itd; Iskorijeniti korupciju (kako rece Dinokio "tsunami" u pravosudju). O tome su oni pricali u kampanji. To se ocekivalo. Pogledaj malo istrazivanja Istinomjera o obecanom vs ostvarenom. Katastrofalan rezultat a nije malo vremena proslo.
Nema goreg sudije od hdz mate tadica :mrgreen: , ako smo prezivjeli matu tadica prezivjecemo i vukoju. Vukoja je kamilica za matu tadica :mrgreen: . Da li si ti svjestan ko je mato tadic koliki je to hdz ovac u dusi, od njega veceg hdzovca u drzavi nema slozices se :mrgreen:
Sve ce trojka dovesti u red sto su sda i sateliti vise od dvije decenije rasturali i urnisali naravno uz zapadne saveznike bez njih nista, zato ih sdfa i mrze samo ne smiju vise javno jer cuju da bi moglo jos crnolistasa biti a sdfa nisu bas najhrabriji kad nalete na tvrdo otprilike kao i njihova ideoloska braca koja bastine srpski nacionalizam . :mrgreen:
Nista da se osvrnes na titodino kartel sto su na americkoj crnoj listi i da nam kazes li ima sdaovaca na crnoj listi zbog saradnje sa kriminalnim grupama, kako to nisi procitao zanimljivo :mrgreen:
Last edited by sajber87 on 21/05/2024 22:18, edited 2 times in total.
shbc

#28835 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by shbc »

Jordan1961 wrote: 21/05/2024 22:01
Jordan1961 wrote: 21/05/2024 20:30
Nisam to pitao. Osude mogu biti i moralne prirode. Presude su vezane uz pravosudne postupke. Prvosudni postupci se zavrsavaju isrpljivanjem pravnih mjera apelacija i i pravomocnom presudom. U nekim slucajevima i tu postoji mogucnost revizije postupka (ako dodje do spoznaje o novim dokazima materijalne prirode koji mogu utjecati na ishod). Koliko mi takvih imamo?
I Dragan Covic je nepravomocno presudjen pa ga niko od ovih Trojkinih podrepasa ne smije staviti na listu (jebote, dokle je to doslo da se i botovi sublimiraju vrhovnom vodji).
Helem, nejse. Ako se kod nas nivo korupcije pokazuje kroj broj pravomocnih sudskih presuda za kriminal i korupciju, ispada je je BiH visoko uredjena, nekorumpirana zemlja. Medjutim, svi znamo da je situacija daleko od takve, bas zbog korumpiranog tuzilastva i sudstva.
Jordan1961 wrote: 21/05/2024 19:17 A ko je osudjen za te afere SDA (osim respiratora)?
Ako lazem, ti to opovrgnes tako sto navedes koji funkcioner SDA je pravomocno presudjen za djela kriminala i korupcije.
Objasnio sam ti ranije razliku izmedju osude i pravomocne presude, da nebi bilo zabune.
Rezultat je naravno porazavajuci za ovu drzavu, bez obzira koju politicku opciju podrzavamo.
Posto izgleda i quote gdje pitas ko je osudjen nije dovoljan dokaz da si pitao ko je osudjen, mozemo i tako. Evo posto ti je tesko i/ili nepoznanica googlanje:
https://n1info.ba/vijesti/bivsi-poslani ... sku-kaznu/
https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... -km/502478
https://detektor.ba/2020/08/05/bivsi-na ... a-zatvora/
https://www.klix.ba/vijesti/bih/bivsi-d ... /211124105
https://faktor.ba/bosna-i-hercegovina/a ... isa/103229
https://www.klix.ba/vijesti/bih/bivsi-d ... /231205025
palermo

#28836 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by palermo »

Hakiz wrote: 21/05/2024 22:09
palermo wrote: 21/05/2024 21:42
Hakiz wrote: 21/05/2024 21:35

Uništio je SDA sve. Školstvo, zdravstvo, povjerenje u institucije i pravni sistem, ekonomiju, sve je uništio. Naravno, nije sam, ali je sa "bošnjačke strane" glavni krivac.

