Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
- SmokingMan
#851 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Intersantno mi je semantičko - apologetsko umanjivanje, nijedno vrijeme nije bilo pošteđeno njegovih sila podmuklosti.
-
sumirprimus
#852 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Jadan BI zapad kriv za sve. sad bi oni ali eto ne mogu jer imaju diktatore koje je zapad instaliro, ko i hamas. uvuek im drugi krivi. yeah right.
-
Hakiz
#853 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Zato što im je bolje tako nego da ih zapad opet kolonizira. Ne želi Kongo da mu neki novi kralj Leopold iz Belgije opet siječe šake kongoancima.Peacean wrote: ↑14/05/2024 13:16A zašto se čeka da oni to odrade? Zašto istok ne uzme stvar u svoje ruke i sam izbaci te kompanije, počne da naoružava Palestinu i počne da rješava svoje probleme? Nemoj mi samo reći da su i njima bitnije pare nego nevini životi.Hakiz wrote: ↑14/05/2024 13:13Sam zapad se gura.
Eto, neka Amerika prestane da podržava Izrael i pusti da se Izrael dogovori sa Palestinom, Iranom itd.
Neka Njemačka prestane prodavati oružje Izraelu.
Neka Zapad povuče sve kompanije i biznise sa Istoka.
Neka se Zapad potpuno povuče sa Istoka i ostavi Istok da sam rješava svoje probleme.
Može?
- Bloo
- Globalna šefica
#854 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Ko ne misli?sumirprimus wrote: ↑14/05/2024 12:26 Naravno da nista nece promijeniti cinjenicu da VI mislite da izrael cini genocid, nema veze sto to ne misle u ostatku sveijta, osim ako ne mislite na al dzaziru, rusiju i iran.
Vlade?
Narod?
Pojedinci?
Grupe?
MAsa?
-
sumirprimus
#855 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
a sta je vlada nego legitimno izabrana vlast od naroda? daj ba da se ne zezamo, to sto je manjina glasna u grupama i na ulicama ne znaci da tiha vecina isto misli.
-
sumirprimus
#856 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
napravite bilo gdje na zapadu anketu podrska izrael ili palestina. i da vidimo.
iako se ne slazu s natanjahu vladom, i misle da su debelo pretjerali, njima vise smeta je sto to predugo traje ako cemo realno, u smislu da im pravi probleme na nihovim loklanim i opstim izborima i sa manjinama kuci, a ne koga oni zbilja podrzavaju.
iako se ne slazu s natanjahu vladom, i misle da su debelo pretjerali, njima vise smeta je sto to predugo traje ako cemo realno, u smislu da im pravi probleme na nihovim loklanim i opstim izborima i sa manjinama kuci, a ne koga oni zbilja podrzavaju.
-
Hakiz
#857 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Samo, ovdje podržavamo Palestinu. Nismo Zapad.
Ako ti misliš da ćeš nas promijeniti, Sizifov ti je to posao.
Ako ti misliš da ćeš nas promijeniti, Sizifov ti je to posao.
-
sumirprimus
#858 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Ne mislim vas mijenjati, sta ce mi to u zivotu
No iznosim svoj stav i misljenje, takvo kakvo je, valjda je dozvoljeno, uvijek mi mozete zabraniti.
No iznosim svoj stav i misljenje, takvo kakvo je, valjda je dozvoljeno, uvijek mi mozete zabraniti.
- AleksoMKD
#859 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Nemogu i da hoce.
Preslabi su a i odma bi ih isamarali.
- dr_Evil
#860 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Pa nismo velike medijske kuce pa da zabranjujemo.. samo ti.sumirprimus wrote: ↑14/05/2024 13:37 Ne mislim vas mijenjati, sta ce mi to u zivotu
No iznosim svoj stav i misljenje, takvo kakvo je, valjda je dozvoljeno, uvijek mi mozete zabraniti.![]()
- SmokingMan
#861 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Da nas, gluho bilo zbog podrške, ne čuju kraljevi belog fosfora.
