Tvrdim da su glavni uzroci gužvi u saobraćaju: 1. Instagram vozači i 2. nesposobni vozači. Tek onda slijede broj vozila, infrastruktura,(ne)podešeni semafori i sve ostalo.izvrsni direktor wrote: ↑13/05/2024 09:19Steta mu krivnoviclan wrote: ↑13/05/2024 06:52 https://avaz.ba/bih/sarajevo/904299/nes ... zeleni-val
Nesnosne gužve začepile Sarajevo: Na pojedinim raskrsnicama ne postoji zeleni val
Jevem li ti steta adaptivno upravljanje![]()
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Laplace
#47076 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
- madesa
#47077 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
vozis se mic po mic i kako ce tu neko biti nesposoban.Laplace wrote: ↑13/05/2024 13:00Tvrdim da su glavni uzroci gužvi u saobraćaju: 1. Instagram vozači i 2. nesposobni vozači. Tek onda slijede broj vozila, infrastruktura,(ne)podešeni semafori i sve ostalo.izvrsni direktor wrote: ↑13/05/2024 09:19Steta mu krivnoviclan wrote: ↑13/05/2024 06:52 https://avaz.ba/bih/sarajevo/904299/nes ... zeleni-val
Nesnosne gužve začepile Sarajevo: Na pojedinim raskrsnicama ne postoji zeleni val
Najveci uzrok je nenormalan broj vozila , znam domacinstva od 4 clana gdje sva 4 imaju po auto. Veliki broj radova na cesti gdje se jedna traka zatvori nastaje haos.
- Laplace
#47078 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
I onda u toj mic-po-mic vožnji svako malo vidiš da neko kasni po 10 do 15 sekundi jer mora završiti neki komentar na Facebooku ili Instagramu. Na kružnom lik ima čisto uključenje, ali čeka nešto i propusti priliku.madesa wrote: ↑13/05/2024 13:05vozis se mic po mic i kako ce tu neko biti nesposoban.![]()
Najveci uzrok je nenormalan broj vozila , znam domacinstva od 4 clana gdje sva 4 imaju po auto. Veliki broj radova na cesti gdje se jedna traka zatvori nastaje haos.
-
BadBoy
#47079 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To su ti uzroci ali ne tim redom. Na prvom mjestu ubjedljivo je broj auta pa onda telefon vozači jebali ih telefoni.Laplace wrote: ↑13/05/2024 13:00Tvrdim da su glavni uzroci gužvi u saobraćaju: 1. Instagram vozači i 2. nesposobni vozači. Tek onda slijede broj vozila, infrastruktura,(ne)podešeni semafori i sve ostalo.izvrsni direktor wrote: ↑13/05/2024 09:19Steta mu krivnoviclan wrote: ↑13/05/2024 06:52 https://avaz.ba/bih/sarajevo/904299/nes ... zeleni-val
-
kakaljin
#47080 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Svi kukaju a svi se voze autima i placaju skupo gorivoBadBoy wrote: ↑13/05/2024 16:08To su ti uzroci ali ne tim redom. Na prvom mjestu ubjedljivo je broj auta pa onda telefon vozači jebali ih telefoni.
- Laplace
#47081 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Auta se nakupi često iz razloga koji sam naveo u primjeru prije par komentara: umjesto da na zeleno prođe osam auta prođu dva. Nova auta stižu a kroz raskrsnicu prolazi dva do tri puta manje auta nego što bi trebalo i eto nam kolona.BadBoy wrote: ↑13/05/2024 16:08To su ti uzroci ali ne tim redom. Na prvom mjestu ubjedljivo je broj auta pa onda telefon vozači jebali ih telefoni.
Na ulasku u kružni tok mogu proći dva auta prije nego što stigne auto koje je već u kružnom (a da mu ne smetaju), ali onaj prvi nešto čeka i oba auta ostanu prije kružnog. Stižu novi, a ovaj prvi se i dalje ne može odlučiti da uđe u kružni tok i opet imamo stvaranje kolona. Da ne spominjemo nekorištenje unutrašnje trake pa u kružnom imamo duplo anje vozila nego što on može da primi.
Pri prilasku raskrsnici ili kružnom toku tipkači kasne, ostave rupu ispred sebe pa dok to pokriju iza se poveća kolona. Na izlask iz kružnog rijetko ko signalizira da će izaći pa samim time onaj ko treba ući kasni par sekundii opet povećanje gužvi.
Dodaj tome puštače, koji puštaju da im se uključe preko duple pune ili pješačkog ostrva i još poneke pojave na cestama, sve to pomalo doprinosi većem broju auta u kolonama.
Uz to, loš javni prevoz na koji se ne može osloniti dovodi do toga da autom idu i oni koji to ne bi htjeli kad bi imali kvalitetnu alternativu.
- nepass1
#47082 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Danas lik ulazi u kruzni kuca poruku na mobitelu izlazi iz kruznog. Nek me jebe ako je u jednom trenutku pogledao cestu spigle i okolinu.
