TV uređaji - sve o tome
Moderator: Benq
- skupljac_zeljeza
#25176 Re: TV uređaji - sve o tome
Ovo može izvući Atmos za razliku stotina uređaja na kojima piše Atmos, a običan stereo. Nije čak ni 5.1.
-
kenny771
#25177 Re: TV uređaji - sve o tome
Nakon što sam uzeo LG C1 TV htio sam uzet soundba i počeo istraživati. Na svakom audio focused forumu su mi rekli da uzmem 2 dobra bookshelf speakers i biće mi bolje nego bilo kakav soundbar. Nakon toga uzeo sam EDIFIER zvučnike za amazon za nekih ~300 KM i zadovoljan sam, zvuk odličan i dosta bolji nego "atmos" na tv-u". Nemam dovoljno prostora u stranu za pravi surround sound setupa i previše bi skup bio.
Nego na drugu temu, koji bi vi TV uzeli za 2 000KM, 55". Prijatelj mi traži preporuku ali koji god Tv izaberem nađem neku manu. Hisense i TCL vidim po netu da ima dosta reklamacija, žalbi na kvalitet panela, žalbi na sjeckanje slike tokom gledanja sporta. Posmatrao sam miniled modele. Sony je jako skup za ono što nudi, Philips ne mogu naći ni jedan review za ove njegove mini led modele.
-
laik1981
#25178 Re: TV uređaji - sve o tome
To sto pise atmos na tv-ima i soundbarovima znaci samo da moze dekodirati taj format zvuka, a i ovi soundbarovi koji fakat imaju dovoljno kanala ni blizu nisu dovoljno dobri kao prosjecan 5.1.2 sistem poput ovog koji sam postavio, a i takvi soundbarovi se znaju kretati i po dvije i po milje.skupljac_zeljeza wrote: ↑09/05/2024 20:05 Ovo može izvući Atmos za razliku stotina uređaja na kojima piše Atmos, a običan stereo. Nije čak ni 5.1.
- mc-twin
#25179 Re: TV uređaji - sve o tome
Realno ono je "overkill" za sobe, pogotovo kakve su nase standardne.
@kenny771 tesko ces u tom budzetu naci bez mahane.
Ovaj je solidan izbor: https://www.ekupi.ba/bs/Elektronika/Tel ... K000557223
- typeOnegative
#25180 Re: TV uređaji - sve o tome
Ma ovo overkill teški za stanove definitivno al jbga i ne mora se puno previše pojačavati da se uživa u doživljaju.. btw i ja razmatrao kupovinu nečeg ovakvog ili nekog soundbara da zaokružim priču, no nedavno naleti bluray sistem kucnog kina za ekstra cijenu i završim ga ...podržava sve osim atmosa i dtsx , 1100W odličan zvuk i udara Bože sačuvaj... overkill i za moj stan i da je duplo veći , već na 20 % ne možeš ostat pa ni ne pojačavam puno, ali sa zvukom prezadovoljan a prošao bar 5 6x jeftinijemc-twin wrote: ↑09/05/2024 23:03 Realno ono je "overkill" za sobe, pogotovo kakve su nase standardne.
https://www.lg.com/ae/home-theatre-systems/lg-HT906TA
- mc-twin
#25181 Re: TV uređaji - sve o tome
I ne treba vise od toga, sve preko bi bilo previse. U stanu smo dodatno ograniceni glasnocom pa i s tog aspekta nema puno smisla.typeOnegative wrote: ↑10/05/2024 09:46
Ma ovo overkill teški za stanove definitivno al jbga i ne mora se puno previše pojačavati da se uživa u doživljaju.. btw i ja razmatrao kupovinu nečeg ovakvog ili nekog soundbara da zaokružim priču, no nedavno naleti bluray sistem kucnog kina za ekstra cijenu i završim ga ...podržava sve osim atmosa i dtsx , 1100W odličan zvuk i udara Bože sačuvaj... overkill i za moj stan i da je duplo veći , već na 20 % ne možeš ostat pa ni ne pojačavam puno, ali sa zvukom prezadovoljan a prošao bar 5 6x jeftinije![]()
Kod mene su 80W drzim na 20-25% i bude bas glasno, a mogu misliti tako nesto.
-
DonieBrasco
#25182 Re: TV uređaji - sve o tome
Koliko su vam to dneve sobe pa trebate ovakve sound sisiteme i sta gledate tj. slusate da vam to treba.
P.S. Imate li komsije.
P.S. Imate li komsije.
