Narod i Pravda (Konakovic)

_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#33926 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

ReymondReddington wrote: 17/05/2024 22:21
Valjda kroz neki period i taj obicni narod sazri pa mu izbor nece biti trojka ili sdfa vec ce biti neki bolji ljudi jer ce i taj obicni narod postati bolji narod.
:thumbup:
HelaS

#33927 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by HelaS »

Poslije najnovije saglasnosti Vlade FBiH za nova imenovanja članova Nadzornog odbora Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo, o čemu je pisala i eKapija, danas je na sajtu BH Telecoma Sarajevo raspisan i javni konkurs za izbor i imenovanje generalnog direktora.

Kako se može vidjeti na zvaničnoj stranici Telecoma, zainteresovani za ovu poziciju mogu se prijaviti na konkurs u roku od 14 dana od današnje objave - 17.05.2024.

Podsjećamo, funkciju v.d. generalnog direktora BH Telecoma od septembra 2023. godine obavlja Amel Kovačević, koji je prije ove funkcije obavljao dužnost direktora United Bank of Albania, a prije toga je bio ministar finansija Kantona Sarajevo i zamjenik premijera Vlade Kantona Sarajevo. Nakon njegovog imenovanja za vršioca dužnosti regaovao je, podsjećamo, Transparency International zbog toga što je prije preuzimanja uloge u Telecomu obavljao i funkciju savjetnika ministra inostranih poslova BiH Elmedina Konakovića.

Kako se u oktobru pisalo na stranici Transparency intgernationala, ova organizacija je zbog toga uputila prijavu Komisiju za odlučivanje o sukobu interesa BiH protiv novog direktora BH Telecoma. O tome je krajem aprila ove godine u svom tekstu pisao i Faktor.ba, navodeći da je postupak utvrđivanja sukoba interesa pokrenut prije dva mjeseca, ali da postupak još nije riješen.

Upravo uslov koji se navodi na aktuelnom konkursu za generalnog direktora jeste - da nije izabrani zvaničnik, nosilac izvršnih funkcija ili savjetnik izabranim zvaničnicima i nosiocima izvršnih funkcija u smislu Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti Bosne i Hercegovine. Takođe se ističe da kandidat ne smije da vrši funkciju u političkoj stranci, da ima najmanje 3 godine radnog iskustva na rukovodećim poslovima, kao i da ima menadžerska znanja i iskustva i organizacione sposobnosti za timski rad "koje najbolje odgovaraju za izvršenje operativnih i poslovnih potreba Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo".

https://ba.ekapija.com/news/4702141/smj ... s-za-novog
Skijaš

#33928 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Skijaš »

A_A_AKCIJA wrote: 17/05/2024 21:07
Skijaš wrote: 17/05/2024 20:58 Dakle, Varheli je saveznik ?
Ne, genije.

On je jedan od likova od kojih ti očekuješ da nameću rješenja protiv Dodika.

On predstavlja tu MZ za koju ti tvrdiš da jedva čeka da uredi državu.

Komesar za proširenje EU.
Znam cime se lik bavi, pitam za pojasnjenje jer izgleda (ali nisam siguran) da ga je kolega okarakterisao kao saveznika.
Skijaš

#33929 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Skijaš »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 17/05/2024 22:07 Postoje dva izbora, to je tacno.

Hocel sdO & co uvaliti svoje uhljebe i kombinacije,

Il ce Trojka uvaliti svoje aaakcije, bate i ekipu na budzet i u poslove.

Jak izbor :lol: od kojeg obican narod nema apsolutno nista.
Jadni obicni narod. Oni nista nisu krivi. Tugo moja ko da se nista ne pitaju. Pola tog obicnog naroda bi brata rodjenog prevarilo. Tako da i zasluzuje da bira izmjedju ovog sdfa i trojke.

