Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
-
palermo
#28601 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
I by the way, u ovom povlacwnju paralele sa Spanijom i Katalonijom se namjerno zaboravio jedan elemenat. Pudgi i kompqnija su prco zavrsili u zatvoru pa aw poslije bilo dobrodusno prema njima.Nesto ne vidjeh ovdje takav proces.
-
pemanapemani
#28602 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Samo navedeš šta je Komšić uradio u 18 godina za državu i svima začepiš usta.
Gdje smo bili 2006., a gdje smo danas?
Realno bi bilo navesti nekih 20 Komšićevih poteza u političkoj karijeri kojima je pomogao razvoj države i građanskog političkog sistema. To je cca. 1,1 potez godišnje.
- Prpa.ba
#28603 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Da li si ti upravo poistovijetio udruzeni zlocinacki poduhvat Srbije i Hrvatske i rezultate genocida sa procesima u Spaniji i Katalonijom?Chmoljo wrote: ↑20/05/2024 09:26 može ako vodimo politiku za danas, a za sutra nas boli kurac. nešto otprilike što je DFov domet.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/kako ... /240517015
vjerujem da se i on naslušo svojiih Prpića![]()
Kada smo prizeljkivali fokus na zivotna pitanja, nismo bas mislili na ovo.
Last edited by Prpa.ba on 20/05/2024 10:57, edited 1 time in total.
- Prpa.ba
#28604 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Prvo ti navedi kako je Komsic doveo do UZP-a devedesetih.pemanapemani wrote: ↑20/05/2024 10:51 Samo navedeš šta je Komšić uradio u 18 godina za državu i svima začepiš usta.
Realno bi bilo navesti nekih 20 Komšićevih poteza u političkoj karijeri kojima je pomogao razvoj države i građanskog političkog sistema. To je cca. 1,1 potez godišnje.
-
pemanapemani
#28605 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Može, ali bi prvo bio red da nađeš jedan moj post od 2008. do danas u kojem tvrdim da je Komšić doveo do UZP-a, a može i jedan post u kojem sam napisao da Predsjedništvo treba pustiti HDZ ili da je Čović isti kao Komšić, pa je svejedno ko će biti član Predsjedništva.Prpa.ba wrote: ↑20/05/2024 10:56Prvo ti navedi kako je Komsic doveo do UZP-a devedesetih.pemanapemani wrote: ↑20/05/2024 10:51 Samo navedeš šta je Komšić uradio u 18 godina za državu i svima začepiš usta.
Kada citiraš jedan takav post, ili post u kojem se između redova može zaključiti da je Čović bolji od Komšića, povlačim se zauvijek sa foruma i uplatim ti na račun 1000 KM.
Eto, možeš zaraditi milju maraka u dvije minute. Mislim da je pošteno.
-
zigson
#28606 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodika- ... /240520044
Spc najveci faktoe nestabilnosti na balkanu, da ne koristim teze rijeci, a malo se o tome prica.
Spc najveci faktoe nestabilnosti na balkanu, da ne koristim teze rijeci, a malo se o tome prica.
-
ljubijankic
#28607 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Dzaba se ti pravdas, Prpa gleda u buducnost, cita misli...ne mozes nista od njega da sakrijespemanapemani wrote: ↑20/05/2024 11:07Može, ali bi prvo bio red da nađeš jedan moj post od 2008. do danas u kojem tvrdim da je Komšić doveo do UZP-a, a može i jedan post u kojem sam napisao da Predsjedništvo treba pustiti HDZ ili da je Čović isti kao Komšić, pa je svejedno ko će biti član Predsjedništva.Prpa.ba wrote: ↑20/05/2024 10:56Prvo ti navedi kako je Komsic doveo do UZP-a devedesetih.pemanapemani wrote: ↑20/05/2024 10:51 Samo navedeš šta je Komšić uradio u 18 godina za državu i svima začepiš usta.
Kada citiraš jedan takav post, ili post u kojem se između redova može zaključiti da je Čović bolji od Komšića, povlačim se zauvijek sa foruma i uplatim ti na račun 1000 KM.
-
palermo
#28608 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pa ako cemo iskreno, ne zaradi ni ti pice od mene. Za neupucene, napises post u kojem se ne spominje Komsic.pemanapemani wrote: ↑20/05/2024 11:07Može, ali bi prvo bio red da nađeš jedan moj post od 2008. do danas u kojem tvrdim da je Komšić doveo do UZP-a, a može i jedan post u kojem sam napisao da Predsjedništvo treba pustiti HDZ ili da je Čović isti kao Komšić, pa je svejedno ko će biti član Predsjedništva.Prpa.ba wrote: ↑20/05/2024 10:56Prvo ti navedi kako je Komsic doveo do UZP-a devedesetih.pemanapemani wrote: ↑20/05/2024 10:51 Samo navedeš šta je Komšić uradio u 18 godina za državu i svima začepiš usta.
