Je l' ovo meni upućeno? Pod jedan - meni je Hakiz drag forumaš. Pod dva - meni je Diogen legenda. Pa sad, saberi dva i dva, ako želiš. A ne moraš.MarlboroGold wrote: ↑09/05/2024 07:52 Tačno ova jedna klika na ovoj temi baš perfidno sebi daje za pravo da vrijeđa, da iskazuje intelektualni snobizam i elitizam i sve to upakovano u neke šale i zajebancije. Naravno, još lakše je kad globalni moderator učestvuje u tome i kad je dio te iste ekipe.
Da je meni neko nalijepio ovo što ste Hakizu u zadnje vrijeme (a koji je spešl forumaš i to ne mislim na loš način) ja bih vas krkanski poslao tamo gdje pripadate i vjerovatno bih bio banovan, ali imate sreće što je on s druge strane pa ne reaguje nešto posebno na to.
Danasnji "feminizam"
- piupiu
#32901 Re: Danasnji "feminizam"
- MarlboroGold
#32902 Re: Danasnji "feminizam"
S obzirom da to nije slučaj i da je to u domeni špekulacija, kao i da se radi samo o mom vlastitom mišljenju, ne bih dalje širio tu priču kao što sam i rekao.piupiu wrote: ↑09/05/2024 14:15Poptuno netačno.MarlboroGold wrote: ↑09/05/2024 14:04 Ja sam uvjeren da kad bi bilo obrnuto u smislu broja žena i muškaraca u politici, tj. da je više žena nego muškaraca da desničarski stavovi ne bi bili toliko konzervativni i problematični za feminizme i da bi to bilo mnogo relaksiranije nego što je sad. Ali to je sad već druga priča, pa neću u to ulaziti.
- piupiu
#32903 Re: Danasnji "feminizam"
Nije u domenu špekulacije jer postoje društva u kojem ima dovoljno žena u politici da bi se to testiralo.MarlboroGold wrote: ↑09/05/2024 14:23S obzirom da to nije slučaj i da je to u domeni špekulacija, kao i da se radi samo o mom vlastitom mišljenju, ne bih dalje širio tu priču kao što sam i rekao.piupiu wrote: ↑09/05/2024 14:15Poptuno netačno.MarlboroGold wrote: ↑09/05/2024 14:04 Ja sam uvjeren da kad bi bilo obrnuto u smislu broja žena i muškaraca u politici, tj. da je više žena nego muškaraca da desničarski stavovi ne bi bili toliko konzervativni i problematični za feminizme i da bi to bilo mnogo relaksiranije nego što je sad. Ali to je sad već druga priča, pa neću u to ulaziti.
- Bloo
- Globalna šefica
#32904 Re: Danasnji "feminizam"
Žena ne posjeduje dovoljnu političku svijest da bi mogla da ravnopravno učestvuje u političkom životu i čini informisane odluke i izbore.
Ženski svijet se vrsti oko i sazdan je od samo dva polariteta - muško i žensko i stoga žena glasač aka glasačica treba da glasa samo za žene političarke jer su one žene i onda glas glasačice predstavlja podršku političarki ili na generalnom nivou podrška žene ženi jer biti žena je teško.
Da sam mogla ili da mogu glasala bih za biljanu Plavšić ili Željku C.
Jer su žene.
Ja sam žena.
Moje političko biće nema niti jedne druge dimenzije.
Ženski svijet se vrsti oko i sazdan je od samo dva polariteta - muško i žensko i stoga žena glasač aka glasačica treba da glasa samo za žene političarke jer su one žene i onda glas glasačice predstavlja podršku političarki ili na generalnom nivou podrška žene ženi jer biti žena je teško.
Jer su žene.
Ja sam žena.
- MarlboroGold
#32905 Re: Danasnji "feminizam"
Koja društva? Gdje je to više žena u politici nego muškaraca u svijetu? Norveška i Švedska? Ispod 50%, a veći dio tih 50% se odnosi na ljevičarske stranke. Koliko puta su te zemlje imale ženu kao predsjednicu?piupiu wrote: ↑09/05/2024 14:24Nije u domenu špekulacije jer postoje društva u kojem ima dovoljno žena u politici da bi se to testiralo.MarlboroGold wrote: ↑09/05/2024 14:23S obzirom da to nije slučaj i da je to u domeni špekulacija, kao i da se radi samo o mom vlastitom mišljenju, ne bih dalje širio tu priču kao što sam i rekao.
- Athlon64
#32906 Re: Danasnji "feminizam"
Da li bi glasala za Sebiju ako bude kandidat za predsjedništvo iduće izbore?Bloo wrote: ↑09/05/2024 14:27 Žena ne posjeduje dovoljnu političku svijest da bi mogla da ravnopravno učestvuje u političkom životu i čini informisane odluke i izbore.
