izvrsni direktor wrote: ↑18/05/2024 12:49
Jel ko kad iskoristio maticu ili jedan saraf koji je ostavio ako zatreba
Cak i kad uspijem da iskoristim, zafali mi jos makar jedan i opet moram ici kupit.
A kod djeda u garazi, korodirane matice, iskrivljeni ekseri, osteceni tiplovi, komadico paljene zice...ako zatreba
Juče napravim privremeni stalak. Pravio na brzinu jer mi je zatrebao baš u tom trenutku, nisam pravio da bude lijep, to ću u verziji 2, iskoristim šarafe koje sam skinuo sa stare, uništene stolice. Da ne otvaram kutiju novih šarafa, njih ću koristiti kada budem pravio lijepi, trajni, stalak.
Za razne privremene šablone i slične stvari, kada je svejedno ako je od deset šarafa jedan M3, drugi M6, treći M8 itd, ti što se ostave ako zatreba dobro dođu.
Ostaci materijala koji služe kao odbojnici, pridrživači, podmetači itd su uvijek korisni. Bušiš rušu u drvetu i na suprotnoj strani se skoro uvijek odbije iver. Da to spriječiš, staviš ispod rupe koju bušiš neki otpadni komad koji pritiskom na materijal koji bušiš ne dozvoli da se taj iver izbije.
Neka otpadna vrećica koju selotejpom zalijepiš ispod rupe koju bušiš u zidu da ne moraš usisavati poslije bušenja, u nju upada otpad zida od bušenja.
I tako dalje.