IRAN

Haris.ba

#36451 Re: IRAN

Post by Haris.ba »

sehohari wrote: 21/05/2024 00:03 Budimo realni.

Sve što htjeli dobiti u periodu 1992-1995, dobili su.
I Ameri pustili da Iran preko Hrvatske naoruzava Bosnu. :D
jeza u ledja

#36452 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

Haris.ba wrote: 20/05/2024 20:53
jeza u ledja wrote: 20/05/2024 20:03 Pa ima potrebe ako za tako nesto nije postojala politicka podloga za one koji su ga htjeli ukloniti. Recimo Hamenijev sin, za kojeg se misli da je jedan od kandidata da ga naslijedi.
To je isto ko da kazes da je neko mimo Tite mogao odobriti politicki odstrel nekoga u Jugi.

Borbe na dvoru u Iranu se ne odvijaju tako. Kad bi to bilo istina sta kazes, sutra bi ajatolah vratio instituciju zamjenika vrhovnog poglavara, izabrao nekoga drugoga, i u vijece koje bira vrgovnog poglavnika izabrao one sto ce izabrati zamjenika po njegovoj smrti.
A Hameneijev sin bi zavrsio u kucnom pritvoru.
ok
jeza u ledja

#36453 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

sehohari wrote: 20/05/2024 21:30
jeza u ledja wrote: 20/05/2024 17:03 Ne da mislim da ovo nije bio nesretan slucaj, ali i da neko nekoga namjerno "skine", ne znaci nuzno da bi bio javno optuzen.
Ako ne znas sta da radis s tom optuzbom, ili ako te je stid priznati da si toliko ranjiv, nekad je bolje sutjeti.
Ako vec nije nesretan slucaj, veca je mogucnost da je to rezultat nekih unutarnjih previranja. Kao sto smo vec culi, on je bio jedan od kandidata za poziciju novog vrhovnog ajatolaha.

Jos jedna mogucnost je da su u pitanju neke trece zemlje, ili teroristi.

Ali naravno najvjerovatnije je jednostavno nesreca.

Interesantno je da i za ovu glupost Iranci krive Amerikance i njihove sankcije. Inflacija - Amerikanci krivi. Nema vode - Ameri krivi. Ne rade komunalne sluzbe kako treba - Ameri krivi. Fantastican sistem svaljivanja krivice na druge. :oops: Jbt, nije Amerika kriva sto vodite predsjednika i ministra vanjskih poslova u istom helikopteru kroz gustu maglu i nekim planincugama. Koristi auto ako vec ne mozes helikopter. Konjska zaprega moze.
Sankcionišeš zemlju da nema pristup nikakvim tehnologijama iz vana i onda se žališ što se ljudi žale na tebe :lol:

Pusti Raisija, koliko je djece umrlo od bolesti zbog tih sankcija, znam od nekih ljudi priče kako nemaju nikakvih lijekova u apotekama, koliko ljudi nema pristup naprednijoj medicinskoj pomoći.
Koliko ih nisu predsjednici a moraju se vozati u nesigurnim vozilima, jer zbog nedostatka dijelova ne mogu biti servisirani kako treba, pa nastradaju?
Uperis prstom u oko najjacoj zemlji planete i onda se zalis sto te sankcioniraju. :oops:

Ne zalim se. Smijesno mi.
jeza u ledja

#36454 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

last mohicans wrote: 20/05/2024 21:41 Samo nemojte jezeve Amerike dirati, oni nizasta nisu krivi, satra se hudnik braneći ih, a ne zabiravlja ni cioniste. Sad ih je nasikrala ova najava optuznice za genocid glavnog im ahbaba Benđija.
Jel ti krivo sto Zrinjski nije ponovo prvak? Ili ces se sad presaltati da navijas za Borac?
last mohicans

#36455 Re: IRAN

Post by last mohicans »

jeza u ledja wrote: 21/05/2024 00:44
last mohicans wrote: 20/05/2024 21:41 Samo nemojte jezeve Amerike dirati, oni nizasta nisu krivi, satra se hudnik braneći ih, a ne zabiravlja ni cioniste. Sad ih je nasikrala ova najava optuznice za genocid glavnog im ahbaba Benđija.
Jel ti krivo sto Zrinjski nije ponovo prvak? Ili ces se sad presaltati da navijas za Borac?
Eto ti ćeš mi reći, čuj ja i Zrinjski :-) Nekad si lafo bio navijač Sarajeva. Samo je Tuzlak gori od tebe... Hajmo opet red analiza i paraliza kako su Arapi, Iranci i svi ostali koji imaju ikakve veze sa islamom zatucani čobani naspram tvojih super amera i cionista.
jeza u ledja

