Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
ZuzuTop
#79226 Re: Liverpool FC
Malo sam se zajebavao, al falit ce EPL. Top trener jeban samo radi FC115.
Bas me zanima gdje ce dalje. Moze da bira. AC milan?
Bas me zanima gdje ce dalje. Moze da bira. AC milan?
-
ZuzuTop
#79228 Re: Liverpool FC
Posrnuli Europski gigant... Mislim da on voli izazov.
- AmiĐa_Idriz
#79229 Re: Liverpool FC
Jurgen Klopp taking a photo of the media in his final press conference![]()
- sve_ovo_ja
#79231 Re: Liverpool FC
Da cujem misljenja
Kada se pogleda citava era, koju ocjenu od 1-10 bi dobio Klopp?
Da ne nabrajam sve pozitivne stvari i reformu citavog kluba, od mene bi to bilo mozda 8.5/10 ako ukljucim neku svoju objektivnost. Subjektivno bi skocio sa zgrade za Kloppa da treba.
Zasto ne 10/10
- Da je kurve srece bilo, makar jos 1-2 velika trofeja su se mogla uzeti. Milimetri Manea/Aguera, Karius, Adrian, glupi iksevi protiv davljenika koje svi natrpaju…2 puta po bod u ligi + ova sezona, 2 finala LP, finale EL, sve tako na dohvat ruke…
- Tvrdoglavost kad ne ide i forsiranje toga po svaku cijenu. Predugo trpljenje nekih igraca zbog kojih se kasnilo sa rekonstrukcijom tima, tonu povreda zbog toga…
Ostati ce mi neispunjena zelja da odem na Anfield dok je on trener, kad se rodis u ovoj vukojebini pa je lakse na mjesec otici nego kao turista u Englesku.
Da ne nabrajam sve pozitivne stvari i reformu citavog kluba, od mene bi to bilo mozda 8.5/10 ako ukljucim neku svoju objektivnost. Subjektivno bi skocio sa zgrade za Kloppa da treba.
Zasto ne 10/10
- Da je kurve srece bilo, makar jos 1-2 velika trofeja su se mogla uzeti. Milimetri Manea/Aguera, Karius, Adrian, glupi iksevi protiv davljenika koje svi natrpaju…2 puta po bod u ligi + ova sezona, 2 finala LP, finale EL, sve tako na dohvat ruke…
- Tvrdoglavost kad ne ide i forsiranje toga po svaku cijenu. Predugo trpljenje nekih igraca zbog kojih se kasnilo sa rekonstrukcijom tima, tonu povreda zbog toga…
Ostati ce mi neispunjena zelja da odem na Anfield dok je on trener, kad se rodis u ovoj vukojebini pa je lakse na mjesec otici nego kao turista u Englesku.
Last edited by sve_ovo_ja on 19/05/2024 22:44, edited 1 time in total.
-
ZuzuTop
#79232 Re: Liverpool FC
9/10
Vratio je posnruli klub u relevantost. Plus CL nikad ne skodi.
Vratio je posnruli klub u relevantost. Plus CL nikad ne skodi.
- Pandakonda
#79233 Re: Liverpool FC
8/10
Ne treba nabrajati pozitivu jer to svi znamo sta je uradio i da nas je vratio na mapu svjetskog fudbala. O tome bi se moglo do sutra pisati.
Ovu ocjenu od mene dobiva iz par razloga. Prvi i glavni je taj sto previse cijeni lojalnost kod igraca, pa cak do te mjere da skodi timu. Prema izvorima on je odabrao da produzi ugovor hendersonu i milneru dok je uprava imala pozitivan kontakt sa Enzom Fernandezom i jos jednim dobrim veznjakom kojem se ne sjecam imena, ali je on odlucio da se ugovori produze i tek ga je uprava "na silu" morala preglasati da se napokon otarasimo Milnera.
Fino je naravno lojalnog igraca nagraditi sa ugovorom, ali upravo radi toga smo promasili neke dobre igrace. Bilo je cak govora da je htio Matipu produziti ugovor:
Vrijeme će reci kakvi su bili Kloppovi odabiri ali se da primjetiti da kada si imao nekoga ko se posebno bavio transferima, pravile su se dobre odluke. Evo kako to izgleda u City-u:
Ne treba nabrajati pozitivu jer to svi znamo sta je uradio i da nas je vratio na mapu svjetskog fudbala. O tome bi se moglo do sutra pisati.
Ovu ocjenu od mene dobiva iz par razloga. Prvi i glavni je taj sto previse cijeni lojalnost kod igraca, pa cak do te mjere da skodi timu. Prema izvorima on je odabrao da produzi ugovor hendersonu i milneru dok je uprava imala pozitivan kontakt sa Enzom Fernandezom i jos jednim dobrim veznjakom kojem se ne sjecam imena, ali je on odlucio da se ugovori produze i tek ga je uprava "na silu" morala preglasati da se napokon otarasimo Milnera.
