zapamtio sam ovaj nik
uvijek neki problemi
ne daj se
Psiholog u Sarajevu!
Moderator: anex
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
-
mnjonja
#27 Re: Psiholog u Sarajevu!
- nepass1
#28 Re: Psiholog u Sarajevu!
Nema na cemu, dok ne dodjes do pomoci pokusaj se okupirati nekim radom, ljudima samo da nisi usamljen
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#29 Re: Psiholog u Sarajevu!
treba ti psihoterapeut, a ne psiholog ili psihijatar....možda si samo za razgovora, a ne za tableta.
Psihoterapeute imaš u Porodičnom Savjetovalištu, Fondaciji krila nade i još par organizacija....proguglaj
-
no_sikiriki
#30 Re: Psiholog u Sarajevu!
Svaki psihoterapeut je dipl. psiholog. A dobar psihijatar može procijeniti je li neko za tablete ili psihoterapiju i prema tome uputiti ženu.JoseMujica wrote: ↑17/05/2024 19:29treba ti psihoterapeut, a ne psiholog ili psihijatar....možda si samo za razgovora, a ne za tableta
- haubica_i_to_teshka
#31 Re: Psiholog u Sarajevu!
Akoi je ovo regulativa u BiH, odmah mijenjati.no_sikiriki wrote: ↑17/05/2024 19:32JoseMujica wrote: ↑17/05/2024 19:29treba ti psihoterapeut, a ne psiholog ili psihijatar....možda si samo za razgovora, a ne za tableta
Svaki psihoterapeut je dipl. psiholog. A dobar psihijatar može procijeniti je li neko za tablete ili psihoterapiju i prema tome uputiti ženu.
Modus za psihoterapiju su psihoanaliticari.
obicno klinicki psiholog,(moze i dipl.) sa zavrsenom psihoterapijom (ima i drugih,al' de ne idem dalje).
Svaki Psihijatar sa zavrsenom psihoterapijom, pored medicinske terapije(tablete) ukljucuje i psihoterapiju, tako da ne mora pacijenta slati nekom drugom (iz licnog iskustva).
-
no_sikiriki
#32 Re: Psiholog u Sarajevu!
Ne mislim da je regulativa, jednostavno je tako, svi koji se (bar u Sa) bave psihoterapijom završili su psihologiju i dodatnu edukaciju vezanu za psihoterapiju.haubica_i_to_teshka wrote: ↑18/05/2024 01:07Akoi je ovo regulativa u BiH, odmah mijenjati.no_sikiriki wrote: ↑17/05/2024 19:32JoseMujica wrote: ↑17/05/2024 19:29
treba ti psihoterapeut, a ne psiholog ili psihijatar....možda si samo za razgovora, a ne za tableta
Svaki psihoterapeut je dipl. psiholog. A dobar psihijatar može procijeniti je li neko za tablete ili psihoterapiju i prema tome uputiti ženu.
obicno klinicki psiholog,(moze i dipl.) sa zavrsenom psihoterapijom (ima i drugih,al' de ne idem dalje).
Svaki Psihijatar sa zavrsenom psihoterapijom, pored medicinske terapije(tablete) ukljucuje i psihoterapiju, tako da ne mora pacijenta slati nekom drugom (iz licnog iskustva).
Znam za par psihijatara koji ujedno rade i psihoterapiju, ali općenito/uglavnom (u Sa) to nije slučaj.
-
Zizi505
#33 Re: Psiholog u Sarajevu!
Kod nas su nažalost rijetki psihijatri koji su završili psihoterapiju. Odlazak kod njih se uglavnom svodi na propisivanje medikamentozne terapije.haubica_i_to_teshka wrote: ↑18/05/2024 01:07Akoi je ovo regulativa u BiH, odmah mijenjati.no_sikiriki wrote: ↑17/05/2024 19:32JoseMujica wrote: ↑17/05/2024 19:29
treba ti psihoterapeut, a ne psiholog ili psihijatar....možda si samo za razgovora, a ne za tableta
Nemamo još ni zakonom uređenu psihoterapijsku, a ni psihološku djelatnost.
Barem se edukacija za psihoterapeute odvija po EAP standardima.
-
Astrix
#34 Re: Psiholog u Sarajevu!
Kakva su vam iskustva sa NAHLA centar za istraživanje i edukaciju. Koliko vidim i kod njih se može psihoterapija zakazati.
Prolazim možda trenutno kroz najteži period života i odlučio sam otići na terapiju i s nekim razgovarati. Mislim da bi mi pomoglo dosta.
Prolazim možda trenutno kroz najteži period života i odlučio sam otići na terapiju i s nekim razgovarati. Mislim da bi mi pomoglo dosta.