- VladaFBiH
#25183 Re: TV uređaji - sve o tome
neće njemu smetati kvalitet slike - ako imaš niska očekivanja a imaš čim kupuješ najjeftiniji veliki ekran i nemaš s čim da porediš biće ti super bilo koji TVzippoo87 wrote: ↑09/05/2024 11:59 Ako gledamo prosjecnog,tehnicki nepismenog kupca koji dodje u market da kupi TV,ako mu je najbitniji faktor velicina,100% ce kupiti najlosoji TV i onda se diviti velicini a ebati sebi majku svaki dan,na kvalitet slike.
Ovo je ona seljacka politika,samo da je veci nego kod komsije a ono 65 inca,tv kosta 900 KM
Tesla,grudging i ostali brendovi trece klase
- mc-twin
#25184 Re: TV uređaji - sve o tome
Ovakvih i slicnih sistema nije poenta (samo) glasnoca, nego daleko kvalitetnijem zvuku i fakticki drugacijem dozivljaju istog.DonieBrasco wrote: ↑10/05/2024 11:46 Koliko su vam to dneve sobe pa trebate ovakve sound sisiteme i sta gledate tj. slusate da vam to treba.
P.S. Imate li komsije.
Mahana jesu komsije,al' jbg...
- typeOnegative
#25185 Re: TV uređaji - sve o tome
@twinMa kakvi više, i ovako otpadaju stvari s zidovamc-twin wrote: ↑10/05/2024 11:12I ne treba vise od toga, sve preko bi bilo previse. U stanu smo dodatno ograniceni glasnocom pa i s tog aspekta nema puno smisla.typeOnegative wrote: ↑10/05/2024 09:46
Ma ovo overkill teški za stanove definitivno al jbga i ne mora se puno previše pojačavati da se uživa u doživljaju.. btw i ja razmatrao kupovinu nečeg ovakvog ili nekog soundbara da zaokružim priču, no nedavno naleti bluray sistem kucnog kina za ekstra cijenu i završim ga ...podržava sve osim atmosa i dtsx , 1100W odličan zvuk i udara Bože sačuvaj... overkill i za moj stan i da je duplo veći , već na 20 % ne možeš ostat pa ni ne pojačavam puno, ali sa zvukom prezadovoljan a prošao bar 5 6x jeftinije![]()
Kod mene su 80W drzim na 20-25% i bude bas glasno, a mogu misliti tako nesto.Bolji si izbor napravio s ovim, tim jos sto si ga dobio po dobroj cijeni. S novim tv-om planiram i ja ovako nesto ozbiljnije zbaviti.
![]()
Ono što sam donedavno koristio od 500W bilo taman al se pokvarilo i naleti ovo za bagatelu.
Ako imaš namjeru, traži, vjerujem da se nećeš pokajati ... evo ovo spojio arc-om , kontrola svega daljincem od tv-a ,tv i audio sistem se sinkronizirano pale/gase i sav zvuk ide preko njega, ma milina.
Kad smo kod veličine soba , susjeda itd kao kao sto reče @twin ,a i već sam objasnio gore, nije naglasak na jačini nego u efektima, dubini, prostornosti zvuka, da čuješ zvukove tacno odakle dolaze i kako ih je tonski redatelj zamislio ( zvukovi sprijeda, sa strane, iza,odozgo...),svi ste bili u kinu
A u vezi glasnoće ,nije to glasno koliko mislite, sav zvuk ide u centar sobe gdje sjediš, vjerovali ili ne, više ce probijati van onaj plastični tranzistorski zvuk iz prosječnog tv‐a nego ovo , i veoma lako se može pomiriti to da uživaš a da nikome ne smetas, a ima i ' night mode ' način isključivo za te stvari, sve ljudi napravili
- rovac13
#25186 Re: TV uređaji - sve o tome
To sto je nesto 100 ili 200 ili 500w ne pokazuje bas glasnocu.Na osnovu nekih drugih vrijednosti se moze bolje zakljucit sta je glasnije i na koji nacin .
Vidio sam razglasne sisteme od 2000w sa kojina nebi smio krenut ozvucit vise od 50 ljudi.........a vidio sam i sisteme od 2000w sa kojima slobodno ozvucim 300 ljudi i to kako
Vidio sam razglasne sisteme od 2000w sa kojina nebi smio krenut ozvucit vise od 50 ljudi.........a vidio sam i sisteme od 2000w sa kojima slobodno ozvucim 300 ljudi i to kako
- typeOnegative
#25187 Re: TV uređaji - sve o tome
Poznato mi je to sve , radio sam s razglasima a i objasnio sam već sve iz svog ugla pa da se ne ponavljam 
- problemnatravunu
#25188 Re: TV uređaji - sve o tome
Jedno vrijeme sam i ja razmišljao o kakvom soundbaru, ali mi se kao prvo ne drži po sobi još i ta skalamerija, a za koju moram dati par stotina KM.
