Primjenjuje se tacno kako si i naveo na pocetku - ne postoji pravilo prvenstva prolaza u slucaju kada svako vozilo pri skretanju ima svoju traku u koju se MORA ukljuciti. Prestrojavanje nakon skretanja je druga radnja, ali onaj koji se prestrojava prvo mora propusttiti vozilo koje se vec nalazi u traci u koju se misli prestrojiti. Jasno kao dan.Ateista wrote: ↑07/05/2024 12:32 U ZOBS-u je veoma jasno receno da kad skreces moras ici u prvu traku, dakle ako skreces lijevo ides u prvu lijevo traku a ako skreces desno ides u prvu desnu. To je jasno i tu nema nikakve dileme, tako da ako dodje do kontakta gdje ima vise od jedne trake, potpuno je jasno da je onaj ko nije isao u svoju traku napravio prekrsaj. Sa druge strane, u ZOBS-u ima clan koji govori o prvenstvu prolaza i tu se ne pominje sta ako ima vise traka. Nisam siguran kako se to tacno tumaci, po mojoj logici ako ima vise traka nema uopste price o prvenstvu iz razloga sto putanje dva vozila nemaju kolizije, iako to nigdje nije detaljno objasnjeno ne mozemo reci da je prvenstvo oduzeto iz razloga sto svako ima svoju traku i kad obojica postuju propise nema potrebe da neko nekog propusta, pa se tom logikom ovaj clan zanemaruje kad ima vise traka. Za ovaj dio nisam siguran kako ga policija, sud i osiguravajuce kuce tumace, postoji mogucnost da se bukvalno tumaci i da bi se smatralo da je onaj ko je skretao lijevo oduzeo prvenstvo. Ako je tako, onda kao sto sam vec pomenuo, postoji mogucnost da bi se islo na obostranu krivicu, iako meni to nema logike, ali kako god, ne postoji mogucnost da bude kriv samo onaj koji skrece lijevo, postoji mogucnost mozda obostrane krivice, ali onaj koji nije isao u prvu traku sigurno pravi prekrsaj i time mora snositi dio krivice, tu nema nikakve dileme. Sto se tice kamiona, autobusa i drugih gabaritnih vozila, znam da oni nekad moraju sasjeci i drugu traku kod skretanja, zavisno od velicine raskrsnice, radijusa krivine i slicno, ali nisam siguran da li se to smatra i zakonski dozvoljenim.
Ovo sto @Kabal1337 pise se moze tumaciti na vise nacina, prvo sto je u Americi i zakoni se mogu razlikovati, drugo sto se mozda gledalo ko je prvi poceo skretanje, a trece postoji mogucnost da je gabaritnim vozilima dozvoljeno da zakace i drugu traku iz tehnickih razloga pa da se zato njima daje prvenstvo u tom slucaju.
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Dozer
#46876 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
-
noviclan
#46877 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
"Svi" znamo da "trebamo/moramo" u nama najblizu traku skrenuti na se kasnije prestrojavati samo ne daj Boze sudara prilikom istovremenog skretanja ko bi bio kriv ako je ovaj dolazio sa desne straneDozer wrote: ↑07/05/2024 12:37Primjenjuje se tacno kako si i naveo na pocetku - ne postoji pravilo prvenstva prolaza u slucaju kada svako vozilo pri skretanju ima svoju traku u koju se MORA ukljuciti. Jasno kao dan.Ateista wrote: ↑07/05/2024 12:32 U ZOBS-u je veoma jasno receno da kad skreces moras ici u prvu traku, dakle ako skreces lijevo ides u prvu lijevo traku a ako skreces desno ides u prvu desnu. To je jasno i tu nema nikakve dileme, tako da ako dodje do kontakta gdje ima vise od jedne trake, potpuno je jasno da je onaj ko nije isao u svoju traku napravio prekrsaj. Sa druge strane, u ZOBS-u ima clan koji govori o prvenstvu prolaza i tu se ne pominje sta ako ima vise traka. Nisam siguran kako se to tacno tumaci, po mojoj logici ako ima vise traka nema uopste price o prvenstvu iz razloga sto putanje dva vozila nemaju kolizije, iako to nigdje nije detaljno objasnjeno ne mozemo reci da je prvenstvo oduzeto iz razloga sto svako ima svoju traku i kad obojica postuju propise nema potrebe da neko nekog propusta, pa se tom logikom ovaj clan zanemaruje kad ima vise traka. Za ovaj dio nisam siguran kako ga policija, sud i osiguravajuce kuce tumace, postoji mogucnost da se bukvalno tumaci i da bi se smatralo da je onaj ko je skretao lijevo oduzeo prvenstvo. Ako je tako, onda kao sto sam vec pomenuo, postoji mogucnost da bi se islo na obostranu krivicu, iako meni to nema logike, ali kako god, ne postoji mogucnost da bude kriv samo onaj koji skrece lijevo, postoji mogucnost mozda obostrane krivice, ali onaj koji nije isao u prvu traku sigurno pravi prekrsaj i time mora snositi dio krivice, tu nema nikakve dileme. Sto se tice kamiona, autobusa i drugih gabaritnih vozila, znam da oni nekad moraju sasjeci i drugu traku kod skretanja, zavisno od velicine raskrsnice, radijusa krivine i slicno, ali nisam siguran da li se to smatra i zakonski dozvoljenim.
