AMERIKA

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#11176 Re: AMERIKA

Post by _BataZiv_0809 »

Would you shut up maaaaan :mrgreen:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#11177 Re: AMERIKA

Post by Truba »

Hendrix wrote: 19/05/2024 01:28
Truba wrote: 18/05/2024 21:30
sajber87 wrote: 14/05/2024 19:37

Kad kazes prosjecan trampov glasac samo zamisli snsd glasaca sda glasaca hdz glasaca sns glasaca orbanovog glasaca putinovog glasaca
ja sam gledao jednu izjavu dede trampovog simpatizera
a prolazi mlada demokratska nada i hraknu lika sve snimljeno..

deda se samo obrisa i nastavi davati izjavu

neomarkističko kulturološke agenture ne prezaju ni od čega samo da dodju do svog cilja

desničarske gluposti su adekvatno debinkirane kroz medije
dok ljevicarske nisu...kriju ih ko zmija noge
Tvoji postovi su ono nalik na nekog zatucanog zapadnjaka u ruralnoj americi koga citav zivot plase komunizmom i ljevicom. Smijesan si ba kakav neomarksizam i ostale budalastine. Radis copy paste standardne americke desnice...ljevica ovo ljevica ono. U Americi ne postoji politicka ljevica to je presmijesno tvrditi.
Zuti karton tako neces sa mnom komunicirati

Ja sam na svojoj kozi osjetio sta znaci poziv jedne stare partizanske obitelji iz maglaja...u novo sarajevo...karijera nekoliko ljudi je unistena da bi se isprdak stare koljacka obitelji uhljebio u glavnom gradu
To se isto danas radi cancelovanjem ljudi i guranjem svoje agende diljem svijeta
Slicno se dogodilo brjnim ljudima...npr kard.Pelu...dzaba sto ga je sud proglasio nevinim
Mediji vaskrsavaju teroriste kao junake
A junake pokapaju...jednom objavom

Komunisticke drzave su se raspale ali njihove sluzbe agentutr policija mediji novinari diplomatski kadar...svi su ostali...imaju djecu stele sada i unuke
Itd
Hendrix

#11178 Re: AMERIKA

Post by Hendrix »

Truba wrote: 19/05/2024 10:05
Hendrix wrote: 19/05/2024 01:28
Truba wrote: 18/05/2024 21:30

ja sam gledao jednu izjavu dede trampovog simpatizera
a prolazi mlada demokratska nada i hraknu lika sve snimljeno..

deda se samo obrisa i nastavi davati izjavu

neomarkističko kulturološke agenture ne prezaju ni od čega samo da dodju do svog cilja

desničarske gluposti su adekvatno debinkirane kroz medije
dok ljevicarske nisu...kriju ih ko zmija noge
Tvoji postovi su ono nalik na nekog zatucanog zapadnjaka u ruralnoj americi koga citav zivot plase komunizmom i ljevicom. Smijesan si ba kakav neomarksizam i ostale budalastine. Radis copy paste standardne americke desnice...ljevica ovo ljevica ono. U Americi ne postoji politicka ljevica to je presmijesno tvrditi.
Zuti karton tako neces sa mnom komunicirati

Ja sam na svojoj kozi osjetio sta znaci poziv jedne stare partizanske obitelji iz maglaja...u novo sarajevo...karijera nekoliko ljudi je unistena da bi se isprdak stare koljacka obitelji uhljebio u glavnom gradu
To se isto danas radi cancelovanjem ljudi i guranjem svoje agende diljem svijeta
Slicno se dogodilo brjnim ljudima...npr kard.Pelu...dzaba sto ga je sud proglasio nevinim
Mediji vaskrsavaju teroriste kao junake
A junake pokapaju...jednom objavom

Komunisticke drzave su se raspale ali njihove sluzbe agentutr policija mediji novinari diplomatski kadar...svi su ostali...imaju djecu stele sada i unuke
Itd
Naprica se svasta ti, ne vidis blijedu kopiju konzervativnih Qanon gluposti. I kakve veze Maglaj ima sa americkom fiktivnom ljevicom? I kardinal Pel? Pa gdje njega nadje, predstavnika pedofilske sekte ono svaka cast.

