SDA-All about

putokaz1

#87151 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

sajber87 wrote: 11/05/2024 23:46
putokaz1 wrote: 11/05/2024 23:43 Pa zar nije.....
Konakovic,Fudo,Kuko.... su SDA ista x drugo pakovanje.
Razlike nema
Naravno da nije. Razlike ima itekako , mozda za tebe nema a kad je tako onda fino glasas za fudu ili konakovica i mirna bosna posto je tebi kazes svejedno. :mrgreen:
Bakir i nepotizam
Ramo Isak i nepotizam
Nepotizam =Nepotizam
I Bakir i Sebija i Mirsad Kukic su bili ili su na Crnoj listi.
Crna lista =Crna lista.
Nekadasnji predsjednik Nase Stranke je potencijalni kandidat za nacelnika ispred DF SDA,Denis Grac
Nema ni ideoloske niti bilo kakve razlike izmedju SDA i Drugih stranaka.
Slicno kao DP ili Zavetnici u regionu.
[/quote]

Lako se dogovorimo ti i ja, nemamo problem, posto su tebi svi isti fino glasas za nekoga iz trojke po svom izboru, a posto meni nisu isti i trojka je po meni svjetlosnu godinu ispred sda i satelita podrzacu nekoga iz trojke. Posteno :mrgreen: :bih:
[/quote]
Od Trojke postujem samo Benjaminu,nisu losi ni Cengic ni Mandic....Hadzibajric je bio uz Trojku pa ukro ko i Bakir.
U mom mjestu sve su melezi mjesanci bivsi SDA i Bivsi SDP
sajber87

#87152 Re: SDA-All about

Post by sajber87 »

putokaz1 wrote: 11/05/2024 23:55
sajber87 wrote: 11/05/2024 23:46
putokaz1 wrote: 11/05/2024 23:43 Pa zar nije.....
Konakovic,Fudo,Kuko.... su SDA ista x drugo pakovanje.
Razlike nema
Naravno da nije. Razlike ima itekako , mozda za tebe nema a kad je tako onda fino glasas za fudu ili konakovica i mirna bosna posto je tebi kazes svejedno. :mrgreen:
Bakir i nepotizam
Ramo Isak i nepotizam
Nepotizam =Nepotizam
I Bakir i Sebija i Mirsad Kukic su bili ili su na Crnoj listi.
Crna lista =Crna lista.
Nekadasnji predsjednik Nase Stranke je potencijalni kandidat za nacelnika ispred DF SDA,Denis Grac
Nema ni ideoloske niti bilo kakve razlike izmedju SDA i Drugih stranaka.
Slicno kao DP ili Zavetnici u regionu.
Lako se dogovorimo ti i ja, nemamo problem, posto su tebi svi isti fino glasas za nekoga iz trojke po svom izboru, a posto meni nisu isti i trojka je po meni svjetlosnu godinu ispred sda i satelita podrzacu nekoga iz trojke. Posteno :mrgreen: :bih:
[/quote]
Od Trojke postujem samo Benjaminu,nisu losi ni Cengic ni Mandic....Hadzibajric je bio uz Trojku pa ukro ko i Bakir.
U mom mjestu sve su melezi mjesanci bivsi SDA i Bivsi SDP
[/quote]

Hadzibajric je prema trojci od samog pocetka bio neiskren i sa figama u dzepovima sto su i pokazali njegovi potezi, slicno kao i efendic. To su od nastanka sda podanici i ljudi koji legnu i bude se samo sa jednom jedinom misli, a to je kako i na koji nacin vratiti sda na vlast
Seyfo

#87153 Re: SDA-All about

Post by Seyfo »

Ja zaista ne vidim da i oni koji su se razočarali u Trojku misle glasati za SDA. Za SDA će kao i obično glasati samo oni koji imaju direktnu korist: uhljebi,vlasnici firmi koji pljačkaju preko njih,stranački štakori i ostala gamad. Međutim njih je sve manje i manje. Dede i nane iz mahala ili neće glasati ili će zaokružiti neke pojedince koje su im "legli" tipa Benjamina,znači opet Trojka ili bez veze stranke. Tako da mislim da je sva ova kampanja Faktora,Stava, Hayata,Slobodne Bosne i ostalih Av Av novinara uzaludna jer se razočarani glasači Trojke ne misle vraćati SDA . Naravno,glupost našeg naroda nije nikad za potcijeniti,ali ipak tu cifara nema. Još ako nas međunarodna zajednica opet nezasluženo nagradi pa podigne još neku rampu kao do sad i to se prikaže kao uspjeh Trojke, SDA će nakon idućih izbora imati status kao sada SBB.
putokaz1