#36456 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

last mohicans wrote: 21/05/2024 00:49
jeza u ledja wrote: 21/05/2024 00:44
Eto ti ćeš mi reći, čuj ja i Zrinjski :-) Nekad si lafo bio navijač Sarajeva. Samo je Tuzlak gori od tebe... Hajmo opet red analiza i paraliza kako su Arapi, Iranci i svi ostali koji imaju ikakve veze sa islamom zatucani čobani naspram tvojih super amera i cionista.
Ahh, tu smo dakle - islamofob-fob. (Koji usput skace kad mu neko kritikuje Zrinjski.) Kakvi cobani? Kad, gdje? Zasto lazes?
Sta si ti sebi skrojio u glavi ne znam, no ja ti ne mogu pomoci sa tvojim kompleksima.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#36457 Re: IRAN

Post by PreWiBa »

jeza u ledja wrote: 21/05/2024 00:39
jeza u ledja wrote: 20/05/2024 17:03 Ne da mislim da ovo nije bio nesretan slucaj, ali i da neko nekoga namjerno "skine", ne znaci nuzno da bi bio javno optuzen.
Ako ne znas sta da radis s tom optuzbom, ili ako te je stid priznati da si toliko ranjiv, nekad je bolje sutjeti.
Ako vec nije nesretan slucaj, veca je mogucnost da je to rezultat nekih unutarnjih previranja. Kao sto smo vec culi, on je bio jedan od kandidata za poziciju novog vrhovnog ajatolaha.

Jos jedna mogucnost je da su u pitanju neke trece zemlje, ili teroristi.

Ali naravno najvjerovatnije je jednostavno nesreca.

Interesantno je da i za ovu glupost Iranci krive Amerikance i njihove sankcije. Inflacija - Amerikanci krivi. Nema vode - Ameri krivi. Ne rade komunalne sluzbe kako treba - Ameri krivi. Fantastican sistem svaljivanja krivice na druge. :oops: Jbt, nije Amerika kriva sto vodite predsjednika i ministra vanjskih poslova u istom helikopteru kroz gustu maglu i nekim planincugama. Koristi auto ako vec ne mozes helikopter. Konjska zaprega moze.
Sankcionišeš zemlju da nema pristup nikakvim tehnologijama iz vana i onda se žališ što se ljudi žale na tebe :lol:

Pusti Raisija, koliko je djece umrlo od bolesti zbog tih sankcija, znam od nekih ljudi priče kako nemaju nikakvih lijekova u apotekama, koliko ljudi nema pristup naprednijoj medicinskoj pomoći.
Koliko ih nisu predsjednici a moraju se vozati u nesigurnim vozilima, jer zbog nedostatka dijelova ne mogu biti servisirani kako treba, pa nastradaju?
Uperis prstom u oko najjacoj zemlji planete i onda se zalis sto te sankcioniraju. :oops:

Stvar je u tome što stanovništvo ne bira te ljude.

I to što nijedna država na svijetu ne bi trebala imati taj primat.
PreWiBa

#36458 Re: IRAN

Post by PreWiBa »

Nadam se da ti je i smiješno gledati ljude kako umiru jer nemaju lijekova u apotekama, bolnicama i tkd.

Bljak.
jeza u ledja

#36459 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

sehohari wrote: 21/05/2024 02:19
jeza u ledja wrote: 21/05/2024 00:39

Stvar je u tome što stanovništvo ne bira te ljude.

I to što nijedna država na svijetu ne bi trebala imati taj primat.
A ja sam mislio da isto kako su ih postavili, tako ih mogu smjeniti. Ti se ne slazes sa tim?

Tako je, Iran moze da odlucuje sta i kako sa svojom ekonomijom, s kim da trguje, s kim ne. Od koga da pravi saveznike, od koga ne.
SAD ne moze. U stvari, Iran moze da zarobi stotinu radnika ambasade i drzi ih kao taoce godinu i po dana, sta fali? Ali ne smiju im se uvesti sankcije, jer cemo da se zalimo. :oops: Iran moze da podrzava kojekakve militantske grupe po raznim drzavama BI, da podrzava zlocinacki Assadov rezim, ali boze moj kako ih mogu sankcionisati. :oops:
Iran je od starta, od 1979-e, promovoriao self-sufficiency politiku, i sigurno nemaju nikakvih problema trgovati sa Istokom. Kina i Rusija nisu dovoljne? :oops:

Ne postoji validan argument protiv sankcija Iranu od strane zemalja koje Iran smatra smrtnim neprijateljima.
Last edited by jeza u ledja on 21/05/2024 03:23, edited 1 time in total.
jeza u ledja

#36460 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

sehohari wrote: 21/05/2024 02:20 Nadam se da ti je i smiješno gledati ljude kako umiru jer nemaju lijekova u apotekama, bolnicama i tkd.

