Prevoz stvari za Njemacku
- skafiskafsnjak
#1 Prevoz stvari za Njemacku
Da li poznajete nekoga da se bavi prevozom stvari ....?
Imao bih neki ugao i dnevnu garnituru koja je zapakovana. Najvise bi mi odgovaralo kada bi neko u veci kamion "usput" povezao.
Papiri za carinu napravljeni, a relacija bi bila Jablanica-Minhen.
Hvala
: )
Imao bih neki ugao i dnevnu garnituru koja je zapakovana. Najvise bi mi odgovaralo kada bi neko u veci kamion "usput" povezao.
Hvala
-
mali_balon
#2 Re: Prevoz stvari za Njemacku
Ma na olxu takvih koliko hoces.....ili frme sto imaju kombije ima neka iz tuzle i onak robovlasnik iz tesnja.....ali sretao sam nasih sa kombijima koliko hoces...skafiskafsnjak wrote: ↑21/05/2024 13:27 Da li poznajete nekoga da se bavi prevozom stvari ....?
Hvala
-
HelaS
#3 Re: Prevoz stvari za Njemacku
Špediter koji ti bude carinio te stvari, on ti može pronaći vozilo.skafiskafsnjak wrote: ↑21/05/2024 13:27 Da li poznajete nekoga da se bavi prevozom stvari ....?
Hvala
- Optimist
#4 Re: Prevoz stvari za Njemacku
Zar se ne moze naci u Ikei sve sto treba, za isto para, koliko ce te doci kupovina u bosni, zatim transport i carinjenje?
- skafiskafsnjak
#5 Re: Prevoz stvari za Njemacku
Vjeruj da ne moze
Sve ukupno ce me doci duplo jeftinije, vjeruj. Doduse , imam poznanika koji to pravi pa mi je bas povoljno : )
Npr u Deu ugaoda valja, a ispod 2000 eur nema sanse da nadjes ....
- DaysleepeR
#6 Re: Prevoz stvari za Njemacku
Sve će ti transport uzeti od toga što si uštedio.
Za pare tog kamiona mogao si sve u DE kupiti, dva puta.
-
zigson
#7 Re: Prevoz stvari za Njemacku
NeceDaysleepeR wrote: ↑22/05/2024 09:46 Sve će ti transport uzeti od toga što si uštedio.
- skafiskafsnjak
#8 Re: Prevoz stvari za Njemacku
E hvala na infoDaysleepeR wrote: ↑22/05/2024 09:46 Sve će ti transport uzeti od toga što si uštedio.
- Ateista
#9 Re: Prevoz stvari za Njemacku
Zavisi sta je u pitanju, kad je nesto custom made moze se isplatiti napraviti u BiH i odvesti u njemacku, tamo sve sto je custom made masno naplacuju. Ljudi gore tako opremaju kompletan stan ili kucu i itekako im se isplati ako hoce malo kvalitetnije.
Kad je neki gotovi komad namjestaja koji se samo kupi, trsko se moze isplatiti prevoziti.
Kad je neki gotovi komad namjestaja koji se samo kupi, trsko se moze isplatiti prevoziti.
-
Karikaturist
#10 Re: Prevoz stvari za Njemacku
Pa zar nema taj sto pravi nekog havera koji radi i prevoz pa da svi napravite posao?
Meni je covjek koji mi je pravio namjestaj i dovukao isti.
Probaj lokalno sta traziti, ako je vec Jablanica neka i bude ta okolina dole. Ne znam bas da ce ti neki coload uspjeti. Toga sad mora biti bar tih prevoznika.
Meni je covjek koji mi je pravio namjestaj i dovukao isti.
Probaj lokalno sta traziti, ako je vec Jablanica neka i bude ta okolina dole. Ne znam bas da ce ti neki coload uspjeti. Toga sad mora biti bar tih prevoznika.
- DaysleepeR
#11 Re: Prevoz stvari za Njemacku
Prijevoznici više naplaćuju za fizička lica, plus je velika vjerovatnoća da će ti se pola namještaja polupati do gore.