Onda sa izlaza za slušalice na TV-u spojim postojeću Kenwood liniju iz komponenti i BOSE zvučnici sa wooferom , meni je to sasvim dovoljno i dobro .
A i to uključim samo kada treba , kada ima smisla , evo sinoć za ESC , inače i nema potrebe za tim ,
na TCL-u sa ONKYO oznakom u ćošku, meni je zvuk za svakodnevnu upotrebu ,
a to su mahom sadržaji sa pričom, sasvim prihvatljiv i dovoljan
Onda sa izlaza za slušalice na TV-u spojim postojeću Kenwood liniju iz komponenti i BOSE zvučnici sa wooferom , meni je to sasvim dovoljno i dobro .
A i to uključim samo kada treba , kada ima smisla , evo sinoć za ESC , inače i nema potrebe za tim ,
na TCL-u sa ONKYO oznakom u ćošku, meni je zvuk za svakodnevnu upotrebu ,
a to su mahom sadržaji sa pričom, sasvim prihvatljiv i dovoljan
- Nepenthe11
#25189 Re: TV uređaji - sve o tome
Je li uzimo neko ovaj Hisense, kakva su iskustva s njima?
-
AnonymousBIH
#25190 Re: TV uređaji - sve o tome
Nit' smrdi nit' miriše, ako je kakva dobra ponuda može proći.
- Nepenthe11
#25191 Re: TV uređaji - sve o tome
@AnonymousBIH OK, hvala ti
-
jasko__10
#25192 Re: TV uređaji - sve o tome
Da li je ko imao slican slucaj samsung 65QE65Q67BAU daljinski ne reaguje tj kasni.
Zelim prebaciti dva kanala on prebaci 5-6 kanala i tako isto youtube i sve aplikacije koje koristim na njemu.
Hbo netflix youtube smart iptv disney prime.
Dok isti taj daljinski odlicno radi kada gledam preko android boxa.
Zelim prebaciti dva kanala on prebaci 5-6 kanala i tako isto youtube i sve aplikacije koje koristim na njemu.
- rovac13
#25193 Re: TV uređaji - sve o tome
Jel ko slusao kako zvuci ovaj miniled philips pml9308......trebalo bi da je isti tv kao u pml9008 s tim sto ovaj 9308 ima ugradjen zvucni sistem 2.1 Blowers & Wilkinson.
Trenutno kosta 777 € navodno dosta snizen.
Zvuci li to cemu.Ovdje zivim u stanu pa mi i ne treba nesto jako glasno.Ali ako je kvalitet zvuka dosta bolji u odnosu na standard,ovo dodje skuplje samo 60-70 € u odnosu na pml9008
Trenutno kosta 777 € navodno dosta snizen.
Zvuci li to cemu.Ovdje zivim u stanu pa mi i ne treba nesto jako glasno.Ali ako je kvalitet zvuka dosta bolji u odnosu na standard,ovo dodje skuplje samo 60-70 € u odnosu na pml9008
- mc-twin
#25194 Re: TV uređaji - sve o tome
Probaj ga odspojiti i nanovo upariti s tv-om. Mozda se nesto "poremetilo", a moguce i da su baterije oslabile.jasko__10 wrote: ↑19/05/2024 10:42 Da li je ko imao slican slucaj samsung 65QE65Q67BAU daljinski ne reaguje tj kasni.
-
jasko__10
#25195 Re: TV uređaji - sve o tome
Daljinski za malom solarnom plocom,u postavkama pokazuje da ima 85% baterije.mc-twin wrote: ↑19/05/2024 17:28Probaj ga odspojiti i nanovo upariti s tv-om. Mozda se nesto "poremetilo", a moguce i da su baterije oslabile.jasko__10 wrote: ↑19/05/2024 10:42 Da li je ko imao slican slucaj samsung 65QE65Q67BAU daljinski ne reaguje tj kasni.
On nekada zavrseno radi ali kad krene da zeza samo bi ja covjek razbio.
- Pauza
#25196 Re: TV uređaji - sve o tome
Zaobiđi Hisense. Uzeo A6K samo "pizdim" kad treba upaliti TV i smanjiti ili prebaciti, nema šanse, prespor je sistem. ČEkaš 2 min jer se zaledi pa dok "dođe sebi". TV je nov, ni 2 mjeseca. Sve živo sam pogasio, svaku mogućnnost, svaki senzor, sve u nadi da ce sistem biti nešto brži. Ništa.-
P.S. Znaš šta je Tesla za ovaj TV: Svemirski brod. >Imam oba pa mogu uporediti.
