Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

PM72

#46751 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by PM72 »

zdruzdjo wrote: 04/05/2024 09:55
PM72 wrote: 04/05/2024 07:27
Ti kad bi bio policajac radio bi šta ti šef smjene odredi a ne šta je tebi ćeif ili šta ti smeta.
Sef smjene ti odredi da si u autu i da patroliras. ok.
U slucaju ako te zovne na neku intervenciju ili sl., naravno ides.
Ali ne znaci da neces zapisati/zaganjati nekoga ko je napravio saobracajni prekrsaj dok si ti tu.
Sta, znaci po tome neces pisati saobracajne prekrsaje jer ti sef smjene nije rekao da to radis. Ma da, svakako.
Iako kad malo razmislim, nacin na koji policija kod nas sprovodi zakon ne bi me cudilo da ih vecina i radi na nacin "nije mi sef rekao, pa ne moram/necu"
Čitaj šta pišem...ti napisa kad bi ja bio policajac u PU Novi grad pokažnjavao bi one što se pogrešno parkiraju oko aerodroma.
Dakle,ti kao policajac dobiješ od nadređenih šta ti je zadatak a ne šta se tebi sviđa ili da glumiš šerifa pa kažnjavaš usput.Kreneš na posao a neko ti se uvali ili pogrešno prestoriji a ti lizalo STOP pa u stranu...ili neko prosi pa mu lisice i u stanicu.Ne ide to tako...ako je vlasti u interesu nađe se način i za divljanje sa autima i da spriječe prosijačenje.
zdruzdjo

#46752 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Optimist wrote: 04/05/2024 10:52 I na kraju si rekao i sam, ne znas hoces li kofer dobiti odmah, ili tek za 20min.
Pa naravno da je tako. Samo tih 20-ak minuta moze kostati 3 km. A to je svakako puno bolja(kulturnija, nebezobraznija) varijanta nego se parkirati na cesti i zauzeti traku.
Balkanska posla: "doci cu ja ranije pola sata jer moze pilot dodati gas i stici prije/mozda ne bude guzva u zraku pa dodje brze pa da me tetka ne ceka..." :lol: :lol:
JavierBosnia wrote: 04/05/2024 10:56 Govori se o placanju parkinga koji vazi sat vremena
Upravo.
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#46753 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by teskeredzic_22 »

zdruzdjo wrote: 04/05/2024 11:08
Optimist wrote: 04/05/2024 10:52 I na kraju si rekao i sam, ne znas hoces li kofer dobiti odmah, ili tek za 20min.
Pa naravno da je tako. Samo tih 20-ak minuta moze kostati 3 km. A to je svakako puno bolja(kulturnija, nebezobraznija) varijanta nego se parkirati na cesti i zauzeti traku.
Balkanska posla: "doci cu ja ranije pola sata jer moze pilot dodati gas i stici prije/mozda ne bude guzva u zraku pa dodje brze pa da me tetka ne ceka..." :lol: :lol:
JavierBosnia wrote: 04/05/2024 10:56 Govori se o placanju parkinga koji vazi sat vremena
Upravo.
Ako nemaš para da platiš parking na aerodromu imaš dvije opcije :

- doći i vratiti se trolejbusom , stanice kod Merkatora na Dobrinji , 10 minuta hoda do aerodroma po izlasku
- reći onom kog čekaš da plati parking jer je tebi žao ili nemaš para.

A ne , lakše je parkirati na cestu.

Ovo je samo vrh ledenog brijega , ali još nije finale.

Ćutali smo kad su "ugledni biznismeni" širili bašte još 1996 na ulicu , ćutali smo kad nisu plaćali doprinos radnicima i ostale poreze državi i još rade , nikada nisu sankcionisani zatvaranjem, pa smo ćutali kad su nam oduzimali parkove da grade staklene zgradurine , pa smo ćutali kad su izmislili fakultete u trafikama da nam devalviraju diplome zbog plata , pa smo ćutali kad su nam zatvorili fabrike da nam ubace uvoznu robu , pa smo ćutali....