Ako se vrati, nastavit će uništavati ono šta do sada nije.
Pitao sam samo iz jednog razloga. Mnogi ovdje napadaju Trojku ovako ili onako i onda na kraju dodaju , jadni ne bili, vratit ce te SDA. Meni je, moram reci, malo glupo i onako neprincpjelno. Ako je SDA nesto najgore onda se treba biti sretan da je dosao neko bolji, pa makar i za mrvu bolji.
Trojka nije imala vremena. Pa je poređenje teško. Možda trojka bude gora od SDA, možda ne bude, ali to sada ne možemo znati.
Pa dobro, al ako je bolja i ako se ima nada da ce biti bolja onda je red podrzati je i pogurati. Meni nekako i logicno i principjelno.

Mislim, samo sam pitao ponukan pisanjima nekih forumasa
Jordan1961

#28837 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Jordan1961 »

sajber87 wrote: 21/05/2024 22:14
sajber87 wrote: 21/05/2024 21:41

A sta su to isporucili hdz u i snsd u pa zar nakon skoro dvije godine ne dosadi spinovati :mrgreen: , izborni zakon( smit nametnuo dio oko integriteta hdz snsd kmece) imovinu ( dodik prijeti smitu ako nametne nezavisnost :mrgreen: )sta, ja koliko vidim dodiku je isporuceno sudjenje u bosanskom sudu koji ne priznaje podocnjaci do koljena strah u glasu lizanje svega sto je izbljuvao za smitov izborni zakon, covicu vjerovatna crna lista i od strane zapada podrska trojci jer su po americkim rijecima jedini zasluzni za otvaranje pregovora sa eu.
Za vukoju sam ti vec napisao necu ponavljati procitaj opet post.
Federalna ce tek dobiti nadam se brzo novi upravni odbor, ja se nisam zalio kako kazes ja stvari gledam sa strane. Ono sto ocekujem da uprava bude imenovana po zakonu i da federalna bude nezavistan medij a ne sda kao do sada.
Pominjujuci konakovica potvrdjujes ono sto se vidi iz aviona, pristalice sda ili njenih satelita organski ne podnose konakovica prakticno ga mrze iz dubine duse jer ga smatraju odgovornim za gubitak vlasti :mrgreen: . Onaj tito kartel je na americkoj crnoj listi to znas vjerovatno, a pretpostavljam da znas koji su jos sdaovci na americkim crnim listama zbog saradnje sa kriminalnim organizacijama kako ameri kazu, a mozda znas da sam vjerovatno od svih na forumu i najvise prozapadno orijentisan.
God bless america :mrgreen:
Sta ces vise od Vukoje u US? Jesi li ti svjestan posljedica ovog poteza? Ja se nadam da ce se u parlamentu naci dovoljno odgovornih pojedinaca da razjebu kurvin pir.
Sta su "novi pregovaraci" ostvarili od onoga sto su obecavali? Da ce promijeniti praksu izbora sudija US? Evo gledamo. Da ce eliminirati postojeci disbalans na stetu Bosnjaka u raspodjeli resora kako u vladama tako i u zaposlenima u drzavnim institucijama? Da ce rijesiti situaciju u sudstvu, tuzilastvu itd; Iskorijeniti korupciju (kako rece Dinokio "tsunami" u pravosudju). O tome su oni pricali u kampanji. To se ocekivalo. Pogledaj malo istrazivanja Istinomjera o obecanom vs ostvarenom. Katastrofalan rezultat a nije malo vremena proslo.
Nema goreg sudije od hdz mate tadica :mrgreen: , ako smo prezivjeli matu tadica prezivjecemo i vukoju. Vukoja je kamilica za matu tadica :mrgreen: . Da li si ti svjestan ko je mato tadic koliki je to hdz ovac u dusi, od njega veceg hdzovca u drzavi nema slozices se :mrgreen:
Sve ce trojka dovesti u red sto su sda i sateliti vise od dvije decenije rasturali i urnisali naravno uz zapadne saveznike bez njih nista, zato ih i sdfa mrze. :mrgreen:
Nista da se osvrnes na titodino kartel sto su na americkoj crnoj listi i da nam kazes li ima sdaovaca na crnoj listi zbog saradnje sa kriminalnim grupama, kako to nisi procitao zanimljivo :mrgreen:
Nemoj spinovati i hvatati se personalnih rjesenja, ja to ni spomenuo nisam. Ovdje nije rijec o vukojama niti o tadicima. Radi se o tome da li se postuje Ustav BiH clan IV ili ne. A iz aviona se vidi da se ne postuje i Trojka radi upravo ono sto je nekoc u istim situacijama radila SDA a na cemu su joj prigovarali dok su bili opozicija. Kad mekana fotelja guzici godi, svi principi u vodu padaju, to je cudo jedno.
Jordan1961

