Relikti kokuzluka

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
DonieBrasco

#76 Re: Relikti kokuzluka

Post by DonieBrasco »

Uvijek se sjetim grebatora za vrijeme srednje skole, znaci bilo par likova kojima dnevno treba za cigare, za kafu, da jede, da uzme jos nesto i onda se ljuti kad mu ne das.

Svi smo u srednjoj bili na buđetu roditelja, neka ti daju, ako ti daju manje jebi ga budi racionalan, a ne lik dođe bez marke ili ima a li je debil mrtvi i trazi daj boli me qurac ti imas.
Ecci
Vozim: Biciklam

#77 Re: Relikti kokuzluka

Post by Ecci »

Ne bacati hranu, ne trositi energiju bezveze, reciklirati, je normalno, to normalni ljudi rade.

I zdravije je prosetati ili biciklati. To nema veze sa kokuzlukom ili skrtosti.

Vise odnos prema svijetu.
DebelinJoe

#78 Re: Relikti kokuzluka

Post by DebelinJoe »

DonieBrasco wrote: 02/05/2024 13:20 Uvijek se sjetim grebatora za vrijeme srednje skole, znaci bilo par likova kojima dnevno treba za cigare, za kafu, da jede, da uzme jos nesto i onda se ljuti kad mu ne das.

Svi smo u srednjoj bili na buđetu roditelja, neka ti daju, ako ti daju manje jebi ga budi racionalan, a ne lik dođe bez marke ili ima a li je debil mrtvi i trazi daj boli me qurac ti imas.
Sa mnom u srednju isao jedan grebator, otac mu bio direktor u zaebanoj firmi, mati profesorica na medicini ili stomatologiji...Nikad taj marku nije imao...
cyprus

#79 Re: Relikti kokuzluka

Post by cyprus »

Jes jes, znam i ja ljude koji i dalje idu pješke, a mogu komotno otić autom ili uzet taksi... Neki se guraju i u javnom prevozu... Svašta :-)

Ili recimo sami čiste po kući :-) I to još jeftine usisivače imaju, ništa Kirbi ili bar Miele :-)
Last edited by cyprus on 02/05/2024 13:42, edited 1 time in total.
oldtajmer

#80 Re: Relikti kokuzluka

Post by oldtajmer »

odma mi pade na pamet :lol: eto vam jarana :oops:

ma jednom se zivi jbg ,kad imam imam,ranije kad je bilo manje strpis se i to je to
dr_Evil

#81 Re: Relikti kokuzluka

Post by dr_Evil »

DebelinJoe wrote: 02/05/2024 13:36
DonieBrasco wrote: 02/05/2024 13:20 Uvijek se sjetim grebatora za vrijeme srednje skole, znaci bilo par likova kojima dnevno treba za cigare, za kafu, da jede, da uzme jos nesto i onda se ljuti kad mu ne das.

Sa mnom u srednju isao jedan grebator, otac mu bio direktor u zaebanoj firmi, mati profesorica na medicini ili stomatologiji...Nikad taj marku nije imao...
Kocka obicno. Bio je takav kod nas, inace lafo raja, ali uvijek se grebao i onda se zavali na aparatima. Na kraju je to preslo na agresivu
cyprus

#82 Re: Relikti kokuzluka

Post by cyprus »

E, a znam i ove što vode piju samo s česme... Ne bi stipsa dala marku dvije za Janu, ma jok...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#83 Re: Relikti kokuzluka

Post by Truba »

cyprus wrote: 02/05/2024 13:45 E, a znam i ove što vode piju samo s česme... Ne bi stipsa kupila Janu, ma jok...
ja kupujem vodu sebi
5 litara traje nekoliko dana a možda i tjedana
skupljac_zeljeza

#84 Re: Relikti kokuzluka

Post by skupljac_zeljeza »

cyprus wrote: 02/05/2024 13:45 Ne bi stipsa dala marku dvije za Janu, ma jok...
Ne dam ni ja za Janu. Može samo Tešanjski kiseljak i Oaza.
JohnnyS

#85 Re: Relikti kokuzluka

Post by JohnnyS »

Kupovanje vode u Bosni i Hercegovini je potpuno rasipanje para
Truba

#86 Re: Relikti kokuzluka

Post by Truba »

ne želim kamenac na bubrezima ko na zubima
broj dva

#87 Re: Relikti kokuzluka

Post by broj dva »

dječak sa šibicama wrote: 02/05/2024 11:29 Ja se tjesim da vodu zatvorim jer sam ekoloski osvjesten a ne skrt :D
Prakticno ista stvar, jedino je unutarnja motivacija drugacija ali to niko ne vidi.
Da li moja djevojka prodaje koristenu robu svoje djece sto je skrta ili sto je ekoloski osvjecena ?
Sve je u oku koje gelda, i u parama/priodi sto se ustedi :D
Truba

#88 Re: Relikti kokuzluka

Post by Truba »

nekad se mogla prodati ta roba
pogotovo markirana ali više ne

neće je ni dzabe
broj dva

#89 Re: Relikti kokuzluka

Post by broj dva »

Truba wrote: 02/05/2024 14:07 nekad se mogla prodati ta roba
pogotovo markirana ali više ne

neće je ni dzabe
Bogami ovde (Norge) se prodaje uveliko, ima net portal finn.no i tu raja prodaje sve, od igle do kuce (ne mogu lokomotive, privatniku nije dozvoljeno)
Strasno popularan, ljudi kupuju od second hand robe i tehnologije preko raznih usluga do stambenih prostora.
I ja tu kupujem recimo LEGO kockice i bicikla svojoj djeci, da se mnogo ustediti...ekoloski, naravno :D
Truba