Fino je naravno lojalnog igraca nagraditi sa ugovorom, ali upravo radi toga smo promasili neke dobre igrace. Bilo je cak govora da je htio Matipu produziti ugovor:
Joel Matip is confirmed to be departing Liverpool on the expiry of his contract this summer, which came after club officials overruled Jurgen Klopp‘s vote.
Njegova zelja za kontrolom svih stvari je poremetila dobar sistem koji se mogao uspostaviti. To je na kraju otjeralo Edwardsa iz kluba. U modernom fudbalu i biznisu uloge se fino rasporede dok je kod nas Klopp bio prepreka tom pokusaju. Zbog toga će sada Slot biti head coach a ne manager. Jedan od banalnijih primjera je da su Salah, Firmino, Mane, Van Dijk, Allison direktno Edwardsova zasluga, a Diaz, Nunez, Macalister, Soboslaj ekskluzivno Kloppove zelje.Klopp wanted new contracts for Roberto Firmino and James Milner too, but again the club decided otherwise, and both left the Reds last summer. It has been previously suggested that Edwards was also against giving Jordan Henderson a four-year extension in 2021, when the then-Liverpool captain was 31 years old.
Vrijeme će reci kakvi su bili Kloppovi odabiri ali se da primjetiti da kada si imao nekoga ko se posebno bavio transferima, pravile su se dobre odluke. Evo kako to izgleda u City-u:
-
MMM1977
#79234 Re: Liverpool FC
Nešto nisam primjetio da se pozdravio sa Salahom
-
Sid the sloth
- sve_ovo_ja
#79236 Re: Liverpool FC
Ku*cina cupava, preko ku*ca radi reda se pozdravio, mogao 5 golova danas zabiti. Ove sezone 2 mjeseca je usrao najmanje, daj mu Africki kup gdje nista ne napravi, za Ramazan se isto ne vidi…
- Droog
#79237 Re: Liverpool FC
Tezak dan.
- ismar2215
#79238 Re: Liverpool FC
Kontam nesto, Arne Slot je dobio najoriginalnije predstavljanje i objavu u historiji fudbala
Kakva je Kloppo faca
-
CharakterZnak
#79241 Re: Liverpool FC
Mo Salah je postao veći od tima i uteg u svlačionici. Ovo je zadnji voz za Liverpul da ga proda i da od tih para krene u nabavku igrača koji će biti nosioci u novoj epohi kluba.
- ismar2215
#79243 Re: Liverpool FC
Prvi dan nove ere, nadam se jos uspjesnije. Arne je dobar lik i dobar trener. Prica da nije bilo trenera holandjana uspjesnih u premier ligi ne pije vode iz vise razloga, ali i iz prostog razloga jer prije Jurgena nije bilo ni uspjesnih njemaca. Cak je vecih holandskih imena na klupi bilo, nego njemackih.
- Pandakonda
#79244 Re: Liverpool FC
Također za improvanje su navedeni Konate i Szoboszlai koje su radi losije forme tokom sezone zamijenili Quansah i Elliot
- AmiĐa_Idriz
#79245 Re: Liverpool FC
Contract talks with Virgil Van Dijk, Mohamed Salah and Trent Alexander-Arnold are a priority as club are determined to retain a healthy balance between youth and experience.
[@_ChrisBascombe]
- King_Kenny
#79246 Re: Liverpool FC
To su dobre vijesti. Bilo bi sjajno da Mo i Virgil i Trent završe karijeru u Liverpoolu.
- AmiĐa_Idriz
#79247 Re: Liverpool FC
Official at last: Arne Slot leaves Feyenoord for Liverpool.
Staff members Sipke Hulshoff, Etienne Reijnen, and Ruben Peeters will join him. Feyenoord will reportedly receive 13 million euros for the four of them.
Sipke Hulshoff is Slot's number one, they've been together since his Cambuur days and he is Slot's methodologist and leads the tactical periodization. Peeters is the performance guy needed to get players fit for Slotball. Reijnen is a field coach, only joined in November.
- AmiĐa_Idriz
#79248 Re: Liverpool FC
“Slot has been known to try to rebuild the confidence of forwards during analysis sessions by stopping a video “just as he shoots the ball wide” to help his players absorb explanations.” [@_pauljoyce]
- BHF_Manijak
#79250 Re: Liverpool FC
Malo ovo glupo zvuci... Cuj jedan od zadataka je da unaprijedi Nuneza. Pa valjda je zadatak trenera da svakog igraca pokusa boljim uciniti.Pandakonda wrote: ↑20/05/2024 18:34
Također za improvanje su navedeni Konate i Szoboszlai koje su radi losije forme tokom sezone zamijenili Quansah i Elliot
Ovako izdvojit jednog igraca je smijesno.