Eh moja, piu...piupiu wrote: ↑07/05/2024 18:19Ovaj mu tekst treba k'o letke bacati po onim klečavcima.John Cleese wrote: ↑06/05/2024 07:32
Kralj![]()
I da, fakat jesu Glas imbecila - imao sam priliku "uzivati" u prelistavanju par izdanja![]()
Moram reći da nikad nisam ni naišla na G.K. aka imbecila, ne znam šta bi me moglo ponukati da to čitam. Šta je tebe?![]()
Danasnji "feminizam"
- Bloo
- Globalna šefica
#32851 Re: Danasnji "feminizam"
-
Hakiz
#32852 Re: Danasnji "feminizam"
- piupiu
#32853 Re: Danasnji "feminizam"
-
Hakiz
#32854 Re: Danasnji "feminizam"
Pa, možda samo jedno sa njim imam zajedničko. I ja na forumu usred dana upaljenom svijećom tražim čovjeka.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#32855 Re: Danasnji "feminizam"
ugasi svijeću. ovako te vide pa pobjegnu.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#32856 Re: Danasnji "feminizam"
ne znam jesmo li ikada razmijenili i pola posta, al' lijepo te vidjeti na forumu <3wewa wrote: ↑06/05/2024 13:08
Zlatni i dalje zna kako je biti zena sama na ulici i sta je za nas najbolje![]()
upises se, recimo, na kurs samoodbrane tipa Krav Maga i gle cuda, prvo sto ti instruktori kazu jeste da u slucaju opasnosti bjezis koliko te noge nose, a ne da se junacis potezima s tog kursa samoodbrane. ali Zlatni zna najbolje, jasno k'o bijeli dan![]()
inace sta ima, raja? nema vas k'o zenskih ljudskih prava!![]()
- Bloo
- Globalna šefica
#32857 Re: Danasnji "feminizam"
Velkoski wrote: ↑08/05/2024 15:43ne znam jesmo li ikada razmijenili i pola posta, al' lijepo te vidjeti na forumu <3wewa wrote: ↑06/05/2024 13:08
Zlatni i dalje zna kako je biti zena sama na ulici i sta je za nas najbolje![]()
upises se, recimo, na kurs samoodbrane tipa Krav Maga i gle cuda, prvo sto ti instruktori kazu jeste da u slucaju opasnosti bjezis koliko te noge nose, a ne da se junacis potezima s tog kursa samoodbrane. ali Zlatni zna najbolje, jasno k'o bijeli dan![]()
inace sta ima, raja? nema vas k'o zenskih ljudskih prava!![]()
![]()

-
John Cleese
#32858 Re: Danasnji "feminizam"
A kad god nađeš to što zapravo tražiš, onda kmečiš
Kakav Diogen... Kalimero
-
Hakiz
#32859 Re: Danasnji "feminizam"
Eto, sam si se eliminisao.
-
John Cleese
#32860 Re: Danasnji "feminizam"
Sve ima nekakve granice, pa i strpljenjeHakiz wrote: ↑08/05/2024 22:33Eto, sam si se eliminisao.John Cleese wrote: ↑08/05/2024 19:42A kad god nađeš to što zapravo tražiš, onda kmečiš
Kakav Diogen... Kalimero![]()
Pusti te covjek da, takav kakav izgleda jesi, smaras, gnjavis i davis bez kraja i konca, da bez ikakve stvarne potrebe drzis predavanja o tome kako treba (pogotovo s tobom) komunicirati, uljudno ti odgovara na razne stupidne i paranoicne insinuacije, na sta odgovaras daljim daviteljskim tiradama i kuknjavom kako si uvrijedjen, a sad si jos i toliko bezobrazan da napises kako TI toboze svijecom trazis covjeka na forumu...
Tako su rijetki ljudi na forumu i bas TI ces odrediti ko to jeste, a ko ne? Ozbiljno?
