Pa valjda da ih razuvjeri. Eto skrenuli neocekivano s kursa pa da ih se vrati. Nema drugo.zilog wrote: ↑15/05/2024 18:33Ako su, po tebi, Madjari balansirali i ako je ovo iznenadjenje, onda me uopste ne cudi, sto predlazes odlaganje...geoxx wrote: ↑15/05/2024 16:23 Bas ono Madjari su dosad balansirali, uglavnom nisi bio siguran da li zastupaju srpske interese, a nije ni da su na medjunarodnom nivou poznati kao rusofili i islamofobi pa da posumnjas.
Mozda je najbolje da se rezolucija jos jednom odlozi kako bi se sabrali nakon ove iznenadjujuce odluke Madjarske.![]()
Orban i ekipa oko njega, su bas SVE ucinili da se komotno mogu poistovjetiti sa osovinom Putler-Vucic. E pa koliko su ova dvojica balansirala oko BiH, toliko je i stakor sa klikom...
Rezolucija o genocidu u Srebrenici
-
Jordan1961
#51 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
- Mr.Sojic
#52 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
Fali im jos ono - Bazinga!komsinica_s_drugog wrote: ↑15/05/2024 18:37 Pa daj podesite te uredjaje za sarkazam, eto vas k'o Sheldon.
-
PM72
#53 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
Napraviše od ljudske patnje i ubijanja Eurovizuju...
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#54 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
Nevjerovatno mi je da ljudi koji su hiljadama kilometara daleko od nas nađu načina da se upoznaju šta se ovdje stvarno desilo i prema tome zauzmu stav, a lokalni uhljubi i kvazi intelektualci malo-malo tripuju s teorijama zavjere po kojima nisu sigurni za Kapiju i Markale.
Taj dan kad se desio pokolj na pijaci markale krenuo sam tamo s fasungom cigareta da pokušam kupit neku konzervu i povrće. Iskreno bilo mi je lijeno da šetam sve do grada i s komšijom sam otišao na A.polje na pijacu. Kad sam se vratio kući tajac, a ja pojma nisam imao šta je bilo. Moji su kontali da sam tamo.
20godina poslije radna kolegica počela priču kako otisak granate ne odgovara zavničnoj verziji događaja. Pitam je jesi li to ti stručnja forenzične balistike? Kaže vidjela na TV kako neki inžinjer objašnjava. Koja TV? Happy.
Uglavnom se mogu suzdržati ali ona je otišla u 3 lijepe da je cijela zgrada orila.
Meni je lijenost taj dan možda spasila život ali ako nastavimo da budemo lijeni u širenju istine laž će pobijediti.
Prije 2 godine bila nam je ekipa iz Novog sada i naveće se pokrenula polako i prića oko zločina. Zovnem konobara koji je iz Srebrenice 83 godište i zamolim ga da skine majicu. Na leđima ima na 2 mjesta isječena 4c. Ispričao mim je još neke datalje svoje "avanture". Lik za kojeg sam bio uvjeren da je u duši četo je ostatak večeri preplakao. Ne treba mrzit, petljat i falsifikovati. Treba što širi krug upoznati sa faktima koji su i bez šminkanja previše užasni.
Taj dan kad se desio pokolj na pijaci markale krenuo sam tamo s fasungom cigareta da pokušam kupit neku konzervu i povrće. Iskreno bilo mi je lijeno da šetam sve do grada i s komšijom sam otišao na A.polje na pijacu. Kad sam se vratio kući tajac, a ja pojma nisam imao šta je bilo. Moji su kontali da sam tamo.
20godina poslije radna kolegica počela priču kako otisak granate ne odgovara zavničnoj verziji događaja. Pitam je jesi li to ti stručnja forenzične balistike? Kaže vidjela na TV kako neki inžinjer objašnjava. Koja TV? Happy.
Uglavnom se mogu suzdržati ali ona je otišla u 3 lijepe da je cijela zgrada orila.
Meni je lijenost taj dan možda spasila život ali ako nastavimo da budemo lijeni u širenju istine laž će pobijediti.