#28838 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Jordan1961 »

shbc wrote: 21/05/2024 22:16
Jordan1961 wrote: 21/05/2024 22:01

Posto izgleda i quote gdje pitas ko je osudjen nije dovoljan dokaz da si pitao ko je osudjen, mozemo i tako. Evo posto ti je tesko i/ili nepoznanica googlanje:
https://n1info.ba/vijesti/bivsi-poslani ... sku-kaznu/
https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... -km/502478
https://detektor.ba/2020/08/05/bivsi-na ... a-zatvora/
https://www.klix.ba/vijesti/bih/bivsi-d ... /211124105
https://faktor.ba/bosna-i-hercegovina/a ... isa/103229
https://www.klix.ba/vijesti/bih/bivsi-d ... /231205025
Nadje covjek par kokosara koji ne sjede u zatvoru i pravi od toga primjer kakvo nam je pravodsudje i drzava.
SDA moze biti samo ponosna jer nigdje ni B od Bakira, A od prvog do Bakira, ili bilo kojeg drugog vidjenijeg SDA-ovca.
Drzava opljackana, firme unistene, tenderi se po javim poduzecima familijarno nasljedjuju a mi pricamo o nekakvom Ahmetovicu i 4 ugovora o djelu!?
Ocito u pravosudju problema nemamo.
sajber87

#28839 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

Jordan1961 wrote: 21/05/2024 22:19
Sve ce trojka dovesti u red sto su sda i sateliti vise od dvije decenije rasturali i urnisali naravno uz zapadne saveznike bez njih nista, zato ih i sdfa mrze. :mrgreen:
Nemoj spinovati i hvatati se personalnih rjesenja, ja to ni spomenuo nisam. Ovdje nije rijec o vukojama niti o tadicima. Radi se o tome da li se postuje Ustav BiH clan IV ili ne. A iz aviona se vidi da se ne postuje i Trojka radi upravo ono sto je nekoc u istim situacijama radila SDA a na cemu su joj prigovarali dok su bili opozicija. Kad mekana fotelja guzici godi, svi principi u vodu padaju, to je cudo jedno.
Pazi ima ustavni sud federacije podnese se apelacija da se provjeri da li je ustavno, siguran sam da ce supruga sdaovca safeta softica koja je cini mi se u tom sudu ispravices me ako grijesim presuditi ni po babu ni po stricevima :mrgreen: , a kad vec o supruzi sdaovca pricamo da te pitam da li si se ikad za njen izbor bunio kao za izbor vukoje makar 2% ili smatras da ona sudi patriotski a vukoja izdajnicki ili ima neki drugi razlog :mrgreen:
PS
Opet muk o americkoj crnoj listi gdje su kartel tito dino i sdaovci koji saradjuju po amerikancima sa kriminalnim grupama :mrgreen:
Jordan1961