#87154 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

Seyfo wrote: 12/05/2024 00:06 Ja zaista ne vidim da i oni koji su se razočarali u Trojku misle glasati za SDA. Za SDA će kao i obično glasati samo oni koji imaju direktnu korist: uhljebi,vlasnici firmi koji pljačkaju preko njih,stranački štakori i ostala gamad. Međutim njih je sve manje i manje. Dede i nane iz mahala ili neće glasati ili će zaokružiti neke pojedince koje su im "legli" tipa Benjamina,znači opet Trojka ili bez veze stranke. Tako da mislim da je sva ova kampanja Faktora,Stava, Hayata,Slobodne Bosne i ostalih Av Av novinara uzaludna jer se razočarani glasači Trojke ne misle vraćati SDA . Naravno,glupost našeg naroda nije nikad za potcijeniti,ali ipak tu cifara nema. Još ako nas međunarodna zajednica opet nezasluženo nagradi pa podigne još neku rampu kao do sad i to se prikaže kao uspjeh Trojke, SDA će nakon idućih izbora imati status kao sada SBB.
Nemozemo mi pobjedit SDA nikada,osim u vecim centrima.
Vogosca,Ilijas,Trnovo,Hadzicu,Zivinice,Banovici,Kalesija,Sapna,Teocak,Doboj Istok....tesko je to oslobodit
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#87155 Re: SDA-All about

Post by _BataZiv_0809 »

Seyfo wrote: 12/05/2024 00:06 Ja zaista ne vidim da i oni koji su se razočarali u Trojku misle glasati za SDA. Za SDA će kao i obično glasati samo oni koji imaju direktnu korist: uhljebi,vlasnici firmi koji pljačkaju preko njih,stranački štakori i ostala gamad. Međutim njih je sve manje i manje. Dede i nane iz mahala ili neće glasati ili će zaokružiti neke pojedince koje su im "legli" tipa Benjamina,znači opet Trojka ili bez veze stranke. Tako da mislim da je sva ova kampanja Faktora,Stava, Hayata,Slobodne Bosne i ostalih Av Av novinara uzaludna jer se razočarani glasači Trojke ne misle vraćati SDA . Naravno,glupost našeg naroda nije nikad za potcijeniti,ali ipak tu cifara nema. Još ako nas međunarodna zajednica opet nezasluženo nagradi pa podigne još neku rampu kao do sad i to se prikaže kao uspjeh Trojke, SDA će nakon idućih izbora imati status kao sada SBB.
Pa glasaci Trojke nikad nisu ni bili glasaci SDA. Bar ne ove SDA nakon Alije.
Oni su jednostavno preokrenuli cinjenicu da SDA redovno gubi izbore ali osvaja vlast jer su glasovi protiv razjedinjeni
A SDA redovno kupi papke za vecinu

Mislim da Trojki mogu prici jos samo glasaci DF-a koji su napokon uvidjeli da glasaju za SDA

Suprotan trend ne vidim za sad
Seyfo

#87156 Re: SDA-All about

Post by Seyfo »

Pa možda SDA nešto uzme još na lokalnim ali sigurno manje nego što sad ima. Recimo što se tiče KS, glat uzima Trnovo, a Vogošća i Hadžići su bare-bare ali ipak vjerovatno SDA. Novi grad se ne zna,hoće li Efendić promijeniti mišljenje pa leći u novu političku postelju još koji put...ali taj eventualni lokalni uspjeh SDA ... To bih nazvao recidivima bolesti od koje smo bolovali 30ak godina. A i to vrijedi samo još za lokalne izbore ove,2024.g.
putokaz1

#87157 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

Ko je ostao DF poslije prve koalicije s SDA ostaje i sad...Vujovic,Mesalic,Glavas,Begic...
SBIH je uz SDA ali uvjek prevrtljiva.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#87158 Re: SDA-All about

Post by _BataZiv_0809 »

Pa ja ne znam ko je 2022. glasao za DF (ne za Zeljka Komsica, to je nesto drugo), SBIH i NES ocekujuci da ce njegovi glasovi otici SDA ili da ce im koalicija sa SDA biti prihvatljiva.

