Ne mogu kupiti majicu i pantole da valjaju a da se poslije pranja ne smanje za cijeli broj.
Zadnjih nekoliko krpi sam kupovao u Waikikiju, i dok mi u kabini odlično odgovara veličina, nakon jednog pranja ista spadne sa XL na L i to meni više ne može. Nije to deklarisano skupljanje za 3% nego smanjenje za cijelu jednu veličinu. Ista radnja samo pantole. Probao, kupio, pronosao 2-3 puta, jutros jedva navukao, brže bolje se izvagam
Sa čarapama iz bilo koje radnje da ne govorim,materijal oštar , toliko tanke da su providne, stvaraju neku blagu iritaciju na stopalu.
Tene su opet svoja priča. U Sarajevu tačno kad uđeš u određene "renomirane" radnje i samo pogledaš po polici vidiš da se radi o fuš robi, svaka tena nekako loše zaljepljena, pa malo zaljepljena malo nije, kad obučeš nema one neke mekoće i ugodnosti kao da je nova, valjda slabi materijali.
Inače pouzdano znam da npr. Alpina ne koristi isto ljepelo za tržište BiH i za izvoz
Imam nekoliko starih majica koje sam negdje davno kupio i koje se godinama ne mijenjaju, ako koju novu kupim automatski očekujem smanjenje za broj i onda to nosim ispod šuškavca na treninge.
Gdje šta kvalitetnije kupiti ali da ne bacim 30-40KM za ljetnu majicu ili se čovjek fakat za komad krpe mora protegnuti.