Prije 2 godine bila nam je ekipa iz Novog sada i naveće se pokrenula polako i prića oko zločina. Zovnem konobara koji je iz Srebrenice 83 godište i zamolim ga da skine majicu. Na leđima ima na 2 mjesta isječena 4c. Ispričao mim je još neke datalje svoje "avanture". Lik za kojeg sam bio uvjeren da je u duši četo je ostatak večeri preplakao. Ne treba mrzit, petljat i falsifikovati. Treba što širi krug upoznati sa faktima koji su i bez šminkanja previše užasni.
-
zilog
#55 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
Ok, do mene je. Nisam ni gledao ko pise...komsinica_s_drugog wrote: ↑15/05/2024 18:37 Pa daj podesite te uredjaje za sarkazam, eto vas k'o Sheldon.
-
Kaza1
#56 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
Ne mogu se apsolutno sjetiti kad sam posljednji put napisao komentar na Klix forumu, toliko je godina proslo od tada, ali redovno citam teme na Politici, i nikako mi nije jasno zasto imam zabranu citanja ove dvije goruce teme " Politicko desavanje u BiH" i "Narod i Pravda...", nit pisao i nekoga uvrijedio, ni bilo sta drugo.512MB wrote: ↑15/05/2024 15:35Zašto ti iz dijaspore smiješ na temu politika a ostala dijaspora neGandalfSivi wrote: ↑15/05/2024 14:15 Da se ne bih sa moderatorima ganjao po drugoj temi, mislim da mozemo ovdje nastaviti sa pricom o Rezoluciji UN-a o genocidu u Srebrenici. Kako trenutno stvari stoje, glasanje bi trebalo biti 23. maja![]()
Moze li mi se ova zabrana skinuti, jer mi nikako nije jasno po kom principu je moja IP adresa potpala pod ovu zabranu.
- Mr.Sojic
#57 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
Nije samo tebi, nego je i meni tj.svima nama " auslenderima" koji imamo ip adresu van BiH. Mislim da je ovo, ali nisam siguranKaza1 wrote: ↑15/05/2024 20:13Ne mogu se apsolutno sjetiti kad sam posljednji put napisao komentar na Klix forumu, toliko je godina proslo od tada, ali redovno citam teme na Politici, i nikako mi nije jasno zasto imam zabranu citanja ove dvije goruce teme " Politicko desavanje u BiH" i "Narod i Pravda...", nit pisao i nekoga uvrijedio, ni bilo sta drugo.512MB wrote: ↑15/05/2024 15:35Zašto ti iz dijaspore smiješ na temu politika a ostala dijaspora neGandalfSivi wrote: ↑15/05/2024 14:15 Da se ne bih sa moderatorima ganjao po drugoj temi, mislim da mozemo ovdje nastaviti sa pricom o Rezoluciji UN-a o genocidu u Srebrenici. Kako trenutno stvari stoje, glasanje bi trebalo biti 23. maja![]()
Moze li mi se ova zabrana skinuti, jer mi nikako nije jasno po kom principu je moja IP adresa potpala pod ovu zabranu.
-
palermo
#58 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
Vjerovayno si u pravu.Chmoljo wrote: ↑15/05/2024 15:38zato što je pokazo člansku SDPa.512MB wrote: ↑15/05/2024 15:35Zašto ti iz dijaspore smiješ na temu politika a ostala dijaspora neGandalfSivi wrote: ↑15/05/2024 14:15 Da se ne bih sa moderatorima ganjao po drugoj temi, mislim da mozemo ovdje nastaviti sa pricom o Rezoluciji UN-a o genocidu u Srebrenici. Kako trenutno stvari stoje, glasanje bi trebalo biti 23. maja![]()
Mada je mislim pravo pitanje kako tebi to ne smeta i zasto se ne.pobunis.
-
Kaza1
#59 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
Otkad pratim ovaj forum i koje sve likove pamtim, nikad se ovako nesto ni blizu nije desavalo.Mr.Sojic wrote: ↑15/05/2024 20:59Nije samo tebi, nego je i meni tj.svima nama " auslenderima" koji imamo ip adresu van BiH. Mislim da je ovo, ali nisam siguranKaza1 wrote: ↑15/05/2024 20:13Ne mogu se apsolutno sjetiti kad sam posljednji put napisao komentar na Klix forumu, toliko je godina proslo od tada, ali redovno citam teme na Politici, i nikako mi nije jasno zasto imam zabranu citanja ove dvije goruce teme " Politicko desavanje u BiH" i "Narod i Pravda...", nit pisao i nekoga uvrijedio, ni bilo sta drugo.
