Ja davno nekad presao narodnu verziju, kupih neki dan na steam, bilo gta 4 + episodes from liberty city za 5 eura. Nisam nikada igrao ove episodes, to je dlc bio ? O cemu se radi, jel dodano koliko misija u tim episodes ?
Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
-
Bosnian Dragon1
#48026 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
-
Kuvet
#48027 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Jbt, ovaj AC Vallhala, ogromna igra. Cak i ovaj main quest bas dugacak. Malo jesu dosadnjikave misije, jer se sve svodi na isto, ali grafika bas prelijepa. Tacno se osjecam ko da sam u Engleskoj u to doba.
- vaučer
#48028 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nisam igrao ali jesam Odyssey i dosadilo mi negdje pred kraj main questa.
Mapetina pukla sve cookie-cutter sadržaj, vrlo malo iole zanimljivih misija, nimalo zanimljivih likova.
- ferratilis
#48029 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
To su ti single player ekspanzije sa novim likovima. Radnja se odvija uporedo sa glavnom pricom, cak se likovi srecu u nekim misijama. Odlicna oba DLC-a. Mnogima je Gay Tony drazi, ali meni je DLC sa bajkerima bolji. Vrijedi odigrati itekako.Bosnian Dragon1 wrote: ↑05/05/2024 10:09 Nisam nikada igrao ove episodes, to je dlc bio ? O cemu se radi, jel dodano koliko misija u tim episodes ?
- typeOnegative
#48030 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Da, DLC, ima 'dva dijela' , taj što si naveo i balad of gay Tony, tako nekako se zove.. .posebna je kampanja i drugi su likovi, igraš kao član motokluba, nije loša sekunde i ima dosta za igrati...mislim da ovaj drugi nisam ni igrao, davno je bilo .Bosnian Dragon1 wrote: ↑05/05/2024 10:09Ja davno nekad presao narodnu verziju, kupih neki dan na steam, bilo gta 4 + episodes from liberty city za 5 eura. Nisam nikada igrao ove episodes, to je dlc bio ? O cemu se radi, jel dodano koliko misija u tim episodes ?
- ferratilis
#48031 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
https://www.dsogaming.com/news/sony-cau ... ent-on-pc/
Sony caught lying about the PSN account requirement on PC
May 5, 2024 John Papadopoulos 3 Comments
A lot has happened in the past couple of days regarding the PSN account requirement for Helldivers 2. According to the devs, Sony forced them to make a PSN account mandatory on PC/Steam. Not only that but Sony was caught lying about the PSN account requirement on its PlayStation games on PC.
In 2022, Sony said PC gamers won’t need to log in to the PlayStation Network. They made it clear that when playing a PlayStation game on a PC, signing in to PSN is an optional choice. This info is from Sony’s own PlayStation Network Support page which launched in 2022.
PSN PC original statement
Later on, Sony quietly changed that page. Now, it says that for some PlayStation games, you might have to sign in and connect to a PSN account. This is completely different from what Sony was claiming back in 2022.
PSN PC revised statement
The fact that Sony has secretly edited that page is not what you’d expect from such a big company. This adds to why PC gamers are upset with Sony. Helldivers 2 has been fine without needing a PSN account for three months. So, there is no reason at all to force a PSN account on PC gamers.
And you know what’s funnier? Sony has banned someone who has used a VPN to create a PSN account to play Helldivers 2 on PC, in a country that does not officially support PSN. This basically means that in countries that do not officially support PSN, you’ll have to either break the PSN TOS and hope for the best, or stop playing the game they have bought.
For what it’s worth, Arrowhead admitted that Sony is the one that made the PSN account requirement mandatory in Helldivers 2. The devs are currently looking into better solutions to this. They also claimed that if Sony does not provide a fix for the countries that do not support PSN, they won’t likely make that requirement mandatory for those players.
PC gamers are not happy about this whole thing, and they’ve shown this via Steam’s Review system. Right now, the game’s reviews on Steam aren’t great. But still, lots of people are playing it. So, this could mean two things. Either Steam users are simply whining, or they’ll quit playing when that PSN requirement goes into full effect.
As I’ve already said, Ghost of Tsushima will not require a PSN account for its single-player campaign mode. However, for accessing its multiplayer features, it will require one.
