gledaj ti ove genocidase sa atv, garant ih informer instruirao kako da seru na ustaU Srebrenici kruže priče da je plan da se oskrnavi nekoliko spomenika u Memorijalnom centru, kako bi se za to optužili Srbi.
"Vjerujem da postoje umovi koji bi na takav način pokušali nešto da skrenu. Ali u svakom slučaju treba dati priliku tim službama da završe to sve i da ne bude nikakvih spekulacija. Sve treba smiriti i preduzeti sve neophodne zakonske mjere kako bi se napravila potpuno bezbjednosno neutralna sredina", poručio je Dodik.
Neredi i provokacije, prema informacijama ATV-a, trebalo bi da se nastave i u narednim danima. I to u vrijeme pravoslavnih praznika.
Plan je navodno da se tenzije drže sve do sjednice Generalne skupštine UN-a na kojoj bi trebalo da se razmatra Rezolucija o Srebrebnici.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
- oldtajmer
#28076 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
- moa
#28077 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ne smeta njima sto su genocidna nego što im to smanjuje manevarski prostor a možda se smanji fašizam i samim šansa za novo klanje po Bosni.Ima Bosne_Bice Bosne wrote: ↑05/05/2024 02:58shbc wrote: ↑04/05/2024 11:35Vojin MijatovićZombi_Rex wrote: ↑04/05/2024 00:07Nadji mi zivu osobu u rs i srbiji koja će reci javno jest bio genocid i mi se javno izvinjavamo i onda da to objavi neki portal potom da u komentarima srbi kažu jest u pravu je izvinite komsije našeSpoilerShow
Nema je!!!
Zato i zasluzuju ovu rezoluciju da ih cijeli svijet upozna 11 jula
Žene u crnom
Nenad Čanak
Čedomir Jovanović
Onako na prvu
Nisi ti dobro procitao post od Zombi-Rexa. Naveo je tri uslova (boldano) koji trebaju biti ispunjeni da bi se neko kvalifikovao.![]()
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#28078 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Jest sve to razumijem u pravu ste
Ali evo ja sam upoznao lika s orlista
Kod konjica
Kojemu je ubijen otac i jos neki rodjaci
4 njih u nepoznatom zlocinu totalne kataklizme i nestanka hrvata neretvice
I imam obicaj svake godine 25.3.na blagdan blagovijesti podsjecati na taj zlocin
Ovdje sam dozivio tebe nije briga za zlocin
Ti samo siris mrznju
Ustasa
Eeeeej
Plus na blogu komentar pozdrav iz etnicki cistog konjica
Tuzilastvo se u mostaru ne brine za tih 4 zrtve
Kaze lik njihovj je dogovor necemo dirat vase nemojte nase zlocince
I sad ocekujete nesto od nekog srbina
Haha
Kod konjica
I imam obicaj svake godine 25.3.na blagdan blagovijesti podsjecati na taj zlocin
Ti samo siris mrznju
Ustasa
Eeeeej
Haha
- SanskiBiser
#28079 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
sad jos da im neko odgovori iz Federacije da oni pripremaju False Flag operaciju u Srebrenici...oldtajmer wrote: ↑05/05/2024 08:31gledaj ti ove genocidase sa atv, garant ih informer instruirao kako da seru na ustaU Srebrenici kruže priče da je plan da se oskrnavi nekoliko spomenika u Memorijalnom centru, kako bi se za to optužili Srbi.
"Vjerujem da postoje umovi koji bi na takav način pokušali nešto da skrenu. Ali u svakom slučaju treba dati priliku tim službama da završe to sve i da ne bude nikakvih spekulacija. Sve treba smiriti i preduzeti sve neophodne zakonske mjere kako bi se napravila potpuno bezbjednosno neutralna sredina", poručio je Dodik.
Neredi i provokacije, prema informacijama ATV-a, trebalo bi da se nastave i u narednim danima. I to u vrijeme pravoslavnih praznika.
Plan je navodno da se tenzije drže sve do sjednice Generalne skupštine UN-a na kojoj bi trebalo da se razmatra Rezolucija o Srebrebnici.![]()
-
toska
#28080 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Kažu da ne ide tako lako sa eng Wiki, nije to bhs Wiki.sime_cipol wrote: ↑05/05/2024 00:55 Wikipedia?
Otkud znas ko je ovo pisao?
Sad cu otici i sve prepraviti u ovom tekstu. Apsolutno nerelevantno.
Ono sto je relevantno su sudske presude Cacinim ljudima, a i njemu po kratkom postupku.
Bitnije, neko ko se od stranaca interesuje za zbivanja u ratnom Sarajevu će istu koristiti kao jedan, možda i glavni izvor.
Najbitnije, znamo li mi broj žrtava?
