Znaci konkurs se raspisuje samo jer zakon kaze da mora, pro forme? Ovako se Dilfas branio za respiratore, pa eto.A_A_AKCIJA wrote: ↑16/05/2024 23:59Konkurs se raspisuje jer je takav zakon.joint union wrote: ↑16/05/2024 23:30 Ne moras uopste izgubiti godinu, skupstina ih moze skinuti bilo kada, tj izglasati nepovjerenje.
Moraju biti ljudi od povjerenja? Cijeg? I stoji to u konkursu? Nikako da odgovoris zasto uopste organizujete konkurse, zasto ljudima nanosite materijalnu stetu, kad nisu ljudi od povjerenja?
Ja se slazem da se trebaju ukloniti kadrovi koji nanose stetu, ili su nekompetentni. Ili ne dodju na usmeni...uf, ovo moze. Ovo ti je ok?
Znam ja da ti pricas kako jeste, no znam i da si svjestan da to nije zakonito. To sto pricas kako jeste ne znaci da je to ispravno. To tvoje jeste je isto jeste kao i kod sda, ako ti tu ne vidis problem...
Ovakvim izborima nikad ne bi dobili Bluma u Energoinvestu, nego nekog Brankovica, jer jbg, Blum nije covjek od povjerenja. To sto je neki strucnjak, macku o rep. Shvatas li da po tim kriterijima ni Elon Musk ne bi mogao biti recimo direktor Elektroprenosa, jer jbg nije covjek od Okericevog povjerenja?Shvatas li da je ovo jedan od razloga propadanja naseg drustva? Shvatas li da se ovdje nimalo ne razlikujete od sda?
P.S. prethodni NO koji je skinut izabran je od NiPa i NS.
Nije Trojka izmislila pravila igre, nego samo igra po njima.
Nemoj očekivati da je ovo skupina blećaka koji će izgubiti utakmicu jer tumače pravila na svoju štetu.
Direktor, NO I UO će dugo još biti političke funkcije. Trojka nije napravila taj sistem, a ne može ga sama promijeniti. Mora se uklopiti a da ostvari ciljeve.
To se danas radi tako da će se na Konkurs prijaviti kvalitetni kadrovi koji ispunjavaju sve uvjete i imaju povjerenje stranaka na vlasti.
Ne može skinuti NO tek tako.
Mora im oboriti izvještaj. To je najčešće i zakonski jednom godišnje. Mora biti ekstreman slučaj da to uspiješ mimo toga. Opet, ja ti kažem kako je a ti insistiraš na teorijskoj mogućnosti koja postoji kao statistička greška.
Od povjerenja politika koje su dobile povjerenje građana. Ponovio sam sto puta. Ako stranka obeća novu prugu, mora imati poluge da to ostvari. U našem društvu su to direktor, UO, NO.
Ti opet po teoriji, ali Konkurs, najbolji... Da, ali sada, danas to ne radi i ne može.
Ostalo pričaš besmislice.
Blum je prvo bio politički podoban. Malo se informiraj.
Nije postojao direktor a da nije bio u Partiji. Bukvalno.
Musk ne bi nikada radio, jer je plata sranje. I to ignorišeš.
A zapravo imaš situaciju da je stranka preuzela odgovornost, a ne postoje kvalitetni ljudi koji zadovoljavaju kriterije i hoće tu platu.
Znaš li o kojim plaćama govorimo?
Vidim, radiš u BHTelecomu.
Znaš li da direktor privatne firme iz IT sektora kojeg lično znam ima ukupna godišnja primanja između 120.000 i 150.000 godišnje?
Ko ima takvu plaću u Telekomu?![]()
Znaš li da direktor Lidla BiH ima plaću 100.000 KM? Mjesečnu.
Da menadžeri imaju u tom Lidlu stepenicu ispod, 20-30 hiljada, mjesečno.
I ti Muska spominješ...
NO BHTelecoma je skoro isti kao prošli, a ponovljen je izbor zbog proceduralne greške.
Kinezi su izbačeni iz svih poslova u američkoj mornarici jer nisu od povjerenja. Džaba Konkurs, državna služba ..
Arapi ne mogu dobiti poslove direktora vodovoda na zapadu jer se boje da ih ne potruju.
Arapima je USA zabranila kupovinu luka u USA zbog straha od terorizma.
Sve su to političke odluke.
Hajd dobro, samo mi onda objasni po cemu se ova tvoja logika i nacin rada razlikuje od: "Mene posl'o Asim..."?
Ovo oko konkursa koji sam ti spomenuo mozes i sam provjeriti, i slazem se da izabrani kandidati imaju povjerenje stranaka na vlasti, no za ispunjavanje uslova bas i ne, sto ces se, uostalom, i sam uvjeriti ako zelis. Mada sam uvjeren da ti to vec znas.
Prvo mi stavljas rijeci u usta, a onda kazes da govorim besmislice, nije to lijepo
Ili ne mozes ili ne zelis shvatiti ovo za Bluma i Muska, spinujes onako kako ti odgovara. Naravno da je Blum bio partijski direktor, ko je to sporio? Bilo drugacije drustveno uredjenje, to ne spominjes? No to nije uopste poenta uvodjenja njega u ovu pricu, poenta je da jedan takav covjek, sa svim referencama koje je imao, ne bi prosao pored "osobe od povjerenja" stranackih mocnika i ti to dobro znas. Kvalifikacije osobe od povjerenja uopste nisu bitne. Cuj Musk ne bi radio jer je plata sranje
Takodje sam saznao, i hvala ti na tome, da su pozicije direktora JP-ova ustvari sranje i mizerija i da su oni jedva prezivljavaju. Tamo su samo zato da pomognu stranci i ovom napacenom narodu
Ovo za Kineze, Arape i ostale su ti druze besmislice.
Lijep pozdrav, znam da ces opet izbaciti gomilu floskula i spinova na koje zaista nemam namjeru odgovarati. Ako se pitas zasto, molim te procitaj opet ovaj post.