-
pemanapemani
#28609 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ne znam, čovjek može zaraditi 1000 KM za tri minute rada.ljubijankic wrote: ↑20/05/2024 11:25Dzaba se ti pravdas, Prpa gleda u buducnost, cita misli...ne mozes nista od njega da sakrijespemanapemani wrote: ↑20/05/2024 11:07Može, ali bi prvo bio red da nađeš jedan moj post od 2008. do danas u kojem tvrdim da je Komšić doveo do UZP-a, a može i jedan post u kojem sam napisao da Predsjedništvo treba pustiti HDZ ili da je Čović isti kao Komšić, pa je svejedno ko će biti član Predsjedništva.
Nije mi jasno zašto ne citira jedan od mojih postova gdje hvalim ili barem relativiziram djelovanje Čovića i HDZ.
P.S. Eto, može i drug @palermo , jer me stalno proziva za Komšića. Ko prvi citira post od njih dvojice, njemu 1000 KM. Ne znam može li transparentnije i poštenije.
Last edited by pemanapemani on 20/05/2024 11:35, edited 1 time in total.
-
pemanapemani
#28610 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Jebeš piće, evo ti prilika za zaradu 1000 KM.palermo wrote: ↑20/05/2024 11:31Pa ako cemo iskreno, ne zaradi ni ti pice od mene. Za neupucene, napises post u kojem se ne spominje Komsic.pemanapemani wrote: ↑20/05/2024 11:07Može, ali bi prvo bio red da nađeš jedan moj post od 2008. do danas u kojem tvrdim da je Komšić doveo do UZP-a, a može i jedan post u kojem sam napisao da Predsjedništvo treba pustiti HDZ ili da je Čović isti kao Komšić, pa je svejedno ko će biti član Predsjedništva.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#28611 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
jel ti to dedo Katalonac pa si se našao uvrijeđenim?Prpa.ba wrote: ↑20/05/2024 10:53Da li si ti upravo poistovijetio udruzeni zlocinacki poduhvat Srbije i Hrvatske i rezultate genocida sa procesima u Spaniji i Katalonijom?Chmoljo wrote: ↑20/05/2024 09:26 može ako vodimo politiku za danas, a za sutra nas boli kurac. nešto otprilike što je DFov domet.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/kako ... /240517015
vjerujem da se i on naslušo svojiih Prpića![]()
Kada smo prizeljkivali fokus na zivotna pitanja, nismo bas mislili na ovo.![]()
prpiću, možeš ti i bolje od tog petparačkog snebivanja. također, ne tako davno mnogo je krvi teklo između madrida i barcelone da je i to pitanje tamo bez vrućih glava.
no shvatam, daj sad i odmah. ne daj Bože pogledati šta sutra. prijeti ko da imaš nebesku silu iza sebe, a poslije kukaj i pucaj ironične postove.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#28612 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ovako su i Skorpione blagosiljalizigson wrote: ↑20/05/2024 11:20 https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodika- ... /240520044
- Prpa.ba
#28613 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Nema ti nikakve prijetnje ni kuknjave, samo konstatacija da si kao forumas ubacio u visu brzinu ka svijetloj buducnosti.
U kojoj je pitanje slobode Republike Srpske i Herceg-Bosne kulturolosko i autonomasko, i koje se rjesava brigom o zeljama ugnjetavanih manjina i nalazenjem zajednickog jezika.
Devedesete ce prekriti snijegovi, a etnicko ciscenje i genocid nad Bosnjacima su prolivena krv, nikako zelja i rad na istrebljenju jednog naroda.
Ko bude drugacije mislio i govorio, taj se kurci bez pokrica, zavadja narode i uostalom je SDFA bot. Istovremeno, politicke opcije koje zagovaras nas ubrzano ostavljaju i bez ono sitno pokrica sto smo imali kao narod.
Budi kao Forto, nemaj misljenje, makar ce opstati iluzija obraza.
-
Sociolog
#28614 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Eto vam Nase stranke, i Forte...UBLEHA na m2
- DaysleepeR
#28615 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Manite se šuplje, neće NS izgubiti nijednog glasača.
Te populističke priče su potpuno nebitne, za preobraćenje NS glasača morate imati malo inteligentniju priču.
Mahalska ne prolazi tu.
Te populističke priče su potpuno nebitne, za preobraćenje NS glasača morate imati malo inteligentniju priču.
Mahalska ne prolazi tu.
-
Jordan1961
#28616 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Nevjerovatno.
Ovo je izjava na razini blago retardirane osobe.
Kaze neko ko obavlja funkciju drzavnog ministra.
"... ja nisam ekpsert da vidim da li je neko u stanji da nosi tu funkciju ili nije.".
Nakon ovog u svakoj normalnoj drzavi bi covjek od stida morao dati ostavku na posao koji radi jer se bavi materijom daleko kompleksnijom od ovog izbora. Kao da u komisiji sjede nesto kvalificiraniji ljudi od njega.
Sutra kada se dodje u situaciju da se sagledaju katastrofalne posljedice ovoga izbora, misli da ce tako imati pokrice. E pa nece.
Kakva p.... od covjeka moras biti da kazes ovako nesto. Zasto ovo uopste mora ici na parlament da debili kontra ustava dizu ruku za nesto o cemu nemaju pojma? Da su mu majmuna stavili na listu bi li digao ruku ili kako rece nije u stanju da procijeni razliku?