Tako da je ovo odlicno da se iskrisalisalo ko je s kim.

Od sestorke iz 2019 i Trojeke plus iz 2022 je otpao otpad.
putokaz1

#87159 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

_BataZiv_0809 wrote: 12/05/2024 00:58 Pa ja ne znam ko je 2022. glasao za DF (ne za Zeljka Komsica, to je nesto drugo), SBIH i NES ocekujuci da ce njegovi glasovi otici SDA ili da ce im koalicija sa SDA biti prihvatljiva.

Pa dio prosirene Trojke je Otpad od SDA
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#87160 Re: SDA-All about

Post by _BataZiv_0809 »

putokaz1 wrote: 12/05/2024 01:34
_BataZiv_0809 wrote: 12/05/2024 00:58 Pa ja ne znam ko je 2022. glasao za DF (ne za Zeljka Komsica, to je nesto drugo), SBIH i NES ocekujuci da ce njegovi glasovi otici SDA ili da ce im koalicija sa SDA biti prihvatljiva.

Sad se zna na cemu smo.
Trojka ili SDFzaBiHa
putokaz1

#87161 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

_BataZiv_0809 wrote: 12/05/2024 01:35
putokaz1 wrote: 12/05/2024 01:34

Sad se zna na cemu smo.
Trojka ili SDFzaBiHa
Osim u 3 gradske sarajevske opcine ,Dodje na isto.
Ozimician

#87162 Re: SDA-All about

Post by Ozimician »

Dakle Trojka gubi Novo Sarajevo i to je jedina promjena ove izbore u KS.

HDZ gubi Novi Travnik, mozda i Vitez (tijesno). Vukosavlje moze biti tijesno takodjer, mada SNSD najvjerovatnije ostaje.

Velika Kladusa takodjer dobija novog nacelnika.
putokaz1

#87163 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

Ozimician wrote: 12/05/2024 01:48 Dakle Trojka gubi Novo Sarajevo i to je jedina promjena ove izbore u KS.

HDZ gubi Novi Travnik, mozda i Vitez (tijesno). Vukosavlje moze biti tijesno takodjer, mada SNSD najvjerovatnije ostaje.

U Velikoj Kladusi Laburisti
Ozimician

#87164 Re: SDA-All about

Post by Ozimician »

putokaz1 wrote: 12/05/2024 01:49
Ozimician wrote: 12/05/2024 01:48 Dakle Trojka gubi Novo Sarajevo i to je jedina promjena ove izbore u KS.

Vidjet cemo, ali nacelnik ce biti novi svakako. :-D
putokaz1

#87165 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

Ozimician wrote: 12/05/2024 02:12
putokaz1 wrote: 12/05/2024 01:49

Vidjet cemo, ali nacelnik ce biti novi svakako. :-D
Zbog OHRa
Seyfo

#87166 Re: SDA-All about

Post by Seyfo »

Ne mora trojka izgubiti Novo S. Samo da odigraju pametno a ne sujetno
putokaz1

#87167 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

Kakva je snaga trojke sad kad su vlast i npr
Prije 2 ili prije 4 godine
Po meni skoro ista...
doktor78

#87168 Re: SDA-All about

Post by doktor78 »

Seyfo wrote: 12/05/2024 00:06 Ja zaista ne vidim da i oni koji su se razočarali u Trojku misle glasati za SDA.
Dovoljno je da ne izadju na izbore. S druge strane, SDA ima disciplinovano glasačko tijelo, zatim imaju spiskove i stisni majci pa ne otiđi da glasaš kad te onaj koji ti je obezbijedio posao u javnoj/državnoj firmi pozove.
putokaz1

#87169 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

Da . Npr na TK ako SDA ostane pred izbore svaki novozaposleni doktor na UKC mora glasat za SDA
Seyfo

