Valja jasta...samo ja ne bi toliko para davao. Ako ces novu,mozes naci i za 500-600 KM haman pa istu,samo drugi brend.
Motori na kosacicama su manje vise dobri na svim i jednostavni za popravak...ocistiti diznu,doliti ulje jednom u par godina,eventualno svjecicu promijeniti...nema tu neke mudrolije.
Ova na ime brenda uzima 50% cijene.
Ja kosilice kupujem polovne,kod lokalnog jednog majstora i prodavaca...ako se pojavi neki problem,nazovem,kazem eto me,zeza nesto...kaze dovuci,odmah pogleda,ako treba sta ocistiti,nista i ne naplati,na kafu mu dam 5-10 KM
Samo to mi vrijedi para a kosilice koje on prodaje su dobre i rade odlicno,on to sve provjeri,servisira,ustima tajminge i sve,naostri nozeve.
Polovnu platim 150 KM...traje godinama uz te njegove asistencije
Jos ja kosim po 1000 kvadrata...ima kamena,naletim na korov tvrdi,udari u drvo,zagrebe od beton...to se ne pazi,nego se samo guli.
Kada pocne zezati,samo je na otpad frljoknem...prekucer sam bas jednu odvukao...prva kosilica koju smo kupili...stojala u podrumu 3 godine a koristila se 5-6 godina a polovna kupljena...stotinjak KM bila davno