#28840 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Jordan1961 »

sajber87 wrote: 21/05/2024 22:29

Pazi ima ustavni sud federacije podnese se apelacija da se provjeri da li je ustavno, siguran sam da ce supruga sdaovca safeta softica koja je cini mi se u tom sudu ispravices me ako grijesim presuditi ni po babu ni po stricevima :mrgreen: , a kad vec o supruzi sdaovca pricamo da te pitam da li si se ikad za njen izbor bunio kao za izbor vukoje makar 2% ili smatras da ona sudi patriotski a vukoja izdajnicki ili ima neki drugi razlog :mrgreen:
PS
Opet muk o americkoj crnoj listi gdje su kartel tito dino i sdaovci koji saradjuju po amerikancima sa kriminalnim grupama :mrgreen:
Kada je gospodja birana nisam bi bio na forumu. Ako cemo gledati principijelno kako je tebi izbor Vukoje ok a njen izbor nije? Sto ga uopce spominjes? I opet ti kazem, nije problem u personalnim rjesenjima. Da Vukoju parlament izabere izmedju vise kandidata (ne da potvrdi izbor nekakve komisije o kojoj ni slova u Ustavu nema) nikave rasprave sa moje strane nebi bilo.
Sto se kartela tice meni je poznato da se u sky prepisci izmedju visokopozicioniranih clanova navode preslike pasosa Konakovica i njegove porodice. Ne znam za druge ali neka Don Konakone objasni sta ce tako osjetljivi podaci kod te ekipe, kome i kada je to slao i zasto.
upitan

#28841 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by upitan »

Najgora stvar koja je mogla desiti nama je da smo izgubili stav,kao narod.
I onda letimo krivimo drugog,pokazujemo manjak odgovornosti.
Ovaj narod treba lidera,a u ovome politickom mraku likovi na politickoj sceni se bore da ne budu kao Sda.
Iz dana u dan pokazuju svoje slabosti(Trojka),kao i Sda.
To samo pokazuje i nasu slabost da ne mozemo prihvatiti kritiku,ukazivanje na gresku.
Licno vidim zaduzivanja,ona trenutno sluze za pokrivanje rupe u budzetu a docekat ce iducu VFBiH.
Imali smo razne kritike dok su bili opozicija,a danas jos nisam vidio ozbiljan projekat osim stranacko-porodicnih poslovnih premjestanja(sa pozicije na bolju poziciju) i tu su pokazali nepotizam kao i Sda kojoj su do jucer zamjerili.
Bit ce zanimljivo kada Hdz preuzme vremenom sve bitne funkcije u drzavi.
Onda bar se vise necemo toliko boriti za vlast,uopste nece biti bitno ko je dio vlasti jer tu je svakako da klima glavom i dize ruku.
sajber87

#28842 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

Jordan1961 wrote: 21/05/2024 22:35
PS
Kada je gospodja birana nisam bi bio na forumu. Ako cemo gledati principijelno kako je tebi izbor Vukoje ok a njen izbor nije? Sto ga uopce spominjes? I opet ti kazem, nije problem u personalnim rjesenjima. Da Vukoju parlament izabere izmedju vise kandidata (ne da potvrdi izbor nekakve komisije o kojoj ni slova u Ustavu nema) nikave rasprave sa moje strane nebi bilo.
Sto se kartela tice meni je poznato da se u sky prepisci izmedju visokopozicioniranih clanova navode preslike pasosa Konakovica i njegove porodice. Ne znam za druge ali neka Don Konakone objasni sta ce tako osjetljivi podaci kod te ekipe, kome i kada je to slao i zasto.
Meni nisu dobra rjesenja ni supruga sdaovca ni vukoja, ali trojka je upala u osinjak i trebace vremena da se rasturi zapeklo je to preko dvije decenije. Ponovicu podnese se apelacija ustavnom sudu da sud kaze da li je ustavno ko smo ti ili ja da tvrdimo.
Objasnjeno je sve ja sam gledao zanimalo me osim sto konakovic nije rekao ono sto bi ti jedino priznao a to je da je pablo eskobar licno, sve drugo kod sda spinera ne pije vode :mrgreen:
Zanimljivo da nisi cuo da su kartel i sdaovci na americkoj crnoj listi jedni zato su kartel a drugi sto saradjivali sa krimi grupama po rijecima amera :mrgreen: , mozda zato sto "nezavisni novinar"nije napisao nijedan clanak o tome , ko zna mozda ni on jos nije saznao , a malo guglanja i "istrage" cini cuda :mrgreen:
kakabanja213

