Ja to preskačem jer je subjektivno. U SDA je postojala kritična masa koja je mogla iznutra reformisati nego su svi oni izabrali drugi put praveći nove stranke i onda iz te perspektive upirali prste u zlo u kojem su proveli decenije, manje ili više. Od Tunje i Adila i njihove MBO pa Harisa i njegove SzBiH pa preko SBB-a, PDP-a, NiP-a...ko će ih sve pobrojati i uticajnih unutar kao što su Čampare, Zvizdić, Konaković, Osmanović, Mehmedović, Koldžo, Ahmetović, Šepić, Kasumović, Efendić, Kukić, Čolo... i tako bar do 100 zvučnih imena u vrhu stranke da se ne spuštamo na niže nivoe. Kad nekome proradi savjest nakon 20 godina, nešto mi tu čudno.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
- skupljac_zeljeza
#27101 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
- Ludzak
#27102 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Intelektualno nazadili Bošnjake.sime_cipol wrote: ↑28/04/2024 00:59Sad ce ispasti da branim Zelene Kmere, ali sta je to SDA uradila nekome, a da meni nije? Pa evo me u Bosni, a i Hercegovini, ne idem nigdje.
Sta je to SDA ukrala nekome, a da meni nije? Svi ti koji su otisli, su otisli sami, niko nije dosao s puskom i rekao ides. Zasto nisu ostali u BiH? Jer im je tesko? Pa i meni je tesko. I drugima je. Pa evo nas, tu smo.
Ovakve gadosti napisati, izjednačiti sa cetnicima koji su ubijali, klali, silovali, zakopavali i otkopavali, pa ponovo zakopavali nase sunarodnjake, izvršili genocid je dno i CETNICKA prica 1/1. Da se ogadi sve sto ima veze sa Bosnom. U bilo kakvom smislu.
Sta je sljedeće? Mehmed Alagic = Mladić
Jovo Divjak = Krstić.
Mrš!!!
A jovana Divjaka spominjati zajedno sa strankom koja ga je unazadila za vrijeme rata, je neozbiljno.
-
Hakiz
#27103 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
SDA jeste zlo.Ludzak wrote: ↑28/04/2024 09:58Intelektualno nazadili Bošnjake.sime_cipol wrote: ↑28/04/2024 00:59Sad ce ispasti da branim Zelene Kmere, ali sta je to SDA uradila nekome, a da meni nije? Pa evo me u Bosni, a i Hercegovini, ne idem nigdje.
Sta je to SDA ukrala nekome, a da meni nije? Svi ti koji su otisli, su otisli sami, niko nije dosao s puskom i rekao ides. Zasto nisu ostali u BiH? Jer im je tesko? Pa i meni je tesko. I drugima je. Pa evo nas, tu smo.
Ovakve gadosti napisati, izjednačiti sa cetnicima koji su ubijali, klali, silovali, zakopavali i otkopavali, pa ponovo zakopavali nase sunarodnjake, izvršili genocid je dno i CETNICKA prica 1/1. Da se ogadi sve sto ima veze sa Bosnom. U bilo kakvom smislu.
Jovo Divjak = Krstić.
Mrš!!!
A jovana Divjaka spominjati zajedno sa strankom koja ga je unazadila za vrijeme rata, je neozbiljno.
Ali izjednačiti ga sa onima je, takođe, zlo.
- Point.
#27104 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Da, šta je stotinu hiljada ugašenih ljudskih života naspram kulture, obrazovanja, kenjanja poslije 11 itd.tramvajtrojka wrote: ↑28/04/2024 08:24normalno da su gori cetnici su te ubijali cetiri godine, a ovi su tridesetak godina ubili ti svu privredu, stotine firma je otislo u vjetar zbog njihove kriminalne privatizacije, pa su unistili zdravstvo, kulturu, obrazovanje, unistili nadu u bolje sutra, u glavnom gradu drzave se nisi mogao posrati poslije 11 sati itd itd.Sefket007 wrote: ↑28/04/2024 01:32To je skoro pa prosjecna prica FGR nasa stranka retarda.sime_cipol wrote: ↑28/04/2024 00:59
Sad ce ispasti da branim Zelene Kmere, ali sta je to SDA uradila nekome, a da meni nije? Pa evo me u Bosni, a i Hercegovini, ne idem nigdje.