Ako kao sto kazes imas iskustva sa diktaturom onda bi valjda trebao to da vidis u Trampu i njegovim pristalicama. Ljudi koji jedva cekaju da dodju na vlast i obracunaju se sa neistomisljenicima. Ali nekakva ljevica je opasnost..studenti koji protestuju za Palestinu, to su radikali brate.
Truba

#11179 Re: AMERIKA

Post by Truba »

Ja ne trebam zivjeti u amerci da bih znao kao se novinar njujork tajmsa odnosi prema katolicima travnika u vezi s odredbana ustavnog suda o otetoj zgradi i dvije skole pod ukradenim od hrvata krovom
Ili kakva pitanja postavljaju studenti iz bostona na prijemu koji smo im organizirali na njihovu proputovanju kroz balkan

Primjera je milijun...
They live
Komunjare
Hendrix

#11180 Re: AMERIKA

Post by Hendrix »

Truba wrote: 19/05/2024 11:33 Ja ne trebam zivjeti u amerci da bih znao kao se novinar njujork tajmsa odnosi prema katolicima travnika u vezi s odredbana ustavnog suda o otetoj zgradi i dvije skole pod ukradenim od hrvata krovom
Ili kakva pitanja postavljaju studenti iz bostona na prijemu koji smo im organizirali na njihovu proputovanju kroz balkan

Primjera je milijun...
They live
Komunjare
Nista te ne kontam druze, anti komunista si..tamo branis onog slovaka koji je pro Putin komunjara...hrvati i skola? Studenti iz Bostona?
sinuhe

#11181 Re: AMERIKA

Post by sinuhe »

Biden otresito o (mogucem) nalogu za hapsenje "Znamo se 50 godina" Netanyahua.
https://www.c-span.org/video/?c5117980/ ... li-leaders
Truba

#11182 Re: AMERIKA

Post by Truba »

Kad se sjetim koliko su Gotovinu ganjali
Zbog cega?
Ovom ne smiju u oci pogledati
Truba

#11183 Re: AMERIKA

Post by Truba »

Hendrix wrote: 19/05/2024 12:16 Nista te ne kontam druze
izvini samo zbog tebe sam izgubio 10ak minuta da proanaliziram komunizam i neokomunizam i kulturalmarksizam
između ostaloga
na hrvatskoj online enciklopediji
zanimljiva mi je savka 4. o tome da se negiraju demokratske tekovine (o čemu svjedočimo svuda posebice od 2019.) i da se želi stvoriti novo društvo prema njihovj mjeri ( MIX NIJE KIX)

tu definiciju prebacimo u BiH i vidimo ponašanje američkog VELEPOSLANIKA prema jednom konstitutivnom narodu samo u kontekstu plinovoda kojeg želi izraditi silom mimo svih demokratskih procedura brinući se samo o svojoj KLASI... i dolazim do onih izjava DVOSTRANAČKIH uposlenika američke AMBASADE (koji su vidjeli hrvata na sliciza vrijeme tečaja) koji su govorili hrvatima od 1995.: iselite se ili asimilirijate

eto ti primjera kultural marksizma

oprosti LP
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#11184 Re: AMERIKA

Post by Hame_ »

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
toska

#11185 Re: AMERIKA

Post by toska »

Dead Man Walking wrote: 10/05/2024 04:48
jeza u ledja wrote: 10/05/2024 04:34

The Harvard CAPS-Harris survey shared with The Hill showed 80 percent of registered voters said they support Israel more in the war, while 20 percent said they support Hamas more

Ni manje ni vise nego Hamas? Pa kad se tako postavi pitanje i ovih 20% je previse. I sad je ovo relevantna anketa onda?
:D Alan Ford
Truba

#11186 Re: AMERIKA

Post by Truba »

Image

negdje sam procitao da bi se održala razina iz 2019 potrebno je 18000 (EDIT VIŠE) za iste uvjete

kad se sjetim 2019 je stvarno bila najjača

ne znam kako je kod vas u americi ovi moji s fejsa sto pratim nisu zadovoljeni
Last edited by Truba on 26/05/2024 21:28, edited 1 time in total.
jeza u ledja