- _coRey_
#48032 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ako vam je download region na Steam Hrvatska i imate problema sa DL brzinom odmah mijenjati na nesto tipa Austrija il DE, zadnjih nekoliko vecih update-a za igre primjetim da ne idu full brzinom, reko mozda sam ja nekad upalio limiter pa zaboravio iskljuciti kad ono Steam prebacio DL region na Hrvatska (uvijek ja rucno podesavao na Austrija, bilo jedno vrijeme i Madjarska i DE oni uvijek idu full brzina, sa HRV uvijek duplo manja brzina)
-
Bosnian Dragon1
#48033 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Znaci ja sa ovim episodes from liberty city imam oba dlc, prvi je ovaj tony , a drugi kako se zove ?typeOnegative wrote: ↑05/05/2024 11:00Da, DLC, ima 'dva dijela' , taj što si naveo i balad of gay Tony, tako nekako se zove.. .posebna je kampanja i drugi su likovi, igraš kao član motokluba, nije loša sekunde i ima dosta za igrati...mislim da ovaj drugi nisam ni igrao, davno je bilo .Bosnian Dragon1 wrote: ↑05/05/2024 10:09Ja davno nekad presao narodnu verziju, kupih neki dan na steam, bilo gta 4 + episodes from liberty city za 5 eura. Nisam nikada igrao ove episodes, to je dlc bio ? O cemu se radi, jel dodano koliko misija u tim episodes ?
- Rootboi
#48034 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Oba DLC se isprepliću sa glavnom pričom u GTA 4Bosnian Dragon1 wrote: ↑05/05/2024 11:29
Znaci ja sa ovim episodes from liberty city imam oba dlc, prvi je ovaj tony , a drugi kako se zove ?
U prvom DLCu Lost and Damned sudjeluješ u bajkerskoj bandi čak se taj lik u pojavljuje na početku GTA 5 da ne spojlam dalje
a drugi DLC je Ballad of gay tony gdje radiš kao bodyguard tonyu koji drži neke klubove u gradu i ovaj dlc je puno zabavniji meni lično i sa njim se završava GTA 4 priča ,
Spoiler
Show
u zadnjoj misiji saznaje se sudbina dragulja
- typeOnegative
#48035 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Episodes from liberty city i balad of gay Tony... vj bi trebao imati, ja imam oba, davno kupljeno i ne sjećam se sad jel idu u kompletu, ali čisto sumnjam da sam kupovao svaki posebno.
- ferratilis
#48036 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Imas, prije par godina su sve objedinili u jedan paket kad su uklonili GFWL. Sad je dosta lakse igrati sve, plus sto su dodali Steam achievements.Bosnian Dragon1 wrote: ↑05/05/2024 11:29 Znaci ja sa ovim episodes from liberty city imam oba dlc, prvi je ovaj tony , a drugi kako se zove ?
- ferratilis
#48037 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Sony je dodao i Francusku na listu zemalja sa restrikcijama za Helldivers 2. Ako postoji jedna stvar s kojom se kompanije ne trebaju zajebavat, onda je to EU. Pa cak ni Apple nije uspio zajebat EU. 
-
Bosnian Dragon1
#48038 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Aha a te misije iz ta dva dlc u gta4 jel se one pojavljuju kako igras main story ili moras posebno odabrati da igras episodes from liberty city, kako ces znat da je neka misija iz dlc jel oznacena drukcije nekako ili
- Averus
#48039 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
@ferratilis ma Sony su debili inace, a sad su ispali jos veci.
EU je poznata po kaznama i zajebancijama, a oni bas onako grlom u jagode idu. Sto sam negdje procitao - neki coke-addicted menadzer hoce bonus, pa navalio da bude visok priliv PSN subscribersa, a prodaja (konzola) im vec neko vrijeme opada
Stoka
EU je poznata po kaznama i zajebancijama, a oni bas onako grlom u jagode idu. Sto sam negdje procitao - neki coke-addicted menadzer hoce bonus, pa navalio da bude visok priliv PSN subscribersa, a prodaja (konzola) im vec neko vrijeme opada
Stoka
- ferratilis
#48040 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Kampanje su odvojene, nema nikakve zabune. Prvo odigras glavnu kampanju, pa onda DLC. Sve je zasebno.Bosnian Dragon1 wrote: ↑05/05/2024 11:54 Aha a te misije iz ta dva dlc u gta4 jel se one pojavljuju kako igras main story ili moras posebno odabrati da igras episodes from liberty city, kako ces znat da je neka misija iz dlc jel oznacena drukcije nekako ili
-
Bosnian Dragon1
#48041 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Aha, a zar ne idu te misije uporedo sa glavnom pricom kako neko napisa gore, ili moras zavrsiti main story da bi dlc igraoferratilis wrote: ↑05/05/2024 11:59Kampanje su odvojene, nema nikakve zabune. Prvo odigras glavnu kampanju, pa onda DLC. Sve je zasebno.Bosnian Dragon1 wrote: ↑05/05/2024 11:54 Aha a te misije iz ta dva dlc u gta4 jel se one pojavljuju kako igras main story ili moras posebno odabrati da igras episodes from liberty city, kako ces znat da je neka misija iz dlc jel oznacena drukcije nekako ili