Valjda kroz neki period i taj obicni narod sazri pa mu izbor nece biti trojka ili sdfa vec ce biti neki bolji ljudi jer ce i taj obicni narod postati bolji narod.
Ponasanje prosjecnog covjeka se modelira s vrha, pa kad ljudi vide "visoke peći, fabrike dim, široke njive, Gradove što slobodni žive", spremni su krampom, lopatom i bez naknade iskopati trase za pruge i ceste. S pjesmom. Nemojte se kriti iza naroda, ne moze se postaviti brata na poziciju direktora javnog preduzeca a onda pricati kako narod ne valja, to je toliko jadno i bijedno da se ne moze opisati rijecima.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#33930 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

Ili zenu zaposliti u Turisticku zajednicu.
ReymondReddington

#33931 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by ReymondReddington »

Skijaš wrote: 18/05/2024 08:22

Jadni obicni narod. Oni nista nisu krivi. Tugo moja ko da se nista ne pitaju. Pola tog obicnog naroda bi brata rodjenog prevarilo. Tako da i zasluzuje da bira izmjedju ovog sdfa i trojke.

Ponasanje prosjecnog covjeka se modelira s vrha, pa kad ljudi vide "visoke peći, fabrike dim, široke njive, Gradove što slobodni žive", spremni su krampom, lopatom i bez naknade iskopati trase za pruge i ceste. S pjesmom. Nemojte se kriti iza naroda, ne moze se postaviti brata na poziciju direktora javnog preduzeca a onda pricati kako narod ne valja, to je toliko jadno i bijedno da se ne moze opisati rijecima.
Kuca se pravi od temelja ne od krova.

Sta mislis koji je procenat naroda koji bi volio da je njihov brat postavljen na neku funkciju?

Vlast je odraz naroda kako onog koji glasa tako i onog koji ne glasa.

Da nam je narod politicki pismen taj sto je postavio brata bi letio sa funkcije zajedno sa bratom i strankom koja ga je tu dovela. Ali mi smo na razini poslao me Asim.
drug_profi

#33932 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Skijaš wrote: 18/05/2024 08:06
Skijaš wrote: 17/05/2024 20:58 Dakle, Varheli je saveznik ?
Ne, genije.

Znam cime se lik bavi, pitam za pojasnjenje jer izgleda (ali nisam siguran) da ga je kolega okarakterisao kao saveznika.
Mislim da se ne pravis glup. To je kod tebe urodjeno.
Logicki niz bi trebao ici ovako. Saveznik ti kaze:
Budite dobri sa madjarima jer je Varheli komesar za prosirenje i od njega ponajvise zavisi datum otpocinjanja pregovora.
Ko je saveznik u to ne ulazim, ali za mene su to samo anglosasi.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#33933 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

Saveznik je svako ko moze valjati.
drug_profi

#33934 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Mislim da nijedna europska sila nije zaista zainteresovana da prostor do Drine bude NATO avlija, osim anglosasa u globalu. Jedini oni ne prave tu kalkulacije.
I to uopste nema veze sa nama. Mi i da necemo, oni bi nasli nekog ko hoce. Taj prostor treba biti pod njihovom kontrolom, sa nama ili bez nas.
cvrčak_na_hedonizmu

#33935 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

ReymondReddington wrote: 18/05/2024 10:27

Sta mislis koji je procenat naroda koji bi volio da je njihov brat postavljen na neku funkciju?

[media]Vlast je odraz naroda[/media] kako onog koji glasa tako i onog koji ne glasa.

Da nam je narod politicki pismen taj sto je postavio brata bi letio sa funkcije zajedno sa bratom i strankom koja ga je tu dovela. Ali mi smo na razini poslao me Asim.
Ili je narod odraz kvalitete politickih elita i (ne)uredjenosti sistema ?

Narod hoce da se uvede smrtna kazna, ali nase zakonske regulative do ne dopustaju, EU pogotovo. Sta narod moze da promijeni ?

Narod hoce da koristi kes umjesto digitalnih oblika placanja, ali zakoni to ne dopustaju. Sta mozes uciniti ?