Ovo sto @Kabal1337 pise se moze tumaciti na vise nacina, prvo sto je u Americi i zakoni se mogu razlikovati, drugo sto se mozda gledalo ko je prvi poceo skretanje, a trece postoji mogucnost da je gabaritnim vozilima dozvoljeno da zakace i drugu traku iz tehnickih razloga pa da se zato njima daje prvenstvo u tom slucaju.
- Ateista
#46878 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To bi bilo jedino logicno. Da nije tako, onda bi pravilo o skretanju u prvu traku bilo besmisleno i ne bi imalo nikakvog smisla. Poenta tog pravila je da se izbjegne kolizija i ubrza saobracaj, da ako vec ima vise od jedne trake da i jedni i drugi mogu neometano skretati bez da neko nekog pusta. Ako bi se kontakt u takvoj situaciji tumacio kao oduzimanje prvenstva, onda nema razloga ni da se postuje pravilo o skretanu u prvu traku, onda bi svako ko skrece lijevo, koliko god traka bilo na cesti u koju se ukljucuje, morao sacekati one koji skrecu desno i gubi se smisao. Opet, ostavljam malu mogucnost da bi nasi sudovi to nakaradno tumacili i da bi u slucaju kontakta bila obostrana krivica.Dozer wrote: ↑07/05/2024 12:37Primjenjuje se tacno kako si i naveo na pocetku - ne postoji pravilo prvenstva prolaza u slucaju kada svako vozilo pri skretanju ima svoju traku u koju se MORA ukljuciti. Prestrojavanje nakon skretanja je druga radnja, ali onaj koji se prestrojava prvo mora propusttiti vozilo koje se vec nalazi u traci u koju se misli prestrojiti. Jasno kao dan.Ateista wrote: ↑07/05/2024 12:32 U ZOBS-u je veoma jasno receno da kad skreces moras ici u prvu traku, dakle ako skreces lijevo ides u prvu lijevo traku a ako skreces desno ides u prvu desnu. To je jasno i tu nema nikakve dileme, tako da ako dodje do kontakta gdje ima vise od jedne trake, potpuno je jasno da je onaj ko nije isao u svoju traku napravio prekrsaj. Sa druge strane, u ZOBS-u ima clan koji govori o prvenstvu prolaza i tu se ne pominje sta ako ima vise traka. Nisam siguran kako se to tacno tumaci, po mojoj logici ako ima vise traka nema uopste price o prvenstvu iz razloga sto putanje dva vozila nemaju kolizije, iako to nigdje nije detaljno objasnjeno ne mozemo reci da je prvenstvo oduzeto iz razloga sto svako ima svoju traku i kad obojica postuju propise nema potrebe da neko nekog propusta, pa se tom logikom ovaj clan zanemaruje kad ima vise traka. Za ovaj dio nisam siguran kako ga policija, sud i osiguravajuce kuce tumace, postoji mogucnost da se bukvalno tumaci i da bi se smatralo da je onaj ko je skretao lijevo oduzeo prvenstvo. Ako je tako, onda kao sto sam vec pomenuo, postoji mogucnost da bi se islo na obostranu krivicu, iako meni to nema logike, ali kako god, ne postoji mogucnost da bude kriv samo onaj koji skrece lijevo, postoji mogucnost mozda obostrane krivice, ali onaj koji nije isao u prvu traku sigurno pravi prekrsaj i time mora snositi dio krivice, tu nema nikakve dileme. Sto se tice kamiona, autobusa i drugih gabaritnih vozila, znam da oni nekad moraju sasjeci i drugu traku kod skretanja, zavisno od velicine raskrsnice, radijusa krivine i slicno, ali nisam siguran da li se to smatra i zakonski dozvoljenim.
