Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#276 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by _BataZiv_0809 »

Point. wrote: 18/05/2024 13:11 Igrao je preko 15 godina vrhunski fudbal u vrhunskoj ligi, za iskustvo ne brinem. Nekome jednostavno leži to, nekome ne. Ima hejbet primjera gdje iskusan trener izvisi na selektorskom mjestu (Ranieri, Ventura, Flick npr) a imaš uspješnih selektora bez nekog trenerskog iskustva (Scaloni, Sylvino, Dalić...).

To su ljudi fudbala, u tom su svijetu cijeli život, nije baš ko da zidara iz Konjica staviš u Space Shuttle i kažeš vozi u Marsovu orbitu.
A koliko imas primjera kad se ovako harizmatske fuzbalere preko novi imenuje za trenera pa ga se otjera govnjivom motkom?

Reprezentacija ima sustinski problem koji nije rjesiv samo promjenom lica na klupi, morat ce cijeli savez da zapne da trazi igrace koji imaju neke veze sa BiH. I opet ne znas na sta ce to izac.

Budmo vidjeli.
Barba je sve stavio na kocku.
Ali on svakako igra poker :mrgreen:
Point.

#277 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Point. »

luckylaka wrote: 18/05/2024 13:40
Point. wrote: 18/05/2024 09:33 Gledaj ovih pesimista.
Pa bas i nije vrijeme za neki optimizam ali ko da su mafijasi namjerno namjestili Barbi ove dvije prejake prijateljske utakmice da nam ga u pocetku odmah ogade.Bice trazili ste Barbu ,evo vam ga.Realno bi bilo za pocetak da su nasli reprezentacije naseg ranga ali eto da vidimo na cemu smo.Ne daj boze katastrofe mogu zamisliti ovdje komentara na racun Sergeja i ekipe
Niko normalan ne bi ni 2014, kad smo bili na vrhuncu, skidao glavu selektoru nakon dvije hababske utakmice protiv velesila Italije i Engleske, kamoli sad kad smo na dnu.
Point.

#278 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Point. »

_BataZiv_0809 wrote: 18/05/2024 14:06
Point. wrote: 18/05/2024 13:11 Igrao je preko 15 godina vrhunski fudbal u vrhunskoj ligi, za iskustvo ne brinem. Nekome jednostavno leži to, nekome ne. Ima hejbet primjera gdje iskusan trener izvisi na selektorskom mjestu (Ranieri, Ventura, Flick npr) a imaš uspješnih selektora bez nekog trenerskog iskustva (Scaloni, Sylvino, Dalić...).

To su ljudi fudbala, u tom su svijetu cijeli život, nije baš ko da zidara iz Konjica staviš u Space Shuttle i kažeš vozi u Marsovu orbitu.
A koliko imas primjera kad se ovako harizmatske fuzbalere preko novi imenuje za trenera pa ga se otjera govnjivom motkom?

Reprezentacija ima sustinski problem koji nije rjesiv samo promjenom lica na klupi, morat ce cijeli savez da zapne da trazi igrace koji imaju neke veze sa BiH. I opet ne znas na sta ce to izac.

Budmo vidjeli.
Barba je sve stavio na kocku.
Ali on svakako igra poker :mrgreen:
Sve smo probali. Faruk, Kodro, strani trener u vidu Save i ne ide. Prije njih Prosinečki, Bajević. Sa Sergejom samo možeš dobiti, nema se tu šta izgubiti sa mjesta gdje smo. Sa Sergejom su tu Miske, Spahić, Milenković, Bajramović. To su imena koja su mnogo bliže ovim novim malcima koji tek izrastaju, niko se od njih ne sjeća dinosaurusa poput Baždarevića, Rukfaša, Prosinečkog.

Lakše će ih Barbina ekipa privoliti.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#279 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by _BataZiv_0809 »

Point. wrote: 18/05/2024 14:35
Sve smo probali. Faruk, Kodro, strani trener u vidu Save i ne ide. Prije njih Prosinečki, Bajević. Sa Sergejom samo možeš dobiti, nema se tu šta izgubiti sa mjesta gdje smo. Sa Sergejom su tu Miske, Spahić, Milenković, Bajramović. To su imena koja su mnogo bliže ovim novim malcima koji tek izrastaju, niko se od njih ne sjeća dinosaurusa poput Baždarevića, Rukfaša, Prosinečkog.