- ferratilis
#48042 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Sve je odradjeno organski, bice ti jasno kad budes igrao. Samo igraj, ne razmisljaj o tome.Bosnian Dragon1 wrote: ↑05/05/2024 12:03 Aha, a zar ne idu te misije uporedo sa glavnom pricom kako neko napisa gore, ili moras zavrsiti main story da bi dlc igrao
-
Bosnian Dragon1
#48043 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Hocu pocet cu kasnije . Evo handrim se dva dana da pokrenem days gone al nema mu lijeka u pm otisoferratilis wrote: ↑05/05/2024 12:10Sve je odradjeno organski, bice ti jasno kad budes igrao. Samo igraj, ne razmisljaj o tome.Bosnian Dragon1 wrote: ↑05/05/2024 12:03 Aha, a zar ne idu te misije uporedo sa glavnom pricom kako neko napisa gore, ili moras zavrsiti main story da bi dlc igrao![]()
- ferratilis
#48044 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
I dalje mislim da su problemi koje ti imas s igrama vezani za tvoj account. Da li koristis Windows samo na jednom accountu i da li taj account ima administratorske privilegije?Bosnian Dragon1 wrote: ↑05/05/2024 12:14 Hocu pocet cu kasnije . Evo handrim se dva dana da pokrenem days gone al nema mu lijeka u pm otiso
-
Bosnian Dragon1
#48045 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Da samo na jednom akauntu koristim , trebalo bi da ima admin privilegije,gdje se ono to gleda zaboravio sam. Hajd sto forza trazi to oko akaunta nije valjda i days gone na isti fazon,sta on traziferratilis wrote: ↑05/05/2024 12:18I dalje mislim da su problemi koje ti imas s igrama vezani za tvoj account. Da li koristis Windows samo na jednom accountu i da li taj account ima administratorske privilegije?Bosnian Dragon1 wrote: ↑05/05/2024 12:14 Hocu pocet cu kasnije . Evo handrim se dva dana da pokrenem days gone al nema mu lijeka u pm otiso
- ferratilis
#48046 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Vjeruj da ne znam gdje je to u postavkama, ali moguce je da je problem. Neki su vec spominjali na redditu:
Probaj right click na igru i "run as admin" mozda upali
Probaj right click na igru i "run as admin" mozda upali
- House
#48047 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
igraj šta hoćeš. GTA 4 i the lost and damned počinju u isto vrijeme, gay toni negdje sredinom glavne priče.Bosnian Dragon1 wrote: ↑05/05/2024 12:03Aha, a zar ne idu te misije uporedo sa glavnom pricom kako neko napisa gore, ili moras zavrsiti main story da bi dlc igraoferratilis wrote: ↑05/05/2024 11:59Kampanje su odvojene, nema nikakve zabune. Prvo odigras glavnu kampanju, pa onda DLC. Sve je zasebno.Bosnian Dragon1 wrote: ↑05/05/2024 11:54 Aha a te misije iz ta dva dlc u gta4 jel se one pojavljuju kako igras main story ili moras posebno odabrati da igras episodes from liberty city, kako ces znat da je neka misija iz dlc jel oznacena drukcije nekako ili

- ferratilis
#48048 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Zahvaljujuci DXVK, uspio sam eliminirati stutter u potpunosti iz GTA 4. Pored d3d9.dll fajla je samo potrebno napraviti dxvk.conf i dodati tri linije koda:

Frametime graph ravan kao strijela, cak i u pokretu.

Naravno, fps sam zakljucao na 60 sa RTSS jer sve GTA igre imaju probleme kad ide preko. Igra je tako glatka da mi je zao sto DXVK nije postojao prije 10 godina. Kad se sjetim muka sa GTA 4 na laptopu.d3d9.maxFrameLatency = 1
d3d9.presentInterval = 1
d3d9.numBackBuffers = 3
Frametime graph ravan kao strijela, cak i u pokretu.

- Averus
-
Bosnian Dragon1
#48050 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
primjetio sam i ja da mi downloadi ne idu punom brzinom , inace paket mi je 400 Mbps telemach a Hrvatska mi je download region i brzina ne prelazi mi 200 Mbps, znaci upola od maksimuma. Probao maloprije prebacio na Austrija , jos gore , ne prelazi 100 Mbps, sad do ceg je pa ne ide full brzina..._coRey_ wrote: ↑05/05/2024 11:29 Ako vam je download region na Steam Hrvatska i imate problema sa DL brzinom odmah mijenjati na nesto tipa Austrija il DE, zadnjih nekoliko vecih update-a za igre primjetim da ne idu full brzinom, reko mozda sam ja nekad upalio limiter pa zaboravio iskljuciti kad ono Steam prebacio DL region na Hrvatska (uvijek ja rucno podesavao na Austrija, bilo jedno vrijeme i Madjarska i DE oni uvijek idu full brzina, sa HRV uvijek duplo manja brzina)