Moze li mi se ova zabrana skinuti, jer mi nikako nije jasno po kom principu je moja IP adresa potpala pod ovu zabranu.![]()
Sve mislim sta god jos napisem, da ce biti protiv pravila foruma, ali stvarno nije fer.
- GandalfSivi
#60 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
Niko mi nije dao pristup i ne koristim VPN. Jutros je par stranica na toj temi izbrisano, ne bili me se izbacilo, tako da necu pisati tamo cesto, pogotovo ni rijec o “zabranjenim” temama.
Ali hajmo pokusati ne usrati ovu temu, jer jeste bitna (i zasluzuje da ima svoju temu, a ne da bude u miksu sa svim ostalim).
Nisam stigao, je li ko slusao Denisa, kakav je bio danas?
Ali hajmo pokusati ne usrati ovu temu, jer jeste bitna (i zasluzuje da ima svoju temu, a ne da bude u miksu sa svim ostalim).
- Point.
#61 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
Koliko sam upratio, zabranili su dostup nekim temama dijaspori. Dobrodošao u 2024 godinu., keep on rockin' in a free world.Kaza1 wrote: ↑15/05/2024 22:02Otkad pratim ovaj forum i koje sve likove pamtim, nikad se ovako nesto ni blizu nije desavalo.Mr.Sojic wrote: ↑15/05/2024 20:59Nije samo tebi, nego je i meni tj.svima nama " auslenderima" koji imamo ip adresu van BiH. Mislim da je ovo, ali nisam siguranKaza1 wrote: ↑15/05/2024 20:13
Ne mogu se apsolutno sjetiti kad sam posljednji put napisao komentar na Klix forumu, toliko je godina proslo od tada, ali redovno citam teme na Politici, i nikako mi nije jasno zasto imam zabranu citanja ove dvije goruce teme " Politicko desavanje u BiH" i "Narod i Pravda...", nit pisao i nekoga uvrijedio, ni bilo sta drugo.
Moze li mi se ova zabrana skinuti, jer mi nikako nije jasno po kom principu je moja IP adresa potpala pod ovu zabranu.![]()
Sve mislim sta god jos napisem, da ce biti protiv pravila foruma, ali stvarno nije fer.
- Point.
#62 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
Nisam ni ja, al ovo je sažetak.GandalfSivi wrote: ↑15/05/2024 23:09 Niko mi nije dao pristup i ne koristim VPN. Jutros je par stranica na toj temi izbrisano, ne bili me se izbacilo, tako da necu pisati tamo cesto, pogotovo ni rijec o “zabranjenim” temama.
Na početku je kazao da je visoki predstavnik jedini zvaničnik koji može podnijeti izvještaj pred Vijeće sigurnosti UN-a, a ne entiteti.
"Izvještaji koji dolaze iz entiteta su pravno ništavni. Samo se država obraća UN-u, a ne entiteti", kazao je Bećirović.
Istakao je da je Bosna i Hercegovina članica Vijeća Evrope, UN-a i država koja je na putu u EU i NATO.
"U martu ove godine postignut je jedan važan korak. Evropsko vijeće je odlučilo da otvori pregovore sa BiH. To je veliki poticaj za građane ove države", rekao je Bećirović.
Poručio je da svijet treba znati istinu.
"Ključni problem BiH ne potiče iz naše države, već dolazi izvan granica. To su utvrdili najviši sudovi UN-a. Haški tribunal je utvrdio karakter rata u svojoj presudi protiv rukovodioca Službe državne bezbjednosti SRJ. Presuda potvrđuje da nije bilo građanskog rata u BiH", kazao je Bećirović.
Govoreći o genocidu počinjenom u BiH rekao je da je Srebrenici strašni podsjetnik na historiju naše zemlje.