#28843 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by kakabanja213 »

Kada ce onaj Voloder u zatvor??? Dino je prije skoro godinu dana mahao papirima i pricao da ovaj samo sto nije uhapsen, kao postoje dokazi i eto pitanje dana je kada ce biti uhapsen. Prije 5 6 mjeseci je mahao papirima i za Volodera i za ove iz Telekoma. Ni iz Telekoma jos niko nije uhapsen? Ceka li se da Volder sprzi tih 200 miliona ili nesto drugo. Rece li onaj sto mu je neko nudio 3 miliona u kesu za ruku u parlamentu ko je to bio. Je li bar on u zatvoru jer nece da kaze ko mu je to nudio.
Jordan1961

#28844 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Jordan1961 »

sajber87 wrote: 21/05/2024 22:57

PS
Meni nisu dobra rjesenja ni supruga sdaovca ni vukoja, ali trojka je upala u osinjak i trebace vremena da se rasturi zapeklo je to preko dvije decenije. Ponovicu podnese se apelacija ustavnom sudu da sud kaze da li je ustavno ko smo ti ili ja da tvrdimo.
Objasnjeno je sve ja sam gledao zanimalo me osim sto konakovic nije rekao ono sto bi ti jedino priznao a to je da je pablo eskobar licno, sve drugo kod sda spinera ne pije vode :mrgreen:
Zanimljivo da nisi cuo da su kartel i sdaovci na americkoj crnoj listi jedni zato su kartel a drugi sto saradjivali sa krimi grupama po rijecima amera :mrgreen: , mozda zato sto "nezavisni novinar"nije napisao nijedan clanak o tome , ko zna mozda ni on jos nije saznao , a malo guglanja i "istrage" cini cuda :mrgreen:
Vidi sad odjednom ne valja izbor Vukoje?! Odkud sad to? Vukoja do prije par postova kamilica za Tadica a sad ne valja?!
Apelacija US ide svakao pa cemo vidjeti sta ce bit. Opet, nadam se da ima dovoljno odgovornih u parlamentu da se ovo razjebe i ranije.
Sta to Trojka dobija za ispunjenje zelje Covic-Dodiku? Nastavak blokada, dalje negiranje genocida?
SDAovci, daleko im lijepa kuca, nisu na toj listi zbog veza sa kartelom. Nema ih u sky prepiskama. Ali ima nekih drugih. Ne samo Don Konakonea. Kljako, Helec itd.
Jordan1961

#28845 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Jordan1961 »

kakabanja213 wrote: 21/05/2024 23:21 Kada ce onaj Voloder u zatvor??? Dino je prije skoro godinu dana mahao papirima i pricao da ovaj samo sto nije uhapsen, kao postoje dokazi i eto pitanje dana je kada ce biti uhapsen. Prije 5 6 mjeseci je mahao papirima i za Volodera i za ove iz Telekoma. Ni iz Telekoma jos niko nije uhapsen? Ceka li se da Volder sprzi tih 200 miliona ili nesto drugo. Rece li onaj sto mu je neko nudio 3 miliona u kesu za ruku u parlamentu ko je to bio. Je li bar on u zatvoru jer nece da kaze ko mu je to nudio.
De i ti vise? Kako te nije stid tako nesto pitati? Sram te bilo! Koga sada briga sta je Dinokio obecavao prije toliko vremena? Bitno je da je guzica u fotelji i da budes dobar i poslusan da bi ti Cirilo i Dodik osigurali vjecni mandat.
sajber87