- Dozer
#46879 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pravilo desne strane tu nema nikakav znacaj jer se pravilo desne strane tu ne primjenjuje. Kako rekoh, slabo ko zna kad, sta i kako s pravilom desne strane....noviclan wrote: ↑07/05/2024 12:41"Svi" znamo da "trebamo/moramo" u nama najblizu traku skrenuti na se kasnije prestrojavati samo ne daj Boze sudara prilikom istovremenog skretanja ko bi bio kriv ako je ovaj dolazio sa desne straneDozer wrote: ↑07/05/2024 12:37Primjenjuje se tacno kako si i naveo na pocetku - ne postoji pravilo prvenstva prolaza u slucaju kada svako vozilo pri skretanju ima svoju traku u koju se MORA ukljuciti. Jasno kao dan.Ateista wrote: ↑07/05/2024 12:32 U ZOBS-u je veoma jasno receno da kad skreces moras ici u prvu traku, dakle ako skreces lijevo ides u prvu lijevo traku a ako skreces desno ides u prvu desnu. To je jasno i tu nema nikakve dileme, tako da ako dodje do kontakta gdje ima vise od jedne trake, potpuno je jasno da je onaj ko nije isao u svoju traku napravio prekrsaj. Sa druge strane, u ZOBS-u ima clan koji govori o prvenstvu prolaza i tu se ne pominje sta ako ima vise traka. Nisam siguran kako se to tacno tumaci, po mojoj logici ako ima vise traka nema uopste price o prvenstvu iz razloga sto putanje dva vozila nemaju kolizije, iako to nigdje nije detaljno objasnjeno ne mozemo reci da je prvenstvo oduzeto iz razloga sto svako ima svoju traku i kad obojica postuju propise nema potrebe da neko nekog propusta, pa se tom logikom ovaj clan zanemaruje kad ima vise traka. Za ovaj dio nisam siguran kako ga policija, sud i osiguravajuce kuce tumace, postoji mogucnost da se bukvalno tumaci i da bi se smatralo da je onaj ko je skretao lijevo oduzeo prvenstvo. Ako je tako, onda kao sto sam vec pomenuo, postoji mogucnost da bi se islo na obostranu krivicu, iako meni to nema logike, ali kako god, ne postoji mogucnost da bude kriv samo onaj koji skrece lijevo, postoji mogucnost mozda obostrane krivice, ali onaj koji nije isao u prvu traku sigurno pravi prekrsaj i time mora snositi dio krivice, tu nema nikakve dileme. Sto se tice kamiona, autobusa i drugih gabaritnih vozila, znam da oni nekad moraju sasjeci i drugu traku kod skretanja, zavisno od velicine raskrsnice, radijusa krivine i slicno, ali nisam siguran da li se to smatra i zakonski dozvoljenim.