#90 Re: Relikti kokuzluka

Post by Truba »

u bosni se to ne može prodati
nismo mi sirotinja ko vi

kod nas to kruži
a pošto je uvijek manje djece uvijek je viška robe
broj dva

#91 Re: Relikti kokuzluka

Post by broj dva »

Truba wrote: 02/05/2024 14:12 u bosni se to ne može prodati
nismo mi sirotinja ko vi

kod nas to kruži
a pošto je uvijek manje djece uvijek je viška robe
Jednoj vrsti kruzenja ja uvjek stanem u kraj - ko meni da bombonjeru ili cokoladu moze se opustiti znajuci da je nikada nece dobiti natrag prepakovanu...
dr_Evil

#92 Re: Relikti kokuzluka

Post by dr_Evil »

broj dva wrote: 02/05/2024 14:07
dječak sa šibicama wrote: 02/05/2024 11:29 Ja se tjesim da vodu zatvorim jer sam ekoloski osvjesten a ne skrt :D
Prakticno ista stvar, jedino je unutarnja motivacija drugacija ali to niko ne vidi.
Da li moja djevojka prodaje koristenu robu svoje djece sto je skrta ili sto je ekoloski osvjecena ?
Ekoloska osvijestenost je lazna, pogotovo u Norveskoj. Dok je ekonomija bila prva liga svi su o njoj pricali, kad je pocelo ovo sranje sa inflacijom preslo se na neke druge teme, a ta je postala sporedna.

Tvoja plavka nije ni skrta ni ekolosko osvjestena nego normalna osoba.

Finn je fantastican, kamo srece da je pik slican finnu. Pik je upropasten raznim preprodavacima i prodavnicama, potpuno izgubljen smisao.
dječak sa šibicama

#93 Re: Relikti kokuzluka

Post by dječak sa šibicama »

Ja sam Brittu kupio prije godinu dvije, ali kako su namazani, starije verzije mogu koristiti i jeftinije DM filtere, ali ove nove jok. Samo original Maxtra Plus filter, koji je preko 10 km, a onaj DM-ov pet sest maraka ako se ne varam.

Namazanderi, napravili neki hepek na spojci filtera i bokala, i neces da mozes :D

Inace super stvar, sipas kokakolu i filtrira ti skoro cistu vodu, sve ono smedje i crno i secerkasto i hemijsko, ostane u ugljenom filteru.
broj dva

#94 Re: Relikti kokuzluka

Post by broj dva »

dr_Evil wrote: 02/05/2024 14:23
broj dva wrote: 02/05/2024 14:07
Ekoloska osvijestenost je lazna, pogotovo u Norveskoj. Dok je ekonomija bila prva liga svi su o njoj pricali, kad je pocelo ovo sranje sa inflacijom preslo se na neke druge teme, a ta je postala sporedna.

Tvoja plavka nije ni skrta ni ekolosko osvjestena nego normalna osoba.

Finn je fantastican, kamo srece da je pik slican finnu. Pik je upropasten raznim preprodavacima i prodavnicama, potpuno izgubljen smisao.

Haman tako.
I javi nam kad napravis džem od košćela :D
dječak sa šibicama

#95 Re: Relikti kokuzluka

Moj zet sve baca, mijenja kuhinju zafrljaci rernu, plocu plinsku i elektricnu, frizider, a sve iskoristivo i mozes izvuci makar po stoju za svaki ponaosob.

Ja bi to sve prodao, a eto on baci. Valjda ima viska para :D

Sestra odjecu koju djeca prerastu, poklanja, ja rekoh sto ne prodas ko je tebi poklonio? kaze nije niko, ali ne da mi se zezati sa tim.

Moram li reci da i pored odlicne dvije plate, iza dvadesetog u mjesecu skupljaju gvozdene za kutiju cigara :D
Edin H.

#96 Re: Relikti kokuzluka

Post by Edin H. »

dječak sa šibicama wrote: 02/05/2024 14:30 Ja sam Brittu kupio prije godinu dvije, ali kako su namazani, starije verzije mogu koristiti i jeftinije DM filtere, ali ove nove jok. Samo original Maxtra Plus filter, koji je preko 10 km, a onaj DM-ov pet sest maraka ako se ne varam.

Namazanderi, napravili neki hepek na spojci filtera i bokala, i neces da mozes :D

Inace super stvar, sipas kokakolu i filtrira ti skoro cistu vodu, sve ono smedje i crno i secerkasto i hemijsko, ostane u ugljenom filteru.
Bravo, ti si prvi koji je ispio dobiti vodu za piće od kokakole. :thumbup:

Može se, ima se. :mrgreen:
Truba

#97 Re: Relikti kokuzluka

Post by Truba »

ja sam 2 kuhinje na vikendicu odnio
ekstra za alat i druge stvari samo okačiš na zid ili u ćošak
mada često vikendca služi ko odlagalište otpada pa stare televizore u kariolu pa u kantu za smeće
dječak sa šibicama

#98 Re: Relikti kokuzluka

Truba

#99 Re: Relikti kokuzluka

Post by Truba »

Image
dječak sa šibicama

#100 Re: Relikti kokuzluka