Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
Prpa.ba

#27076 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Prpa.ba »

Capajebo wrote: 28/04/2024 00:26 Porediti bilo koga sa cetnicima je fuj. Bukvalno presudjeni za genocid, al jok, nadje se balija neki da kaze da je neko drugi gori u bilo kojem kontekstu.
Ne nadje se, deklarisanih Bosnjaka je manjina na ovom podforumu.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#27077 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sime_cipol »

PM72 wrote: 27/04/2024 19:32
basicm wrote: 27/04/2024 19:11
Cherry-Cherry wrote: 27/04/2024 15:07 Veću štetu je SDA napravila Bošnjacima i Bosni, nego što su to četnici uradili.
Tako cetnici kazu.
Ja nisam četnik ali tvrdim da su više naroda raselili i pokrali nego Mladićeva soldateska
Sad ce ispasti da branim Zelene Kmere, ali sta je to SDA uradila nekome, a da meni nije? Pa evo me u Bosni, a i Hercegovini, ne idem nigdje.
Sta je to SDA ukrala nekome, a da meni nije? Svi ti koji su otisli, su otisli sami, niko nije dosao s puskom i rekao ides. Zasto nisu ostali u BiH? Jer im je tesko? Pa i meni je tesko. I drugima je. Pa evo nas, tu smo.
Ovakve gadosti napisati, izjednačiti sa cetnicima koji su ubijali, klali, silovali, zakopavali i otkopavali, pa ponovo zakopavali nase sunarodnjake, izvršili genocid je dno i CETNICKA prica 1/1. Da se ogadi sve sto ima veze sa Bosnom. U bilo kakvom smislu.
Sta je sljedeće? Mehmed Alagic = Mladić
Jovo Divjak = Krstić.
Mrš!!!
Sefket007

#27078 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Sefket007 »

sime_cipol wrote: 28/04/2024 00:59

Tako cetnici kazu.
Ja nisam četnik ali tvrdim da su više naroda raselili i pokrali nego Mladićeva soldateska
Sad ce ispasti da branim Zelene Kmere, ali sta je to SDA uradila nekome, a da meni nije? Pa evo me u Bosni, a i Hercegovini, ne idem nigdje.
Sta je to SDA ukrala nekome, a da meni nije? Svi ti koji su otisli, su otisli sami, niko nije dosao s puskom i rekao ides. Zasto nisu ostali u BiH? Jer im je tesko? Pa i meni je tesko. I drugima je. Pa evo nas, tu smo.
Ovakve gadosti napisati, izjednačiti sa cetnicima koji su ubijali, klali, silovali, zakopavali i otkopavali, pa ponovo zakopavali nase sunarodnjake, izvršili genocid je dno i CETNICKA prica 1/1. Da se ogadi sve sto ima veze sa Bosnom. U bilo kakvom smislu.
Jovo Divjak = Krstić.
Mrš!!!
To je skoro pa prosjecna prica FGR nasa stranka retarda.

Ko nas bre zavadi... SDA je gora od cetnika... Nisam jednom cuo tu opasnu glupost i cetnicku podvalu koju propagiraju samoprozvani 'napredni'.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#27079 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Tako cetnici kazu.
Jovo Divjak = Krstić.
Mrš!!!
:thumbup:
PM72

#27080 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PM72 »

Tako cetnici kazu.
Jovo Divjak = Krstić.
Mrš!!!
Plitko...saberi koliko je naroda otišlo i koliko se boraca ubilo nakon rata radi lopovluka zelenih kmera...otišlo je i ubilo se radi nepotizma,lopovluka,nepravde,nerada...pa sjebali su jednu fabriku duhana Sarajevo kojoj četnik nije dohako,sjebali su od fabrike čokolade do privrednih giganata tipa Energopetrol sve da bi prijeratne fukare poput Budnje ili vlasnika Hife postali milijarderi...skoro 30 godina iza rata mi seru kako će opet rat a njima je lijepo...da bi se oni obogatili i da bi me na Ist Riveru prestavljala Munira što se obogatila na
mrtvima... ili mi Šrek iz Zenice bio ministar MUP-a,magistar "ekonomije"jebo te Alija i SDA čiji su to produkti
problemnatravunu

#27081 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by problemnatravunu »