#28846 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

Jordan1961 wrote: 21/05/2024 23:25
Vidi sad odjednom ne valja izbor Vukoje?! Odkud sad to? Vukoja do prije par postova kamilica za Tadica a sad ne valja?!
Apelacija US ide svakao pa cemo vidjeti sta ce bit. Opet, nadam se da ima dovoljno odgovornih u parlamentu da se ovo razjebe i ranije.
Sta to Trojka dobija za ispunjenje zelje Covic-Dodiku? Nastavak blokada, dalje negiranje genocida?
SDAovci, daleko im lijepa kuca, nisu na toj listi zbog veza sa kartelom. Nema ih u sky prepiskama. Ali ima nekih drugih. Ne samo Don Konakonea. Kljako, Helec itd.
Nisi pratio na casu, nikad vukoju nisam hvalio, jeste kamilica za tadica starog hdz vuka ili ti mislis da je hdzovac tadic bolji od vukoje :mrgreen:
Opet ispunjenje zelja dodiku i covicu i tako u krug samo neka se vrti svaka igra svaka dobija :lol:
Nema ih u sky prepiskama, ne pominje kartel baketa , ah da nisi citao izvini pricinilo mi se sorry :mrgreen:
Sacekajmo sljedeci krug americke crne liste, priznaces oni znaju najbolje ko saradjuje sa kim :mrgreen: , pa cemo se prema njihovoj crnoj listi ravnati , do sada nisu fulali ni milimetar
A_A_AKCIJA

#28847 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by A_A_AKCIJA »

Jordan1961 wrote: 21/05/2024 23:31
kakabanja213 wrote: 21/05/2024 23:21 Kada ce onaj Voloder u zatvor??? Dino je prije skoro godinu dana mahao papirima i pricao da ovaj samo sto nije uhapsen, kao postoje dokazi i eto pitanje dana je kada ce biti uhapsen. Prije 5 6 mjeseci je mahao papirima i za Volodera i za ove iz Telekoma. Ni iz Telekoma jos niko nije uhapsen? Ceka li se da Volder sprzi tih 200 miliona ili nesto drugo. Rece li onaj sto mu je neko nudio 3 miliona u kesu za ruku u parlamentu ko je to bio. Je li bar on u zatvoru jer nece da kaze ko mu je to nudio.
De i ti vise? Kako te nije stid tako nesto pitati? Sram te bilo! Koga sada briga sta je Dinokio obecavao prije toliko vremena? Bitno je da je guzica u fotelji i da budes dobar i poslusan da bi ti Cirilo i Dodik osigurali vjecni mandat.
Hehe, jesi sladak, a bukvalno ne znaš istinu reći.

Ja sam lično odgovorio mostarcu na to pitanje ima mjesec, dva, ali se i on pravi lud.
Istraga je u roku i to baš u kantonalnom tužilaštvu Mostar.
Dakle, šta je bilo u Trojkinoj moći, uradilo se.

Ostalo je do Tužilaštva.
Jordan1961

#28848 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Jordan1961 »

sajber87 wrote: 21/05/2024 23:36
Nisi pratio na casu, nikad vukoju nisam hvalio, jeste kamilica za tadica starog hdz vuka ili ti mislis da je hdzovac tadic bolji od vukoje :mrgreen:
Opet ispunjenje zelja dodiku i covicu i tako u krug samo neka se vrti svaka igra svaka dobija :lol:
Nema ih u sky prepiskama, ne pominje kartel baketa , ah da nisi citao izvini pricinilo mi se sorry :mrgreen:
Sacekajmo sljedeci krug americke crne liste, priznaces oni znaju najbolje ko saradjuje sa kim :mrgreen: , pa cemo se prema njihovoj crnoj listi ravnati , do sada nisu fulali ni milimetar
Ti bolan sam sebe ne pratis a drugima dijelis lekcije.
Evo ti par postova gore sta si tvrdio. Vukoja "kamilica za Tadica", sve u skladu sa zakonom itd. Branio nebranjivo dok ti nije zabijeno pod precku. Ako imas sjecanje covjecije ribice vrati se samo par postova unatrag. Ja ti uporno govorim da se ovdje ne radi o personalnim rjesenjima nego najprije o postovanju Ustava BiH, clan IV.
Uh, blago nama da imamo tako dobro informisane forumase koji ne znaju sta su prije par postova napisali ali zato znaju sta ide u iducem krugu sankcija. Impresivno, impreeeesiiivnoooo.
A_A_AKCIJA