Ovo je ništa šta nas tek čeka.
Ništa.
Last edited by teskeredzic_22 on 04/05/2024 11:31, edited 1 time in total.
zdruzdjo

#46754 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

PM72 wrote: 04/05/2024 11:07
Čitaj šta pišem...ti napisa kad bi ja bio policajac u PU Novi grad pokažnjavao bi one što se pogrešno parkiraju oko aerodroma.
Dakle,ti kao policajac dobiješ od nadređenih šta ti je zadatak a ne šta se tebi sviđa ili da glumiš šerifa pa kažnjavaš usput.Kreneš na posao a neko ti se uvali ili pogrešno prestoriji a ti lizalo STOP pa u stranu...ili neko prosi pa mu lisice i u stanicu.Ne ide to tako...ako je vlasti u interesu nađe se način i za divljanje sa autima i da spriječe prosijačenje.
Da, kazem da bi naletio kad god mogu tuda i pokaznjavao.
Nisam rekao da bi visio tu cijelu smjenu sa rezonom "ko jeee sefa smjene, ja cu svoj posao".
Sad malo izvlacis premise sa tim "krenuo na posao..." i sl. Nemoj. Niti sam to rekao niti bih. To sto nisam naglasio "kad bi bila moja smjena...", eto duboko se izvinjavam na pogresno
Kad si na duznosti imas zadatak koji ti je sef smjene dao. Sto ne znaci da trebas ignorisati i praviti se corav za sva druga krsenja zakona na koja naletis usput i ne kaznjavati. Znaci ja sjedim u autu i idem da nekome urucim neki poziv po zadatku ili se jednostavno vozim u buregdzinicu ili sl. Ispred mene lik prodje na crveno. Ja trebam rezonovati "aaa, nije mi to zadatak, i necu"
PM72

#46755 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by PM72 »

Ja sam radio u MUP-u što znači da pišem iz vlastitog iskustva.
Kod tebe je "šta bi bilo kad bi bilo"...ne trebaš se ljutit i tersat na prvu.Ne ide to tako kako ljudi misle.
zdruzdjo

#46756 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

PM72 wrote: 04/05/2024 11:42 Ja sam radio u MUP-u što znači da pišem iz vlastitog iskustva.
Kod tebe je "šta bi bilo kad bi bilo"...ne trebaš se ljutit i tersat na prvu.Ne ide to tako kako ljudi misle.
Ne ljutim se ni najmanje. Forum je tu da razglabamo.
Eto ja tebe PITAM sta bi bilo kad bi bilo.
Konkretno ovo iz ovog primjera sa burekom/pozivnicom. Ides na urucivanje pozivnice ili neki slican ne-hitan policijski posao. Vidis lika kako stoji na sred ceste parkiran i izasao u trafiku da kupi cigare/neko prolazi na crveno u neku bocnu ulicu od tvog pravca/nije vezan pojasom u autu pored tebe/naginje pivu dok vozi.... Znaci u prekrsaju je.

Ti ces sta:
1: Nastaviti svojim putem zadatkom kao da taj neko i ne postoji
2: Zaustaviti prekrsioca, napisati mu kaznu i nastaviti izvrsavati svoj zadatak
PM72

#46757 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by PM72 »

zdruzdjo wrote: 04/05/2024 12:31
PM72 wrote: 04/05/2024 11:42 Ja sam radio u MUP-u što znači da pišem iz vlastitog iskustva.
Ne ljutim se ni najmanje. Forum je tu da razglabamo.
Eto ja tebe PITAM sta bi bilo kad bi bilo.
Konkretno ovo iz ovog primjera sa burekom/pozivnicom. Ides na urucivanje pozivnice ili neki slican ne-hitan policijski posao. Vidis lika kako stoji na sred ceste parkiran i izasao u trafiku da kupi cigare/neko prolazi na crveno u neku bocnu ulicu od tvog pravca/nije vezan pojasom u autu pored tebe/naginje pivu dok vozi.... Znaci u prekrsaju je.

Ti ces sta:
1: Nastaviti svojim putem zadatkom kao da taj neko i ne postoji
2: Zaustaviti prekrsioca, napisati mu kaznu i nastaviti izvrsavati svoj zadatak
:thumbup:
Jedne prilike sam zaustavio Alemka.Čuo si za njega,ratni profiter i kriminalac.Ja se zainatio,pisat mu prijavu-nema priče.On vrda,namazan i iskusan a ja se zainatio.Kontam,svijet ću promjenit.
Nudi mi sto maraka i flašu viskija da ga ne pišem.Golema para bila.Ja neću da pričam s njim,pišem prijavu.
Kaže ti on meni-Ako nećeš ti uzet hoće tvoj komandir,nije mu prvi put.
Tako i bilo.On sutra opet pored mene još mi se kezi.Dobro njemu-još bolje mom komandiru šupku.
Ako ideš krmcima uz dlaku,skinu te iz patrole i prebace u neko nebitno mjesto ili administraciju.Naštimaju ti igranku pa završiš u PU Trnovo...zato više i nisam u MUP-u,nije moglo pod kožu.
Od tih siledžija što čekaju na cesti pored aerodroma,bar trećina su policajci ili imaju nekog svog.
Pišeš prijavu,nije problem i sutra te skinu pa pošalju u Dobroševiće da obilaziš spomenik na Djevojačkim vodama...
Kontaš?
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#46758 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by teskeredzic_22 »

PM72 wrote: 04/05/2024 12:48 ...zato više i nisam u MUP-u,nije moglo pod kožu.
Poznajem par sjajnih ljudi koji iz istog razloga nisu više u MUP-u.
Riba smrdi od glave.