Jer su žene.
Ja sam žena.
ovo podebljano nedaj Bože da je muškarac napisao xD i s tim se ne slažem, mislim da smo ravnopravni što se svijesti i intelekta tiče svakako.
Last edited by Athlon64 on 09/05/2024 14:30, edited 1 time in total.
- piupiu
- Bloo
- Globalna šefica
#32908 Re: Danasnji "feminizam"
Erm, razumiješ sarkazam jel da?Athlon64 wrote: ↑09/05/2024 14:29Da li bi glasala za Sebiju ako bude kandidat za predsjedništvo iduće izbore?Bloo wrote: ↑09/05/2024 14:27 Žena ne posjeduje dovoljnu političku svijest da bi mogla da ravnopravno učestvuje u političkom životu i čini informisane odluke i izbore.
Jer su žene.
Ja sam žena.
ovo podebljano nedaj Bože da je muškarac napisao xD i s tim se ne slažem, mislim da smo ravnopravni što se svijesti i intelekta tiče svakako.
Naravno da bih. Žena, majka, sultanija.
Prvenstveno žena.
Upiši me ko sigurni glas i uberi bonus u stranKi.
- Athlon64
#32909 Re: Danasnji "feminizam"
Ne razumijem, ali hvala na glasu.Bloo wrote: ↑09/05/2024 14:31Erm, razumiješ sarkazam jel da?Athlon64 wrote: ↑09/05/2024 14:29Da li bi glasala za Sebiju ako bude kandidat za predsjedništvo iduće izbore?Bloo wrote: ↑09/05/2024 14:27 Žena ne posjeduje dovoljnu političku svijest da bi mogla da ravnopravno učestvuje u političkom životu i čini informisane odluke i izbore.
Jer su žene.
Ja sam žena.
Naravno da bih. Žena, majka, sultanija.
Prvenstveno žena.
![]()
Upiši me ko sigurni glas i uberi bonus u stranKi.
Stranka te prati. Biće aBd neka funkcija.
- Bloo
- Globalna šefica
#32910 Re: Danasnji "feminizam"
Ne mislis.Athlon64 wrote: ↑09/05/2024 14:29Da li bi glasala za Sebiju ako bude kandidat za predsjedništvo iduće izbore?Bloo wrote: ↑09/05/2024 14:27 Žena ne posjeduje dovoljnu političku svijest da bi mogla da ravnopravno učestvuje u političkom životu i čini informisane odluke i izbore.
Jer su žene.
Ja sam žena.
Da mislis tako ne bi napisao.ovo
..feminizam treba da podržava sve žene bez obzira na političku pripadnost, ako nije tako, onda se ne treba zvati feminizam.
- piupiu
#32911 Re: Danasnji "feminizam"
- piupiu
#32912 Re: Danasnji "feminizam"
Mmm. Sarkazam, anyone?Athlon64 wrote: ↑09/05/2024 14:29Da li bi glasala za Sebiju ako bude kandidat za predsjedništvo iduće izbore?Bloo wrote: ↑09/05/2024 14:27 Žena ne posjeduje dovoljnu političku svijest da bi mogla da ravnopravno učestvuje u političkom životu i čini informisane odluke i izbore.
Jer su žene.
Ja sam žena.
ovo podebljano nedaj Bože da je muškarac napisao xD
Ja bih glasala za Tanju Fajon, da je Bosanka. Bih možda za Besimu Borić da je nezavisni kandidat, jer ovaj naš SDP više nije ni za šta - je l' ona uopšte tamo još? Vjerovatno bih za Sabinu. Trebaju nam moderne političarke, obrazovane, okrenute svijetu.
- MarlboroGold
#32913 Re: Danasnji "feminizam"
Sabina bi bila dobra.
- Athlon64
#32914 Re: Danasnji "feminizam"
Ko su ti ljudi?piupiu wrote: ↑09/05/2024 14:42Mmm. Sarkazam, anyone?Athlon64 wrote: ↑09/05/2024 14:29Da li bi glasala za Sebiju ako bude kandidat za predsjedništvo iduće izbore?Bloo wrote: ↑09/05/2024 14:27 Žena ne posjeduje dovoljnu političku svijest da bi mogla da ravnopravno učestvuje u političkom životu i čini informisane odluke i izbore.
Jer su žene.
Ja sam žena.
ovo podebljano nedaj Bože da je muškarac napisao xD![]()
Ja bih glasala za Tanju Fajon, da je Bosanka. Bih možda za Besimu Borić da je nezavisni kandidat, jer ovaj naš SDP više nije ni za šta. Vjerovatno bih za Sabinu. Trebaju nam moderne političarke, obrazovane, okrenute svijetu.