SDAove metode su puno puno suptilnije , kod prosječnog (a posebno kod gomile ispodprosječnih stanovnika :mrgreen: ) stanovnika uopće ne upadaju u oči , jer ipak je mir i rahatluk :oops:
Skijaš

#27082 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Skijaš »

Vidim Hadzifejzovic opet organizovao intervju sa Dodikom :-D

Bosna i Hercegovina je zaista nesto natprirodno, da Albaniji ili Svicarskoj o glavi radi onoliko njih koliko ih pokusava ugusiti BiH, Albanija i Svicarska bi davno prestale da postoje.
tramvajtrojka

#27083 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

Sefket007 wrote: 28/04/2024 01:32

Jovo Divjak = Krstić.
Mrš!!!
To je skoro pa prosjecna prica FGR nasa stranka retarda.

Ko nas bre zavadi... SDA je gora od cetnika... Nisam jednom cuo tu opasnu glupost i cetnicku podvalu koju propagiraju samoprozvani 'napredni'.
normalno da su gori cetnici su te ubijali cetiri godine, a ovi su tridesetak godina ubili ti svu privredu, stotine firma je otislo u vjetar zbog njihove kriminalne privatizacije, pa su unistili zdravstvo, kulturu, obrazovanje, unistili nadu u bolje sutra, u glavnom gradu drzave se nisi mogao posrati poslije 11 sati itd itd.
toska

#27084 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by toska »

Redosljed stvari je valjda takav da je osnovni krivac za postratne probleme rat, a isti je izazvan četnicima.
Pored ljudskih gubitaka, mnoštvo invalida, gubitka radnih sposobnosti traumatizovanih došlo je i do gotovo potpunog uništenja ekonomije, ali i stambenog fonda.
Propast Energoinvesta, Unisa, Šipada, Zeljezara Zenica itd. su katastrofalni udarci za ekonomiju BiH.
To nije istrpila ni Srbija, ni Hrvatska, CG, Makedonija, već samo BiH.

Postratna obnova "spaljene zemlje" je uvijek i svugdje teška, a za ovu regiju i neminovno kriminalna, nije tu SDA nikakav fenomen.
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#27085 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by anex »

Mirni budite, nemojte puno mjaukat...
Laga...
upitan

#27086 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by upitan »

Tako cetnici kazu.
Jovo Divjak = Krstić.
Mrš!!!
Memorandum Sanu 2 je odavno na snazi,vidimo da se siri i javno po forumu.
Slazem se sa tobom @sime_cipol medjutim dodao bi da lopovu ne pise na celu da je lopov.
I da se Sda nekih likova ocistila,ali necemo zaboraviti i one koji su bili u Sda pa su obukli drugi dres.
Ne mogu zaboraviti i da je Sda bila u raznim koalicijama,isto tako da je najveca privatizacija i kupovina certifikatima bila je 2001 godine(Alijansa) a Sda bila opozicija.
To ne umanjuje odgovornost za stetu u kojoj su direktno ili indirektno ucestovali,ali daleko od tog da su za mene agresor i onaj koji je organizovao odbranu isti.
Trebamo upitati Forte,Kojovice i slicne njima gdje su bili kad je bilo najteze.
Sad je sve posteno,evo vidimo da se svi vracaju iz EU jer svima je bolje kako nema Sda.
Nema novih zaduzivanja,standard nam je bolji.
Na pragu smo EU,NATO vec pripremio dokumente za prijem u savez i gledam godina je 2036.
basicm

#27087 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by basicm »

Znamo mi cije su ovo direktive da sda izjednaci sa cetnicima. Ali pazi samo sda, nijedna druga stranka, ni hrvatska ni srpska, samo sda.
Fabrika duhana ista kao Kravica, Manjaca, Keraterm?
Pa sve propagandista sto postoji u bih se sjatilo na ovom forumu.
iClass

#27088 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by iClass »

basicm wrote: 28/04/2024 09:00 Znamo mi cije su ovo direktive da sda izjednaci sa cetnicima. Ali pazi samo sda, nijedna druga stranka, ni hrvatska ni srpska, samo sda.
Nevjerovatno je koliko je ofirno postalo. Eno ih brane Ramu sada.
Tačno kao osoba koja nije izlazila na izbore ću izaći da glasam za SDA samo radi ovih ovdje na forumu.
tramvajtrojka