Lakše će ih Barbina ekipa privoliti.
To sto smo sve probali ti govori da nije problem u selektoru.
A ni rjesenje.
Haris.ba

#280 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Haris.ba »

Maknuli Savu ko da ga nije bilo, i doveli Barbareza - i sve se vec zaboravilo sta je sustinski problem...
dječak sa šibicama wrote: 18/05/2024 12:30 mada poznajem ih dosta u savezu i zele oni uspjeh ne sto nesto vole reprezentaciju vec kad ekipa ode na SP ili EP, oni uzmu fine pare. Bonusi njima idu od 10 na vise hiljada km. Zavisno od pozicije, i cistacice su hajrovale od Brazila par hiljada :D
Stvarno mislis da je glavni izvor novca taj oko bonusa?

To je vise daj barem neki rezultat da se bolje proda "roba".
Tito_i_Partija

#281 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Tito_i_Partija »

_BataZiv_0809 wrote: 17/05/2024 22:42
Tito_i_Partija wrote: 17/05/2024 22:41
_BataZiv_0809 wrote: 17/05/2024 21:51 Mene je strah na sta ce sve ovo liciti kad se Dzekson oprosti.
Zar može gore od ovog sad? :lol:
Bit ce jos gore :mrgreen:
Da pričamo o Džeki iz doba Wolfsburga il' Citya onda ima veze, al' trenutno je igrač manje na terenu. Doš'o je vakat, a i red, da ustupi mjesto nekom mlađem igraču.

Hvala njemu na svemu, al' nadam se da će slijedit' Pjanićev primjer i povuć' se.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#282 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by _BataZiv_0809 »

Tito_i_Partija wrote: 18/05/2024 18:51
_BataZiv_0809 wrote: 17/05/2024 22:42
Tito_i_Partija wrote: 17/05/2024 22:41

Zar može gore od ovog sad? :lol:
Bit ce jos gore :mrgreen:
Da pričamo o Džeki iz doba Wolfsburga il' Citya onda ima veze, al' trenutno je igrač manje na terenu. Doš'o je vakat, a i red, da ustupi mjesto nekom mlađem igraču.

Hvala njemu na svemu, al' nadam se da će slijedit' Pjanićev primjer i povuć' se.
Auuuu ovo se samo šakama moze rijesiti :oops: :D
dječak sa šibicama

#283 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by dječak sa šibicama »

Haris.ba wrote: 18/05/2024 15:33
dječak sa šibicama wrote: 18/05/2024 12:30 mada poznajem ih dosta u savezu i zele oni uspjeh ne sto nesto vole reprezentaciju vec kad ekipa ode na SP ili EP, oni uzmu fine pare. Bonusi njima idu od 10 na vise hiljada km. Zavisno od pozicije, i cistacice su hajrovale od Brazila par hiljada :D
Stvarno mislis da je glavni izvor novca taj oko bonusa?

To je vise daj barem neki rezultat da se bolje proda "roba".
Kad mislim na ove "djelatnike" saveza, njima je plasman na prvenstvo kasika u med, ovi glavni su i po 100 k uzimali od Brazila, nisu to male pare.

A menadzeri kojekakvi i prodaja igraca, to je druga tema. Zato mi se Spahic ne svidja tu, on je sklon takvim igricama.
Laplace

#284 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Laplace »

Logovan wrote: 16/05/2024 17:34
- golmani: Nikola Vasilj (St. Pauli), Kenan Pirić (AEK Larnaca), Osman Hadžikić (Velež)

- odbrana: Jusuf Gazibegović (Sturm Graz), Sead Kolašinac (Atalanta), Anel Ahmedhodžić (Sheffield United), Dennis Hadžikadunić (HSV), Ermin Bičakčić (Eintracht Braunschweig), Nikola Katić (FC Zurich), Stjepan Radeljić (HNK Rijeka), Tarik Muharemović (Juventus)

- vezni red: Rade Krunić (Fenerbahče), Benjamin Tahirović (Ajax), Denis Huseinbašić (1. FC Köln), Ivan Bašić (Orenburg), Armin Gigović (Midtjylland), Dal Varešanović (Rizespor), Haris Hajradinović (Kasimpaša), Dženis Burnić (Karlsruher)

- napad: Edin Džeko (Fenerbahče), Ermedin Demirović (Augsburg), Haris Tabaković (Hertha) i David Vuković (Borac).
Bičakčić :lol: :-)

Muharemović, Huseinbašić, Gigović, Burnić :thumbup: Neka je i ovog Vukovića pozvao, iako je iz onog poganog kluba. Valjda nam ovaj Katić bude valjao.

