Koju sortu si sadio?
Doduše ovo je već tema bašte.
Ja sam planirala ove godine, nekoliko sadnica paradajza u velike saksije saditi, čisto da vidim kakve će biti naspram onih u bašti.
Moderator: anex
Tri cetiri sorte ja sadim...vecinom su autohtone sorte i mozda jedna hibridna...neki rozi,slican volovskom ali krupan.
E svaka ti čast!zippoo87 wrote: ↑29/04/2024 23:14Tri cetiri sorte ja sadim...vecinom su autohtone sorte i mozda jedna hibridna...neki rozi,slican volovskom ali krupan.
Ne znam ti ja te nazive,ja to zovem,grbasti,bublasti,rozi,volovsko srce,jajomudi i tako
A moze paradajz i u velike saksije,sve dok ima hrane iz zemlje...i skloni ga sa direktnog sunca...ja na ove svoje stavim onu mrezu sto zasjeni,drasticno bolji bude i duze traje kada je zasjenjen i ima mreza preko,nego kada ga sunce direktno siba...jer su ljeta sada ekstremna i temperature idu preko 40 stepeni a paradajz prestaje raditi kada temperatura dostigne 33-34 stepena.
Imaš na netu slikazposao wrote: ↑30/04/2024 09:51E svaka ti čast!zippoo87 wrote: ↑29/04/2024 23:14Tri cetiri sorte ja sadim...vecinom su autohtone sorte i mozda jedna hibridna...neki rozi,slican volovskom ali krupan.
Ne znam ti ja te nazive,ja to zovem,grbasti,bublasti,rozi,volovsko srce,jajomudi i tako
A moze paradajz i u velike saksije,sve dok ima hrane iz zemlje...i skloni ga sa direktnog sunca...ja na ove svoje stavim onu mrezu sto zasjeni,drasticno bolji bude i duze traje kada je zasjenjen i ima mreza preko,nego kada ga sunce direktno siba...jer su ljeta sada ekstremna i temperature idu preko 40 stepeni a paradajz prestaje raditi kada temperatura dostigne 33-34 stepena.
Nije mala stvar 200 paradajiza posaditi! Šta radiš sa njima ako ih ne prodaješ?
Drugo pitanje, imaš li sliku možda kako ih zasjeniš?

Pa ko voli pojesti vrhunsko povrce i napraviti zimnice,da ima do slijedeceg ljeta,on sebi sadi svasta
Cijelo ljeto se jede,pravi se puno zimnice i ostalo se proda.zposao wrote: ↑30/04/2024 09:51E svaka ti čast!zippoo87 wrote: ↑29/04/2024 23:14Tri cetiri sorte ja sadim...vecinom su autohtone sorte i mozda jedna hibridna...neki rozi,slican volovskom ali krupan.

E vala svaka ti čast još jednom, baš propisno izgleda!zippoo87 wrote: ↑30/04/2024 12:51Pa ko voli pojesti vrhunsko povrce i napraviti zimnice,da ima do slijedeceg ljeta,on sebi sadi svasta
Cijelo ljeto se jede,pravi se puno zimnice i ostalo se proda.zposao wrote: ↑30/04/2024 09:51E svaka ti čast!zippoo87 wrote: ↑29/04/2024 23:14
Tri cetiri sorte ja sadim...vecinom su autohtone sorte i mozda jedna hibridna...neki rozi,slican volovskom ali krupan.
Evo slike
![]()

Ovo je kuhani sok, i sa manje šećera, nije za duži period,

Prvi put ovo vidim, odi na agroklub.com ili agroklub.babanjaluka078 wrote: ↑11/06/2024 20:31 Narode, zna li neko šta mi s grožđem i kako da ga spasim?
Slično je i na ribizli, imam dvije stabljike blizu grožđa.SpoilerShow
![]()
Meni je na ribizlama par godina uvijek ovako, doduše ne čitav grm ali ima dosta ovih listova i uredno radja. Estetski doduše nije za izložbe al bitno je da radi posao..Chloe wrote: ↑11/06/2024 22:47Prvi put ovo vidim, odi na agroklub.com ili agroklub.babanjaluka078 wrote: ↑11/06/2024 20:31 Narode, zna li neko šta mi s grožđem i kako da ga spasim?
Slično je i na ribizli, imam dvije stabljike blizu grožđa.SpoilerShow
![]()
Mora biti nekih informacija i savjeta.