- shbc
#28081 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
E vala ako su mediji na Balkanu, a jos vise komentari na istim relevantni za bilo sta... Mozes na prste jedne ruke pobrojati medije koji su nezavisni, od toga mozda jedan ili nijedan u Srbiji. Clanci bez lavine botova nepostojeci u citavoj bivsoj SFRJ.Ima Bosne_Bice Bosne wrote: ↑05/05/2024 02:58shbc wrote: ↑04/05/2024 11:35Vojin MijatovićZombi_Rex wrote: ↑04/05/2024 00:07Nadji mi zivu osobu u rs i srbiji koja će reci javno jest bio genocid i mi se javno izvinjavamo i onda da to objavi neki portal potom da u komentarima srbi kažu jest u pravu je izvinite komsije našeSpoilerShow
Nema je!!!
Zato i zasluzuju ovu rezoluciju da ih cijeli svijet upozna 11 jula
Žene u crnom
Nenad Čanak
Čedomir Jovanović
Onako na prvu
Nisi ti dobro procitao post od Zombi-Rexa. Naveo je tri uslova (boldano) koji trebaju biti ispunjeni da bi se neko kvalifikovao.![]()
- Leverage
#28082 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Šta ja imam sa mišljenjem stranačkog vrha?
-
A_A_AKCIJA
#28083 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Postavljaš lažnu dilemu: ili Dodik, ili nametanje.
Kao, nas MZ moli da nam nametne dobre promjene, a Trojka spašava Dodika.
A to radiš da bi ocrnio Trojku koja, tobože, ima pred sobom ove dvije opcije.
Dakle, ko je ikada potvrdio da MZ ima stav kojim želi konačno urediti ovu državu, a da to podrazumijeva nametanje dobrih rješenja?
Druga podvala je da bi iko iz Trojke ta rješenja odbio, zarad nekih talova i igre sa Dodikom.
MZ je skupina različitih interesa koja se raspadne i na konkretnijim problemima od BiH. Poput Ukrajine, gdje se ratuje na granici EU, ali EU nema jedinstvenog stava.
Da te podsjetim ko se sve pitao od tih diplomata o situaciji u BiH. Jesu li oni bili za dobrobit ove države ili su bili Dodikovi,.tj plaćenici Srbije:
Lajčak
Palmer
Escobar
Satler
Eichorst
Von der Leyen
Stano
Verhely
Ovo su ljudi koji su krojili politiku EU i dijelom USA prema BiH i za koje se teško može reći da su benevolentni prema nama.
I ti sada očekuješ da bi oni poslali signale svojim državama da podrže ta nametanja.
Podsjeti nas kako su pale EU sankcije za Dodika? Dino izlobirao
A zapravo je potpuno različito od tvoje propagande.
Prvi put imamo izbijene argumente ovoj gore skupini lobista. Prvi put MZ nema slova prigovoriti našoj strani jer ne pristajemo na Dodikovu igru "svi su krivi", nego radimo šta možemo i koliko možemo u korist države, a sve što ne valja ostaje na Dodiku. Što onda otvara prostor da se radi proti njega i da imamo saveznike za to.
Misliš da su slučajno, većina ovih sa liste nestali iz naših političkih sfera?
-
Dimu1927
#28084 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
kakva je ovo trobojka na pravoslavnoj crkvi kod ekonomije ? znam da je Vaskrs, ali zastava cetniteta nema veze sa tom vjerom...
-
mali_balon
-
PM72
-
zigson
#28087 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Joj truba haj ne seri i ne izmisljajTruba wrote: ↑05/05/2024 09:52 Jest sve to razumijem u pravu ste
Kod konjica
Ti samo siris mrznju
Ustasa
Eeeeej
Haha
- Skijaš
#28088 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Objasnjenja zasto su sa Dodikom dijelili tal i "relaksirali situaciju" imaju svi, pa i SDA.A_A_AKCIJA wrote: ↑05/05/2024 15:00Prvi put MZ nema slova prigovoriti našoj strani jer ne pristajemo na Dodikovu igru "svi su krivi", nego radimo šta možemo i koliko možemo u korist države, a sve što ne valja ostaje na Dodiku. Što onda otvara prostor da se radi proti njega i da imamo saveznike za to.
-
DonieBrasco
#28089 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Organizacija islamskih zemalja koja okuplja 57 država danas je u Gambiji usvojila deklaraciju u kojoj se daje podrška usvajanju rezolucije o genocidu u Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.