-
kakaljin
#46880 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kriv radi prestrojavanja u rskrsnici i nije zauzeo polozaj da skrene u svoju prvu traku.noviclan wrote: ↑07/05/2024 12:41"Svi" znamo da "trebamo/moramo" u nama najblizu traku skrenuti na se kasnije prestrojavati samo ne daj Boze sudara prilikom istovremenog skretanja ko bi bio kriv ako je ovaj dolazio sa desne straneDozer wrote: ↑07/05/2024 12:37Primjenjuje se tacno kako si i naveo na pocetku - ne postoji pravilo prvenstva prolaza u slucaju kada svako vozilo pri skretanju ima svoju traku u koju se MORA ukljuciti. Jasno kao dan.Ateista wrote: ↑07/05/2024 12:32 U ZOBS-u je veoma jasno receno da kad skreces moras ici u prvu traku, dakle ako skreces lijevo ides u prvu lijevo traku a ako skreces desno ides u prvu desnu. To je jasno i tu nema nikakve dileme, tako da ako dodje do kontakta gdje ima vise od jedne trake, potpuno je jasno da je onaj ko nije isao u svoju traku napravio prekrsaj. Sa druge strane, u ZOBS-u ima clan koji govori o prvenstvu prolaza i tu se ne pominje sta ako ima vise traka. Nisam siguran kako se to tacno tumaci, po mojoj logici ako ima vise traka nema uopste price o prvenstvu iz razloga sto putanje dva vozila nemaju kolizije, iako to nigdje nije detaljno objasnjeno ne mozemo reci da je prvenstvo oduzeto iz razloga sto svako ima svoju traku i kad obojica postuju propise nema potrebe da neko nekog propusta, pa se tom logikom ovaj clan zanemaruje kad ima vise traka. Za ovaj dio nisam siguran kako ga policija, sud i osiguravajuce kuce tumace, postoji mogucnost da se bukvalno tumaci i da bi se smatralo da je onaj ko je skretao lijevo oduzeo prvenstvo. Ako je tako, onda kao sto sam vec pomenuo, postoji mogucnost da bi se islo na obostranu krivicu, iako meni to nema logike, ali kako god, ne postoji mogucnost da bude kriv samo onaj koji skrece lijevo, postoji mogucnost mozda obostrane krivice, ali onaj koji nije isao u prvu traku sigurno pravi prekrsaj i time mora snositi dio krivice, tu nema nikakve dileme. Sto se tice kamiona, autobusa i drugih gabaritnih vozila, znam da oni nekad moraju sasjeci i drugu traku kod skretanja, zavisno od velicine raskrsnice, radijusa krivine i slicno, ali nisam siguran da li se to smatra i zakonski dozvoljenim.
- Laplace
#46881 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Uskladili su intervale sa novim ograničenjima. Mala cijena za to što su zaustavili divljanje na cestama.
- Dozer
#46882 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nista nisu zaustavili time, osim koliko-toliko normalnog protoka saobracaja.... al' hajd'....
Samo ce se dodatno povecati guzve, pogotovo u spicama, jer te sad zaustavlja svaki treci semafor.
Samo ce se dodatno povecati guzve, pogotovo u spicama, jer te sad zaustavlja svaki treci semafor.
-
il dottore
#46883 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
I ja sam isto mislio ali ispade po mk ultra i videu, doduse iz Hrvatske, da nije tako. Nego da ima prednost onaj sto skrece desnoDozer wrote: ↑07/05/2024 12:34Ne, nego je tako po pravilima. Na tom mjestu nijedan nema pravo prvenstva jer obojica imaju svoje trake u koje treba PRVO da se ukljuce, pa tek onda iz njih preduzimaju daljne radnje.AdzijaFace wrote: ↑07/05/2024 12:08To je kada se mi na forumu raspravljamo. U realnosti, pravo prvenstva.
- Dozer
#46884 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ima prednost da se usred raskrsnice prestroji/ukljuci u lijevu traku, a ne u svoju blizu, desnu? Tesko....il dottore wrote: ↑07/05/2024 14:30I ja sam isto mislio ali ispade po mk ultra i videu, doduse iz Hrvatske, da nije tako. Nego da ima prednost onaj sto skrece desnoDozer wrote: ↑07/05/2024 12:34Ne, nego je tako po pravilima. Na tom mjestu nijedan nema pravo prvenstva jer obojica imaju svoje trake u koje treba PRVO da se ukljuce, pa tek onda iz njih preduzimaju daljne radnje.AdzijaFace wrote: ↑07/05/2024 12:08
To je kada se mi na forumu raspravljamo. U realnosti, pravo prvenstva.
-
Naslovnica
#46885 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Tako je.
Mogli su zeleni val prilagoditi novim ograničenjima.
