izvrsni direktor wrote: ↑11/05/2024 09:33Suti ti, ti ides setat kroz park da ne bi teretanu placaoAteista wrote: ↑11/05/2024 09:10 Zanimljiva tema, pronasao sam se u mnogim stvarima koje su ovdje napisane.Ono sto je tesko reci je za neke stvari da li je stvarno relikt kokuzluka, ili jednostavno pitanje prioriteta, nekako se to dvoje mijesa pa je tesko reci sta je sta.
![]()
Sto se tice hrane, tu imam odredjene stvari koje su mi cejf i na koje cu dati pare iako to ne vrijedi, ali pored tih nekoliko stvati generalno jako pazim na sta i koliko trosim, u prodavnici cu gledati ako treba u 10-20pf da li je nesto jeftinije izmedju dva brenda i slicno, u restorane rijetko idem, ako i idem onda negdje gdje mi je bas cejf, ali opet zahvaljujuci tome mi moze ostati za neke licne cejfove, od hrane koja mi je cejf do muzicke opreme za koju mi nikad nece biti zao dati pare, cak i kad mi nesto realno ne treba.
Na odjecu isto tako ne dajem velike pare, to je jedna od stvari za koju mi je najzalivije dati pare. Imam kriterije i znam sta mi se svidja, ali da dam za tene preko 100KM nema teoretske sanse, realno mi je 50KM neki limit preko kojeg me to vec boli, za majice je to 20-25KM i slicno, jednostavno mi to nije bitno i ne zelim trositi velike pare na odjecu. Jedino sto stvarno volim od odjece su jakne, ni za to ne dajem neke velike pare ali moram priznati da me povuce kad vidim dobru zimsku jaknu.![]()
Ovdje se pominjao taksi, slicno je i kod mene, ako mi je auto kod majstora, trazicu sve moguce nacine da odem negdje ali taksi je zadnja opcija. Nije to sad neka ne znam kolika cijena, ali mi je ostalo da je to bezvezno trosenje para. Mislim da sam u zadnjih desetak godina se mozda dva puta vozio taksijem. Sa druge strane, volim stisnuti gas i svjestan sam da mi to znacajno povecava potrosnju goriva, na mjesecnom nivou puno vise nego sto bih dao par puta za taksi, ali to mi nije zao, za taksi mi jeste zao dati pare.![]()
Sve u svemu, tesko je reci da li je to relikt kokuzluka ili jednostavno postavljanje prioriteta. Realno, koliku god neko platu da ima, ona se uvijek moze lako potrositi i potrebno je znati sta su prioriteti i na sta vrijedi trositi a na sta ne, malo ko moze imati bas sve sto pozeli.
Realno, nisam tip za tetetane, to mi je peglativno i dosadno, nikad nisam.krocio u neku, osim jedne prilike poslom.
Ne bi mi bilo zao platiti termin da igram fudbala, kosarke, bilo sta tako, samo da nadjem nekog ko hoce a ko nije u formi kao sto ja nisam.