Jovo Divjak = Krstić.
Mrš!!!
Ko nas bre zavadi... SDA je gora od cetnika... Nisam jednom cuo tu opasnu glupost i cetnicku podvalu koju propagiraju samoprozvani 'napredni'.
Tom logikom Dino Konaković je bio gori od četnika punih 14 godina.
-
plavi_E
#27105 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Napokon imamo i javno priznanje Trojke da su isti kao i SDA. Ocigledno nisu mogli nista demantovati od onog sto je navela SDA onda su se odlucili da dokazu da je to isto sto su oni radili i SDA radila prije njih. Jos jedno pucanje u obje noge.
SDP odgovorio SDA na "hronologiju izdaje": Naveli 15 oblasti gdje njih optužuju za isto
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sdp-odg ... /240428018
Odgovor u stilu "pa i vi ste radili isto" je najgluplji moguci odgovor koji su mogli dati.
SDP odgovorio SDA na "hronologiju izdaje": Naveli 15 oblasti gdje njih optužuju za isto
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sdp-odg ... /240428018
Odgovor u stilu "pa i vi ste radili isto" je najgluplji moguci odgovor koji su mogli dati.
- Login77777
#27106 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Trojkine izdajice zele da se ne cuje glas Av Av o njihovim izdajama…
-
sajber87
#27107 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
I to da bi nastetio forumasima valjda , glasace za ovu sda koja je nakon 1995 ekonomski osakatila bosnu raselila bosnjake napravila privatni fildzanistan unistili demokratiju izbornim marifetlucima i manipulacijama, katastrofalnom politikom sprijecila povratak bosnjaka prije svega u istocnu bosnu, ruku pod ruku surovala sa mrziteljima bosne dajuci im sve , proizvela brdo podanicko interesnih sluganskih stranaka itd itd trajalo bi puno vremena da se nabraji postratno zlo pocinjeno nad bosnjacima u koje se lazno kunu, ali naravno kolega ce glasati za njih da bi nastetio forumasuma , kako dubokoumno razmisljanjeLogin77777 wrote: ↑28/04/2024 09:11Ne interesuje ga ali ce kao eto sad prvih put glasati i to gledaj sad, bas za SDA…![]()
Inace niko nije rekao koliko sam uspio procitati da je sda zatirala bosnjake kao sto su to cetnici u ratu radili to bi bila ludost reci ali da je u miru proizvela slican efekat, satiranjem ekonomije, privatizacijom drzave raseljavanjem bosnjaka i po meni veoma bitno unistavanjam skolstva i razaranjem bosnjacke inteligencije jer kad jednom narodu unistis bas to unistio si i njega. Ukratko jednom rijecju nakon rata radili su bas ono sto najveci neprijatelji bosne i bosnjaka i zele
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#27108 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Tipična sda-vstina. Tacno kad cujem ovo pitanje, u glavi mi najljigaviji sda-ovci koji su boga oca pokrali u ratu, i donacije za obnove posle rata.
Nema veze sto je ono kriminalac, ohadio gradjane, pokrao drzavu, al ranjavan je u ratu ba, pusti.
Jebenih 30 godina posle ono idalje postavlja isto pitanje. Zaglavi nas u ratu i ne pomjeraj nas, ako moze ikako stoljece citavo, trecina je vec odradjena eto.
Kladim se da ce neki novi sda ljigavci samo promijenit pitanje u "gdje ti je babo bio u ratu" pa onda i "gdje ti je djed bio u ratu"..