- alijagoro
#862 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Pa normalno da Zapad podrzava Izrael i oni su uglavnom ovo do skoro radili isto sto i Izrael,plus oni su ti finansijeri projekta Izrael,ocekivati od Zapada promjenu misljenja je isto kao da ocekujes prihvatanje genocida u Srebrenici od strane Srbije,malo koji lopov/ubica odnosno saucesnik prihvati krivicu.
- alijagoro
- lotPi
#864 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Ne kontam, sta bi bila alternativa zapadu?alijagoro wrote: ↑14/05/2024 13:48 Pa normalno da Zapad podrzava Izrael i oni su uglavnom ovo do skoro radili isto sto i Izrael,plus oni su ti finansijeri projekta Izrael,ocekivati od Zapada promjenu misljenja je isto kao da ocekujes prihvatanje genocida u Srebrenici od strane Srbije,malo koji lopov/ubica odnosno saucesnik prihvati krivicu.
Mozda istok, sjever, jug .....
Gledajte na situaciju iz nase perspektive i sta je za nas u ovom trenutku a i dugorocno dobro i od koristi.
Dragi zapad kada kontam sta bi nam donijela Rusija, Kina, Iran ili arapske drzave .....
A i oni su radili potpuno isto kao i zapad, naravno u svojim mogucnostima i u svoje vrijeme!
- alijagoro
#865 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
A gdje sam ja pisao o alternativi Zapadu?lotPi wrote: ↑14/05/2024 13:51Ne kontam, sta bi bila alternativa zapadu?alijagoro wrote: ↑14/05/2024 13:48 Pa normalno da Zapad podrzava Izrael i oni su uglavnom ovo do skoro radili isto sto i Izrael,plus oni su ti finansijeri projekta Izrael,ocekivati od Zapada promjenu misljenja je isto kao da ocekujes prihvatanje genocida u Srebrenici od strane Srbije,malo koji lopov/ubica odnosno saucesnik prihvati krivicu.
Gledajte na situaciju iz nase perspektive i sta je za nas u ovom trenutku a i dugorocno dobro i od koristi.
Dragi zapad kada kontam sta bi nam donijela Rusija, Kina, Iran ili arapske drzave .....
A i oni su radili potpuno isto kao i zapad, naravno u svojim mogucnostima i u svoje vrijeme!
- lotPi
#866 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Mozda nisi ti (sorry) direktno ali je logican zakljucak iz mnogobrojnih komentara koji pljuju po zapadu a samo nas on drzi na tankoj niti da opstanemo kao drzava i nacija.alijagoro wrote: ↑14/05/2024 13:54A gdje sam ja pisao o alternativi Zapadu?lotPi wrote: ↑14/05/2024 13:51Ne kontam, sta bi bila alternativa zapadu?alijagoro wrote: ↑14/05/2024 13:48 Pa normalno da Zapad podrzava Izrael i oni su uglavnom ovo do skoro radili isto sto i Izrael,plus oni su ti finansijeri projekta Izrael,ocekivati od Zapada promjenu misljenja je isto kao da ocekujes prihvatanje genocida u Srebrenici od strane Srbije,malo koji lopov/ubica odnosno saucesnik prihvati krivicu.
Ostali nas guraju u ruske ili srpske "svetove", od Rusije do Turske i Irana!
-
Seyfo
#867 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Pa BRICS je alternativa zapadu,međutim mi i geografski i svakako pripadamo Evropi. Bježati bilo gdje od EU i NATO bi za nas bioo kontraproduktivno. Imamo sreće što se u toj EU najbolje živi na kugli zemaljskoj
- lotPi
#868 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Jel' ti to fakat ozbiljno mislis ili samo trolas?
BRICS !?
Smijesno je o tome i razmisljati.
-
Seyfo
#869 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Nadam se da si pročitao do kraja šta sam napisao. Čitave 3 rečenice. Valjda to nije toliki problem.
- lotPi
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#871 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Tvoje mišljenje je da i sebi trebamo usaditi u glavu da je zapad najbolji na svijetu, a ne da je i on samo jedan faktor u svijetu.lotPi wrote: ↑14/05/2024 13:56Mozda nisi ti (sorry) direktno ali je logican zakljucak iz mnogobrojnih komentara koji pljuju po zapadu a samo nas on drzi na tankoj niti da opstanemo kao drzava i nacija.alijagoro wrote: ↑14/05/2024 13:54A gdje sam ja pisao o alternativi Zapadu?lotPi wrote: ↑14/05/2024 13:51
Ne kontam, sta bi bila alternativa zapadu?