Ali haj to kako me starudija u bordo koroli ispizdi, da sam ga mogao kako zaustaviti glavu bi mu razbio od haubu
Prvo mi uleti u a.b.srebrne gore od beko shopa nije lijevo ni pogledao. Moradoh kociti dobro da ga ne udarim. Iz ante babica idemo desno prema gradu. 7sec na semaforu, lik prikoci saceka da dodje na 1sec i prodje.
Majke mi moje da sam imao pistolj ako ga ne bi ubio, bez razmisljanja smrtna presuda. Sebicni supak.
Ali haj to kako me starudija u bordo koroli ispizdi, da sam ga mogao kako zaustaviti glavu bi mu razbio od haubu
Prvo mi uleti u a.b.srebrne gore od beko shopa nije lijevo ni pogledao. Moradoh kociti dobro da ga ne udarim. Iz ante babica idemo desno prema gradu. 7sec na semaforu, lik prikoci saceka da dodje na 1sec i prodje.
Majke mi moje da sam imao pistolj ako ga ne bi ubio, bez razmisljanja smrtna presuda. Sebicni supak.
- Laplace
#47083 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Taj je dijagnoza za volanom. Imali bi psihijatri posla oko njega.nepass1 wrote: ↑13/05/2024 16:28 Danas lik ulazi u kruzni kuca poruku na mobitelu izlazi iz kruznog. Nek me jebe ako je u jednom trenutku pogledao cestu spigle i okolinu.
- shape of despair
#47084 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ima masa onih klipova kako ljudi bleje u telefone pa ih se predstavlja ko ovce i zatupljene budale. I fakat to i jeste tako. Koliko sam puta trčao, ide prema meni, bulji u telefon ne registruje me do pred 1m razmaka, nemjerno se ne sklanjam. Isto i u vožnji, kako uspijete gledati u ekran i voziti, meni je to multilevel, periferni vid odrađuje svoje?
Inače me nervira u zadnje vrijeme skretanje i uzimanje luka pri skretanju a ne gleda ima li auto pored sebe
Inače me nervira u zadnje vrijeme skretanje i uzimanje luka pri skretanju a ne gleda ima li auto pored sebe
-
BadBoy
#47085 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kad je bilo 3.50 gorivo isti broj auta bio. Dakle struja može pokupiti sigurno 3x ima raja para
-
zigson
#47086 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja sam poravnio ne nerviram se vise, a svako malo sam imao dobru pricu ovdje
Odnosno, nerviram se ali mi izlapi za 2 sekunde i zaboravim.
Bolje ovako, drugoga nema.
Ne moze ovdje pomoci 40000 AI i adaptivnih upravljanja i pizdi materina kad je dovoljan 1 neandertalac kojem nije mjesto za volanom ili cak na slobodi i sranje se napravi ostalo je domino efekat.
Ne moze ovdje pomoci 40000 AI i adaptivnih upravljanja i pizdi materina kad je dovoljan 1 neandertalac kojem nije mjesto za volanom ili cak na slobodi i sranje se napravi ostalo je domino efekat.
-
noviclan
#47087 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Najgore kada debilcina nailazi ili izlazi iz rotora a ne da zmigavac pa jeves mu odmah pola familijenepass1 wrote: ↑13/05/2024 16:28 Danas lik ulazi u kruzni kuca poruku na mobitelu izlazi iz kruznog. Nek me jebe ako je u jednom trenutku pogledao cestu spigle i okolinu.
- nepass1
#47088 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Predao sam se i ja ali jos me zna ispizditi. Isto danas lik poprijecio auto na ulici. Obje trake zauzeo. Ceka zenu da udje u auto.zigson wrote: ↑13/05/2024 17:44 Ja sam poravnio ne nerviram se vise, a svako malo sam imao dobru pricu ovdje![]()
Vjerovatno krenuo da se okrece u dvosmjernoj ulici pa kad je zena izasla iz radnje stao i ceka nju da udje.
A najvise sam popizdio jer sam auto ostavio 300m od posla i dosao pred posao ceka me slobodan parking
- kabal1337
#47089 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ta tu raskrsnica je kriminalna, a ona dva kruzna toka ispod su poddimenzionirana za kolicinu saobracaja. Pogtovo skretanje u lijevo, cudim se da nema vise nesreca na toj raskrsnici.Laplace wrote: ↑13/05/2024 12:58O tim gužvama...noviclan wrote: ↑13/05/2024 06:52 https://avaz.ba/bih/sarajevo/904299/nes ... zeleni-val
Jevem li ti steta adaptivno upravljanje
U petak sam od Velešića ka Mercatoru Ložionička na semaforu čekao u traci za skretanje desno. Do mene (tačnije: malo ispred, jer sam ja bio četvrti na semaforu) u traci za pravo/lijevo je prvi na semaforu neki audi. Kako se upalilo zeleno, on još stoji (to sam uočio jer su mu počeli svirati pa skrenuo kratko pogleda da vidim zašto/kome sviraju). Epilog: na zeleno je prošao on i jedno vozilo iza njega umjesto šest do osam vozila.
I eto razloga zašto je stalno gužva od tog semafora do kružnog u Velešićima.
Btw, ovo sam mogao ispratiti jer su u mojoj traci čekali da prođu pješaci kojima je također bilo zeleno.