#27089 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

iClass wrote: 28/04/2024 09:04
basicm wrote: 28/04/2024 09:00 Znamo mi cije su ovo direktive da sda izjednaci sa cetnicima. Ali pazi samo sda, nijedna druga stranka, ni hrvatska ni srpska, samo sda.
Tačno kao osoba koja nije izlazila na izbore ću izaći da glasam za SDA samo radi ovih ovdje na forumu.
I onda je svizac zamotao čokoladu :mrgreen: :mrgreen:
zigson

#27090 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by zigson »

zigson wrote: 28/04/2024 00:33 Image

Ma isti jelde @_BataZiv_0809
Jadna i cemerna izjava s tvoje strane.
Pa mislim da ni tramvaj ne bi ovo izjavio..

Image
Prevario sam se, izjavi i trajvan isto
iClass

#27091 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by iClass »

tramvajtrojka wrote: 28/04/2024 09:07
Ma jah, odmah svi botovi. Imam preko 370 postova, nikada ne pišem na politici niti spominjem stranke.
Ne izlazim na izbore uopšte, ne interesuju mi te stvari ni politika. Ali mi ovdje ljudi ogadiše neke stvari.
Login77777

#27092 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Login77777 »

iClass wrote: 28/04/2024 09:09
tramvajtrojka wrote: 28/04/2024 09:07

Ma jah, odmah svi botovi. Imam preko 370 postova, nikada ne pišem na politici niti spominjem stranke.
Ne izlazim na izbore uopšte, ne interesuju mi te stvari ni politika. Ali mi ovdje ljudi ogadiše neke stvari.
Ne interesuje ga ali ce kao eto sad prvih put glasati i to gledaj sad, bas za SDA… :lol:
iClass

#27093 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by iClass »

Login77777 wrote: 28/04/2024 09:11
iClass wrote: 28/04/2024 09:09 Ma jah, odmah svi botovi. Imam preko 370 postova, nikada ne pišem na politici niti spominjem stranke.
Ne interesuje ga ali ce kao eto sad prvih put glasati i to gledaj sad, bas za SDA… :lol:
O Login, jesi li ti onaj što stavlja smiješne slike na profilnu zavisno od trenutne situacije, trebao si staviti sad kakvu vezano za ovo hapšenje.

I da tako je, ne interesuje me politika, da me interesuje pisao bih češće na ovoj temi ili na nekoj sličnoj ali ne pišem. To da ću glasati je više bilo figurativno da pokažem koliko su mi neki ljudi ovdje ogadili anti-SDA politiku.
basicm

#27094 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by basicm »

Nemoj da prebrojavamo krvna zrnca, znamo ko je ko…pisite o svojima, manite se bosnjaka.
toska

#27095 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by toska »

Svi antiSDA upisi su samo celofan, šarena laža, a ima i onih koji samo prate trend.

Treba biti dobro slijep i neuk pa ne vidjeti da se ta ista priča od 96. vodi iz sasvim drugih razloga, a to su ideološke razlike.

SDA se percipira kao islamska, vjerska stranka, a sa druge strane su "europejci i intelektualci".
Borba se vodi između te dvije struje, ali ne moze direktno već ko je veći lopov, izdajnik itd.

Biranje strane ovisi od ideologije, a za mene je svaki izbor naroda ispravan, za razliku od vecine više vjerujem izboru naroda nego sebi.
Login77777

#27096 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Login77777 »

iClass wrote: 28/04/2024 09:13
Login77777 wrote: 28/04/2024 09:11
iClass wrote: 28/04/2024 09:09 Ma jah, odmah svi botovi. Imam preko 370 postova, nikada ne pišem na politici niti spominjem stranke.
O Login, jesi li ti onaj što stavlja smiješne slike na profilnu zavisno od trenutne situacije, trebao si staviti sad kakvu vezano za ovo hapšenje.