-
Hakiz
#32861 Re: Danasnji "feminizam"
Nisam ja kriv što si se pronašao. Ti znaš zašto, ja niti znam, niti me interesuje.John Cleese wrote: ↑08/05/2024 22:52Sve ima nekakve granice, pa i strpljenjeHakiz wrote: ↑08/05/2024 22:33Eto, sam si se eliminisao.John Cleese wrote: ↑08/05/2024 19:42
A kad god nađeš to što zapravo tražiš, onda kmečiš
Kakav Diogen... Kalimero![]()
Pusti te covjek da, takav kakav izgleda jesi, smaras, gnjavis i davis bez kraja i konca, da bez ikakve stvarne potrebe drzis predavanja o tome kako treba (pogotovo s tobom) komunicirati, uljudno ti odgovara na razne stupidne i paranoicne insinuacije, na sta odgovaras daljim daviteljskim tiradama i kuknjavom kako si uvrijedjen, a sad si jos i toliko bezobrazan da napises kako TI toboze svijecom trazis covjeka na forumu...
Tako su rijetki ljudi na forumu i bas TI ces odrediti ko to jeste, a ko ne? Ozbiljno?![]()
-
John Cleese
#32862 Re: Danasnji "feminizam"
Uvjeren sam da sad znas ono sto je zaista bitno da znasHakiz wrote: ↑08/05/2024 23:18Nisam ja kriv što si se pronašao. Ti znaš zašto, ja niti znam, niti me interesuje.John Cleese wrote: ↑08/05/2024 22:52Sve ima nekakve granice, pa i strpljenje
Tako su rijetki ljudi na forumu i bas TI ces odrediti ko to jeste, a ko ne? Ozbiljno?![]()
Toliko i ti mozes shvatiti
-
Hakiz
#32863 Re: Danasnji "feminizam"
Vidi, ne želim da se po forumu priča kako je jedna intelektualna i moralna gromada poput tebe sebi dozvolila da se valja u blatu uvreda sa nekim poput mene sa svim epitetima koje si mi dao.John Cleese wrote: ↑08/05/2024 23:26Uvjeren sam da sad znas ono sto je zaista bitno da znasHakiz wrote: ↑08/05/2024 23:18Nisam ja kriv što si se pronašao. Ti znaš zašto, ja niti znam, niti me interesuje.John Cleese wrote: ↑08/05/2024 22:52
Sve ima nekakve granice, pa i strpljenje
Toliko i ti mozes shvatiti![]()
Pa ću ti ukazati milost i prekinuti svađu.
-
John Cleese
#32864 Re: Danasnji "feminizam"
Hakiz wrote: ↑08/05/2024 23:42Vidi, ne želim da se po forumu priča kako je jedna intelektualna i moralna gromada poput tebe sebi dozvolila da se valja u blatu uvreda sa nekim poput mene sa svim epitetima koje si mi dao.John Cleese wrote: ↑08/05/2024 23:26Uvjeren sam da sad znas ono sto je zaista bitno da znas
Toliko i ti mozes shvatiti![]()
Pa ću ti ukazati milost i prekinuti svađu.
I ne bih rekao da sam te uvrijedio, niti da ovu prepisku dozivljavam kao svadju
- piupiu
#32865 Re: Danasnji "feminizam"
Rado bih ti rekla da si spešl, ali nisi samo ti, i u vanforumskom životu me razni mrgudi kude što su uvijek i lako smijem.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑07/05/2024 18:20ne znam šta je baš toliko smiješno u sopstvenom postu,ali ajde to sam samo ja
Čovjek, valjda, treba provesti život što ljući i zajebaniji. Ko će mu ga znati.
- piupiu
#32866 Re: Danasnji "feminizam"
Bloo wrote: ↑07/05/2024 21:52Eh moja, piu...piupiu wrote: ↑07/05/2024 18:19Ovaj mu tekst treba k'o letke bacati po onim klečavcima.John Cleese wrote: ↑06/05/2024 07:32
Kralj![]()
I da, fakat jesu Glas imbecila - imao sam priliku "uzivati" u prelistavanju par izdanja![]()
Moram reći da nikad nisam ni naišla na G.K. aka imbecila, ne znam šta bi me moglo ponukati da to čitam. Šta je tebe?![]()
nekad citas sta god je dostupno u datom trenutku.
