mene jel? u kojem smislu frustracije? ne znam da li je to dobra rijec za ovo o cemu govorim.
mozda u kontekstu da sam isfrustriran sto realno rusija suma sumarum nece biti vracena na svoje granice iz 1991.
Fabrice Pothier, izvršni direktor Rasmussen Globala, tvrtke koja savjetuje Ukrajinu o ulasku u NATO, priznaje da Zapad trenutno nema jasnu ideju kako okončati rusko-ukrajinski rat pod uvjetima prihvatljivim za Ukrajinu te ističe da zapadna pomoć stalno stiže „šest mjeseci kasno“.
Od početka agresije Rasmussen Global savjetuje ukrajinsku vladu na putu pridruživanja NATO-u i jedan je od arhitekata bilateralnih sigurnosnih sporazuma koje Ukrajina potpisuje s državama članicama NATO-a.
- Ljeto 2024. za Ukrajinu će obilježiti dva važna međunarodna događaja: Globalni mirovni summit koji će se na inicijativu Kijeva u lipnju održati u Švicarskoj i NATO summit u srpnju u Washingtonu. Oba događaja bit će pokazatelji budućnosti rusko-ukrajinskog rata, kao i spremnosti zapadnih zemalja da oblikuju realan plan za okončanje ovog rata pod uvjetima prihvatljivim za Ukrajinu. Na Münchenskoj sigurnosnoj konferenciji izostala je akcija američkih i europskih čelnika, svi su bili prilično pasivni. Od tada je bilo snažnijih izjava, uključujući predsjednika Macrona, kao i nekih jasnijih akcija, uključujući i paket pomoći SAD. Ali na kraju dana, još uvijek vidimo i osjećamo nevoljkost zapadnih čelnika da stvarno promijene svoj pristup, jer nastavljaju raditi isto što su radili zadnjih godinu i pol dana, a to je dostavljati Ukrajini samo određene sustave naoružanja. Ukrajina se i danas bori s jednom rukom svezanom na leđima jer neki od tih sustava još uvijek imaju ograničen domet - kaže Pothier, bivši direktor NATO-ovog političkog planiranja.
Rscunica je jasna , dan bez gubitaka opreme i zivota ih kosta izmedju 200 i300 miliona za ovu avanturu, koje odnekle moraju stvoriti. A u 3 smo godini rata
Nisam je ja izmislio, sve je racunica .
Bla, bla, bla...
Iz samog naziva sve sve zna sta gutaju
https://www.facebook.com/share/hJihTLdt ... tid=oFDknkUkrajinsko Ministarstvo obrane moli sve savezničke i prijateljske
novinare, reportere, blogere i korisnike društvenih mreža neka poštuju operativnu tišinu i odmore se sljedećih nekoliko dana.
"Molimo vas da ne objavljujete nikakva ažuriranja o bojišnicama u sljedeća 72 sata!"
Sigurnost izvještavanja je proces koji identificira kritične informacije kako bi se utvrdilo jesu li prijateljske.
Dakle, do ponedjeljka.
Ili imaju iznenadjenje ili je raspasojBernardinac wrote: ↑16/05/2024 22:33https://www.facebook.com/share/hJihTLdt ... tid=oFDknkUkrajinsko Ministarstvo obrane moli sve savezničke i prijateljske
novinare, reportere, blogere i korisnike društvenih mreža neka poštuju operativnu tišinu i odmore se sljedećih nekoliko dana.
"Molimo vas da ne objavljujete nikakva ažuriranja o bojišnicama u sljedeća 72 sata!"
Sigurnost izvještavanja je proces koji identificira kritične informacije kako bi se utvrdilo jesu li prijateljske.
Dakle, do ponedjeljka.
Mi se nadamo ovoj prvoj. Ali nista ne treba iskljuciti. Ako je drugo, mnogi bi uskoro mogli uzeti pusku.sumirprimus wrote: ↑16/05/2024 22:35Ili imaju iznenadjenje ili je raspasojBernardinac wrote: ↑16/05/2024 22:33https://www.facebook.com/share/hJihTLdt ... tid=oFDknkUkrajinsko Ministarstvo obrane moli sve savezničke i prijateljske
Dakle, do ponedjeljka.