Kreneš od Nedžarića prema DBR, svaki semafor te zaustavi.
Niđe veze.
-
il dottore
#46886 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pogledaj video. Po videu imas pravo i ti da izaberes u koju od dvije ili tri... trake ces skrenuti, samo da propustis ovoga sto skrece desno. I taj sto skrece desno isto tako moze birati u koju ce traku (ako ih ima vise) uci kada skrene desnoDozer wrote: ↑07/05/2024 14:31Ima prednost da se usred raskrsnice prestroji/ukljuci u lijevu traku, a ne u svoju blizu, desnu? Tesko....il dottore wrote: ↑07/05/2024 14:30I ja sam isto mislio ali ispade po mk ultra i videu, doduse iz Hrvatske, da nije tako. Nego da ima prednost onaj sto skrece desno
- Laplace
#46887 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ako si 100% koncentrisan na vožnju, onda u velikoj većini slučajeva udar u životinju možeš izbjeći malim reakcijama: lagano oduzimanje gasa, lagano kočenje ili male korekcije smjera kretanja, sve bez ikakvog rizika. Samo jednom sam zbog životinje imao jako kočenje (istrčala mi je iz žbuna par metara ispred, iza mene nijue bilo vozila a brzina je bila ispod 50 km/h), u ostalim situacijama sam popuštanjem gasa ili laganim kočenjem omogućio životinji da prođe ispred mene.AdzijaFace wrote: ↑06/05/2024 13:52 Opet se ne shvatamo. Pri voznji pa i od 50km/h svaka reakcija moze da donese vise stete, nego koristi. Prema tome ne treba nikoga osudjivati ili prozivvati ako nista ne uradi. Ako uradi, super, ako ne i to je ok.
Nikada ne mozes reci da je neka radnja sigurna, jer eto radi brzine mislis da je bilo sigurno. Brzina ti ne govori da je bilo sigurno, vec je samo jedan od parametara.
Druga stvar je to što velika većina vozača tokom vožnje misli na sve više nego na samu vožnju. Nerijetko lik iza ne da ne vidi miša nego ne vidi kompletan auto usred dana po vedrom vremenu.
- Laplace
- Dozer
#46889 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nema logike. Zasto je onda skoro do pola mosta isprekidana, ako se svako moze ukljuciti u suprotnu traku od svoje blize....il dottore wrote: ↑07/05/2024 14:38Pogledaj video. Po videu imas pravo i ti da izaberes u koju od dvije ili tri... trake ces skrenuti, samo da propustis ovoga sto skrece desno. I taj sto skrece desno isto tako moze birati u koju ce traku (ako ih ima vise) uci kada skrene desnoDozer wrote: ↑07/05/2024 14:31Ima prednost da se usred raskrsnice prestroji/ukljuci u lijevu traku, a ne u svoju blizu, desnu? Tesko....il dottore wrote: ↑07/05/2024 14:30
I ja sam isto mislio ali ispade po mk ultra i videu, doduse iz Hrvatske, da nije tako. Nego da ima prednost onaj sto skrece desno
-
noviclan
#46890 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kojim novim ogranicenjima jedino od obale do aria ostalo je sve isto ako sam upratio znakoveLaplace wrote: ↑07/05/2024 14:23Uskladili su intervale sa novim ograničenjima. Mala cijena za to što su zaustavili divljanje na cestama.