#28849 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by A_A_AKCIJA »

Jordan1961 wrote: 21/05/2024 23:25 SDAovci, daleko im lijepa kuca, nisu na toj listi zbog veza sa kartelom. Nema ih u sky prepiskama.
:D

Pa, dokle ti je mjera? Fakat.

Ne da ima SDA, nego Bakiru tepaju Bake.
Evo šta piše Haris Behram.

"Nego, braćo šta mislite ovako. Neka u mene brat, Nermin i Anel Kljako i dalje rade SBB i SDA. Kad osjetimo pravi momenat smo nastavimo gdje smo stali. A da guramo njihovi priču", navodi Behram.
“Braćo poslije Sarajeva, Tuzlanski kanton je najbitniji na njega moramo jako udariti. I to nam gledam neke ljude od politike nego mi u Mostaru još imamo zabranu kretanja van grada”, pisao je Haris Behram tokom razgovora sa Edinom Gačaninom i njegovim saradnika.

“Ok, braćo, idemo. Ali plan ostaje isti mi ćemo im prići i razmišljao sam Habib brate mislim da si upravu bio. Bolje sjesti i sa Baketom i sa Čamparom. I reći im mi ćemo uz vas , hajde da očistimo sve ostale partije. Njima je samo NIp trn u oku !! Samo on jer znaju da on im uzima Sarajevo i Zenicu”, piše Edin Gačanin TIto.
sajber87

#28850 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

Jordan1961 wrote: 21/05/2024 23:43
sajber87 wrote: 21/05/2024 23:36
Ti bolan sam sebe ne pratis a drugima dijelis lekcije.
Evo ti par postova gore sta si tvrdio. Vukoja "kamilica za Tadica", sve u skladu sa zakonom itd. Branio nebranjivo dok ti nije zabijeno pod precku. Ako imas sjecanje covjecije ribice vrati se samo par postova unatrag. Ja ti uporno govorim da se ovdje ne radi o personalnim rjesenjima nego najprije o postovanju Ustava BiH, clan IV.
Uh, blago nama da imamo tako dobro informisane forumase koji ne znaju sta su prije par postova napisali ali zato znaju sta ide u iducem krugu sankcija. Impresivno, impreeeesiiivnoooo.
Pa u postu na koji odgovaras to sam i napisao :lol: , malo i cackam da pokazem da kmeka oko vukoje je samo spin jer je i tadic hdz ovac, da se vidi ko bude citao da je kmecanje i vriska samo suplja sda i satelita koji su samo obicni manipulatori i nista vise :mrgreen:
Rekao sam neka ustavni sud odluci jer si ti tvrdio da je neustavna odluka :mrgreen: kakva manipulacija :lol:
Opet sdaovski spin, kako si samo zakljucio da znam ko ce biti na crnoj listi boze :lol: , rekao sam sacekajmo da vidimo jer do sada fulali nisu, a ko zna mozda je nece ni biti :mrgreen: iako su mnogi u strahu jer kao sto sam ranije tvrdio kad su mnogi omalovazavali americku crnu listu pricom da je smjesna niko ni ne putuje tamo i sl gluposti ja sam i tada bio medju rijetkima koji je rekao sacekajte sacekajte bice cvrcanja ozbiljnije je to nego sto se cini na prvi pogled i kao sto vidis za to sam bio u pravu, sad je muk u iscekivanju :mrgreen:
Locked