Narod nece da se pelcuje, ali ga sistem tjera na tako nesto. I sta ces ?

Floskula bavi se politikom da nesto promijenis, kao svima je omoguceno, fino zvuci u teoriji ali u praksi to malo drugacije izgleda, jer ti za tako nesto treba ozbiljan novac i uticaj, a ako ga imas onda guras vlastite agende ili interese finansijera. Altruizam i filantropija su price za debile. Zakoni postoje da odrze postojecu raspodjelu moci, uticaja i bogatstva, a ne da bi nekome pomogli. Ako pomognu dobro jeste, ali to im nije primarni cilj.

U sustini narod moze nesto da promijeni u smislu hoce li neko napraviti zgradu ili parking na mjestu dosadasnjeg parka, za ostalo vazi maksima what monkey see, monkey do, na zalost. A mi klasicna kolonija. Shodno tome imamo vlast koja je selektovana da ne talasa i da bude podanicka u svim aspektima.

I ne pokusavam opravdati nasu inertnost, ulica i gradjanski neposluh su vise manje jedini nacini da se utice na politicke elite, a mi ubijeni u pojam sa maksimom dobro je nek' ne puca i nek' je redovna. To je do naroda, ostalo nije.

Tema je siroka i duboka, da ne idem dalje u off, a ima o cemu da se pise i filozofira.
cvrčak_na_hedonizmu

#33936 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

tramvajtrojka wrote: 17/05/2024 22:23

pa nista nemoj izaci na izbore pa ces svakako glasovati :mrgreen:
Odgovorih ti, al je izbrisan komentar zbog offa sto se i dogodilo.

Izlazim na izbore, al' da ponistim listic. Ovi jazavci nek' se preko nekog drugog uhljebljavaju i ako nista osjecacu se manjom budalom nakon svega.

Glasati gosn. Kamenjar, glasati :D
admin-x
Forum administrator

#33937 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by admin-x »

drug_profi wrote: 18/05/2024 15:20
Skijaš wrote: 18/05/2024 08:06

Ne, genije.

Mislim da se ne pravis glup. To je kod tebe urodjeno.
Logicki niz bi trebao ici ovako. Saveznik ti kaze:
Budite dobri sa madjarima jer je Varheli komesar za prosirenje i od njega ponajvise zavisi datum otpocinjanja pregovora.
Ko je saveznik u to ne ulazim, ali za mene su to samo anglosasi.
Uništavaš temu vrijeđanjem forumaša, imaš upozorenje.
drug_profi

#33938 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Moze tema i bez mene. Nastavite u opustenom tonu tolerisati trolanje doticnog forunasa.
Skijaš

#33939 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Skijaš »

drug_profi wrote: 18/05/2024 15:20 Logicki niz bi trebao ici ovako. Saveznik ti kaze:
To je deplasirana prica kolega ....

-Public officials under investigation for abuse of position should be suspended until the conclusion of the investigations. (ambasada SAD u BiH)

-Na telefonskoj sjednici Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, danas je jednoglasno produžen mandat Vahidina Munjića na mjestu vršioca dužnosti direktora Federalne uprave policije (Trojkasi)

Naravno, nije to prvi put da se diskredituje neozbiljnu tezu o sinhronizovanom djelovanju Amerikanaca i Trojke, ali je evo najsvjeziji.

Nego, imas li ti neki argument za objasnjenje po kojem su saveznici trazili od Konakovica da se tako napadno druzi bas sa Szijartom i da on tu nije pokusao nesto na hinjaka ? Da taj koji mu je savjetovao tako ceste sastanke sa njim nije recimo Dodik ?
palermo

#33940 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by palermo »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 18/05/2024 15:49
ReymondReddington wrote: 18/05/2024 10:27

[media]Vlast je odraz naroda[/media] kako onog koji glasa tako i onog koji ne glasa.