I da tako je, ne interesuje me politika, da me interesuje pisao bih češće na ovoj temi ili na nekoj sličnoj ali ne pišem. To da ću glasati je više bilo figurativno da pokažem koliko su mi neki ljudi ovdje ogadili anti-SDA politiku.
Stavim kada leti neki politicar. Necu staviti sliku Adne, Memije i ti samoprozvani „biznismena“. :mrgreen:

Dobro drug ovi prozivaju sve sto nije SDA, ne treba onda cuditi kada druga strana vrati.
Login77777

#27097 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Login77777 »

upitan wrote: 28/04/2024 08:52

Jovo Divjak = Krstić.
Mrš!!!
Memorandum Sanu 2 je odavno na snazi,vidimo da se siri i javno po forumu.
Slazem se sa tobom @sime_cipol medjutim dodao bi da lopovu ne pise na celu da je lopov.
I da se Sda nekih likova ocistila,ali necemo zaboraviti i one koji su bili u Sda pa su obukli drugi dres.
Ne mogu zaboraviti i da je Sda bila u raznim koalicijama,isto tako da je najveca privatizacija i kupovina certifikatima bila je 2001 godine(Alijansa) a Sda bila opozicija.
To ne umanjuje odgovornost za stetu u kojoj su direktno ili indirektno ucestovali,ali daleko od tog da su za mene agresor i onaj koji je organizovao odbranu isti.
Trebamo upitati Forte,Kojovice i slicne njima gdje su bili kad je bilo najteze.
Sad je sve posteno,evo vidimo da se svi vracaju iz EU jer svima je bolje kako nema Sda.
Nema novih zaduzivanja,standard nam je bolji.
Na pragu smo EU,NATO vec pripremio dokumente za prijem u savez i gledam godina je 2036.
@Bossona de mu malo o SANU SDA… :thumbup:
iClass

#27098 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by iClass »

Login77777 wrote: 28/04/2024 09:22 Stavim kada leti neki politicar. Necu staviti sliku Adne, Memije i ti samoprozvani „biznismena“. :mrgreen:

Dobro drug ovi prozivaju sve sto nije SDA, ne treba onda cuditi kada druga strana vrati.
Razumijem, to je i ono što je meni ogadilo SDA. Pogotovo sa vjerske strane, gdje ako nisi SDA odmah si lošiji musliman.

Ali vidim ljude ovdje na forumu koji su do jučer pričali protiv gadosti SDA a danas brane slične gadosti drugih stranki. Neki ljudi što su do jučer pisali protiv SDA danas brane Isaka. Nevjerovatna stvar, to je ono što mi je ogadilo anti-SDA politiku.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#27099 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Chmoljo »

Puno ostrascenosti... Umijesano i patetike i naprecac zakljucaka.

Je li isto nesto ako metode nisu iste, ali je krajnji rezultat isti?

Ono, ako upadnes u mlin i samelje te, to je jedna uzasna smrt. Ako zivis pored fabrike koja te truje i lagano ubija, ne odmah, za 2-3-5 godina, opet umires. Dobijes rak, boris se, otimas, istina, imas priliku, nesto duze zivis, ali opet krajnji ishod je isti - smrt odnosno nepostojanje buducnosti.
SDA se percipira kao islamska, vjerska stranka, a sa druge strane su "europejci i intelektualci".
Ovo je ono sto SDA sama gura jer joj je tako najlakse osvojiti vlast. Za takvu percepciju nije niko drugi kriv do oni. Ista ta SDA pusta svoju botoviju da za potrebe dnevne politike sire propagandu prema kojoj su sada bolji partneri na istoku nego na zapadu. Da podsjetim da su na istoku upravo cetnici i njihova ideoloska braca.

Cesto sam zbog svojih principa prozivan ultranacionalistom u razgovorima - zato sto prezirem sav milosevicevski sund koji dolazi od tamo, sto vrlo otvoreno kazem da sam se istinski radovao bombardovanju 99 i svakom preletu aviona, da nikada nisam imao namjeru, niti zelim turisticki obici beograd ili nesto drugo u srbiji, sto trazim da se sa ex yu mixova izbacuju spodobe poput olivera mandica ili bore corbe i... Nastavi niz. Ne mogu halaliti dok god je diskurs takav kakav jeste u njihovom javnom prostoru.

No, SDA mi pokazuje da itekako sve to moze zarad komadica vlasti. I to vrlo rado.

Nece Bakir klati bosnjake zarad komadica vlasti. No nisam siguran da ga je uopste briga hoce li se to desiti kada on vise ne bude na dunjaluku, a mogao je to sprijeciti. Preci mu je SCC od buducnosti drzave kao garanta opstanka Bosnjaka.

