Rezolucija o genocidu u Srebrenici
-
DonieBrasco
#176 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
Ne treba ih ukidati neka ima snimljeni da se dalje siri za sire mase.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#177 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
Ostao je snimljen. Rekao je i negirao Genocid. Poslije toga ga ukidas iste sekunde.DonieBrasco wrote: ↑21/05/2024 13:47 Ne treba ih ukidati neka ima snimljeni da se dalje siri za sire mase.
- House
#178 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
jes' ga čaušević navukao k'o zadnjeg levata.
- Prpa.ba
#179 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
Kako to vazeci zakon u BiH "dobija na snazi" rezolucijom UN-a?DonieBrasco wrote: ↑21/05/2024 13:38 Inckov zakon bi na snazi trebao da dobije rezolucijom pa da vidimo prijave i tuzilastvo, sudove.
-
statixx
#180 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
Zakon je lose skrojen, na boldirani dio se poziva i pere Kajganic.
"Ko javno odobri, porekne, grubo umanji ili pokuša opravdati zločin genocida, zločin protiv čovječnosti ili ratni zločin utvrđen pravomoćnom presudom u skladu s Poveljom Međunarodnog vojnog suda pridruženom uz Londonski sporazum od 8. kolovoza/augusta 1945. ili Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju ili Međunarodnog kaznenog suda ili suda u Bosni i Hercegovini, a usmjereno je protiv skupine osoba ili člana skupine određene s obzirom na rasu, boju kože, vjeroispovijest, porijeklo ili nacionalnu ili etničku pripadnost, i to na način koji bi mogao potaknuti na nasilje ili mržnju usmjerenu protiv takve skupine osoba ili člana takve skupine, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina", navedeno je ranije uz ostalo u dopuni Krivičnog zakona BiH, koju je potpisao Inzko, objavljenoj na web-stranici Ureda visokog predstavnika u BiH.
Kazna zatvora od tri mjeseca do tri godine predviđena je za javno podstrekavanje na nasilje ili mržnju usmjerenu protiv skupine osoba ili člana skupine određene s obzirom na rasu, boju kože, vjeroispovijest, porijeklo ili nacionalnu ili etničku pripadnost.
-
DonieBrasco
#181 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
Na dan sjednice u UN-u oni odrzavaju sjedicnu Vlade u Bratuncu a htjeli u Srebrenici.
Bal vampira u najavi samo jos da organizuju autobuse.
Bal vampira u najavi samo jos da organizuju autobuse.
-
Jordan1961
#182 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
Ako nisu prije, nece ni poslije rezolucije koja nema zakonsku snagu.DonieBrasco wrote: ↑21/05/2024 13:38 Inckov zakon bi na snazi trebao da dobije rezolucijom pa da vidimo prijave i tuzilastvo, sudove.
Bitniji je Kajganic od rezolucije. Vec sada tuzilastvo ima sve preuvjete da djeluje, pa ne djeluje.
-
Tyke
#183 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
Zato sto su ta imena zapisana i presudjena u Medjunarodnom sudu u Hagu, dok ova rezolucija je sjecanje na genocid i opomena covjecanstvu sta se desilo, a ne sjecanje na imena pocinitelja.DonieBrasco wrote: ↑21/05/2024 08:57 Steta je sto tekst rezolucije nije eksplicitan po cinjenicama i presudama sa imenima aktera. Ne znam zasto su se Zlatko i ekipa suzdrzavali toga.
I neka je tako, nema zaborava, nego uvijek sjecanje na genocid.
- Mr.Sojic
#184 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
https://rtvbn.com/4060069/vucic-dobili- ... nja-u-neke

- Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas u Njujorku da smo dobili podatke o tome ko će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici i da će biti razočaravajućih vesti po pitanju stava nekih država od kojih nismo očekivali da nam zabiju nož u leđa.
- eltroxin
#185 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
Predsednik Vučić zagrmio (poručio) iz Njujorka: Od nekih država nismo očekivali nož u leđa! 
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#186 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
A quqnjave braćo moja draga... e jesi se borio alal ti vera da si jos vise pristalica stavio da glasaju za rezoluciju. A i ne moze stalno lagat, izadje istina na vidjelo kad tad.Vučić poslao snažnu poruku iz Njujorka: Srbija se suprotstavila moćnima da bi sačuvala svoj obraz
"Veliki, silni, moćni misle da mogu kako hoće. Na nama je da branimo svoj obraz i svoju zemlju. Biće još razočaranja za našu zemlju".
