trebaloje samo 10 godina
sto reci...gledam ga vec nekoliko dana ko seriju i uživam
u detaljima i dijalozima a naravno i u vesternu kad su muški bili muži a žene žene
Moderator: _BataZiv_0809
billy organ wrote: ↑30/04/2024 21:51 Ziv bio, kako si uspio na temi o western filmovima uvezat osmanlije ... tebi izgleda muslimani na san izlaze.
mnogi. ne znam procenat. ali kad god citam programsku semu.....taj i taj western - italijanski igrani film.
da. tako nekako. evo guglno sam spagetti western....i jeste snimani su po evropi, vecinom izgleda u spaniji ali i u italiji u 60im i 70im uz italijansku produkciju i americke glumce. neki od poznatijih copy/paste cu engleska imena:
Neki su i ovdje kod nas snimani, barem neke scene ako se dobro sjecam, a bio je jedan tad nije bas dedo, ali stariji neki stuntman koji im je pomagao i obavljao vratolomije u filmovima, nas covjek iz Hercegovine negdje, ne znam ime, prezime, odakle itd.karanana wrote: ↑02/05/2024 16:36da. tako nekako. evo guglno sam spagetti western....i jeste snimani su po evropi, vecinom izgleda u spaniji ali i u italiji u 60im i 70im uz italijansku produkciju i americke glumce. neki od poznatijih copy/paste cu engleska imena:
A Fistful of Dollars
For a Few Dollars More
Django
The Good, the Bad, and the Ugly
Face to Face (nije senadov)
Once Upon a Time in The West
ima tu zvucnih naslova.
Za Clinta se zna da je jedino bio težak prema ženama i da ih je dosta promjenio. Nikad on nije bio rasista i zadrti Republikanac. On je dosta liberalan tip.billy organ wrote: ↑30/04/2024 21:36 A za Clinta, zanimljivo, da koliko god izgledao da je hard core republikanac izgleda bas i nije. Podrzavao gay brakove, bio protiv svih ratova od Vijetnamskog, Afganistanskog iz 2001. sve do Irackog iz 2003. godine.
https://www.index.hr/mobile/magazin/cla ... ajnovije_mkaranana wrote: ↑02/05/2024 16:17 jel ko pogledo ovaj neki novi gej western?
jedno radoznalo pitanje: zasto su haman pa svi ovi westerni markirani kao italijanski fimovi? vjerovatno zato i naziv spagetti western. ima li kakva pozadina ili anegdota vezana za to?
znam mogu googlati, ali eto hajde da nesto napisem ovde.....
podržavao je kampanju republikanca Nixona 1968. i 1972. godine, je li bio zadrti republikanac, to samo on znaBetter Man wrote: ↑02/05/2024 16:42Za Clinta se zna da je jedino bio težak prema ženama i da ih je dosta promjenio. Nikad on nije bio rasista i zadrti Republikanac. On je dosta liberalan tip.billy organ wrote: ↑30/04/2024 21:36 A za Clinta, zanimljivo, da koliko god izgledao da je hard core republikanac izgleda bas i nije. Podrzavao gay brakove, bio protiv svih ratova od Vijetnamskog, Afganistanskog iz 2001. sve do Irackog iz 2003. godine.
Negdje su neke scene nekih filmova kod nas snimali i tad je taj dedo/cica pricao da je bio kaskader u njihovim nekim filmovima, davno bilo prije jedno 20-tak godina kad sam gledao intervju s njim neko radio, ne znam ko i gdje itd, u arhivi BHRT ima vjerovatno ili FTV, mozda ako nije do sada otislo to sve jer je tad VHS sve snimano.