- piupiu
#32867 Re: Danasnji "feminizam"
Haj' da ne spominjemo najnovije ubistvo žene u Gradačcu, imam jedno pitanje - je li Gradačac zvanično grad ili mjesto?
Otkud ova moda na Klixu da se stanovnici gradova (i naselja u gradovima) zovu 'mještanima'?Mještane Gradačca uznemirila je vijest o pronalasku mrtve žene, a iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK) objavili su prve detalje vezano za događaj. Kako je istaknuto, beživotnu ženu u kući je pronašla njena kćerka.
-
kakavdanakneiskustvu
#32868 Re: Danasnji "feminizam"
ja to nisam napisao, nego evo tipiupiu wrote: ↑09/05/2024 01:30Rado bih ti rekla da si spešl, ali nisi samo ti, i u vanforumskom životu me razni mrgudi kude što su uvijek i lako smijem.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑07/05/2024 18:20ne znam šta je baš toliko smiješno u sopstvenom postu,ali ajde to sam samo ja![]()
Čovjek, valjda, treba provesti život što ljući i zajebaniji. Ko će mu ga znati.
-
kakavdanakneiskustvu
#32869 Re: Danasnji "feminizam"
hm,kakve to veze ima sa feminizmom?piupiu wrote: ↑09/05/2024 01:50 Haj' da ne spominjemo najnovije ubistvo žene u Gradačcu, imam jedno pitanje - je li Gradačac zvanično grad ili mjesto?
Otkud ova moda na Klixu da se stanovnici gradova (i naselja u gradovima) zovu 'mještanima'?Mještane Gradačca uznemirila je vijest o pronalasku mrtve žene, a iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK) objavili su prve detalje vezano za događaj. Kako je istaknuto, beživotnu ženu u kući je pronašla njena kćerka.
- MarlboroGold
#32870 Re: Danasnji "feminizam"
Tačno ova jedna klika na ovoj temi baš perfidno sebi daje za pravo da vrijeđa, da iskazuje intelektualni snobizam i elitizam i sve to upakovano u neke šale i zajebancije. Naravno, još lakše je kad globalni moderator učestvuje u tome i kad je dio te iste ekipe.
Da je meni neko nalijepio ovo što ste Hakizu u zadnje vrijeme (a koji je spešl forumaš i to ne mislim na loš način) ja bih vas krkanski poslao tamo gdje pripadate i vjerovatno bih bio banovan, ali imate sreće što je on s druge strane pa ne reaguje nešto posebno na to.
Da je meni neko nalijepio ovo što ste Hakizu u zadnje vrijeme (a koji je spešl forumaš i to ne mislim na loš način) ja bih vas krkanski poslao tamo gdje pripadate i vjerovatno bih bio banovan, ali imate sreće što je on s druge strane pa ne reaguje nešto posebno na to.
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#32871 Re: Danasnji "feminizam"
@MarlboroGold
Sve si u pravu! Udruzili se u copore i onako hinjski provociraju ne bi li izazvali covjeka na reakciju, pa da imaju razlog da ga banuju.
Hinjaluk na N-tu potenciju...
Sve si u pravu! Udruzili se u copore i onako hinjski provociraju ne bi li izazvali covjeka na reakciju, pa da imaju razlog da ga banuju.
Hinjaluk na N-tu potenciju...
-
John Cleese
#32872 Re: Danasnji "feminizam"
Da se, ignorirajuci stupidarije, ipak vratimo ili barem priblizimo temi 
Pogledao sam ovih dana (ponovo) sjajan dokumentarac pod naslovom Third Reich: The Rise & Fall (2010), zanimljiv prije svega zato sto se bavi vizurom i svakodnevnicom samih stanovnika Rajha, Jevreja, "Arijevaca", porodicnih ljudi, majki, pripadnika Hitlerjugenda, vojnika... uz obilje amaterskih snimaka i citata iz pisane arhivske gradje.
U prvom dijelu (Uspon), spominju zenski ogranak Hitlerjugenda i uz filmski zapis sa njihovog kampovanja u okolici Minhena citaju pisma koja su sesnaestogodisnje djevojcice pisale roditeljima - jedna od njih s odusevljenjem izvjestava majku kako je od 48 djevojcica, nakon druzenja s djecacima iz susjednog kampa, 35 trudno te da je i ona medju tih 35.