Nije Sabina u politici koliko znam, kao ni Mirela?
Dakle OK je glasati samo za probrane žene?
Eh upravo mislim da si time objasnila gdje je problem.
- piupiu
#32915 Re: Danasnji "feminizam"
Ne mora ih biti više, statistički je relevantno i da ih ima dovoljno i da obnašaju ozbiljne funkcije.MarlboroGold wrote: ↑09/05/2024 14:28Koja društva? Gdje je to više žena u politici nego muškaraca u svijetu? Norveška i Švedska? Ispod 50%, a veći dio tih 50% se odnosi na ljevičarske stranke. Koliko puta su te zemlje imale ženu kao predsjednicu?piupiu wrote: ↑09/05/2024 14:24Nije u domenu špekulacije jer postoje društva u kojem ima dovoljno žena u politici da bi se to testiralo.MarlboroGold wrote: ↑09/05/2024 14:23
S obzirom da to nije slučaj i da je to u domeni špekulacija, kao i da se radi samo o mom vlastitom mišljenju, ne bih dalje širio tu priču kao što sam i rekao.
Taj jaz možeš promatrati i kroz novine - na primjer, kroz okršaje kolumnistica ljevice i desnice - po ljevičarskim (mada njih više haman pa i nema, ali haj') i desničarskim (čitaj Murdoch press i slično) novinama. Sve će ti se samo kasti.
- piupiu
#32916 Re: Danasnji "feminizam"
Čuj ko su ti ljudi? Je l' se zezaš?Athlon64 wrote: ↑09/05/2024 14:44Ko su ti ljudi?
- Athlon64
#32917 Re: Danasnji "feminizam"
Ne zezam stvarno, znam za Sabinu jedino, ali mislim da ona nikad nije nigdje se kandidovala, možda griješim.
O tome ti i pričam, odabrala si neke anonimuse i misliš da su sposobni preuzeti neko liderstvo. To može završiti kao onda s onim klaunom Falatarom jedino.
- dale cooper
#32918 Re: Danasnji "feminizam"
Ok je glasati za osobe za koje misliš da će te najbolje zastupati.Athlon64 wrote: ↑09/05/2024 14:44Ko su ti ljudi?
- AleksoMKD
#32919 Re: Danasnji "feminizam"
Cini mi se da je dobra licnost, svakako obrazovana, clan ustavne komisije parlamenta (1990 - 1992), ministar bez resora 1992 - 1994 u vladi Branka Crvenkovskog iz SDSM, ekspert za izbore pod kapom UN, nezavisni ekspert za lokalnu samoupravu Saveta Evrope, clan Venecijanske komisije i autor 100-ak naucnih dela uo ustavnom pravu i politockim sistemima.
Jedini problem je sto je poslanik iz partije VMRO (koja nam je donela Grujevskog) i njihov kandidat za precednika.
Zahvaljujem sefice. Nego, ne znam zasto al kad me kvota neko na ovoj temi (i samo na ovoj) kad god kliknem iz notifications da me prebaci na quote otvori mi 1300 i neku stranicu
- piupiu
#32920 Re: Danasnji "feminizam"
Mislim da bi bila odlična rotirajuća predjsednica - jer je ta funkcija sve ono u čemu je ona dobra.
Neka je i u Vijeću Evrope.
- piupiu
#32921 Re: Danasnji "feminizam"
Ja ti pričam o tipu političarke za koju bih glasala.
Anonimna Tanja Fajon je Ministarka vanjskih i evropskih poslova Slovenije, koja se toliko zalaže za Bosnu u Evropi da bi joj trebali svaki dan slati po tepsiju bureka u Sloveniju.
Besima Borić - bila zastupnica SDP-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH
Ćudićku znaš.
- Athlon64
#32922 Re: Danasnji "feminizam"
Dakle ipak se radi o tome da nema kvalitetnih ženskih kandidata u politici.
OK.
OK.
- Bloo
- Globalna šefica
#32923 Re: Danasnji "feminizam"
Tanja Fajon nije friggin anonimus.
Barem ko prati politiku dalje od svoje opstine.
Barem ko prati politiku dalje od svoje opstine.
-
kakavdanakneiskustvu
- Athlon64
#32925 Re: Danasnji "feminizam"
E da, kad smo kod toga, znam da je Svetlana Cenić govorila kako je za ženu uvrjedljivo da se zove ministrica ili ministarka, da se isključivo treba zvati ministar.
Po meni je to jedino ispravno, da naziv struke bude "gender neutral"