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#27109 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Taman tako kolegaChmoljo wrote: ↑28/04/2024 09:43 Puno ostrascenosti... Umijesano i patetike i naprecac zakljucaka.
Je li isto nesto ako metode nisu iste, ali je krajnji rezultat isti?
Ono, ako upadnes u mlin i samelje te, to je jedna uzasna smrt. Ako zivis pored fabrike koja te truje i lagano ubija, ne odmah, za 2-3-5 godina, opet umires. Dobijes rak, boris se, otimas, istina, imas priliku, nesto duze zivis, ali opet krajnji ishod je isti - smrt odnosno nepostojanje buducnosti.
Ovo je ono sto SDA sama gura jer joj je tako najlakse osvojiti vlast. Za takvu percepciju nije niko drugi kriv do oni. Ista ta SDA pusta svoju botoviju da za potrebe dnevne politike sire propagandu prema kojoj su sada bolji partneri na istoku nego na zapadu. Da podsjetim da su na istoku upravo cetnici i njihova ideoloska braca.SDA se percipira kao islamska, vjerska stranka, a sa druge strane su "europejci i intelektualci".
Cesto sam zbog svojih principa prozivan ultranacionalistom u razgovorima - zato sto prezirem sav milosevicevski sund koji dolazi od tamo, sto vrlo otvoreno kazem da sam se istinski radovao bombardovanju 99 i svakom preletu aviona, da nikada nisam imao namjeru, niti zelim turisticki obici beograd ili nesto drugo u srbiji, sto trazim da se sa ex yu mixova izbacuju spodobe poput olivera mandica ili bore corbe i... Nastavi niz. Ne mogu halaliti dok god je diskurs takav kakav jeste u njihovom javnom prostoru.
No, SDA mi pokazuje da itekako sve to moze zarad komadica vlasti. I to vrlo rado.
Nece Bakir klati bosnjake zarad komadica vlasti. No nisam siguran da ga je uopste briga hoce li se to desiti kada on vise ne bude na dunjaluku, a mogao je to sprijeciti. Preci mu je SCC od buducnosti drzave kao garanta opstanka Bosnjaka.
SDA nije nikakav ideoloski neprijatelj - to je kriminalna skupina koja je svrha sama sebi. Ideologija joj je krinka kojom sludjuje narod i direktno je odgovorna za njegovu buducnost za svaki put kada su nesto mogli uraditi a nisu. Moze se nekad to promijeniti ali ne u doglednoj buducnosti.
Cetnici su din dusmanin, i to se nikada nece promijeniti.
-
sajber87
#27110 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Svaki izbor naroda nije ispravan daleko od toga istorija svijeta to pokazuje najbolje. Narod se vodi narodu se nepodilazi. Ti koji vode narod od njih zavisi kako ce tom istom narodu biti. Mddiji oblikuju sve i nije slucajno sto autokratski i diktatorski rezimi prvo sto urade kada zasjednu na vlast je da pokupuju i preuzmu kontrolu nad sto vise medija. To je bas zbog tog isyog naroda gdje vecina nema pojma i informise se preko kupljenih medija portala botova sa drustvenih mreza. Sutra da naprimjer avdo avdic kao simbol sdfa novinara recimo izadje sa vijesti i sda mediji hajcaju danima da je naprimjer u japanu izmisljena kanta od 5 litara u koju stane 25 litara vode solidan dio sda glasaca bi u to povjerovao bez da provjeri vijest. Mediji oblikuju narod, a korupcija unistava , bas one dvije stvari koje je sda vladavina obiljezila. Kontrola sto vise medija i korupcija, simbol vladavine diktatora i autokratatoska wrote: ↑28/04/2024 09:21 Svi antiSDA upisi su samo celofan, šarena laža, a ima i onih koji samo prate trend.
Treba biti dobro slijep i neuk pa ne vidjeti da se ta ista priča od 96. vodi iz sasvim drugih razloga, a to su ideološke razlike.