Ipak moram te nešto pitati.
Da ste ti i još par tvojih tadašnjih kolega prijavili tog šupka nekoj unutrašnjoj kontroli , šta bi se desilo ?

Kako je Titova milicija revno provodila zakon , u čemu je razlika ?
noviclan

#46759 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by noviclan »

Image

Image

Sta su ovo ukenjali otoku jutros drugi jedva na remizi prosao moras ga dobro zaletiti mislim da sam jedva prosao sa osam banki
PM72

#46760 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by PM72 »

teskeredzic_22 wrote: 04/05/2024 14:24
PM72 wrote: 04/05/2024 12:48 ...zato više i nisam u MUP-u,nije moglo pod kožu.
Poznajem par sjajnih ljudi koji iz istog razloga nisu više u MUP-u.
Riba smrdi od glave.

Ipak moram te nešto pitati.
Da ste ti i još par tvojih tadašnjih kolega prijavili tog šupka nekoj unutrašnjoj kontroli , šta bi se desilo ?

Kako je Titova milicija revno provodila zakon , u čemu je razlika ?
Unutrašnja kontrola je tek bila u "povoju" a sve jarani među sobom.Materijalnog dokaza nemaš a sve i da imaš džaba ti.Padne mrtva glava pa godinama dokazuješ i opet sve na početku.
Drugim riječima ili se prikloni ili ukloni.
Titina milicija je bila drugo,bio je sistem u svemu i kakav takav moral i zakonitost.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#46761 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mk ultra »

Dinamicno upravljanje semaforima, ne kontas ti to :mrgreen:
Naslovnica

#46762 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

noviclan wrote: 04/05/2024 16:02 Image

Image

Sta su ovo ukenjali otoku jutros drugi jedva na remizi prosao moras ga dobro zaletiti mislim da sam jedva prosao sa osam banki
Pojeban je zeleni val u cijelom gradu.
noviclan

#46763 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by noviclan »

mk ultra wrote: 04/05/2024 16:37 Dinamicno upravljanje semaforima, ne kontas ti to :mrgreen:
Znaci steta hvala ti steta hvala ti steta hvala tiii
Optimist

#46764 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Optimist »

noviclan wrote: 04/05/2024 16:02 Image

Image

Vozao sam se kroz grad 1 i 2 maja dok nije bilo saobracaja, i zeleni val je u kurcu. Nije ovako ranije bilo.
noviclan

#46765 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by noviclan »

Image

Molim vas maloprijasnja situacija vozim ja od opce bolnice i hocu ka glavnoj dao lijevi zmigavac i vidim iz pravca bagrema ide hyundai xneki ko fol dzip sa desnim zmigavcem i hop ja skrecem i skrenuo u meni blizi i hop ona skrece u sebi blizu traku i ja po gasu kad trubi gospodja ja po kocnici taman pred onaj lezeci spavaci i sacekam je kaze oduzeo si mi prednost kazem izvinite kako sam vam oduzeo prednost pa uvalio si mi se u traku rekoh niste u pravu kod nje malo vece vozilo pa hvata dobar anslag u drugoj tudjoj traci i kaze niko mi se tako nije uvalio ne znam da li ili nije ali obratite paznju na dvije trake ona ljuta
Evolution_IV
Vozim: 3 Leša

#46766 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Evolution_IV »

nek se napushi kad ne zna vozit, i ona i peti deseti :thumbup:
Logovan

#46767 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Logovan »

noviclan wrote: 05/05/2024 14:16 Molim vas maloprijasnja situacija vozim ja od opce bolnice i hocu ka glavnoj dao lijevi zmigavac i vidim iz pravca bagrema ide hyundai xneki ko fol dzip sa desnim zmigavcem i hop ja skrecem i skrenuo u meni blizi i hop ona skrece u sebi blizu traku i ja po gasu kad trubi gospodja ja po kocnici taman pred onaj lezeci spavaci i sacekam je kaze oduzeo si mi prednost kazem izvinite kako sam vam oduzeo prednost pa uvalio si mi se u traku rekoh niste u pravu kod nje malo vece vozilo pa hvata dobar anslag u drugoj tudjoj traci i kaze niko mi se tako nije uvalio ne znam da li ili nije ali obratite paznju na dvije trake ona ljuta
Koliko sam shvatio, ti u svoju lijevu traku, ona u svoju desnu traku? :? Ne vidim problem. Ona lupa gluposti. Čuj prednost, a imaju dvije trake, svako u svoju traku može skrenuti bez problema, svašta.
preludezalude