Bljak.
Sta bolan? Pises bljuvotine.
JovicSA

#36461 Re: IRAN

Post by JovicSA »

Ovdje se recigliraju davno prežvakane teme i argumenti iznova i iznova pritom navijači jedne i druge strane ni milimetra ne odstupaju od medijski serviranih fraza jedne ili druge strane.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#36462 Re: IRAN

Post by JoseMujica »

dale cooper wrote: 20/05/2024 23:38
drag_gost wrote: 20/05/2024 23:00
JoseMujica wrote: 20/05/2024 21:13

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

omiljena floskula svih teoretičara zavjere
Ne mozes naci ni u zapadnim medijima da je Zemlja ravna, otvorite oci vec jednom.
Moraš razmišljati svojom glavom je druga floskula. Naravno, ni oni ne razmišljaju svojom glavom nego se napajaju na vrelu "alternativnih izvora"
koji opet od nekog drugog dolaze. :mrgreen:
šura mi je na tim Krešo Mišak i Sem OIsmanagić izvorima...prestali pričat, ne što se svađamo nego je čoek toliko dosadan da ga više ne možeš slušat...krene o bilo čemu priča, banalnim stvarima, na drugoj rečenici kreće "ovo nećeš vidjeti u zapadnim medijima" :-)
drndalo

#36463 Re: IRAN

Post by drndalo »

Hm, alaj im je mosad/cija ubacio brdo u putanju...

Zezu na stranu, ovako gledano zaista ostavlja jako malo sanse za bilo sta drugo osim kontrolisanog zabijanja u brdo... Nije ni prvi ni zadnji put u svijetu. Posebno kada piloti lete pod pritiskom funkcije koju prevoze.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#36464 Re: IRAN

Post by Truba »

da... moram priznati da sam i o toj "tremi" u profesionalca razmisljao
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#36465 Re: IRAN

Post by sime_cipol »

Peacean

#36466 Re: IRAN

Post by Peacean »

:roll:
Od jutarnjih sati, bosanskohercegovački građani i ambasadori stranih država u Bosni i Hercegovini upisuju se u Knjigu žalosti, koja je u Ambasadi Islamske Republike Iran otvorena nakon smrti predsjednika te zemlje Ebrahima Raisija u helikopterskoj nesreći
https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-ambas ... /240521068
PreWiBa

#36467 Re: IRAN

Post by PreWiBa »

jeza u ledja wrote: 21/05/2024 03:21
sehohari wrote: 21/05/2024 02:20 Nadam se da ti je i smiješno gledati ljude kako umiru jer nemaju lijekova u apotekama, bolnicama i tkd.

Bljak.
Citiram, pitanje sankcija ti je "smiješno".

Pitam se koliko je ljudima smiješno koji nemaju lijekove ili koji su u drugom smislu dovedeni u tešku humanitarnu situaciju zbog toga, a da veze sa režimom nemaju. A tebi je to smiješno.
jeza u ledja

#36468 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

sehohari wrote: 21/05/2024 15:51

Bljak.

Pitam se koliko je ljudima smiješno koji nemaju lijekove ili koji su u drugom smislu dovedeni u tešku humanitarnu situaciju zbog toga, a da veze sa režimom nemaju. A tebi je to smiješno.
Ne citiras jer ja to nisam napisao. Koristis neciju patnju za pateticno moralno vertikalisanje.

Govorimo o padu helikoptera, optuzbe Iranaca da su americke sankcije krive za to (valjda zbog rezervnih dijelova i slicno), ti si nekako to presaltao na ljude koji nemaju lijekove. I kao jes mi smijesno. Vau.

Pun mi je kurac ovog izforsiranog moralnog vertikalisanja na ovim temama.

Iranci jos koliko sutra mogu prekinuti sankcije.
PreWiBa

#36469 Re: IRAN

Post by PreWiBa »

jeza u ledja wrote: 21/05/2024 16:06

Ne citiras jer ja to nisam napisao. Koristis neciju patnju za pateticno moralno vertikalisanje.

Govorimo o padu helikoptera, optuzbe Iranaca da su americke sankcije krive za to (valjda zbog rezervnih dijelova i slicno), ti si nekako to presaltao na ljude koji nemaju lijekove. I kao jes mi smijesno. Vau.

Čime? Kako?

Ovo je bio citat, na koji se najviše obazirem:
nteresantno je da i za ovu glupost Iranci krive Amerikance i njihove sankcije. Inflacija - Amerikanci krivi. Nema vode - Ameri krivi. Ne rade komunalne sluzbe kako treba - Ameri krivi. Fantastican sistem svaljivanja krivice na druge
Da bi onda kasnije rekao da ti je to smiješno.

Ne govoriš o padu helikoptera, već o opštem stanju.