A da angažuješ kompaniju koja se bavi selidbama pa da namještaj kako treba unesu i iznesu i zapakuju, to je tek skupo pravo.
A da angažuješ kompaniju koja se bavi selidbama pa da namještaj kako treba unesu i iznesu i zapakuju, to je tek skupo pravo.
- ZoomZoomKiwi
#12 Re: Prevoz stvari za Njemacku
Samo se zbirni transport isplati. Ali to baš nije preporučljivo za namještaj.
- DaysleepeR
#13 Re: Prevoz stvari za Njemacku
Neće nijedna kompanija uzeti namještaj od fizičkog lica u zbirni.
- ZoomZoomKiwi
#14 Re: Prevoz stvari za Njemacku
Pretpostavio sam da je tako.
Maksuz je preskupo i ispast će mu skuplja pita neg tepsija.
Maksuz je preskupo i ispast će mu skuplja pita neg tepsija.
- Ateista
#15 Re: Prevoz stvari za Njemacku
Znam da su neki i kao fizicka lica prevozili manje kolicine namjestaja, naruce i onda sami organizuju transport, pretpostavljam zbirni jer tesko da se drugacije moze isplatiti.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#16 Re: Prevoz stvari za Njemacku
Nema od nas ništa, zovi nekog špeditera u Hercegovini, znaju oni ko ide za Njemačku. To ti usput pokupi.
- DaysleepeR
#17 Re: Prevoz stvari za Njemacku
Svako "usput kupljenje" i svako zaustavljanje tog stručnjaka koji ti "usput pokupi" halali jedan ćošak na namještaju.
- skafiskafsnjak
#18 Re: Prevoz stvari za Njemacku
Ja ne znam jel pricate iz vlastitog iskustva ili ono rekla kazala
Nasao sam ja covjeka za prevoz .... prevozi plocasti namjestaj svakako. Samo trebam malo sacekati da bude mjesta jer bi moje usput islo(sto sam i trazio jer se ne isplati da samo moje vozi).
Pokusavam ovdje ne bih li nesto prije nasao, a ne bih rekao
Vi pricate kako se meni nece isplatiti, a ne znate cijene ....
Znaci ne isplati mi se voziti iako ce me skoro pa duplo jeftinije izaci?
Nisam znao ...
Nasao sam ja covjeka za prevoz .... prevozi plocasti namjestaj svakako. Samo trebam malo sacekati da bude mjesta jer bi moje usput islo(sto sam i trazio jer se ne isplati da samo moje vozi).
Pokusavam ovdje ne bih li nesto prije nasao, a ne bih rekao
Vi pricate kako se meni nece isplatiti, a ne znate cijene ....
Znaci ne isplati mi se voziti iako ce me skoro pa duplo jeftinije izaci?
Nisam znao ...
- DaysleepeR
#19 Re: Prevoz stvari za Njemacku
Ja se bavim kamionskim transportom 30 godina.
Nadam se da me se nećeš sjetiti.
Sretno.
Nadam se da me se nećeš sjetiti.
Sretno.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#20 Re: Prevoz stvari za Njemacku
Znam ja da si ti u špediciji ali vala ima i odgovornih ljudi, to se lijepo španerom stegne ne mrda do Sibira, nisu sve uhljupi
.I ne mora biti zbirno, ima ih dosta sto se prazni vracaju pa im usput to dodatna zarada, imas one prikolice zab transport auta, omotas najlonom stegneš španerima ne mrda nigdje, nece ga niko ukrast, mislim ko ce krast namjestaj ispod neke tamne cerade, lopovi traze brzu isplativu pljačku
.