-
AdzijaFace
#46891 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
mislim da je prije priprema za adaptivni rezim
https://vlada.ks.gov.ba/aktuelnosti/nov ... aobracajem
- Laplace
-
il dottore
#46893 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Dozer wrote: ↑07/05/2024 15:00Nema logike. Zasto je onda skoro do pola mosta isprekidana, ako se svako moze ukljuciti u suprotnu traku od svoje blize....il dottore wrote: ↑07/05/2024 14:38Pogledaj video. Po videu imas pravo i ti da izaberes u koju od dvije ili tri... trake ces skrenuti, samo da propustis ovoga sto skrece desno. I taj sto skrece desno isto tako moze birati u koju ce traku (ako ih ima vise) uci kada skrene desno
- Ateista
#46894 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Koji video?il dottore wrote: ↑07/05/2024 14:38Pogledaj video. Po videu imas pravo i ti da izaberes u koju od dvije ili tri... trake ces skrenuti, samo da propustis ovoga sto skrece desno. I taj sto skrece desno isto tako moze birati u koju ce traku (ako ih ima vise) uci kada skrene desnoDozer wrote: ↑07/05/2024 14:31Ima prednost da se usred raskrsnice prestroji/ukljuci u lijevu traku, a ne u svoju blizu, desnu? Tesko....il dottore wrote: ↑07/05/2024 14:30
I ja sam isto mislio ali ispade po mk ultra i videu, doduse iz Hrvatske, da nije tako. Nego da ima prednost onaj sto skrece desno
Naveden je clan iz zobsa koji jasno kaze da kad skreces desno ides u prvu desnu traku, ako skreces lijevo onda u prvu lijevu, nikakav video ne moze protiv jasnog clana u zakonu.
-
NediM17
#46895 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ti članovi zakona o skretanju u Hr su apsolutno isti kao naši, tj. prepisani i onako vam je kako je na onom videu.
https://www.zakon.hr/z/78/Zakon-o-sigur ... na-cestama
Članak 56
https://www.zakon.hr/z/78/Zakon-o-sigur ... na-cestama
Članak 56
-
NediM17
#46896 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nigdje to ne piše u koju traku skrećeš.Ateista wrote: ↑07/05/2024 15:28Koji video?il dottore wrote: ↑07/05/2024 14:38Pogledaj video. Po videu imas pravo i ti da izaberes u koju od dvije ili tri... trake ces skrenuti, samo da propustis ovoga sto skrece desno. I taj sto skrece desno isto tako moze birati u koju ce traku (ako ih ima vise) uci kada skrene desno
Naveden je clan iz zobsa koji jasno kaze da kad skreces desno ides u prvu desnu traku, ako skreces lijevo onda u prvu lijevu, nikakav video ne moze protiv jasnog clana u zakonu.
Piše samo iz koje trake skrećeš.
- Ateista
#46897 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Clan 48NediM17 wrote: ↑07/05/2024 15:35Nigdje to ne piše u koju traku skrećeš.Ateista wrote: ↑07/05/2024 15:28Koji video?il dottore wrote: ↑07/05/2024 14:38
Pogledaj video. Po videu imas pravo i ti da izaberes u koju od dvije ili tri... trake ces skrenuti, samo da propustis ovoga sto skrece desno. I taj sto skrece desno isto tako moze birati u koju ce traku (ako ih ima vise) uci kada skrene desno
Piše samo iz koje trake skrećeš.
(1) Vozač vozila koje skreće udesno dužan je da obavi skretanje krećući se krajnjom saobraćajnom trakom koja se proteže uz desnu ivicu kolovoza, osim ako saobraćajnim znakom ili oznakom na kolovozu nije drugačije određeno.
(2) Vozač vozila koje skreće ulijevo dužan je da obavi skretanje krećući se krajnjom lijevom saobraćajnom trakom koja se proteže uz središnju liniju i uz zamišljeni ili obilježeni luk koji spaja dvije središnje linije bočnih kolovoza, odnosno saobraćajnom trakom koja se proteže uz lijevu ivicu puta s jednosmjernim saobraćajem, osim ako saobraćajnim znakom na putu nije drugačije određeno.
Pise da obavi skretanje krecuci se, znaci kompletnu radnju skretanja krecuci se desnom odnosno lijevom trakom.
-
AdzijaFace
#46898 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
I sta ce se desiti kada dodje do udesa? On ce biti kriv za prestrojavanje, a ovaj drugi za uzimanje prvenstva?
-
NediM17
#46899 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Isto tako pise i u hrvatskom ZOSP-u.
A jebe vas i clan 49 naseg ZOBS-a
A jebe vas i clan 49 naseg ZOBS-a
- Ateista
#46900 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kaze da moras propustiti vozilo koje ide pravo, ako ne idete u istu traku nemas ga sta propustati, kao da ni nema tog vozila.
Sve ovo je lose i nedoreceno napisano, ostavlja se mogucnost razlicitog tumacenja.