-
ramonda
#28090 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Veliko hvala gospođi Turković. Da nije gradila veze i odnose sa islamskim zemljama, ovo se ne bi dogodilo i rezolucija ne bi bila usvojena. Najbolja ministrica vanjskih poslova u historiji!DonieBrasco wrote: ↑05/05/2024 16:53Organizacija islamskih zemalja koja okuplja 57 država danas je u Gambiji usvojila deklaraciju u kojoj se daje podrška usvajanju rezolucije o genocidu u Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.![]()
-
HelaS
#28091 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ti baš perfidno i hinjski trolaš po skoro svim temamaramonda wrote: ↑05/05/2024 16:54Veliko hvala gospođi Turković. Da nije gradila veze i odnose sa islamskim zemljama, ovo se ne bi dogodilo i rezolucija ne bi bila usvojena. Najbolja ministrica vanjskih poslova u historiji!DonieBrasco wrote: ↑05/05/2024 16:53Organizacija islamskih zemalja koja okuplja 57 država danas je u Gambiji usvojila deklaraciju u kojoj se daje podrška usvajanju rezolucije o genocidu u Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.![]()
- House
#28092 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
golemo. pičkousti na aparatimaDonieBrasco wrote: ↑05/05/2024 16:53Organizacija islamskih zemalja koja okuplja 57 država danas je u Gambiji usvojila deklaraciju u kojoj se daje podrška usvajanju rezolucije o genocidu u Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.![]()
-
ibizza
#28093 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Hvala Silajdzicu, kakva Bisera.ramonda wrote: ↑05/05/2024 16:54Veliko hvala gospođi Turković. Da nije gradila veze i odnose sa islamskim zemljama, ovo se ne bi dogodilo i rezolucija ne bi bila usvojena. Najbolja ministrica vanjskih poslova u historiji!DonieBrasco wrote: ↑05/05/2024 16:53Organizacija islamskih zemalja koja okuplja 57 država danas je u Gambiji usvojila deklaraciju u kojoj se daje podrška usvajanju rezolucije o genocidu u Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.![]()
- GandalfSivi
#28094 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Samo da primjetim da je Spanija nestala sa liste kosponzora…
-
A_A_AKCIJA
#28095 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Da, samo ti nemaš racionalno objašnjenje šta je taj tal.Skijaš wrote: ↑05/05/2024 16:12Objasnjenja zasto su sa Dodikom dijelili tal i "relaksirali situaciju" imaju svi, pa i SDA.A_A_AKCIJA wrote: ↑05/05/2024 15:00Prvi put MZ nema slova prigovoriti našoj strani jer ne pristajemo na Dodikovu igru "svi su krivi", nego radimo šta možemo i koliko možemo u korist države, a sve što ne valja ostaje na Dodiku. Što onda otvara prostor da se radi proti njega i da imamo saveznike za to.
Nemaš, jer tala nema.
Ima samo tvoja zloba i kiselost jer nisi dio promjene.
-
DonieBrasco
#28096 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Gabriel Eskobar - mjenjaju mu poziciju, pominje se kao ambasador, i svasta nesto.
- Skijaš
#28097 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Haj'mo sad ozbiljno, Je li Milorad Dodik ....A_A_AKCIJA wrote: ↑05/05/2024 17:35Da, samo ti nemaš racionalno objašnjenje šta je taj tal.Skijaš wrote: ↑05/05/2024 16:12Objasnjenja zasto su sa Dodikom dijelili tal i "relaksirali situaciju" imaju svi, pa i SDA.A_A_AKCIJA wrote: ↑05/05/2024 15:00Prvi put MZ nema slova prigovoriti našoj strani jer ne pristajemo na Dodikovu igru "svi su krivi", nego radimo šta možemo i koliko možemo u korist države, a sve što ne valja ostaje na Dodiku. Što onda otvara prostor da se radi proti njega i da imamo saveznike za to.
- protivnik s kojim se kontakt odrzava samo u okvirima sluzbenog i unutar Parlamenta BiH, dakle protivnik ciji se utjecaj pokusava ograniciti lobiranjem vani i kojem se preko saveznika na Zapadu pokusava nametnuti rjesenja s kojim on, logicno je, nece biti zadovoljan ali nece imati puno izbora
ili je
- partner s kojim se srdacno pozdravimo a nekad i zagrlimo, zajedno gledamo kosarku i s kojim se druzimo po Bakincima ili na nekom drugom "njegovom terenu", sa sve pratecim zastavama manjeg entiteta i Srbije. Nismo da mu OHR bilo sta namece jer domaci akteri mogu postici dogovor
Ne moze oboje.
-
zbunjola71sa
#28098 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
jos malo i on ce biti pokojnikSkijaš wrote: ↑05/05/2024 18:50Haj'mo sad ozbiljno, Je li Milorad Dodik ....
- protivnik s kojim se kontakt odrzava samo u okvirima sluzbenog i unutar Parlamenta BiH, dakle protivnik ciji se utjecaj pokusava ograniciti lobiranjem vani i kojem se preko saveznika na Zapadu pokusava nametnuti rjesenja s kojim on, logicno je, nece biti zadovoljan ali nece imati puno izbora
ili je
- partner s kojim se srdacno pozdravimo a nekad i zagrlimo, zajedno gledamo kosarku i s kojim se druzimo po Bakincima ili na nekom drugom "njegovom terenu", sa sve pratecim zastavama manjeg entiteta i Srbije. Nismo da mu OHR bilo sta namece jer domaci akteri mogu postici dogovor
Ne moze oboje.
-
A_A_AKCIJA
- Skijaš
#28100 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ne bih znao, ja mu zelim dug zivot iza resetaka.zbunjola71sa wrote: ↑05/05/2024 18:54jos malo i on ce biti pokojnikSkijaš wrote: ↑05/05/2024 18:50Haj'mo sad ozbiljno, Je li Milorad Dodik ....
ili je
Ne moze oboje.