#46768 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by preludezalude »

Lupa ona gluposti. Pa nisu njene obe trake. Njena je najbliza traka isto kao sto je tebi tvoja najbliza traka.
mk ultra

#46769 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mk ultra »

Ocigledno da nekome treba oduzeti VD jer mu je babo kupio :kiss:

Ako niste sigurni tko ima prednost, udari pa ce ti drug Sudija saopstiti :mrgreen:

A ako stvarno se mora pojasnjavati da netko ko skrece desno ima prednost, onda smo stvarno u velikom kurcu :skoljka:
HelaS

#46770 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by HelaS »

Logovan wrote: 05/05/2024 16:19
noviclan wrote: 05/05/2024 14:16 Molim vas maloprijasnja situacija vozim ja od opce bolnice i hocu ka glavnoj dao lijevi zmigavac i vidim iz pravca bagrema ide hyundai xneki ko fol dzip sa desnim zmigavcem i hop ja skrecem i skrenuo u meni blizi i hop ona skrece u sebi blizu traku i ja po gasu kad trubi gospodja ja po kocnici taman pred onaj lezeci spavaci i sacekam je kaze oduzeo si mi prednost kazem izvinite kako sam vam oduzeo prednost pa uvalio si mi se u traku rekoh niste u pravu kod nje malo vece vozilo pa hvata dobar anslag u drugoj tudjoj traci i kaze niko mi se tako nije uvalio ne znam da li ili nije ali obratite paznju na dvije trake ona ljuta
Koliko sam shvatio, ti u svoju lijevu traku, ona u svoju desnu traku? :? Ne vidim problem. Ona lupa gluposti. Čuj prednost, a imaju dvije trake, svako u svoju traku može skrenuti bez problema, svašta.
preludezalude wrote: 05/05/2024 16:44 Lupa ona gluposti. Pa nisu njene obe trake. Njena je najbliza traka isto kao sto je tebi tvoja najbliza traka.
Prije nego je skrenula desno, ona nije znala da postoje dvije saobraćajne trake, jer ne postoji saobraćajni znak da je upozori ili da joj to kaže. Ne žive svi na MD pa da znaju :-)
Evolution_IV

#46771 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Evolution_IV »

pa ima prednost ali ima i oci ali je govno samozivo, imaju 2 trake, zasto ona ili bilo ko drugi mora zasjec...

nemojte mi te seljacke politike ja i samo ja, jebem pleme svakom ko zasjeca bez razloga i pravi se blesav..

u svom naselju se svadjam redovno oko toga, motaj u svoju traku picka ti materna pa onda se prestroji uredno u lijevu, al jok treba bit govno, papak, seljacina samoziva

sad bi zolju uzeo i gadjao, jebem ti seljakluk mrtvi i treba da propadnemo ko drzava :run:
mk ultra

#46772 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mk ultra »

Ima pravo izabrati traku, ma koliko u nekim slucajevjma bilo supacki
I vec je cini mi se bila rasprava za tu raskrsnicu, pogotovo jer u desnoj traci bude parkiranih kola
Last edited by mk ultra on 05/05/2024 17:22, edited 1 time in total.
preludezalude

#46773 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by preludezalude »

HelaS wrote: 05/05/2024 17:17
Logovan wrote: 05/05/2024 16:19
preludezalude wrote: 05/05/2024 16:44 Lupa ona gluposti. Pa nisu njene obe trake. Njena je najbliza traka isto kao sto je tebi tvoja najbliza traka.
Prije nego je skrenula desno, ona nije znala da postoje dvije saobraćajne trake, jer ne postoji saobraćajni znak da je upozori ili da joj to kaže. Ne žive svi na MD pa da znaju :-)
Ne mora ni znati koliko ima traka, dvije ili pet...njeno je da se ulije u krajnju desnu traku.
mk ultra

#46774 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mk ultra »

preludezalude wrote: 05/05/2024 17:21

Ne mora ni znati koliko ima traka, dvije ili pet...njeno je da se ulije u krajnju desnu traku.
Nije točno
Evolution_IV

#46775 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Evolution_IV »

mk ultra wrote: 05/05/2024 17:21 Ima pravo izabrati traku
I vec je cini mi se bila rasprava za tu raskrsnicu, pogotovo jer u desnoj traci bude parkiranih kola
joj ima pravo :lol:

ma boli me iskreno, mene su ucili da se mota u svoju pa preatrojava, boli me za pravo, zao mi je saml sto nemam patrol GR, toliko od mene a vi ganjajte pravnike..
Post Reply