-
Kuvet
#25197 Re: TV uređaji - sve o tome
Ekipa, nakon 6 godina, izgleda da mi je Samsungu dosao kraj. Pixeli nekakvi se pojavljuju, slika dobra, pa onda dodje do promjenjivosti tipa da u jednom trenutku vidim crnu, pa bijelu nijansu na istom dijelu TV-a, uglavnom zelio bih da se ovdje malo konsultujem. Budzet je negdje do 3k, u obzir dolazi Samsung, LG ili Sony. E sad, da li ici na ove entry varijante OLED televizora ili neke tipa QLED, MINILED. Mislim da bi mi za dnevni boravak bio sasvim dovoljan od 55". Uglavnom bi sluzio za filmove, serije i gaming (PS 5).
- mc-twin
#25198 Re: TV uređaji - sve o tome
Sto se tice oleda za taj budzet mozes uzeti dobar midrange televizor npr. LG C3. Eventualno Samsungov QD-oled ili Sony A80.
Sto se tice mini-led mogao bi ici na entry-level varijantu od Samsunga. Ja bih na tvom mjestu isao na C3.
Sto se tice mini-led mogao bi ici na entry-level varijantu od Samsunga. Ja bih na tvom mjestu isao na C3.
-
artur morgan
#25199 Re: TV uređaji - sve o tome
U tom budžetu Oled nije entry varijanta.Kuvet wrote: ↑20/05/2024 10:16 Ekipa, nakon 6 godina, izgleda da mi je Samsungu dosao kraj. Pixeli nekakvi se pojavljuju, slika dobra, pa onda dodje do promjenjivosti tipa da u jednom trenutku vidim crnu, pa bijelu nijansu na istom dijelu TV-a, uglavnom zelio bih da se ovdje malo konsultujem. Budzet je negdje do 3k, u obzir dolazi Samsung, LG ili Sony. E sad, da li ici na ove entry varijante OLED televizora ili neke tipa QLED, MINILED. Mislim da bi mi za dnevni boravak bio sasvim dovoljan od 55". Uglavnom bi sluzio za filmove, serije i gaming (PS 5).
To u principu ne postoji jer je svaki odličan. Odnosno nema šanse da pogriješiš koji god kupiš.
Jedina neka bitnija razlika između njih je kad koristiš tv za igranje. Druge razlike postoje i one ali kad porediš izravno dva oleda. Teško da ih drugačije možeš skužiti.
Imam dva oled tv-a par godina, jedan je namjenski kupljen, dok je drugi igrom slučaja kupljen i taj drugi bi trebao biti taj tzv. entry. Između ta dva oleda nije toliko značajna razlika u samom gledanju, koliko je razlika u cijeni. Imaj to na umu, da ne potrošiš previše. I jedan i drugi su odlični, bolji i ugodniji za glednje od tzv. qleda ( jer je to marketinški naziv ), dok sa miniledom nemam iskustva.
Moja preporuka je aktuelni LG Oled iz C serije ( C3 serija bi trebala biti aktuelna i unutar nje ima nekih manjih razlika u cijeni ) pošto sa njim imam iskustvo, tv je fantastičan. Recenzije su odlične i tradicionalno je jedan od najtraženijih oled televizora. Pogledati 4k video ( youtube, netflix... ) uvijek je sa njim poseban gušt i zadovoljstvo.
Dobro razgledaj oglase, i vidi da li ima popust. Zna biti dobrih popusta. Techno shop ima dobru ponudu za LG ili Sony televizore.
I gledaj da ne kupuješ izložbeni oled tv.
Kod mene je drugi oled tv bio izložbeni, koristim ga bez straha od burn-ina, igram na njemu povremeno ps5, i nema problema. Tako da strah nekih od oleda je preuveličan. Ne tvrdim da burn in nije moguć, ali ne dolazi do njega tako lako. Jedini bi bio savjet, izbjegavati korištenje tv-a duže vrijeme sa fisksnom slikom ( zaustaviti igru na ps5, koristiti ga kao monitor za pc, smetnje na tv kanalu ) a za logo od tv programa povremeno mijenjati tv kanale, i podesiti neke opcije na tv-u u vezi sa njima. Radi prevencije. Zaustavljanje sadržaja na youtube, netflixu i sl. nije problem jer se automatski uključuje pokretni wallpapers.
-
Kuvet
#25200 Re: TV uređaji - sve o tome
Hvala puno na odgovorima. Gledao sam i ja recenzija od C3, i cini mi se najprihvatljiviji, pa cu vidjeti da ga kupim, odnosno omjer ulozeno/dobijeno.