#87170 Re: SDA-All about

Post by Seyfo »

doktor78 wrote: 14/05/2024 07:18
Seyfo wrote: 12/05/2024 00:06 Ja zaista ne vidim da i oni koji su se razočarali u Trojku misle glasati za SDA.
Dovoljno je da ne izadju na izbore. S druge strane, SDA ima disciplinovano glasačko tijelo, zatim imaju spiskove i stisni majci pa ne otiđi da glasaš kad te onaj koji ti je obezbijedio posao u javnoj/državnoj firmi pozove.
To je istina, ali pitanje je da li je tog glasačkog tijela više ili manje nego na posljednjim izborima, kada su dobro pali. Pa Bakir nije prošao u predsjedništvo niti će ikad više.
Što se tiče imidža u javnosti, istina je da imaju svoje medije, međutim face koje dominiraju i asociraju na SDA su, pored Baketa i Sebije, Zahiragić i Kapidžić. Gori šljam nisu mogli naći a to je i dokaz da su ih napustili svi koji su išta značili.
Kada smo zadnji put čuli da je stranci SDA pristupio neko novi, koji bi nosio glasove? Neko ko ima kredibilitet, neko obrazovan, pa eto i sportista? Nema takvih. Njima niko novi ne prilazi. Neko takav će možda prići onoj Mehmedovićevoj stranci prije nego SDA. Druga stvar je ove podguzne stranke, ZABiH i DF, koje su izdale sve što se može izdati i čija je egzistencija upitna nakon idućeg izbornog ciklusa.
Da i ne spominjem pogrešne procjene, npr Dennis Gratz je za načelnika općine centar kandidat SDA (ne direktno, nego kroz koaliciju kao kandidat DF)? Pa to je pravi metak sebi u nogu i dokaz koliko nemaju dodira sa realnošću niti svojih kvalitetnih kadrova. U općini u kojoj je Mandić dobro zasrao i u kojoj se najlakše može pobiti trojka, oni izbace takvog kandidata. Glupsoni.
vee-jay

#87171 Re: SDA-All about

Post by vee-jay »

da, ne ide se protiv Trojke da bi se digla SDA
nego da bi se digla DF
zato je za SDA super kada se govori: Trojka = SDA
putokaz1

#87172 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

vee-jay wrote: 14/05/2024 14:15 da, ne ide se protiv Trojke da bi se digla SDA
nego da bi se digla DF
zato je za SDA super kada se govori: Trojka = SDA
Pa je JEDNAKO.
Izbori ce biti kao i svi drugi.
Kad Saberes broj glasova SDA DF SBIH bit ce = SDP NS PDA NIP Fudo Ramo i jos neki nezavisni
Neocekujem promjene vec status Quo
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#87173 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

otpad je i SDA i Trojka, a laž je da je ili-ili....u BiH ima 187 političkih stranaka a vi ste se ufatili za 4 :-)

ja razumijem zašto Bato i grupa Trojkinih botova ovdje potencira ili-ili priču jer imaju zadatak da kreiraju strah od povratka SDA. Ali nije SDA jedina stranka, a nisu ni NiP, SDP i NS jedine stranke koje postoje. Ko što je SDA nabijena nogom u guzicu tako treba nabiti i ove, a malo je reći da to itetkao zaslužuju do sada prikazanim.

vazda treba glasati protiv onih koji su na vlasti sve dok se ne izdresiraju da dođu ljudi koji će raditi, a ne krasti istim metodama ko oni prije njih
tramvajtrojka

#87174 Re: SDA-All about

Post by tramvajtrojka »

JoseMujica wrote: 15/05/2024 09:28 otpad je i SDA i Trojka, a laž je da je ili-ili....u BiH ima 187 političkih stranaka a vi ste se ufatili za 4 :-)

ja razumijem zašto Bato i grupa Trojkinih botova ovdje potencira ili-ili priču jer imaju zadatak da kreiraju strah od povratka SDA. Ali nije SDA jedina stranka, a nisu ni NiP, SDP i NS jedine stranke koje postoje. Ko što je SDA nabijena nogom u guzicu tako treba nabiti i ove, a malo je reći da to itetkao zaslužuju do sada prikazanim.

vazda treba glasati protiv onih koji su na vlasti sve dok se ne izdresiraju da dođu ljudi koji će raditi, a ne krasti istim metodama ko oni prije njih
zato mujicin glas ide za sbih koji ce to na tacni isporuciti SDA :zzzz:
vee-jay

#87175 Re: SDA-All about

Post by vee-jay »

da, treba glasati za DF
oni su principijelni i nikad nisu bili sa nacionalistima na vlasti
a Komsic je patriota, ljiljan i nije Covic
:bih:
Post Reply