- SmokingMan
Rezolucija vrši svoju ulogu, toliko jako da su počeli da unaprijed krste svoj poraz, što me neodoljivo podsjeća na krštenje još jednog minulog, i do kraja nesprovedenog projekta, čije ih krštenje upavo neugodno podsjeća na mizeriju neuspjeha. Drago mi je da su sve ove dvije simbolične "istorijske polazne tačke" povezale u jednom istorijskom,nadam se pozitivnom, trenutku za nas.
-
JovicSA
#28618 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ovo su svetosavske vehabije, pravoslavni Tlibani, još kada su stavili ikone na policijska vozila kao šitske milicije po Siriji.sime_cipol wrote: ↑20/05/2024 12:03Ovako su i Skorpione blagosiljalizigson wrote: ↑20/05/2024 11:20 https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodika- ... /240520044
Spc najveci faktoe nestabilnosti na balkanu, da ne koristim teze rijeci, a malo se o tome prica.![]()
- Point.
-
kakabanja213
#28620 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ma i da izgubi kojeg glasaca nadoknadit ce to u Sirokom, Jarama, Posusju. Tako da nema brige za buducnost NS.DaysleepeR wrote: ↑20/05/2024 12:29 Manite se šuplje, neće NS izgubiti nijednog glasača.
Mahalska ne prolazi tu.
- Chmoljo
#28621 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Dok istovremeno te o tom nacinu razmisljanja demantuje predstojeca rezolucija o Srebrenici.Prpa.ba wrote: ↑20/05/2024 12:12Nema ti nikakve prijetnje ni kuknjave, samo konstatacija da si kao forumas ubacio u visu brzinu ka svijetloj buducnosti.
U kojoj je pitanje slobode Republike Srpske i Herceg-Bosne kulturolosko i autonomasko, i koje se rjesava brigom o zeljama ugnjetavanih manjina i nalazenjem zajednickog jezika.
Devedesete ce prekriti snijegovi, a etnicko ciscenje i genocid nad Bosnjacima su prolivena krv, nikako zelja i rad na istrebljenju jednog naroda.
Ko bude drugacije mislio i govorio, taj se kurci bez pokrica, zavadja narode i uostalom je SDFA bot. Istovremeno, politicke opcije koje zagovaras nas ubrzano ostavljaju i bez ono sitno pokrica sto smo imali kao narod.
Budi kao Forto, nemaj misljenje, makar ce opstati iluzija obraza.
Samo nastavi. Vidim ja da ti imas misljenje o svemu.
- Point.
#28622 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ta će iskustvo, a nema političku pozadinu iako je bio na listama HDZ i isti ga gura lopatom.
Tako će 28. maja na sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH zastupnici glasati samo o Vukoji da li ga podržavaju za sudiju Ustavnog suda BiH ili ne. Vukoji se inače prigovara politička pozadina i bliskost HDZ-u, čiji je bio kandidat za državni Dom naroda prije pet godina, kao i nedostatak pravosudnog iskustva.
Ipak, uprkos tim zamjerkama, opravdanje stranaka iz vlasti je to da pravosudno iskustvo nije nužno te da nema govora o političkoj pozadini.
Opozicija (SDA, DF i SBiH) se protivila tome te je tražila da komisija predloži barem dva imena između kojih bi Predstavnički dom mogao glasati. Ipak, insistiranje vladajućih je bilo jače te su nakon promjene dva člana Komisije za izbor i imenovanje ovaj proces doveli do kraja.
Konačna odluka pada 28. maja. Podsjetimo, mandat sudije u Ustavnom sudu traje do navršene 70. godine života sudije. Vukoja trenutno ima 51 godinu.
Članovi Komisije za izbor i imenovanje su: Mladen Bošković (HDZ) kao predsjedavajući, Aner Žuljević (SDP) kao zamjenik predsjedavajućeg te Goran Opsenica (HDZ BIH-HNS), Senad Subašić (SDP), Dajana Frljić (HDZ BIH-HNS), Irfan Durić (NES), Elzina Pirić (PDA), Dragan Mioković (Naša stranka), Rasim, Smajlović (Povjerenje, NIP, SPU), Eldar Čomor (SDA) i Petar Galić (HNP).
Protiv je glasao samo Eldar Čomor iz SDA, dok Irfan Durić, član NES-a nije prisustvovao sjednici čime je sa sebe i stranke koju predstavlja skinuo etiketu svrstavanja ne neku od strana. U tom kontekstu je zanimljivo istaći da se upravo NES dovodi u vezi kao potencijalno rješenje i stranka koja bi mogla ući u Vladu FBiH ukoliko dođe do rekonstrukcije.
-
harchoni
#28623 Not against spontaneous decisions, one night only
Elevate your klix game with the top site for hassle-free connections.
platform for spontaneous dates
Authentic Maidens
Superlative casual klix
platform for spontaneous dates
Authentic Maidens
Superlative casual klix
- Prpa.ba
- Chmoljo
#28625 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
A tebe demantuje stvarnost, i zelje i mogucnosti.