Šta je sa Dedićem?
Šta je sa Šehićem? Kako ćemo bez njega?
dulekrele

#285 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by dulekrele »

Pa Dedic je povrijeden a Seha se oprostio.
shalla

#286 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by shalla »

_BataZiv_0809 wrote: 17/05/2024 21:51 Mene je strah na sta ce sve ovo liciti kad se Dzekson oprosti.
Zašto to?
Ja sam poprilično optimističan, podmladila se ekipa, uz pravo vođenje i atmosferu mislim da možemo biti dosta bolji nego proteklih par godina...

Vasilj
Dedić, Ahmedhodžić, Hadžikadunić, Kolašinac (Gazibegović)
Gigović, Tahirović
Krunić, Huseinbašić, Hajradinović
Demirović

Na klupi za odbranu imaš Katića, Radeljića i Muharemovića, trebao bi se pojaviti i onaj Jahić ili kako već, što smo ga maznuli Austriji.
U sredini imaš Dala, Bašića, Burnića.
Gore Džeko, Tabaković...

Ima još nekoliko igrača koji će konkurisati...

Ne znam, nisam pesimsta, ne znam na čemu utemeljeno :mrgreen:
frit_i_frut

#287 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by frit_i_frut »

Iskreno nisam ocekivao od Barbareza puno. Ipak je on bio vrhunski napadac/poluspic, rijteko koji od ovakvih se pokazao kao vrhunski trener.

Ipak, pozitivno me iznenadio prvim potezima. Cesto cujemo da bi xy igrac trebao igrati za reprezentaciju jer je dao toliko i toliko golova. Mi napadaca imamo na bacanje, ali zato hronicno kuburimo sa veznim igracima. Zato mi se svidjelo ovo sa Gigovicem i Burnicem, cak i Loncarom i Dariom Saricem (samo ne znam hoce li ga Glolden State pustiti :) ). Mozemo se sjetiti koliko hocete igraca koji su bili prosjecni u svojim ligama/klubovima ali su nam u periodu kad su igrali legli k'o budali samar, pocevsi od Glavas-a, Bajramovica, Medunjanina, Besica (dok je jos bio imalo normalan), do Akrapovica ili Ivice Grlica. Treba da imamo 5-6 veznih igraca koje mozemo rotirati.

Sicno je i sa stoperima.

Nek proba igrace, prijateljske utakmice zato i sluze.
luckylaka

#288 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

frit_i_frut wrote: 30/05/2024 19:42 Iskreno nisam ocekivao od Barbareza puno. Ipak je on bio vrhunski napadac/poluspic, rijteko koji od ovakvih se pokazao kao vrhunski trener.

Ipak, pozitivno me iznenadio prvim potezima. Cesto cujemo da bi xy igrac trebao igrati za reprezentaciju jer je dao toliko i toliko golova. Mi napadaca imamo na bacanje, ali zato hronicno kuburimo sa veznim igracima. Zato mi se svidjelo ovo sa Gigovicem i Burnicem, cak i Loncarom i Dariom Saricem (samo ne znam hoce li ga Glolden State pustiti :) ). Mozemo se sjetiti koliko hocete igraca koji su bili prosjecni u svojim ligama/klubovima ali su nam u periodu kad su igrali legli k'o budali samar, pocevsi od Glavas-a, Bajramovica, Medunjanina, Besica (dok je jos bio imalo normalan), do Akrapovica ili Ivice Grlica. Treba da imamo 5-6 veznih igraca koje mozemo rotirati.

Sicno je i sa stoperima.

Nek proba igrace, prijateljske utakmice zato i sluze.
Al haj ti utuvi u glavu pesimistima da su ovo prijateljske utakmice i da je rezultat u drugom planu.Vidjeces komentara u slucaju negativnih rezultata(tarabic moze ocekivati da se nosimo sa englezima i italijanima).Kako god da bude momcima i selektoru pruziti podrsku
Edin H.

#289 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

Krenu li Barbarez za Englesku na kraju?
dječak sa šibicama

#290 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by dječak sa šibicama »

Navodno se lose osjecao, slosilo mu se.

Ja sam cuo da je neki drugi razlog ali necu o naklapanjima i tracevima. Brz oporavak.
Edin H.

