Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
HelaS wrote: ↑16/05/2024 16:58
Onda nije HHercegovačka ulica
Hercegovačka ulica je ispod i iznad tranzita. Zgrada će biti ispod tranzita.
Vidio sam na RP što je @Haris postavio. Bio sam ubijeđen da će gradnja biti iznad Tranzita, ali gore je zemljiše od Pandurevića. Nikako ne razumijem kako je donja lokacija dobila urbanističku saglasnost i dozvolu za gradnju onakvog objekta Klasičan urbicid
Zar nije roof gardens bio isto 6k?
Ne kažem da ovaj projekat nije dobar ali ono na Trebeviću je baš luksuz
Vanjski zidovi od siporex blokova, o kakvom "luksuzu" na Trebeviću pričaš?
O renderima
Šalim se...
Ali siporex ne mora biti loš. Dosta je lakši od obične cigle. Valjda bi morali dosta više betona sipati u temelje da su uzeli obične blokove
HelaS wrote: ↑16/05/2024 16:58
Onda nije HHercegovačka ulica
Hercegovačka ulica je ispod i iznad tranzita. Zgrada će biti ispod tranzita.
Vidio sam na RP što je @Haris postavio. Bio sam ubijeđen da će gradnja biti iznad Tranzita, ali gore je zemljiše od Pandurevića. Nikako ne razumijem kako je donja lokacija dobila urbanističku saglasnost i dozvolu za gradnju onakvog objekta Klasičan urbicid
Koliko je samo ovakvih zgrada ucrtano po naseljima gdje su kuce....
Ja u principu nemam nista protiv ako se struka slozi da neko naselje ide u visinu. Ali, naselje. Ili svima dizes spratnost ili nikome.
A, ovdje se nekome pogoduje i da mu se zgrada, a onda na susjednoj parceli ne moze nista (ako ce se neka urbanisticka pravila postovati) jer ovaj spuco zgradu od medje do medje.
neki wrote: ↑17/05/2024 22:40
Vanjski zidovi od siporex blokova, o kakvom "luksuzu" na Trebeviću pričaš?
Siporeks je meni ok materijal. Ako je neko izracunao da to odgovara mikroklimi na Trebevicu, valjda je tako.
Ne znam sta su trebali. Klinker fasadu?
Nisam govorio o fasadi nego o vanjskom zidu...na njega mogu postaviti bilo kakvu fasadu.
A siporex kao materijal upija vlagu i zadržava je i nikako nije materijal za zidanje na planini, pogotovo objekta kojem je primarna orijentacija sjeverna.
neki wrote: ↑18/05/2024 08:09
Nisam govorio o fasadi nego o vanjskom zidu...na njega mogu postaviti bilo kakvu fasadu.
A siporex kao materijal upija vlagu i zadržava je i nikako nije materijal za zidanje na planini, pogotovo objekta kojem je primarna orijentacija sjeverna.
Kako će upiti vlagu ako je obložen fasadom? Neće goli siporeks ostaviti izložen svemu i svačemu. Siporeks je dobar jer je lagan i dobar je toplotni izolator, ali loš zvučni. Da sebi lično zidam, ne bih ga pored ciglanog bloka izabrao.
neki wrote: ↑18/05/2024 08:09
Kako će upiti vlagu ako je obložen fasadom? Neće goli siporeks ostaviti izložen svemu i svačemu. Siporeks je dobar jer je lagan i dobar je toplotni izolator, ali loš zvučni. Da sebi lično zidam, ne bih ga pored ciglanog bloka izabrao.
dvajt wrote: ↑20/05/2024 12:04
Je li neko slao upite za cijenu nove zgrade kod Mercatora?
Jučer dobio ponudu za stan od 57m2 , orijentacija Istok.
Nisu normalni, 7000 KM/m2.
Orijentacija Zapad 6500 KM...
Prije par mjeseci od njih dobio nagovještaj da će se cijene kretati oko 5000 KM/m2.
Prije par mjeseci od njih dobio nagovještaj da će se cijene kretati oko 5000 KM/m2.
Nista onda bolje u onoj zgradi ne smeta ne smeta ne smeta
nepass1 wrote: ↑28/05/2024 12:28
Ova zgrada kod stadiona sto se pravi zemljiste ide metar do stadiona. Ako je dovoljno primaknu moci ce se i preci sa terase na stadion
to je sada treenutna situacija, ali kada se rodi nova juzna tribina nece da moze