mk ultra wrote: ↑04/05/2024 11:38
shbc wrote: ↑04/05/2024 11:35
Zombi_Rex wrote: ↑04/05/2024 00:07
Nadji mi zivu osobu u rs i srbiji koja će reci javno jest bio genocid i mi se javno izvinjavamo i onda da to objavi neki portal potom da u komentarima srbi kažu jest u pravu je izvinite komsije naše
Nema je!!!
Zato i zasluzuju ovu rezoluciju da ih cijeli svijet upozna 11 jula
Vojin Mijatović
Žene u crnom
Nenad Čanak
Čedomir Jovanović
Onako na prvu
Jest i koliko ih srba podrzava
4²
Ne znam. Trazio je jednu osobu i tvrdio da je nema, ja dadoh nekoliko. I da, udruzenje Zene u crnom ima vise od 16 clanova. Tako da je broj Srba koji podrzavaju veci od 4².
Da li vi zaista mislite da vecina tih Srba koji negiraju genocid to rade iz zlobe? Njih se bombarduje zestokom propagandom vec 30 godina. Dosta njih je ubijedjeno da genocida nije bilo.
Ljudska psiha je takva, tesko je izaci iz naucenog vjerovanja, pogotovo ako se ono poklapa sa okolicom. To je jednostavno jedna zona komfora, ali i strah od konfrontacije. Isto kao sto vjerujem vecina vas/nas ne bi usetali medju Zelene Beretke i rekli da je Caco ratni zlocinac.
A ovi sto su ubijedjeni da stvarno i nije bilo genocida, kada guglaju, traze one stranice koje potvrdjuju njihovo misljenje, a preskacu one koje to pobijaju. I za to postoji termin koji se zove "confirmation bias", a oznacava upravo sklonost ka informacijama koje potvrdjuju nas stav umjesto da ga mijenjaju.
Kako vecina nas preskoci clanke o "belosvetskoj zaveri protiv Srba", tako i oni preskoce clanke koji kazu da je bilo genocida.
Kod nas je problem iskljucivost, odnosno sto ne zelimo da razumijemo drugu stranu, te je time samo jos dalje guramo od sebe i u zagrljaj tog suprotnog vjerovanja. U ovom slucaju negiranja genocida.