- Leopard_SA
#47090 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
DoduseLaplace wrote: ↑13/05/2024 12:42 Još ljepše je to što ti možeš ostati na semaforu da ne blokiraš raskrsnicu, prođe ti interval zelenog, prođe interval crvenog i na sljedećem zelenom opet imaš istu situaciju jer ovi sa bočnih ulica ulaze i blokiraju raskrsnicu. I onda si džabe propuštao zeleno. Kultura pomaže jedinoako je se svi pridržavaju.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#47091 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Svjetlosna signalizacija na A transverzali je kriminalna,..ono ko je pustio u rad, nije dobar u glavu 100%.
-
zigson
#47092 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne znam jel iko pisao ali mene semafori na tranzitu ispizde i bas izbjegavam da idem tranzitom. Ako se potrefi idiot ispred tebe sto vozi 40 na sat staces na svaki semafor sve do hrasnog
Ne znam zasto ondje nema zeleni val
Ne znam zasto ondje nema zeleni val
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
#47093 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
prodjem kroz crveno ako nema nikog, nek namjeste jbni semafor kako treba, a ne upali se kod praone zeleno, upali se na onom drugom, vec na trecem haman crveno, ma ko te jebe ba 
-
noviclan
#47094 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma lahko je proci kroz crveno dvadeset na sat, veci je priblem ako ti organ vidi gdje su senzori i ne pokusavam jedino onim izlivnim trakama
- Ateista
#47095 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Juzna je isto katastrofa, neki dan isao na mojmilo na onu autoptaonicu, do kruznog kod pekare as me uhvatilo crveno na skoro svakom semaforu. Onaj ispred mene laganica, nije cak ni nesto presporo vozio kako znaju, ali jbt vidis da se zatvaraju ubrzaj malo zbog zelenog, ali nista, on lagano bez zurbe...
U principu su svugdje sjebali zeleni val, dobrim podesavanjem semafora bi se sigurno bar malo smanjile guzve.
U principu su svugdje sjebali zeleni val, dobrim podesavanjem semafora bi se sigurno bar malo smanjile guzve.
- ZoomZoomKiwi
- insaneinthebrain
#47097 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kralj trOTUara 
-
zigson
#47098 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Eto ti moj post o toj dionici 3 posta prije tvog, sjeban je bio zeleni val i prije ovog sranja po gradu, a ne znam sto. Bas izbjegavam voziti tuAteista wrote: ↑14/05/2024 07:00 Juzna je isto katastrofa, neki dan isao na mojmilo na onu autoptaonicu, do kruznog kod pekare as me uhvatilo crveno na skoro svakom semaforu. Onaj ispred mene laganica, nije cak ni nesto presporo vozio kako znaju, ali jbt vidis da se zatvaraju ubrzaj malo zbog zelenog, ali nista, on lagano bez zurbe...
- Ateista
#47099 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nisam znao da mislis na tu dionicu, meni je tranzit od kruznog pa dalje kuda je isao ciro, mislio sam da o tome govoris, iako si u pravu jer i taj dio juzne se smatra tranzitom i tetetna vozila se tu usmjeravaju umjesto glavne.zigson wrote: ↑14/05/2024 09:42Eto ti moj post o toj dionici 3 posta prije tvog, sjeban je bio zeleni val i prije ovog sranja po gradu, a ne znam sto. Bas izbjegavam voziti tuAteista wrote: ↑14/05/2024 07:00 Juzna je isto katastrofa, neki dan isao na mojmilo na onu autoptaonicu, do kruznog kod pekare as me uhvatilo crveno na skoro svakom semaforu. Onaj ispred mene laganica, nije cak ni nesto presporo vozio kako znaju, ali jbt vidis da se zatvaraju ubrzaj malo zbog zelenog, ali nista, on lagano bez zurbe...
-
zigson
#47100 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma meni je ono sve tranzit jer je ishabanoAteista wrote: ↑14/05/2024 09:54Nisam znao da mislis na tu dionicu, meni je tranzit od kruznog pa dalje kuda je isao ciro, mislio sam da o tome govoris, iako si u pravu jer i taj dio juzne se smatra tranzitom i tetetna vozila se tu usmjeravaju umjesto glavne.zigson wrote: ↑14/05/2024 09:42Eto ti moj post o toj dionici 3 posta prije tvog, sjeban je bio zeleni val i prije ovog sranja po gradu, a ne znam sto. Bas izbjegavam voziti tuAteista wrote: ↑14/05/2024 07:00 Juzna je isto katastrofa, neki dan isao na mojmilo na onu autoptaonicu, do kruznog kod pekare as me uhvatilo crveno na skoro svakom semaforu. Onaj ispred mene laganica, nije cak ni nesto presporo vozio kako znaju, ali jbt vidis da se zatvaraju ubrzaj malo zbog zelenog, ali nista, on lagano bez zurbe...
U principu su svugdje sjebali zeleni val, dobrim podesavanjem semafora bi se sigurno bar malo smanjile guzve.![]()
Al od AP do Bistrika tom dionicom nije zeleni val nego crveni