#11187 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

Truba wrote: 26/05/2024 21:24 Image
Da, bas ovako izgleda family that can’t afford them. :lol:
Truba

#11188 Re: AMERIKA

Post by Truba »

https://www.vecernji.hr/showbiz/poznati ... io-1772336

ukrali mu katalizator i ubili ga
nisam upoznat s njegovom glumom
biglebovski

#11189 Re: AMERIKA

Post by biglebovski »

Na žalost, tragedija, dobar glumac bio. Ubiše ga radi katalizatora. Velika je sirotinja i bezvlašće po SAD-u, pogotovo po ovim državama gdje je Demokratska stranka na vlasti konstantno smanjivala sredstva za policiju i uvodila neke radikalno liberalne zakone da zadovolji prohtjeve pomahnitalih donatora a ne građana. A oružje dostupno na svakom čošku. Kombinacija Nigerije i Južnoafričke republike, neki kažu. Trenutno se vlasti bore sa krađom kablova, bakra. Evo i u Demokratskoj Minesoti. Katastrofa.

https://x.com/GovTimWalz/status/1780617568123793504
jeza u ledja

#11190 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

U drzavama koje vode Republikanci pak vlada mir i blagostanje - Alabama, West Virginia, Mississippi, i tako. :lol:
Truba

#11191 Re: AMERIKA

Post by Truba »

nisam znao da latinosi čine većinu u kaliforniji
zanimljivo

čudna zemlja ta kalifornija
land of the deen backovic :mrgreen:
biglebovski

#11192 Re: AMERIKA

Post by biglebovski »

Na žalost kolega, u pravu si, pad standarda se osjeti i u demokratskim i u republikanskim državama. Čini se, barem kada malo ove medije pregledam, da je u tim demokratskim sredinama problem kriminala, ubistava i krađe izraženiji, baš radi tih promjena u zakonima i njihovom provođenju tj. ne provođenju. Neki dan čitam i ostadoh šokiran da čak 42 miliona Amerikanaca koristi one food stamps kao socijalnu pomoć ljudima koji nemaju za hranu.

Food stamp enrollment has increased significantly, surging from 17.3 million individuals in 2001 to 42.1 million in 2023.

Enrollment as a percentage of the population has doubled from 6.1 percent in 2001 to 12.6 percent in 2023.

https://epicforamerica.org/blog/epic-re ... ependency/

Ne čudi onda da kradu i kablove.

https://www.indiatoday.in/world/us-news ... 2024-05-14
Truba

#11193 Re: AMERIKA

Post by Truba »

46 milijuna reg ovisnika ili konzumenata drogalja

postali su kontitutivni
drogalji

saberes sirotinju, drogalje, hilbilije...ostane 100 mil normalnih
GandalfSivi

#11194 Re: AMERIKA

Post by GandalfSivi »

Truba wrote: 27/05/2024 17:52 46 milijuna reg ovisnika ili konzumenata drogalja

postali su kontitutivni
drogalji

saberes sirotinju, drogalje, hilbilije...ostane 100 mil normalnih
Cuj Labudana sto bi odredjivao ko je “normalan”…
Jack Be Nimble

#11195 Re: AMERIKA

Post by Jack Be Nimble »

biglebovski wrote: 27/05/2024 16:43 Na žalost, tragedija, dobar glumac bio. Ubiše ga radi katalizatora. Velika je sirotinja i bezvlašće po SAD-u, pogotovo po ovim državama gdje je Demokratska stranka na vlasti konstantno smanjivala sredstva za policiju i uvodila neke radikalno liberalne zakone da zadovolji prohtjeve pomahnitalih donatora a ne građana. A oružje dostupno na svakom čošku. Kombinacija Nigerije i Južnoafričke republike, neki kažu. Trenutno se vlasti bore sa krađom kablova, bakra. Evo i u Demokratskoj Minesoti. Katastrofa.