Ili je narod odraz kvalitete politickih elita i (ne)uredjenosti sistema ?

Narod hoce da se uvede smrtna kazna, ali nase zakonske regulative do ne dopustaju, EU pogotovo. Sta narod moze da promijeni ?

Narod hoce da koristi kes umjesto digitalnih oblika placanja, ali zakoni to ne dopustaju. Sta mozes uciniti ?

Narod nece da se pelcuje, ali ga sistem tjera na tako nesto. I sta ces ?

Floskula bavi se politikom da nesto promijenis, kao svima je omoguceno, fino zvuci u teoriji ali u praksi to malo drugacije izgleda, jer ti za tako nesto treba ozbiljan novac i uticaj, a ako ga imas onda guras vlastite agende ili interese finansijera. Altruizam i filantropija su price za debile. Zakoni postoje da odrze postojecu raspodjelu moci, uticaja i bogatstva, a ne da bi nekome pomogli. Ako pomognu dobro jeste, ali to im nije primarni cilj.

U sustini narod moze nesto da promijeni u smislu hoce li neko napraviti zgradu ili parking na mjestu dosadasnjeg parka, za ostalo vazi maksima what monkey see, monkey do, na zalost. A mi klasicna kolonija. Shodno tome imamo vlast koja je selektovana da ne talasa i da bude podanicka u svim aspektima.

I ne pokusavam opravdati nasu inertnost, ulica i gradjanski neposluh su vise manje jedini nacini da se utice na politicke elite, a mi ubijeni u pojam sa maksimom dobro je nek' ne puca i nek' je redovna. To je do naroda, ostalo nije.

Tema je siroka i duboka, da ne idem dalje u off, a ima o cemu da se pise i filozofira.
Vrlo dobar post. Pitanje kvaliteta elita i odnos naroda spram elita (koje by the way moraju postojati i kamen su temeljac svakog drustvenog uredjenja) su jedno od kljucnih pitanja. Al bas kao sto ti rece tema je duboka i siroka, i plus je off
relativno84

#33941 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by relativno84 »

Image

:facepalm:
Skijaš

#33942 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Skijaš »

Don Karteldino je ocigledno nervozan, ni u medijima a ni na forumu ga se vise ne brani istim intenzitetom. Bice to interesantan izborni ciklus.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#33943 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sime_cipol »

relativno84 wrote: 19/05/2024 15:36 Image

:facepalm:
MVP :lol:
I ako je od Bosne, previse je :lol:
VladaFBiH

#33944 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by VladaFBiH »

ovo se sumira u jedno: "Od zla oca i još gore matere" :)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#33945 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JoseMujica »

svi ste vi uvaljeni u neke političke šeme dok s takvim žarom navijate i branite jedne ili druge

zapravo, branite svoje pozicije :D
A_A_AKCIJA

#33946 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

JoseMujica wrote: 20/05/2024 13:50 svi ste vi uvaljeni u neke političke šeme dok s takvim žarom navijate i branite jedne ili druge

Ova izjava najviše govori o tebi.
Da ne vjeruješ nikome da ima dobru namjeru.

Pogledaš da ja propagiram NiP od 2018. kada nisam mogao biti na funkciji.

Kako to objašnjavaš
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#33947 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JoseMujica »

A_A_AKCIJA wrote: 20/05/2024 14:42
JoseMujica wrote: 20/05/2024 13:50 svi ste vi uvaljeni u neke političke šeme dok s takvim žarom navijate i branite jedne ili druge

Ova izjava najviše govori o tebi.
Da ne vjeruješ nikome da ima dobru namjeru.

Pogledaš da ja propagiram NiP od 2018. kada nisam mogao biti na funkciji.