SDA se percipira kao islamska, vjerska stranka, a sa druge strane su "europejci i intelektualci".
Borba se vodi između te dvije struje, ali ne moze direktno već ko je veći lopov, izdajnik itd.
Biranje strane ovisi od ideologije, a za mene je svaki izbor naroda ispravan, za razliku od vecine više vjerujem izboru naroda nego sebi.
- iClass
#27111 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Da sve sad to počne raditi Trojka, ti i tebi slični bi je ovdje branili.sajber87 wrote: ↑28/04/2024 10:57 I to da bi nastetio forumasima valjda , glasace za ovu sda koja je nakon 1995 ekonomski osakatila bosnu raselila bosnjake napravila privatni fildzanistan unistili demokratiju izbornim marifetlucima i manipulacijama, katastrofalnom politikom sprijecila povratak bosnjaka prije svega u istocnu bosnu, ruku pod ruku surovala sa mrziteljima bosne dajuci im sve , proizvela brdo podanicko interesnih sluganskih stranaka itd itd trajalo bi puno vremena da se nabraji postratno zlo pocinjeno nad bosnjacima u koje se lazno kunu, ali naravno kolega ce glasati za njih da bi nastetio forumasuma , kako dubokoumno razmisljanje![]()
Inace niko nije rekao koliko sam uspio procitati da je sda zatirala bosnjake kao sto su to cetnici u ratu radili to bi bila ludost reci ali da je u miru proizvela slican efekat, satiranjem ekonomije, privatizacijom drzave raseljavanjem bosnjaka i po meni veoma bitno unistavanjam skolstva i razaranjem bosnjacke inteligencije jer kad jednom narodu unistis bas to unistio si i njega. Ukratko jednom rijecju nakon rata radili su bas ono sto najveci neprijatelji bosne i bosnjaka i zele
To je dvoličnost o kojoj pričam a dosta forumaša ovdje ima.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#27112 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
To sto si nabrojao su samo posljedice. Jedne od brojnih. Najstrasnije su one da se ubija drzava.
U stvari, najispravnije je reci da su SDA i cetnici zdruzeno unistavali drzavu. Jedni zbog sitnosicardzijskog interesa, drugi da bi istrijebili narod.
Motivi su uistinu mnogo drugaciji, ali rezultat je isti. Bosnjacki narod ce tesko opstati bez drzave bosne i hercegovine.
A nekima je konakovic koristan alat, a nekome presmet vlaznih snova do odredjenog trenutka. Poslije toga, dusmanin.
-
sajber87
#27113 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Potpuno pogresno, meni konkretno je jedini interes napredak bosne, ali decenije sda ubijanja bosnjaka u pojam proizveli su razmisljanje svi su isti( ali neka sda vlada), pristalica sam trojke samo iz razloga sto smatram da u drzavi trenutno ne postoji politicka opcija koja je bliza mom svjetonazoru. Prije svega sam demokrata prozapadno orjentisan i osoba koja smatra da su sistemska korupcija i zlonamjerni mediji rak rana svakog drustva sa svim manama i prednostima sto to nosi sa sobom. Kad se pojavi politicka opcija za koju procjenim da ce bolje zastupati moje stavove lako cu joj dati glas. Za sada uz sve prednost i nedostatke po meni trojka nema konkurencijuiClass wrote: ↑28/04/2024 11:17Da sve sad to počne raditi Trojka, ti i tebi slični bi je ovdje branili.sajber87 wrote: ↑28/04/2024 10:57 I to da bi nastetio forumasima valjda , glasace za ovu sda koja je nakon 1995 ekonomski osakatila bosnu raselila bosnjake napravila privatni fildzanistan unistili demokratiju izbornim marifetlucima i manipulacijama, katastrofalnom politikom sprijecila povratak bosnjaka prije svega u istocnu bosnu, ruku pod ruku surovala sa mrziteljima bosne dajuci im sve , proizvela brdo podanicko interesnih sluganskih stranaka itd itd trajalo bi puno vremena da se nabraji postratno zlo pocinjeno nad bosnjacima u koje se lazno kunu, ali naravno kolega ce glasati za njih da bi nastetio forumasuma , kako dubokoumno razmisljanje![]()