"Presuda najviših sudova kažu da je počinjen genocid. Lideri Republike Srpske ne poštuju presude sudova, oni slave presuđene ratne zločince i kažu da će i dalje provoditi mjere takvih ratnih zločinaca. To se može uzeti kao prijetnja počinjenu novog genocida. Zato je potrebno da Generalna skupština UN-a usvoji rezoluciju. Ona je od najveće moguće važnosti za širenje svijesti o genocidu koji je počinjen nad Bošnjacima. To je važan civilizacijski korak za istinu i pravdu", kazao je Bećirović.
Naglasio je da vlasti RS-a tumače selektivno Dejtonski sporazum i potkopavaju nezavisnost BiH
"Oni prijete miru i stabilnosti. Posljednji izvještaj OHR-a upravo to naglašava. Mir i stabilnost su ugroženi antidejtonskim politikama RS. Godinama pokušavaju promijeniti odluke iz Dejtonskog sporazuma. Vlasti RS nastoje blokirati ključne institucije u BiH, OHR i Ustavni sud", rekao je Bećirović.
Smatra da je međunarodna zajednica utvrdila obaveze i odgovornosti u BiH.
"Ona ima sve potrebne instrumente kojima se garantuje mir i stabilnost. Izuzetno je važno da se jačaju institucije visokog predstavnika. Odluke visokog predstavnika moraju se provoditi u djelo na cijeloj teritoriji države", kazao je Bećirović.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#63 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
zato što mu je redni broj članske niži od mog.
- GandalfSivi
#64 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
Ovaj jos gori. Jeste nizi, ali nije to tema emisije, ne trolaj, prijavit cu te
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#66 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
Upravo je u tome poenta jado jadni da istinu pokusavas lazima sakrti."Nas čeka težak posao, i da budem sasvim ličan, za mene možda najtežih sedam dana od kada sam premijer ili predsednik Srbije. Biću potpuno posvećen našoj borbi i već od nedelje uveče, ponedeljka, pa sve do tog četvrtka u popodnevnim ili večernjim satima provešću u Njujorku, gde ću se boriti za istinu, znajući da nemamo nikakvu šansu da pobedimo. Ama baš nikakvu", rekao je Vučić u Ruskom domu u okviru svog govora na temu "Revizija istorijskih činjenica i otpor slobodarskih naroda".
"Ali nemamo izbora. Saterali su nas u ćošak, a kada vas sateraju u čošak, onda više ne brinete o tome možete li da se sklonite ili možete li da izađete, jer iz čoška izlaza nema. Već se koncentrišete na ono što branite, a ono što branimo i ono što im nećemo dati da nam uzmu - to su čast, to je Republika Srpska i to je Republika Srbija. Borićemo se za Srbiju i snažnije i jače nego što su očekivali, kao što smo se borili do sada. I kad usvoje tu rezoluciju, borićemo se još snažnije", naglasio je Vučić.
- 512MB
#67 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
Pa poslije ovoga si tamo napisao postGandalfSivi wrote: ↑15/05/2024 23:09 Niko mi nije dao pristup i ne koristim VPN. Jutros je par stranica na toj temi izbrisano, ne bili me se izbacilo, tako da necu pisati tamo cesto, pogotovo ni rijec o “zabranjenim” temama.
Dakle sva dijaspora je banovana osim Gandalf. Zašto, jer si bio admin nekad?
Uostalom tema se može redovno čitati, bez VPNa itd.
-
Bossona
#68 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
Dobri ljudi i njihova dobra dijala će zauvijek ostati sadašnjim i budućim generacijama da svjedoče o njima ali i nečasnih koji su izdali, prodali i ponizili zrtve genocida i njihove najbliže, jer su trgovali sa džetima i njihovim nalogodavcima. Oni su bili i ostali najveći čuvari i perači krvavih ruku dželata i bliski ahbabi negatora genocida.
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#69 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
Gospodin Gandalf zaobilazi pravila i iskoristava "propuste" u forumskom software tako sto ide po Memberslist, trazi postove drugih ljudi na tim temama i onda ih quota. Gandalf-a trenutno jedino "spasava" nedostatak vremena
-
sajber87
#70 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
Radi se o diktaturama, diktature i autokratije se medjusobno podrzavaju, njima je najveci neprijatelj demokratija, u svijetu je raslojavanje po tom pitanju, a ekstremna desnica je po defaultu za autokratiju diktaturu gajenje korupcije gusenje sloboda itd
- Point.