Slijedi izvjestaj o drugoj djevojcici cija je majka, saznavsi za njenu trudnocu, hitno doputovala u kamp u namjeri da je "disciplinira" i odvede, na sta je kcerka uzvratila odlucnom prijetnjom da ce je prijaviti predvodnici kampa, koja ce je prijaviti Gestapou, koji ce je uhapsiti zbog "sabotiranja njemackog majcinstva", jer sistem je zaista ne samo podrzavao nego i podsticao "arijevsko" majcinstvo po svaku cijenu i svim sredstvima, bez obzira na uzrast. Neudate malodobne majke bile su tih godina poznate i kao "Hitlerove nevjeste".
To se desavalo '37, dakle prije skoro 90 godina i naravno, danas izgleda jako daleko i gotovo nestvarno, ali je zanimljivo jos uvijek, izmedju ostalog i u kontekstu kolizije izmedju ljudskih sloboda i prava vidjenih iz aktuelne zapadne perspektive i prava kojekakvih zajednica na reduciranje i modificiranje tih sloboda i prava u skladu sa svojim "vrijednostima".
Pogledao sam ovih dana (ponovo) sjajan dokumentarac pod naslovom Third Reich: The Rise & Fall (2010), zanimljiv prije svega zato sto se bavi vizurom i svakodnevnicom samih stanovnika Rajha, Jevreja, "Arijevaca", porodicnih ljudi, majki, pripadnika Hitlerjugenda, vojnika... uz obilje amaterskih snimaka i citata iz pisane arhivske gradje.
U prvom dijelu (Uspon), spominju zenski ogranak Hitlerjugenda i uz filmski zapis sa njihovog kampovanja u okolici Minhena citaju pisma koja su sesnaestogodisnje djevojcice pisale roditeljima - jedna od njih s odusevljenjem izvjestava majku kako je od 48 djevojcica, nakon druzenja s djecacima iz susjednog kampa, 35 trudno te da je i ona medju tih 35.
Slijedi izvjestaj o drugoj djevojcici cija je majka, saznavsi za njenu trudnocu, hitno doputovala u kamp u namjeri da je "disciplinira" i odvede, na sta je kcerka uzvratila odlucnom prijetnjom da ce je prijaviti predvodnici kampa, koja ce je prijaviti Gestapou, koji ce je uhapsiti zbog "sabotiranja njemackog majcinstva", jer sistem je zaista ne samo podrzavao nego i podsticao "arijevsko" majcinstvo po svaku cijenu i svim sredstvima, bez obzira na uzrast. Neudate malodobne majke bile su tih godina poznate i kao "Hitlerove nevjeste".
To se desavalo '37, dakle prije skoro 90 godina i naravno, danas izgleda jako daleko i gotovo nestvarno, ali je zanimljivo jos uvijek, izmedju ostalog i u kontekstu kolizije izmedju ljudskih sloboda i prava vidjenih iz aktuelne zapadne perspektive i prava kojekakvih zajednica na reduciranje i modificiranje tih sloboda i prava u skladu sa svojim "vrijednostima".
- AleksoMKD
#32873 Re: Danasnji "feminizam"
Za prvi put je na mesto precednika Makedonije izabrana zena, Prof. Dr. Gordana Siljanovska-Davkova.
-
Hakiz
#32874 Re: Danasnji "feminizam"
MarlboroGold wrote: ↑09/05/2024 07:52 Tačno ova jedna klika na ovoj temi baš perfidno sebi daje za pravo da vrijeđa, da iskazuje intelektualni snobizam i elitizam i sve to upakovano u neke šale i zajebancije. Naravno, još lakše je kad globalni moderator učestvuje u tome i kad je dio te iste ekipe.
Hvala.
Pustite, neka uživaju u svojim malim virtualnim, imaginarnim, carstvima.
Ne gubiti živce i vrijeme na ništa, idemo dalje.
- Bloo
- Globalna šefica