SDA nije nikakav ideoloski neprijatelj - to je kriminalna skupina koja je svrha sama sebi. Ideologija joj je krinka kojom sludjuje narod i direktno je odgovorna za njegovu buducnost za svaki put kada su nesto mogli uraditi a nisu. Moze se nekad to promijeniti ali ne u doglednoj buducnosti.

Cetnici su din dusmanin, i to se nikada nece promijeniti.
zposao

#27100 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by zposao »

Bossona wrote: 27/04/2024 17:54
Spoiler
Show

Image
Očigledno je da se desilo.

https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... bih/542787

https://bljesak.info/vijesti/crna-kroni ... lez/452502

Afera Strelište Livač: Utvrđene nepravilnosti, zabranjen ulazak u vojarnu članovima streljačkog kluba Velež

Na temelju dopisa iz Zajedničkog stožera BiH, Odlukom Ministarstva obrane BiH poništava se Odluka o privremenom ustupanju na korištenju strelišta na ovoj vojnoj lokaciji Klubu ''Velež'' iz Blagaja!

U radu službe na lokaciji vojarne ''Miralem Jugo'' Livač, zabilježeno je narušavanje sigurnosnih procedura, nije ispoštovana procedura evidentiranja i kontrole ulaska osoba iz streljačkog kluba ''Velež'' iz Blagaja, rekao je za Bljesak.info Slaven Galić zamjenik ministra obrane BiH. Prema njegovim riječima, na ovoj su lokaciji boravili inspektori regionalnog ureda SIPA Mostar, koji su sagledali okolnosti i posljedice kršenja procedura kontrole ulaska/izlaska na ovu lokaciju OS BiH.

''Također, sustav zapovijedanja u Oružanim snagama BiH već je pokrenuo procedure utvrđivanja činjenica i okolnosti, kao i povrede sigurnosti lokacije povodom medijske informacije da su osobe povezane sa vehabijskim pokretom vježbale gađanje na vojnom poligonu kod Mostara, a među kojima su bile i četiri maloljetne ženske osobe'', rekao nam je Galić.

Ističe kako se na temelju dopisa iz Zajedničkog stožera BiH, Odlukom Ministarstva obrane BiH poništava Odluka o privremenom ustupanju na korištenju strelišta na ovoj vojnoj lokaciji Klubu ''Velež'' iz Blagaja što drugim riječima znači da im se zabranjuje ulazak na lokaciju. Nakon ovog događaja vjerujem kako treće osobe neće iskorištavati dosadašnju praksu kojim je zakonskim procedurama dozvoljen ulazak na vojne lokacije' rekao nam je Slaven Galić zamjenik ministra obrane BiH.

Podsjećamo, kako je sredinom drugog mjeseca došlo do incidenta kada su na poligon za gađanje koji se nalazi u krugu vojarne došle osobe s dozvolom izdanom od strane ministarstva obrane kako bi izvodili vježbe s bojevom municijom. Dozvola je glasila na Klub za praktično streljaštvo Velež, a u vojarni se tada pojavilo više osoba među kojima su bili maloljetnici, žene i strani državljani.

Navodno su neki od njih bliski, ili su članovi vehabijskog pokreta. Nakon što su se prijavili u vojni kompleks, kako smo već pisali, ove su osobe propuštene do strelišta gdje su izvodili taktičke vježbe i pucanje iz vatrenog oružja.

Jedan od pripadnika Oružanih snaga BiH je prijavio svojim nadređenima grupu koja je vježbala te je pokrenuta interna istraga u Oružanim snagama, a nakon toga obaviješteni su i Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije (MUP HNŽ), Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA), kao i Obavještajno sigurnosna agencija (OSA), a sa svime je upoznat i EUFOR.

Nakon ovoga incidenta postrožena je kontrola ulaska u vojarnu i na strelište koje inače koriste razne državne agencije ili civilne osobe za polaganje praktičnih ispita i za dobivanje dozvola za korištenje vatrenog oružja. Zanimljivo je kako navedeni incident nije izazvao skoro pa nikakve reakcije u javnosti niti mu je posvećena pažnja od strane drugih medija, unatoč ozbiljnim sigurnosnim propustima i pokazateljima kako u BIH postoje formacije koje su najvjerojatnije povezani sa ekstremističkim pokretima.
Locked