- Kiki_Musampa
#27114 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Tu si se malo zajebao. Indirektno si priznao sve što se SDA pripisuje, te još ispadaš glup time što bi nastavio istim putem,umjesto da vidiš ima li šta drugo na dunjaluku. Moram Vam jedino priznati da nešto i ubodete, ali to je normalno. Koaliciji zamjeram što javno ne otvore knjige i pokažu da li je npr Fadil ostavio suficit,ili je šarena laža,jer je nemoguće za nekoliko mjeseci te pare potrošiti. Isto mislim i za EP...sve mi je to bilo pripremanje terena izgleda za izgubljene izbore. Da su ostali,niko ne bi saznao,a ovako drugi dođoše,i ispadoše nesposobniiClass wrote: ↑28/04/2024 11:17Da sve sad to počne raditi Trojka, ti i tebi slični bi je ovdje branili.sajber87 wrote: ↑28/04/2024 10:57 I to da bi nastetio forumasima valjda , glasace za ovu sda koja je nakon 1995 ekonomski osakatila bosnu raselila bosnjake napravila privatni fildzanistan unistili demokratiju izbornim marifetlucima i manipulacijama, katastrofalnom politikom sprijecila povratak bosnjaka prije svega u istocnu bosnu, ruku pod ruku surovala sa mrziteljima bosne dajuci im sve , proizvela brdo podanicko interesnih sluganskih stranaka itd itd trajalo bi puno vremena da se nabraji postratno zlo pocinjeno nad bosnjacima u koje se lazno kunu, ali naravno kolega ce glasati za njih da bi nastetio forumasuma , kako dubokoumno razmisljanje![]()
- iClass
#27115 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ja i priznajem sve što se SDA pripisuje i nemam tih problema. Drago mi je da su i pali, dobili šamaru realnosti, neka se sada malo skontaju šta će dalje.Kiki_Musampa wrote: ↑28/04/2024 11:33 Tu si se malo zajebao. Indirektno si priznao sve što se SDA pripisuje, te još ispadaš glup time što bi nastavio istim putem,umjesto da vidiš ima li šta drugo na dunjaluku. Moram Vam jedino priznati da nešto i ubodete, ali to je normalno. Koaliciji zamjeram što javno ne otvore knjige i pokažu da li je npr Fadil ostavio suficit,ili je šarena laža,jer je nemoguće za nekoliko mjeseci te pare potrošiti. Isto mislim i za EP...sve mi je to bilo pripremanje terena izgleda za izgubljene izbore. Da su ostali,niko ne bi saznao,a ovako drugi dođoše,i ispadoše nesposobni
Ali mi smeta dvoličnost nekih forumaša jedino.
Iako ne pišem na političkim temama, morao sam reagovati jer sam vidio kako određeni forumaši koji su ovdje žestoko komentarisali SDA seljačizam i kič na drugim temam branili RAMU ISAKA. Nije stvar ni Trojke ni vlasti ali ne mogu vidjeti kako neko napiše stotine poruke protiv SDA politike a onda brani Ramu Isaka.
-
upitan
#27116 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ovo je slobodna drzava,imam pravo slobode i postavljat pitanja.izvrsni direktor wrote: ↑28/04/2024 11:01Tipična sda-vstina. Tacno kad cujem ovo pitanje, u glavi mi najljigaviji sda-ovci koji su boga oca pokrali u ratu, i donacije za obnove posle rata.
Nema veze sto je ono kriminalac, ohadio gradjane, pokrao drzavu, al ranjavan je u ratu ba, pusti.
Jebenih 30 godina posle ono idalje postavlja isto pitanje. Zaglavi nas u ratu i ne pomjeraj nas, ako moze ikako stoljece citavo, trecina je vec odradjena eto.