Joj, ovi su najbolji koji citaju ili cuju da "neki kazu" pa odma je istina. Evo ja zivim u gradu za koji stalno "neki kazu" da se pretvorio u "slums" Nigerije i Juznoafricke republike. Ako ti zelis da prihvatis to kao istinu, onda i ja moram kazati Amerima da dolazim iz zemlje u cijem glavnom gradu, lavovi iz zoloskog vrta su bili hranjeni srpskom djecom.
ultima_palabra

#11196 Re: AMERIKA

Post by ultima_palabra »

biglebovski wrote: 27/05/2024 16:43 Na žalost, tragedija, dobar glumac bio. Ubiše ga radi katalizatora. Velika je sirotinja i bezvlašće po SAD-u, pogotovo po ovim državama gdje je Demokratska stranka na vlasti konstantno smanjivala sredstva za policiju i uvodila neke radikalno liberalne zakone da zadovolji prohtjeve pomahnitalih donatora a ne građana. A oružje dostupno na svakom čošku. Kombinacija Nigerije i Južnoafričke republike, neki kažu. Trenutno se vlasti bore sa krađom kablova, bakra. Evo i u Demokratskoj Minesoti. Katastrofa.

Najbogatijih 6 sve plave, najsiromasnijih 9 sve crvene.
https://www.statista.com/statistics/248 ... -by-state/
jeza u ledja

#11197 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

Broj ubistava po glavi stanovnika, 2022 godina - od 10 najgorih drzava, samo dvije vode Demokrate.

Napadi sa nanosenjem teskih povreda, od prvih 10 samo 4 vode Demokrate.

Silovanja po glavi stanovnika, samo dvije vode Demokrate.

Generalno nasilni zlocini po drzavama, od prvih 10, njih 6 vode Republikanci.

Jedino u cemu vode demokratske drzave su pljacke. Tu 7 od 10 prvih drzava vode Demokrate. Jebiga, tu ima sta da se pljacka. :D

No sve je ovako. Generalno, od ekonomije, preko sigurnosti, do kvalitete zivota. Pravi se percepcija da su u tome bolji Republikanci, no stvarnost je drukcija, kako na drzavnom, tako na federalnom nivou. I glup narod u to vjeruje. Tako je vec decenijama.
Truba

#11198 Re: AMERIKA

Post by Truba »

Jack Be Nimble wrote: 28/05/2024 02:00

Joj, ovi su najbolji koji citaju ili cuju da "neki kazu" pa odma je istina. Evo ja zivim u gradu za koji stalno "neki kazu" da se pretvorio u "slums" Nigerije i Juznoafricke republike. Ako ti zelis da prihvatis to kao istinu, onda i ja moram kazati Amerima da dolazim iz zemlje u cijem glavnom gradu, lavovi iz zoloskog vrta su bili hranjeni srpskom djecom.
sta nas briga gdje ti živiš...

ja stalno slušam i čitam ustaše i čede hodaju po bosni i na tv...stalno rovare protiv slavne bh dijaspore
nijednog nikad vidio nisam isto ko vilu i vanzemaljca

a i dalje se gusla o nekim ujkama i čedama

meni je porazno da neko u toj americi zbog katalizatora pogine
znaci idu ljudi krasti katalizator i ubiju covjeka
zasto taj glumac nije bio naoruzan da se obrani
alijagoro

#11199 Re: AMERIKA

Post by alijagoro »

Truba wrote: 28/05/2024 08:44
Jack Be Nimble wrote: 28/05/2024 02:00

sta nas briga gdje ti živiš...

ja stalno slušam i čitam ustaše i čede hodaju po bosni i na tv...stalno rovare protiv slavne bh dijaspore
nijednog nikad vidio nisam isto ko vilu i vanzemaljca

a i dalje se gusla o nekim ujkama i čedama

meni je porazno da neko u toj americi zbog katalizatora pogine
znaci idu ljudi krasti katalizator i ubiju covjeka
zasto taj glumac nije bio naoruzan da se obrani
Pa zar nemaju okupljane cetnici po Manjaci i Visegradu?A sto se tice odbrane sa pistoljem,zvuci dobro u teoriji u praksi te lopov,kriminalac,ubica uvijek iznenadi,jbg.
Truba

#11200 Re: AMERIKA

Post by Truba »

ma to je sve šuplja kao i slamovi i ulice okupirane beskućnicima drogaljima i migrantima

ja ih ne vidim nisu mi u susjedstvu stoga ne postoje
Post Reply