#291 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

dječak sa šibicama wrote: 03/06/2024 00:17 Navodno se lose osjecao, slosilo mu se.

Ja sam cuo da je neki drugi razlog ali necu o naklapanjima i tracevima. Brz oporavak.
Hm

I meni se zub upalio, pod antibioticima, izgledam ko Tyson Fury poslije zadnjeg meča, pa stigao u Newcastle, valjda će i Sergej. :-)
aCme

#292 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by aCme »

Sretno Barbarezu večeras pa makar i ako kući budeš gledao tekmu :mrgreen:

:bih: :bih:
vernes81

#293 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by vernes81 »

Edin H. wrote: 03/06/2024 00:12 Krenu li Barbarez za Englesku na kraju?
Ima turnir u pokeru doci ce o svom trosku ako pobjedi :D
Point.

#294 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Point. »

Nema brige Barba je doplovio u Novi Kastel.

Javnost je zabrinula informacija kako je Sergeju Barbarezu (52) pozlilo prije polaska reprezentacije za Newcastle.

Barbarez se već bio ukrcao s reprezentacijom u avion za Newcastle. Kako se radilo o tijesnom i manjem avionu, čarter letu, selektor je osjetio slabost, nalik na klaustrofobiju.

Zamolio je da na nekoliko trenutaka izađe iz aviona na zrak, ali kako to nije popravilo situaciju, nakon pola sata odlučeno je da ga reprezentacija ne čeka i leti bez njega za Englesku.

Barbarez je put Engleske otišao letom iz Splita do Londona, pa dalje vozom za Newcastle.

Napor koji su selektor i saradnici napravili u vrlo kratkom roku da okupe novi štab, kao i skautiraju i angažuju nove igrače, želja da odgovore na mnogo medijskih zahtjeva, te očigledno velika želja i emocija u radu reprezentacije sa druge strane – sigurno su bili okidač ovom događaju.

Barbarez je otkrio se osjeća dobro i stabilno i vodiće Bosnu i Hercegovinu protiv Engleske.
Edin H.

#295 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

Klin se klinom izbija - neka mu Vico pošalje deset epizoda “Air Crash investigation” da pregleda.
aCme

#296 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by aCme »

Stigao je Barba u Newcastle :bih:
Stari

#297 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Stari »

Tako me neka nostalgija pukne kad god vidim Barbareza .. kad je zabio onaj go u Kopenhagenu... bio sam u extazi, na sedmom nebu, nirvana, beztezinski prostor .... - to me je ponukalo da se upisem u sa-x ... zar je vec haman 21 godina prosla otkako sam ovdje ...
Laplace

#298 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Laplace »

Point. wrote: 03/06/2024 09:51 Nema brige Barba je doplovio u Novi Kastel.

Javnost je zabrinula informacija kako je Sergeju Barbarezu (52) pozlilo prije polaska reprezentacije za Newcastle.

Barbarez se već bio ukrcao s reprezentacijom u avion za Newcastle. Kako se radilo o tijesnom i manjem avionu, čarter letu, selektor je osjetio slabost, nalik na klaustrofobiju.

Zamolio je da na nekoliko trenutaka izađe iz aviona na zrak, ali kako to nije popravilo situaciju, nakon pola sata odlučeno je da ga reprezentacija ne čeka i leti bez njega za Englesku.

Barbarez je put Engleske otišao letom iz Splita do Londona, pa dalje vozom za Newcastle.

Napor koji su selektor i saradnici napravili u vrlo kratkom roku da okupe novi štab, kao i skautiraju i angažuju nove igrače, želja da odgovore na mnogo medijskih zahtjeva, te očigledno velika želja i emocija u radu reprezentacije sa druge strane – sigurno su bili okidač ovom događaju.

Barbarez je otkrio se osjeća dobro i stabilno i vodiće Bosnu i Hercegovinu protiv Engleske.
Nadam se da nije izašao na zrak tokom leta.

[Dobro, glupa fora, neću više.]
Plavo-bijeli

#299 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Plavo-bijeli »

Laplace wrote: 05/06/2024 17:17
Point. wrote: 03/06/2024 09:51 Nema brige Barba je doplovio u Novi Kastel.

Nadam se da nije izašao na zrak tokom leta.

[Dobro, glupa fora, neću više.]
Normalno da nije, što bi izlazio kad mogu samo otvoriti prozor u avionu da prozrače.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#300 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by _BataZiv_0809 »

Post Reply