Kladim se da ce neki novi sda ljigavci samo promijenit pitanje u "gdje ti je babo bio u ratu" pa onda i "gdje ti je djed bio u ratu"..
Ako si glasnogovornik Forte i svih onih za koje ne mogu naci podatke gdje su bili u vrijeme agresije to nije moj problem nego njihov,vas zajednicki.
Botovi pustite se price ko je i sta krao,kriminalaca je bili i bit ce samo oni imaju svoje ime i prezime.
U sustini i takvi ti nekada zatrebaju kad ne znas kako nabaviti oruzje kao mi na pocetku rata 1992....
Nego gledaj cinjenjcu ko je odbranio jedinu nam drzavu a koga je bio sa druge strane.
Samo jedinstven narod moze nesto napraviti,a postali smo takvi da nam je potreban restart u svim poljima.
Ne branim nikog,al ovdje je prica Sda,Sda a onda likovi obuku drugi dres i njima je sve oprosteno a imovinski karton...pa pozavidio bi mu i Senad Dazmic.
- vee-jay
- vee-jay
#27118 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Zasto ovo: POBOLJŠAVANJE ODNOSA?POBOLJŠAVANJE ODNOSA?
Sastanak na najvećem nivou nakon 14 godina: Denis Bećirović ide u službenu posjetu Egiptu
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/sast ... /240428019
-
toska
#27119 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Sve je to tačno, ali se uglavnom ne odnosi na Bošnjake.sajber87 wrote: ↑28/04/2024 11:14Svaki izbor naroda nije ispravan daleko od toga istorija svijeta to pokazuje najbolje. Narod se vodi narodu se nepodilazi. Ti koji vode narod od njih zavisi kako ce tom istom narodu biti. Mddiji oblikuju sve i nije slucajno sto autokratski i diktatorski rezimi prvo sto urade kada zasjednu na vlast je da pokupuju i preuzmu kontrolu nad sto vise medija. To je bas zbog tog isyog naroda gdje vecina nema pojma i informise se preko kupljenih medija portala botova sa drustvenih mreza. Sutra da naprimjer avdo avdic kao simbol sdfa novinara recimo izadje sa vijesti i sda mediji hajcaju danima da je naprimjer u japanu izmisljena kanta od 5 litara u koju stane 25 litara vode solidan dio sda glasaca bi u to povjerovao bez da provjeri vijest. Mediji oblikuju narod, a korupcija unistava , bas one dvije stvari koje je sda vladavina obiljezila. Kontrola sto vise medija i korupcija, simbol vladavine diktatora i autokratatoska wrote: ↑28/04/2024 09:21 Svi antiSDA upisi su samo celofan, šarena laža, a ima i onih koji samo prate trend.
Treba biti dobro slijep i neuk pa ne vidjeti da se ta ista priča od 96. vodi iz sasvim drugih razloga, a to su ideološke razlike.
SDA se percipira kao islamska, vjerska stranka, a sa druge strane su "europejci i intelektualci".
Borba se vodi između te dvije struje, ali ne moze direktno već ko je veći lopov, izdajnik itd.
Biranje strane ovisi od ideologije, a za mene je svaki izbor naroda ispravan, za razliku od vecine više vjerujem izboru naroda nego sebi.
Njihovu izbornu volju, pored vlastite, usmjeravaju manje ili više suptilne poruke MZ za koga da glasaju ili ne.
Ljudi te znakove prepoznaju, a i mediji se onda uključuju u taj izborni sentiment.
Školski primjer bi bili izbori 2001. kada je SDA koja je ranijih godina sa apsolutnim uspjesima pobjeđivala tadašnjih svake dvije godine i da su izbori bili faktički samo formalni, sletjela sa vlasti kampanjom MZ i sloganom "Promjene".
Isto bi se desilo danas da Amerika kaže "odlučno pravimo građansku državu" i tražimo podršku.
