ako dvoje kaže onda može biti.piupiu wrote: ↑23/04/2024 13:201990.
https://www.slobodnaevropa.org/a/kolumn ... 17041.html
ja znam da slogana nije bilo u ratu, a eto i prije, ali sam živio u uvjerenju da je slogan vasksnuo u dejtonskoj BiH.
ako dvoje kaže onda može biti.piupiu wrote: ↑23/04/2024 13:201990.
https://www.slobodnaevropa.org/a/kolumn ... 17041.html
Druže Tito, nešto bi' te pit'o: gdje je moje sa tavana žito?
Zbunilo me kad sam prvi put cuo da tamosnji, pricajuci o rodbini i precima, pocesto spominju i nekakve crnce... poslije me neko uputio u osobenosti lokalne terminologije. Ukratko, nisu govorili o Afrohrvatima
Jutros čitam kako neke žene iz Hercegovine prepričavaju kako su im babe gajile konoplju i od nje pravile robu, a i 'kadile' njome kuću da im djeca bolje spavaju dok one rade u polju
John Cleese wrote: ↑23/04/2024 15:54Zbunilo me kad sam prvi put cuo da tamosnji, pricajuci o rodbini i precima, pocesto spominju i nekakve crnce... poslije me neko uputio u osobenosti lokalne terminologije. Ukratko, nisu govorili o Afrohrvatima![]()
A nije to ta konoplja - to je tzv. industrijska, slabo u njoj ima tetrahidrokanabinola
E, od te za robu je počela priča. Ovu (koja je to?John Cleese wrote: ↑23/04/2024 16:12A nije to ta konoplja - to je tzv. industrijska, slabo u njoj ima tetrahidrokanabinola![]()
A u nekim krajevima svijeta je ona prava oduvijek kao korov rasla i danas raste... nepravda bozja, pa to ti je...![]()
Indijska.piupiu wrote: ↑23/04/2024 16:20E, od te za robu je počela priča. Ovu (koja je to?John Cleese wrote: ↑23/04/2024 16:12A nije to ta konoplja - to je tzv. industrijska, slabo u njoj ima tetrahidrokanabinola![]()
A u nekim krajevima svijeta je ona prava oduvijek kao korov rasla i danas raste... nepravda bozja, pa to ti je...![]()
) se pojavila u priči kao 'veselica', valjda su to s duhanom gajile? Ili su samo čupale pravi korov?
![]()
Ne zaboravimo da je marihuana delegalizirana tek krajem '50-ih godina, kad je farmacija otkrila, i shvatila, da je to ljekovita biljka koja kod ljudi odrzava stabilan i jak imunite. Prije toga na nju niko nije obracao paznju, uzgajao ko je gdje htio, koristio kako je ko htio, a cak se u USA bez recepta prodavale i tablete od THC-a, kao dodatak ishrani.John Cleese wrote: ↑23/04/2024 16:53Indijska.piupiu wrote: ↑23/04/2024 16:20E, od te za robu je počela priča. Ovu (koja je to?John Cleese wrote: ↑23/04/2024 16:12
A nije to ta konoplja - to je tzv. industrijska, slabo u njoj ima tetrahidrokanabinola![]()
) se pojavila u priči kao 'veselica', valjda su to s duhanom gajile? Ili su samo čupale pravi korov?
![]()
Kao korov raste u izvjesnim dijelovima Azije - u centralnoj, na primjer.
(Imam i fotku)
Pa zapravo i nije nemoguce da je i toga bilo, samo nisam dosad cuo - ako je onomad i u nasim krajevima bilo pripravaka od marihuane (a bilo je, valjda - u nasem jeziku postoje turcizmi bendz i obendzijati) moralo je biti i biljke u nekoj formi, a mozda je neko i sjeme donio, pa su je ponegdje i uzgajali.
Dosad sam cuo da su seosku djecu birvaktile po potrebi omamljivali alkoholom![]()
Lijepo je to Paraf opjevaoSanjarko wrote: ↑15/03/2024 12:22 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Rade_Jo ... #Biography
Ne znam hoće li ovo na Wikipediji prihvatiti, a ja ne znam editirati i navesti tačno izvor ovoga, koja emisija.He contracted tuberculosis during imprisonment on Goli Otok, FTV television as source of that and their documentary Velikani Sevdaha
Treba mejnstrim?Athlon64 wrote: ↑03/05/2024 23:29 Jah, slušam Grahu odvajkada, ali to je svjetlosnim godinama daleko od mainstreama.
Ja na nekim storijima imam više pregleda nego ova pjesma na YT slušanja, toliko.![]()
Dakle da je svaki slušaoc ove pjesme poslušao pjesmu samo jedanput - doprlo je do 8500 ljudi. Sila.
A Frenkie je dobro opisao ovaj forum i deluziju koja tu vlada, doduše velikodušno potpomognutu mainstream medijima i njihovim ispiranjem mozga.
Napinjati... Razumljivo, vec je i bilo krajnje vrijeme za karakteristicne stilske figureAthlon64 wrote: ↑03/05/2024 23:53 Nemojte se džaba napinjati.
Frenkie ne govori o Jugoslaviji, nego upravo o onima koji bi da Sarajevo (i BiH) konzerviraju u 1984. god. što je @tramvajtrojka navodio, zato sam ga i tagovao.
Što im današnje ništa ne valja (posebno u kulturi), a tadašnje sve bilo vrhunac.