U štela državi mnogi ne mogu naći posao u struci iako imaju školu za to i sl.bumerangss wrote: ↑29/04/2024 23:27Vala danas ko god želi raditi moze naci posao. E sad je drugo sto bi svi u kancelariju da vise na fb i sad postalo sramota raditi u bingu a do prije 5 godina trebala ti je štela poznanstva da se zapisliš u bingo a sad na svim vratima bingo trgovina piše da traže radnikeSanjarko wrote: ↑29/04/2024 16:24Ma jbna tema generalno govoreći. Ja samo kažem da su samci u većini slučajeva ili bolesnici ili stari, jer da nisu bili bi u brakovima ili nekim zajednicama i sl.VladaFBiH wrote: ↑29/04/2024 16:17
prije će biti da su višečlane porodice u lošijoj finansijskoj situaciji nego samac koji ima svoju nekretninu - socijalna osjetljivost mora postojati prema ugroženim kategorijama i za njih mora postojati subvencioniranje bez obzira kojoj krategoriji pripadaju.
To što meni nije problem da platim ne znači da se trebam složiti da se zagorča život nekome kome je to problem.
A danas smo svi socijalno ugroženi, skoro svi, mislim na obične ljude.
Sve teže, svima i ušla pakost i ljubomora u ljude neka zbog svega.
Evo maloprije slušam pjesmu od Šemse Suljaković, sirotinja ljude svađa.
Istina žešća.
Ja jesam u JU ali platu krvavo zaradim i nemam kad od posla u wc
Hocu reci kuknjave mi je preko glave!
Socijalu treba dati samo invalidima bolesnim koji dokazano ne mogu raditi a svi drugi zavrnite rukave i radite ili ako vam se ne svuđa u Bosni onda put pod noge pa u DE nikad lakse nije bilo otici i raditi
Ja sam invalid i ima nas oko 10 do čak 15% po nekim procjenama.
Mnogi nemaju nikakva primanja ili prava, neki imaju minimalna, neki pola-pola, a samo određen broj full ostvarena prava.
Znači od oko 350 000 nezaposlenih je pola na crno radi ili nije ovdje odavno, ostatak su neke osobe u limbu, s invaliditetom nekim ali nemaju prava ostvarena.
Ja srećom pola-pola ostvario. Pisao sam da je se uvrijedio doktor Srbin vjerovatno kad sam spominjao četnike pred njim u komisiji samim, da su nas napali ili nešto tako, nisam mislio na Srbe ili Srbijance, nego baš na četnike.
A on me stavio u 2 kategoriju 90% invalidnosti iako Sch Paranoides je 1 kategorija bolesti i to 100% vjerovatno.
Lako reći idi u DE ili negdje drugo i sl.