Kako to objašnjavaš
kao i većina današnjih NiP-ovaca čučao si u trećem saffu SDA i kad Don Neonko pucne prstima, donosio si mu zem-zem vodu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Image

ps

poučen ovom fotografijom ispričavam se odmah jer ćeš kad tad isplivati na površinu, kao ovaj nosač gajbi, pa ćeš me handrit što te sad zajebavam :D
JovicSA

#33948 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JovicSA »

Napišem danas na FB profilu Konakovića pitanje u vezi glasanja NiP-ovaca i ovog prijedloga HDZ-a o isplati u gotovini primanja za ljude na crnoj listi. Expresno dobivam odgovor Konakovića u rangu prizemnog mahalaša. Odgovorim opet sa "Vi" uvažavajući njegovu funkciju i žao mi što ne snimih, na kraju Konaković obriše svoj i moj post i blokira me. :-? Fakat svojim reakcijama čovjek odaje sumnju da možda ima istine u svim onim tračevima i pričama. Političar koji nije u stanju podnijeti jedno obično pitanje na FB profilu zaista ne zaslužuje da obnaša bilo kakvu funkciju pogotovo ne funkciju ministra vanjskih poslova. Iskreno razočarenje veliko iako smo ideološki uvijek bili različiti ipak sam mislio da u nekim vremenima ideološke razlike treba ostaviti po strani. Definitivno *ajeb veliki.
doktor78

#33949 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by doktor78 »

JovicSA wrote: 22/05/2024 23:27 Napišem danas na FB profilu Konakovića pitanje u vezi glasanja NiP-ovaca i ovog prijedloga HDZ-a o isplati u gotovini primanja za ljude na crnoj listi. Expresno dobivam odgovor Konakovića u rangu prizemnog mahalaša. Odgovorim opet sa "Vi" uvažavajući njegovu funkciju i žao mi što ne snimih, na kraju Konaković obriše svoj i moj post i blokira me. :-? Fakat svojim reakcijama čovjek odaje sumnju da možda ima istine u svim onim tračevima i pričama. Političar koji nije u stanju podnijeti jedno obično pitanje na FB profilu zaista ne zaslužuje da obnaša bilo kakvu funkciju pogotovo ne funkciju ministra vanjskih poslova. Iskreno razočarenje veliko iako smo ideološki uvijek bili različiti ipak sam mislio da u nekim vremenima ideološke razlike treba ostaviti po strani. Definitivno *ajeb veliki.
Ja ne mogu da vjerujem da čovjek na takvoj poziciji ima vremena da se prepucava po FB-u.
Ako mu neko drugi uređuje stranicu, onda bi ga morao podučiti da se ne svađa sa neistomišljenicima.
JovicSA

#33950 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JovicSA »

doktor78 wrote: 23/05/2024 09:01
JovicSA wrote: 22/05/2024 23:27 Napišem danas na FB profilu Konakovića pitanje u vezi glasanja NiP-ovaca i ovog prijedloga HDZ-a o isplati u gotovini primanja za ljude na crnoj listi. Expresno dobivam odgovor Konakovića u rangu prizemnog mahalaša. Odgovorim opet sa "Vi" uvažavajući njegovu funkciju i žao mi što ne snimih, na kraju Konaković obriše svoj i moj post i blokira me. :-? Fakat svojim reakcijama čovjek odaje sumnju da možda ima istine u svim onim tračevima i pričama. Političar koji nije u stanju podnijeti jedno obično pitanje na FB profilu zaista ne zaslužuje da obnaša bilo kakvu funkciju pogotovo ne funkciju ministra vanjskih poslova. Iskreno razočarenje veliko iako smo ideološki uvijek bili različiti ipak sam mislio da u nekim vremenima ideološke razlike treba ostaviti po strani. Definitivno *ajeb veliki.
Ja ne mogu da vjerujem da čovjek na takvoj poziciji ima vremena da se prepucava po FB-u.
Ako mu neko drugi uređuje stranicu, onda bi ga morao podučiti da se ne svađa sa neistomišljenicima.
To sam i ja razmišljao, nadam se da je neko drugi mada redovno je profil uredno ažuriran uporedo sa privatnim.
Post Reply