Obrnuto, ukloni MZ strah bi lansirao SDA u apsolutnog izbornog pobjednika.
Zna narod odvagati kad treba.
- moa
#27120 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ovdje kao u kindergartenu, tako i ovi naši političari ovaj reko ovo ja mu reko ono niko ne nudi rješenja a raja odlazi li odlazi.
-
Škobo Habu
#27121 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Zato što ih nemamo nikako kako je Sisi svrgnuo Muslimansko bratstvo.vee-jay wrote: ↑28/04/2024 11:54Zasto ovo: POBOLJŠAVANJE ODNOSA?POBOLJŠAVANJE ODNOSA?
Sastanak na najvećem nivou nakon 14 godina: Denis Bećirović ide u službenu posjetu Egiptu
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/sast ... /240428019
![]()
![]()
Izetbegović je ih je otvoreno podržavo.
Od tada su odnosi potpuno zahladnili.
Sva kratkovidost klana Izetbegović se vidi oko rezolucije o Srebrenici.
-
Sefket007
#27122 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
iClass wrote: ↑28/04/2024 09:28Razumijem, to je i ono što je meni ogadilo SDA. Pogotovo sa vjerske strane, gdje ako nisi SDA odmah si lošiji musliman.Login77777 wrote: ↑28/04/2024 09:22 Stavim kada leti neki politicar. Necu staviti sliku Adne, Memije i ti samoprozvani „biznismena“.![]()
Dobro drug ovi prozivaju sve sto nije SDA, ne treba onda cuditi kada druga strana vrati.
Ali vidim ljude ovdje na forumu koji su do jučer pričali protiv gadosti SDA a danas brane slične gadosti drugih stranki. Neki ljudi što su do jučer pisali protiv SDA danas brane Isaka. Nevjerovatna stvar, to je ono što mi je ogadilo anti-SDA politiku.
To su ti petokolonasi koji sa ciljem sire tu propagandu i glupavi i pomalo islamofobni FGRovci nasjedaju na to sve i to je strasno.
Licno sam 100% da se vlast mjenja, na izborima odavno glasam za razlicite stranke na razlicitim nivoima ali nisam glup. Pored losih odluka i stvari koje je radila SDA tu su im pomagali SKORO PA SVI ovi 'novi' osim eto NS koja je svakako minorna.
SDP je imao vlast vise puta i dobro je 'usro' motku, bili su i u koaliciji na vise nivoa isto tako i ostale stranke i glavni ljudi tih stranaka dakle nije SAMO SDA bila SAMA kao sto se sad to podvaljuje.
I na kraju ponavljam nevjerovatno je da ovdje neko kritikuje godinama SDA i sada za iste ili gore stvari brani trojku, meni je to klasicni 'botizam' i nista vise i hej braniti Ramu Isaka pa to je poseban level gluposti, a jos gore podvaljivati ga kao SDA.
-
Lug
#27123 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Lazes Milutine!Seyfo wrote: ↑28/04/2024 00:40 Ovakva retorika je i nastala nakon što SDA botovi ponavljaju mantru da je trojka sluga cionista,nisu muslimani,nisu vjernici,izdajnici bla bla. Toliko im je stalo do vlasti da bez po muke zloupotrebljavaju genocid i sve vezano za rat te etiketiraju sve one koji nisu SDA (i eventualno još njihove dvije stranke pred gašenjem) kao "oponente" ili "onu stranu" to jeste-četnike. I kad se to ponavlja do u nedogled,zatruje se javni prostor i imamo šta imamo. Sreća da su mrtvi i nikad se vratiti neće.
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#27124 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
molim boga da se bosna i ercegovina raspadne. Bujrum srbi.Login77777 wrote: ↑28/04/2024 10:51 Trojkine izdajice zele da se ne cuje glas Av Av o njihovim izdajama…
-
DonieBrasco
#27125 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Gostovanje Dodika kod Senada je izdaja Trojke ?