Ostali nas guraju u ruske ili srpske "svetove", od Rusije do Turske i Irana!
Definitivno najbolji za nas, ali zastupati tezu da treba samom sebi raditi neki auto-brainwashing je smiješno.
- lotPi
#872 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
To nisam rekao miti mislim ali je za nas jedina alternativa.sehohari wrote: ↑14/05/2024 14:19Tvoje mišljenje je da i sebi trebamo usaditi u glavu da je zapad najbolji na svijetu, a ne da je i on samo jedan faktor u svijetu.
Definitivno najbolji za nas, ali zastupati tezu da treba samom sebi raditi neki auto-brainwashing je smiješno.
Zapad je bez obzira na sve manjkavosti nesto najbolje sto je nasa civilizacija uspjela da stvori.
- dr_Evil
#873 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Mislim da ti je zakljucak los. Nama je mjesto na zapadnom carstu, i nadam se da cemo se uspjeti pridruziti istom, ali iskreno ne vjerujem za nasih zivota. Mi alternativu nemamo.
Ali s druge strane obaveza je da otvoreno, ili barem koliko nam prilike dozvoljavaju pricao o losim pojavama u drustvu(valjda su nas zato skolovali), a pogotovo ako je genocid, etnicko ciscenje ili tome slicno u pitanju. Onog trena kad nestane slobode govora, a poprilicno je umanjena, tada mozes ocekivati i pocetak kraja drustva(pogledaj BIH ili generalno Jugu). Smisla nema sutiti, ali osuda necega ne treba biti tumacena da si nesto drugo, nego naprotiv branis slobodu govora i demokratiju.
Osuda cionizma nije antisemitizam, niti je osuda Bidenove invazije na Gazu podrska Rusiji i Kini.
- lotPi
#874 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
dr_Evil wrote: ↑14/05/2024 14:26Mislim da ti je zakljucak los. Nama je mjesto na zapadnom carstu, i nadam se da cemo se uspjeti pridruziti istom, ali iskreno ne vjerujem za nasih zivota. Mi alternativu nemamo.
Ali s druge strane obaveza je da otvoreno, ili barem koliko nam prilike dozvoljavaju pricao o losim pojavama u drustvu(valjda su nas zato skolovali), a pogotovo ako je genocid, etnicko ciscenje ili tome slicno u pitanju. Onog trena kad nestane slobode govora, a poprilicno je umanjena, tada mozes ocekivati i pocetak kraja drustva(pogledaj BIH ili generalno Jugu). Smisla nema sutiti, ali osuda necega ne treba biti tumacena da si nesto drugo, nego naprotiv branis slobodu govora i demokratiju.
Osuda cionizma nije antisemitizam, niti je osuda Bidenove invazije na Gazu podrska Rusiji i Kini.
Moj zakljucak je potpuno ispravan.
Jedno je pljuvati po jednoj cjelini a drugo kritikovati genocid, etnicko ciscenje ili tome slicno u pitanju.
Tu se slazemo u potpunosti.
Ali se nikada necu sloziti sa pokusajima guranja na istok, BRICS i ostala sranja.
-
Hakiz
#875 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Jeste nama sjeverozapadno od Konstantinopolja. Možda drugi misle drugačije.lotPi wrote: ↑14/05/2024 14:22To nisam rekao miti mislim ali je za nas jedina alternativa.
Zapad je bez obzira na sve manjkavosti nesto najbolje sto je nasa civilizacija uspjela da stvori.
Nebitno, nama Zapad možda jeste najbolji, ali teško ćemo na njega doći, a da ostanemo svoji. Vidite šta Bugari traže od Makedonaca, na drugoj temi forumaš AleksoMD piše o tome, EU podržava Bugare, pa zamislite šta će Hrvatska od nas tražiti kada se dođe u opasnost da budemo primani u EU.
Ali, to je za drugu temu, pa neću više.