"Mogao sam da izađem pred građane i kažem da smo pobedili, kao što su u prošlosti radili. Izabran sam da ne lažem narod. Gde inače piše da je moguća kolektivna odgovornost. Pitam vas ako je odgovornost individualna, protiv koga donostite rezoluciju. Sram vas bilo. Svi su pohapšeni i osuđeni ili će biti osuđeni. Mi se suprotstavljamo koliko možemo. Jedan od stalnih predstavnika u UN je rekao da nikad nije video da se tako malo zemlja bori za slobodu"
"Svetinja koju branimo je 100 puta važnija i od mene i od svih naših političara.Verujem da će narod u Srbiji biti ponosan. Mi nismo genocidan narod. A onda će neki koji budu glasali za, da dođu kod nas da sarađujemo"
"Razgovarao sam sa prijateljima, očekuju 100 glasova ZA od 193 zemlje. Mi očekujemo manje. Neke muslimanske zemlje koje se plaše neće ni ući na glasanje"
"Svi sve razumeju, i oni što listom glasaju protiv nas. Znaju šta rade. 'Mnogo smo jaki, može nam se'. Sve može da se učini, ali se ne zna do kad. Ničija nije do zore gorela. Rusi će ići na rezoluciju o genocidu nad sovjetskim narodom, trebalo bi i Belorusi... Mi ćemo svima biti kosponzori. Ne smem da vam kažem šta bi za nas značilo da Kina bude protiv. Verujem i uzdam se u njihov glas protiv"
"Neki će da budu razočarani, neki će da slave, ali ćemo uzdrignute glave ići po svetu, jer ceo svet zna da je Srbija slobodna i slobodarska zemlja. Znaće da se Srbija suprotstavila bahatima i moćnima, ne zato što je za nešto kriva, već zato što je čuvala svoj obraz".
-
Seyfo
#187 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
Kuknjava mu je odavno prešla u patetiku. Kako on to ne vidi, da u stvari traži nekakvo sažaljenje. I ko fol svi će biti iznenađeni rezultatima ha ya
- drag_gost
#188 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
Ja ne mogu da vjerujem da neko pita gdje je Wakanda i da je ozbiljan...
Moze Vucic da lobira, ali ce ga docekati jedan veliki https://dc.fandom.com/wiki/Qurac
Last edited by drag_gost on 21/05/2024 20:31, edited 2 times in total.
- pici
#189 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
Sraman potez: Posle Crne Gore i Grčka izdala Srbiju
Postoji velika mogućnost da će Grčka glasati za Rezoluciju o genocidu usmerenu protiv Srbije i srpskog naroda, saznaju "Novosti".
-
Seyfo
#190 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
I one jadne države tipa Nauru koje su veličine avlije i koje prodaju svoj glas u UN -u za hamburger...
-
sajber87
#191 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
Kao uvijek kroz istoriju srpski nacionalisti ce poraze proglasavati za pobjede. Nista novo sto se nije ocekivalo od najveceg zla ovog dijela evrope
- Tvrtko II Kotromanić
#192 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
Tih par malih ostrva će da prati Kinu, ne mislim nužno na Nauru, nekad su bili najbogatija država na svijetu, sad ovise o australskom migrantskom centru kao jedinom poslodavcu, tako da će njih pratiti
Zanimljivo mi je da će se kisobrandzija sastati sa egipćanima
Ko je jači, Bećirović ili kisobran diplomatija
- tramvajtrojka
- Ludzak
#194 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
Realno. Ja inače znam za sve države svijeta, ali za ovu Wakandu nisam nikad čuo. Al evo, po Wikipediji, to je fikcijska država.
Last edited by Ludzak on 21/05/2024 21:58, edited 1 time in total.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#195 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
...Danas smo imali mnogo sastanaka, analizirali smo sve što smo uradili. Imao sam do sada sastanke sa Emiratima, Ugandom, dvije karibske države
Mislite li da se obazire na Grčku ili neku od spomenutih država?dodaje, posljednji podaci kažu da će biti razočaravajućih vijesti po pitanju stava nekih država "od kojih nismo očekivali da nam zabiju nož u leđa."
- 512MB
#196 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
Ako Pussy lips kaže da rezolucija osuđuje čitav srbski narod i republiku srpsku kao genocidnu, ko smo mi da protuvrječimo 
- pici
-
giovanni008
#198 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
Pa Vucic zna da kad se rezolucija usvoji, Srbija ce zauvjek ostati zigosana u svim svjetskim istorijskim knjigama kao ucesnik genocida, Oxford, Britanica, World History, Kindle, Wiki, Cambridge...itd. a sav moderan svijet preuzima i prevodi istoriju sa ovih zvanicnih istorijskih enciklopedija.
Kad se jednom istorija napise onda je NEIZBRISIVO!
Kad se jednom istorija napise onda je NEIZBRISIVO!
-
DonieBrasco
#199 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
Ako dozivimo 2071.kad se pocne pricati kako je Srbija pobedila ceo svet davne 2024. u UN-u, jos je Vucic u zadnji tren otkazao nuklearni napad na NATO na nagovor Putina.

- tramvajtrojka
#200 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
moze komotno na gusle ici nastavak one njihoveDonieBrasco wrote: ↑21/05/2024 22:52 Ako dozivimo 2071.kad se pocne pricati kako je Srbija pobedila ceo svet davne 2024. u UN-u, jos je Vucic u zadnji tren otkazao nuklearni napad na NATO na nagovor Putina.
![]()
24-24e rezolucijom udario