- skafiskafsnjak
#22 Re: Prevoz stvari za Njemacku
Pa ev nasao sam .... covjek vozi plocasti namjestaj za Njemacku. Znam momka kojem vozi .... hahaha. Momak narucuje i reze u Sarajevu, ovaj mu vozi za Njemacku. Ovaj vamo sklapa i prodaje za duplo vecu cifru, jos u eurima. Ne sjecam se da je govorio da mu dolaze osteceno .... hahaahBobi wrote: ↑22/05/2024 10:52 Znam ja da si ti u špediciji ali vala ima i odgovornih ljudi, to se lijepo španerom stegne ne mrda do Sibira, nisu sve uhljupi.I ne mora biti zbirno, ima ih dosta sto se prazni vracaju pa im usput to dodatna zarada, imas one prikolice zab transport auta, omotas najlonom stegneš španerima ne mrda nigdje, nece ga niko ukrast, mislim ko ce krast namjestaj ispod neke tamne cerade, lopovi traze brzu isplativu pljačku
.
- xoklix
#23 Re: Prevoz stvari za Njemacku
Znaš li težinu ?
Može li stati na 420x225x230cm(DxŠxV) - 850kg max.
Nekih 800 eura bi te izašlo.
Zbirno da radi takvu vrstu pošiljke ne znam nikog...
Može li stati na 420x225x230cm(DxŠxV) - 850kg max.
Nekih 800 eura bi te izašlo.
Zbirno da radi takvu vrstu pošiljke ne znam nikog...
Last edited by xoklix on 22/05/2024 10:55, edited 1 time in total.
-
Karikaturist
#24 Re: Prevoz stvari za Njemacku
Jebi ga, forumska racunica uvijek nadilazi privatne i naravno forumasi su uvijek upravu 
Btw meni je preko dvije tone rastavljenog namjestaja stiglo u 2 navrata bez stete. Jos pogotovo kod tebe je gabaritno, samo neke ne do Bog nesrece i nema tu problema. Ali nikakav coload ne uzimaj to ti ne treba.
Btw meni je preko dvije tone rastavljenog namjestaja stiglo u 2 navrata bez stete. Jos pogotovo kod tebe je gabaritno, samo neke ne do Bog nesrece i nema tu problema. Ali nikakav coload ne uzimaj to ti ne treba.
- DaysleepeR
#25 Re: Prevoz stvari za Njemacku
Ljudi zanemaruju nekoliko činjenica.
Prvo, namještaj je jako lako oštetiti, ne mora biti težak ali je gabaritan i obično su veliki komadi u jednom dijelu.
Ko će to utovariti i istovariti? Vozač sigurno neće. Utovariće i istovariti neki ljudi koje boli neka stvar za tvoj lijepi ugao i dnevni boravak.
Zbirni transport, pored toga što znači više različitih pošiljki u jednom vozilu, znači i mnogo stajanja, utovara, istovara, pretovara, premještanja.
Sve je to pogubno za namještaj.
Da znate koliko sam u životu claimova na štetu dobio u ovakvim slučajevima, bilo bi vam jasnije.
Isto tako, cerada ima svoje limite. Vlaga ubija namještaj, čak iako ne pokisne direktno.
Sve u svemu avantura koju ne preporučujem. A sad, možeš proći super, a možeš proći katastrofalno.
Sve je lutrija.
Prvo, namještaj je jako lako oštetiti, ne mora biti težak ali je gabaritan i obično su veliki komadi u jednom dijelu.
Ko će to utovariti i istovariti? Vozač sigurno neće. Utovariće i istovariti neki ljudi koje boli neka stvar za tvoj lijepi ugao i dnevni boravak.
Zbirni transport, pored toga što znači više različitih pošiljki u jednom vozilu, znači i mnogo stajanja, utovara, istovara, pretovara, premještanja.
Sve je to pogubno za namještaj.
Da znate koliko sam u životu claimova na štetu dobio u ovakvim slučajevima, bilo bi vam jasnije.
Isto tako, cerada ima svoje limite. Vlaga ubija namještaj, čak iako ne pokisne direktno.
Sve u svemu avantura koju ne preporučujem. A sad, možeš proći super, a možeš proći katastrofalno.
Sve je lutrija.