#71 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
Kako se može čitati kad stoji:512MB wrote: ↑16/05/2024 08:25Pa poslije ovoga si tamo napisao postGandalfSivi wrote: ↑15/05/2024 23:09 Niko mi nije dao pristup i ne koristim VPN. Jutros je par stranica na toj temi izbrisano, ne bili me se izbacilo, tako da necu pisati tamo cesto, pogotovo ni rijec o “zabranjenim” temama.
Nisam stigao, je li ko slusao Denisa, kakav je bio danas?![]()
Dakle sva dijaspora je banovana osim Gandalf. Zašto, jer si bio admin nekad?
Uostalom tema se može redovno čitati, bez VPNa itd.
Forbidden
You don't have permission to access this resource.
Lično, mislim da bi se trebalo omogućiti barem čitanje tema ako se već krenulo tom džadom zabrane komentarisanja bosancima i hercegovcima koji žive van domovine.
- Point.
#72 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
Upravo tako. Dovoljno je vidjeti ove države koje se protive rezoluciji ko im je na vlasti i koliko dugo. Sljepljeni sa foteljom.
-
Škobo Habu
#73 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
[media]https://www.alo.rs/vesti/politika/90807 ... ucica/vest[/media]- Zašto sam izabrao ovakav put? Za sedam dana vi ćete ovde u studiju sa nekim da pričate, a ja ću biti u Njujorku. Oni će formalno da pobede, ali mislim da će svaki Srbin ponosno da se oseća. I večeras smo se borili i dobili potvrdu da će neki biti uzdržani. Dakle svi oni koji ne uđu u salu ili kako se to kolokvijalno kaže "budu u toaletu" su oni koji nisu hteli da glasaju za Rezoluciju. Veliki pritisak vrše i na islamske zemlje, naši protivnici su Berlin, Vašington, London.
Mađarska će sigurno glasati protiv, siguran sam da Slovačka neće glasati za. Siguran sam da moj prijatelj sa Kipra neće glasati za, i moji prijatelji lični i ove zemlje, iz Emirata i Bahreina neće glasati za. Razgovarao sam sa predsedniko Sijem lično i on je meni ukazao koliko mu je odvratno šta rade protiv Srbije i beskrajno mu hvala na tome. To je fantastično odgovoran i ozbiljan čovek i video koliko mu smeta to što rade Srbiji. Radimo sa svima, sve što možemo radimo, ali mi smo mala Srbija ne zaboravite. Za dve zemlje smo postigli važan rezultat večeras.
- Odnosi sa Sarajevom konstantno idu nizbrdo. Jedina vrsta napretka je išla u onim trenucima kada smo u crnim vrećama slali ljude koje smo hapsili u Haški tribunal. Ja želim najbolje odnose sa bošnjacima. Svaki put ćemo pružiti pijetet žrtvama bošnjačkim. Nemojte da smetnete sa uma da njihov glavni protagonista Bećirović je napisao knjigu o glavna 4 genocida. Ne znate da li biste se smejali ili plakali.
- Porodice Foht
#74 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
E kad bi se moglo da “formalno ne pobede”, tu je kvaka.
Hajmo dalje, Pic.kousti, imas li sta novo?
Hajmo dalje, Pic.kousti, imas li sta novo?
-
JovicSA
#75 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici
Rezolucija je potrebna iako formalno ništa neće promijeniti u BiH, pogotovo ne u RS-u i tom političkom tkivu RS-a, samo mene jede jedan crv sumnje. Ono makar i hipotetički ja imam mrvu rezerve jer šta ako Zapad Srebrenicu i rezoluciju koristi samo kao srestvo ucjene i pritiska Srbije...'ebe se njima za muslimanima u Bosni i njihovim žrtvama? Samo pokušavam razmišljati malo "out of box", imamo li onda kakvu strategiju ili se pustiti da nas nosi crna rijeka?