Nije to nikakvo moralno vertikalisanje, to se zove empatija za nečiju nezasluženu patnju.
jeza u ledja

#36470 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

sehohari wrote: 21/05/2024 16:21

Čime? Kako?

nteresantno je da i za ovu glupost Iranci krive Amerikance i njihove sankcije. Inflacija - Amerikanci krivi. Nema vode - Ameri krivi. Ne rade komunalne sluzbe kako treba - Ameri krivi. Fantastican sistem svaljivanja krivice na druge

Nije to nikakvo moralno vertikalisanje, to se zove empatija za nečiju nezasluženu patnju.
Govorim o ponasanju tamosnje vlasti. Valjda si to shvatio. Jeste moralno vertikalisanje, i to izforsirano, jer nemas drugi argument.

Cime? Kako?
Fino kazu, Ameriko, mi vas volimo. Izrael ima pravo da postoji. Ukinucemo bilo kakav nuklearni program, dodjite posjetite nas, ukinucemo pomoc militantnim grupama i Assadovom rezimu, prestacemo djecu uciti da je Amerika Veliki Sotona, i tako. Mozda se ne bi sve rijesilo za par dana, ali za 6 mjeseci, godinu, bi sigurno. Prema tome - u cemu je problem?
PreWiBa

#36471 Re: IRAN

Post by PreWiBa »

jeza u ledja wrote: 21/05/2024 16:33

Čime? Kako?

Govorim o ponasanju tamosnje vlasti. Valjda si to shvatio. Jeste moralno vertikalisanje, i to izforsirano, jer nemas drugi argument.

Cime? Kako?
Fino kazu, Ameriko, mi vas volimo. Izrael ima pravo da postoji. Ukinucemo bilo kakav nuklearni program, dodjite posjetite nas, ukinucemo pomoc militantnim grupama i Assadovom rezimu, prestacemo djecu uciti da je Amerika Veliki Sotona, i tako. Mozda se ne bi sve rijesilo za par dana, ali za 6 mjeseci, godinu, bi sigurno. Prema tome - u cemu je problem?
Govorim o običnom narodu, koji i trpi sankcije najviše, a ne režimu.

Nije to nikakvo moralno vertikalisanje, već veoma validan argument. Opšte kažnavanje stanovništva za nešto što radi nečija vlada je stvar za 19. vijek.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#36472 Re: IRAN

Post by sime_cipol »

A ja sam mislio da isto kako su ih postavili, tako ih mogu smjeniti. Ti se ne slazes sa tim?

Tako je, Iran moze da odlucuje sta i kako sa svojom ekonomijom, s kim da trguje, s kim ne. Od koga da pravi saveznike, od koga ne.
SAD ne moze. U stvari, Iran moze da zarobi stotinu radnika ambasade i drzi ih kao taoce godinu i po dana, sta fali? Ali ne smiju im se uvesti sankcije, jer cemo da se zalimo. :oops: Iran moze da podrzava kojekakve militantske grupe po raznim drzavama BI, da podrzava zlocinacki Assadov rezim, ali boze moj kako ih mogu sankcionisati. :oops:
Iran je od starta, od 1979-e, promovoriao self-sufficiency politiku, i sigurno nemaju nikakvih problema trgovati sa Istokom. Kina i Rusija nisu dovoljne? :oops:

Ne postoji validan argument protiv sankcija Iranu od strane zemalja koje Iran smatra smrtnim neprijateljima.
To isto ne radi Amerika vec 80 godina?
Ne naoruzava militantne skupine?
Protivnike država?
Protivnike legalno izabranih predsjednika?
Ne izaziva ratove i probleme?
A Sankcije? :oops:
jeza u ledja

#36473 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

sehohari wrote: 21/05/2024 16:47

Čime? Kako?

Cime? Kako?
Govorim o običnom narodu, koji i trpi sankcije najviše, a ne režimu.

Nije to nikakvo moralno vertikalisanje, već veoma validan argument. Opšte kažnavanje stanovništva za nešto što radi nečija vlada je stvar za 19. vijek.
Ja, vrlo jasno, govorim o rezimu i njihovom uopste postojanju na racun svaljivanja krivice na druge.
Sankcije se cijelo vrijeme pokusavaju napraviti tako da imaju manji uticaj na opste stanovnistvo. Ne sankcionise se uvoz hrane ili tako nesto. Normalno ni jedne sankcije nisu savrsene.

I opet ponavljam, iranski rezim sutra moze zavrsiti sa sankcijama. Zasto se ne fokusiras na njih?
TAFKAP

#36474 Re: IRAN

Post by TAFKAP »

Čime? Kako?

Cime? Kako?

DOGODINE NA KOSOVU!!!
Pardon, u Teheranu :mrgreen: :thumbup: :kiss:
jeza u ledja

#36475 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

Ne valja Genocide Joe, pa cemo ovakve kretene opet na vlast. :thumbup:

:roll:
Post Reply