Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Odlicna lokacija, mirno, suncana strana…
Mana je sto nemas bas nekih pratecih sadrzaja
Majka mi je rodjena blizu te lokacije, imam i rodbine koja tu zivi. Na tom dijelu Breke nemas nista, prodavnica, pekara, nista, skola na Bjelavama. Imas kafic Rene i Krug. I to je to.
Mogu misliti cijene. Uska prilazna ulica, da li dolazio s Podhrastova ili uz Breka Cikmu. Parking? Bolje ne govoriti.
Biće garaže. Kontam nije daleko do Džidžikovca do sadržaja. Sviđa mi se što su manje zgrade pa tako i manje stanara po ulazu. Južno je orijentisano.
Zna li se ko je investitor?
Pa posto je mini komplex u pitanju bit ce vjerovatno rijesen parking. Ulaz iz Breka Cikme je sasvim ok. Od sadrzaja imas ambulantu, apoteku, manji Konzum, 1 lokalni kafic, mislim da je i obdaniste jos aktivno, frizerski salon, na 5min hoda. Tu ti je i stanica busa. Skola je 10min hoda, al ima i minibus koji razvozi djake tog podrucja.
Dzidzikovac ti je 15ak minuta brzeg hoda. Ako si navik’o na mikrolokaciju tipa Grbavice, Malte, Dobrinje…tesko ces se privici na Breku
S druge strane imas sunce cijeli dan, zrak je dobrim dijelom bolji nego u donjim dijelovima.
Pa ravnica vs brdo. Plus što Malta i Grbavica i u uslovima užasne špice imaju ok vremena za potez Čaršija - Nedžarići autom ili nekim drugim transportnim sredstvom. Breka nema... bilo šta što nije 100 metara lijevo i desno od pruge je osuđeno na gužvanje u većoj mjeri nego što je podnošljivo.
Sa druge strane ako je posao na Breci - go for it.
Ali_G wrote: ↑20/05/2024 17:36
Pa posto je mini komplex u pitanju bit ce vjerovatno rijesen parking. Ulaz iz Breka Cikme je sasvim ok. Od sadrzaja imas ambulantu, apoteku, manji Konzum, 1 lokalni kafic, mislim da je i obdaniste jos aktivno, frizerski salon, na 5min hoda. Tu ti je i stanica busa. Skola je 10min hoda, al ima i minibus koji razvozi djake tog podrucja.
Dzidzikovac ti je 15ak minuta brzeg hoda. Ako si navik’o na mikrolokaciju tipa Grbavice, Malte, Dobrinje…tesko ces se privici na Breku
S druge strane imas sunce cijeli dan, zrak je dobrim dijelom bolji nego u donjim dijelovima.
istina je da tamo prvo raspuše ali je istina i da zimi budu najveća zagađenja upravo na tom području - nije tako daleko mjerna stanica Bjelave koja je otkako je "unaprijediše" počela da pokazuje katastrofalne vrijednosti PM čestica.
brdo, brdo, brdo i opet brdo bez ikakvih sadržaja - za sve moraš "sići" u grad
Pa zbog cega se Breka smatra elitnim naseljem onda?
Kvalitet stanova?
Nova Breka se smatra elitnim a nikako stara Breka gdje se ova zgrada pravi koja je uvijek bila "mahala" a razlog su upravo kvalitetni i veliki stanovi u solidne parkovske površine između zgrada + za to doba su imale i dovoljan broj garaža i nalazi se na solidnoj lokaciji pogotovo donji dijelovi gdje si pješke za 15-20min u centru grada
Truba wrote: ↑21/05/2024 12:01
pa za 15 20 si s cengic vile u gradu jbt
a kako se vratiš nazad s 2 kese
gdje ti je pijaca
imaš li zubara
šetnica?
gdje vozaš bajk
Kvalitet stanova?
Niz Mihrivode si pjeske kod Sebilja za 15 min pjeske. Niz Pehlivanušu si za 15 minuta kod Katedrale. Dobra gradnja, dobri veliki stanovi. Skupi stanovi donose dobrostojeće porodice, vecinom visokoobrazovane.
Ima svojih prednosti. Klinički Centar. Ali desavanja u i oko naselja 0 bodova. Sta sam jos primjetio, jer kako rekoh majka mi je gore rodjena, imam familije u 10ak kuca
Nema djece ili skroz slabo.
Kvalitet stanova?
Osuncano i lijep pogled (ako nema smoga). Idealna lokacija ko radi u KCUS-u ili na fakultetima u blizini. Dobre osnovne skole u blizini (jer u njih idu doktorska djeca), dobra gimnazija (Druga). Komsinice imaju dobre guzove od svakodnevnog treninga uzbrdo
Jbg nemaju ni brda oko Los Angelesa nikakav sadrzaj pa su najelitnije naselje na svijetu.